keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Suomi siirtää maahanmuuton päätösvallan Brysseliin

Tämä päivä saattaa jäädä historiaan, sillä Suomen hallitus on päättänyt hyväksyä maahanmuuton päätösvallan siirtämisen Brysseliin. Perussuomalaiset esittivät asiaan eriävän mielipiteensä ministerivaliokunnassa, mutta eivät tehneet maan itsenäisyyden myymisestä hallituskysymystä.

Hallitusohjelmassa lukee näin: "kiintiöpakolaisten määrä pidetään ainakin viime vuosien tasolla ja tällä osallistumme kansainväliseen taakanjakoon". Mitä tämä kirjaus siis tarkalleen ottaen tarkoittaa? 

Tarkoittaako se sitä, että EU-päätöksillä meille siirretyt turvapaikanhakijat sisällytetään pakolaiskiintiöömme, jota ei sen takia kasvateta ainakaan yli 1050 henkilön? Vai onko kirjauksessa sana "ainakin", jotta hallitus saa oikeuden venyttää taakanjaon nimissä otettavien turvapaikanhakijoiden - ja siis myös tänne aikanaan jäävien kehitysmaalaisten - määrän kuinka suureksi tahansa? 

Jos jälkimmäinen tulkinta on oikea, toimii hallitus Suomen kansan enemmistön tahtoa vastaan. Ja erityisesti Perussuomalaiset toimii äänestäjiensä tahtoa vastaan, elleivät sellaisessa tilanteessa hajota hallitusta. Nyt tehty päätös tuo joka tapauksessa mieleen pirulle annetun pikkusormen.

Asian merkitystä ja kauaskantoisuutta voi tarkastella esimerkiksi seuraavien tiedonpalasten avulla.

Norjassa on laskettu, että yksi syyrialainen turvapaikan saanut tulee elämänsä aikana maksamaan valtiolle noin seitsemän miljoonaa kruunua eli noin 800 000 euroa. Siten esimerkiksi 1000 syyrialaisen kustannuksiksi tulee suomalaiselle veronmaksajalle 800 miljoonaa euroa, olettaen Suomessa syntyvien kustannusten vastaavan norjalaisia. 

Tämän linkin mukaan maahanmuuttoon erityisen positiivisesti suhtautuvassa länsinaapurissamme taas tapahtui jo vuonna 2006 meillä huomimota herättänyttä Tapanilan joukkoraiskausta vastaavia seksuaalirikoksia 553 kertaa. Sen jälkeen asiaa ei ole tutkittu, mutta maahanmuutto kehitysmaista on vain kiihtynyt ja Ruotsi on noussut maailman raiskaustilastoissa aivan maailman kärkimaiden joukkoon. 

Asia ei tarvinne enempiä selityksiä. 

Eikä Timo Soinin tarvinne ihmetellä seuraavalla hillotolpalla, mikäli puolueen kannatus katoaa kuin pieru saharaan, jos hallituksen toimien seurauksena kehitysmaalaisten maahanmuutto räjähtää käsiin. Suomen pitäminen turvallisena on sentään ollut yksi tärkeimmistä syistä sille, että ihmiset ovat äänestäneet soinilaisia. Ja heistä valtaosa odottaa Soinilta nimenomaan tämän asian hoitamista, vaikka kaikista muista tavoitteista jouduttaisiin lipsumaan.

Sen sijaan Kokoomuksen ja Keskustan ei tarvitse pelätä päätöstensä seurauksia, koska niitä ei ole kukaan äänestänyt haittamaahanmuuttoa rajoittaakseen. Tai jos on, niin ei ymmärrä asiasta mitään. Niinpä Sipilällä ja Stubbilla on ilmiselvä kannuste käyttää EU:n taakanjakoa kilpailijan suosion tuhoamiseen.

Jään mielenkiinnolla seuraamaan asian seuraavia käänteitä. Toivottavasti muiden EU-maiden hallitukset toimivat vastuullisemmin kuin Sipilän kabinetti.

JK Tämä meni sitten farssiksi, sillä EU päätti olla jakamatta taakkaa. Tähän mennessä on siis tapahtunut, että Petteri Orpo oli joko ymmärtämätön tai valehteli, Halla-aho tiesi mistä puhui ja maan hallitus päätti keskuudessaan olla maailmanhalaaja jostain käsittämättömästä syystä. Seuraavaksi nähdään, montako turvapaikanhakijaa Sipilän kabinetti haluaa ottaa maahamme vapaaehtoisesti.

JJK Lisäksi Petteri-ministerin Twitter-viestin perusteella on purettu yhteys pakolaiskiintiön ja taakanjakotaakojen määrän välillä. Kyllä pitää olla paska hallitus - vaikka siihen uskottiin ja siltä odotettiin paljon.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomi ja EU:n turvapaikanhakijakiintiöt
Petteri Orpo myi Suomen laittomille maahanmuuttajille
Suomen ja Ruotsin raiskaustilastot rikkovat ennakkoluuloja




19 kommenttia:

  1. Kerrankin toivon, juuri nyt, että julkaistaisiin galluppi jossa PS kannatus sukeltaa alle äsdeepeen. Eli herätys sinne suuntaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oisivat voineet persut tehdä hallituskysymyksen asiasta. Todella valitettava ja huono tämä uutinen asiallisesti ilmaistuna.

