keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Uusi somali-invaasio edellyttää solidaarisuutta tulijoita ja naapuria kohtaan

Suomeen on tänä vuonna saapunut somaleita paljon. Enemmän kuin yhtenäkään edeltäneistä neljästä vuodesta. Syitä tähän sanotaan olevan monia.

Maahanmuuttobisneksestä elantonsa saavan Kaisa Väkiparran mukaan ihmiset ovat salakuljettajien armoilla ja luulevat usein saapuneensa Ruotsiin. Minusta on ikävää, että niinikään maahanmuuttobisneksestä tulonsa saavat kansainväliset rikolliset pettävät asiakkaansa tällä tavalla tuomalla heidät nuivaan Suomeen.

Ongelman korjaamiseksi meidän tulisi aloittaa välittömästi ruotsin opetus näille naapuriin kaipaaville ihmisille, jotta heidän edellytyksensä päästä ja sopeutua alkuperäiseen kohdemaahansa olisivat mahdollisimman hyvät turvapaikan saamisen jälkeen. 

Tämä olisi todellista pohjoismaista solidaarisuutta, sillä Ruotsin hallitus ja pääpuolueet ovat jatkuvasti viestittänyt maan kaipaavan entistä enemmän maahanmuuttoa. Auttakaamme siis sekä maahantulijoita että naapuria.

Sitä paitsi ruotsin opettaminen ei mene hukkaan, vaikka tulijat lopulta jäisivätkin Suomeen. Kielitaitonsa ansiosta he asettuisivat ruotsinkieliseen osaan maatamme. Siinä on se hyvä puoli, että siellä tulijoiden sanotaan jo nyt kannattelevan taloutta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Petteri Orpo myi Suomen laittomille maahanmuuttajille
Neiti Sofia valitsi Carl Philipin ja monikulttuurisen valtakunnan
Suoraan somalin suusta

4 kommenttia:

 1. Somali-invaasiossa edelleen ihmetyttää mm. se, mistä ja mitä kautta nuo tulevat? Venäjältä tullee jonkin verran, mutta ylivoimaisesti suurin osa lienee joko onnenonkijoita tai selviä Dublin-tapauksia. Takaisin vain, mitä nopeammin sen parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kysyä myös, missä on sylttytehdas, eli mikä instanssi on tämän aktivoituneen maahantuonnin takana. Ja tässä touhussa hyvänä osviittana on se vanha kysymys, "kuka hyötyy". Aivan tästä riippumatta, palautusmenettelyä täytyy huomattavasti nopeuttaa ja se täytyy tehdä mahdollisimman nopeasti.

   Poista
  2. Itävalta päätyi päinvastaiseen. Aikovat keskeyttää turvapaikkahakemusten käsittelyn koska nopea käsittelyaika on heidän mukaansa toiminut houkuttimena. Hylätyn jälkeen kun kuitenkin saa oleskeluluvan.

   Poista
 2. Italian uhkaus antaa kaikille tulijoille shengen-alueen passi on selvää kiristystä. Shengen-sopimus pitää irtisanoa ja sitä ennen palauttaa nopeasti rajatarkastukset. Meille tulijoista KAIKKI ovat Dublin- tapauksia joten Eila Kännö- tyyppinen samantien passintarkastuksesta 180 asteen käännytys.
  Orpo kertoo aivan ihmeellisiä asioita taakanjaosta verrattuna Halla-ahon kommentteihin. Orpo: tilapäinen vs Halla-aho: ilman muuta muuttuu pysyväksi koska ongelmaa ei tilapäinen taakanjako paranna. Kumpaa tässä uskoisi? Itse uskon enemmän Halla-ahoa.
  -Beowolf-

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!