      Poista
  2. Suomen hallitus hapuilee tietämättä mitä tehdä. Mikään ei kuitenkaan näyttänyt muuttuneen edellisten hallitusten selkeästä kyvyttömyydestä parempaan. Missä ihmeessä ne ståhlbergit, rytit ja muut ovat? Milloin sinne saadaan ihmisiä jotka kykenevät aivan oikeisiin päätöksiin, eivätkä seuraa muita kuin lammaslauma? Nyt pääsivät taas muitten avulla kuin koirat veräjästä. On munatonta porukkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti kun äänestäjien enemmistö päättää niin.

      Poista
    2. Samaa mieltä, ja jotta äänestäjä voi päättää mitä mieltä hän on, tulee hänelle tarjota monipuolista tietoa. Ainoa kanava muodostaa mielipidettä ja käyttää äänioikeutta ei voi perustua vallanpitäjän viralliseen totuuteen.

      Poista
  3. K-Marketin Anna puikkoihin ja neuvottelemaan Brysseliin. Soiniin alkumetreihin olen kyllä jokseenkin pettynyt.

    VastaaPoista
  4. Vieläkö joku oli sitä mieltä että tämä invaasio loppuu ilman aseita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei anarkia ole millään tavalla parempi vaihtoehto kuin demokratia. Valitettavasti äänestäjien ylivoimainen enemmistö käyttäytyy äänestysvaltaa käyttäessän vaalikarjan tavoin.

      Poista
    2. Demokratiassa on myös tärkeää voida käyttää sananvapauttaan. Maahanmuuton ja islamin ongelmista käytävä asiallinen keskustelu on osa sitä. Kuinka jotain maahanmuuttopolitiikkaa voi maassa olla, jos siitä eivät itsenäisessä valtiossa saisi kansalaiset edes puhua?

      Poista
    3. Päätäntävalta on annettu pois.Hypoteettisesti voidaan siis pohtia sitä demokratian toimivuutta kun EU päättää että suomeen pitää saada vaikkapa 6 miljoonaa nigerialaista joilla on luonnollisesti välitön äänioikeus ja kansalaisuus koska Suomihan kuuluu kaikille.Tosiasia on että ei sieltä esim.Perussuomalaisten tai vaikkapa Keskustan äänestäjiä ole tulossa.

      Poista
    4. EU:hun liittymisestä järjestettiin kansanäänestys, miksei voisi EU-erosta järjestää myös? Väyrynenhän sitä on kai eniten ehdotellut. Vaikka Ruotsi on jotenkin pysynyt vielä voimissaan invaasionsa kanssa, ei Suomella ole samanlaista kapasiteettia millään tavalla, ei edes maan tavalla.

      Poista
    5. Suomen hallitus kyllä tarjosi päätösvaltaa EU:lle, mutta ensimmäisen JK:n linkistä ilmenee ettei EU tahtonut sitä, aivan kuin Halla-aho taannoin ennusti.

      Poista
    6. Kiitos jälkikirjoituksesta

      Poista
  5. Suomea auttoi äsken se että EU ei saanut päätöstä aikaan taakanjaosta. Tai siis tarkemmin, Suomea auttoi se että enemmistö EU-maista vastusti taakanjakoa. Olen aikaisemminkin pähkäillyt että jos Suomi ei itse osaa tehdä hyviä päätöksiä niin silloin joutuu toivomaan että jotkut muut maat saavat niitä aikaan. Häpeällistä on jos joutuu toivomaan ettei oman maan kanta menisi läpi ja että toiset maat torppaisivat sen. Ikään kuin pyytäisi ulkomailta apuun omaa maata vastaan. Tässä joutuu toivomaan että EU halvaantuu eikä saa mitään päätöstä mistään, jolloin ei tule myöskään huonoja päätöksiä.

    Pitääkö tässä pyytää että Venäjä valtaisi ja miehittäisi Suomen joksikin aikaa ja samalla se heittäisi sosiaalimamut ulos? Meistä ei näytä olevan siihen. Puolustusvoimat olisi tuon ajan passivisena ja katsoisi että Venäjä vetäytyisi määräajan jälkeen. Tämän voi ottaa hirtehishuumorina....

    Halla-aho voisi haastaa Soinin seuraavassa puoluekokouksessa ja tavoitella persujen puheenjohtajuutta. Ei ehkä tule valituksi mutta sillä voidaan riitauttaa hallituksessa oleminen jos sieltä ei olla lähdetty. Ainakin se pakottaisi persut sisäiseen keskusteluun ja miettimää mitä varten se on olemassa.

    Miksi demokratia ei kykene päätöksiin jolla taataan kuri ja järjestys sekä sisäinen turvallisuus? Poliisi keskittyy netin kyttäämiseen ja syyttää medioissa sitä että rikostapauksista ja tekijöistä puhutaan. Poliisin varsinainen työ on kentällä tutkia rikoksia ja etsiä syyllisiä. Poliisi ei siis tee sitä. Tuomioistuimet keskittyvät etsimään lievimpiä mahdollisia rangaistustyuksia henki- ja väkivaltarikoksiin, joita myös raiskaukset käytännössä ovat. Mamualennuksia käytetään rutiininomaisesti tuomioissa.

    Poliisi ja tuomioistuimet eivät ole tehtävänsä tasalla minkä johdosta ne menettävät luottamuksen jos sitä on enää jäljellä. Se saa aikaan tyhjiön joka täyttyy jollain tavalla. Jos laki on mätä niin oikeus otetaan omaan käsiin. Siitä seuraa vigilantismi eli omankäenoikeus eli korpilaki. Kansalaispartiot, ampumaseurat, metsästysseurat, reserviläisjärjestöt, nyrkkeilykerhot, kamppailulajikerhot tms. alkavat täyttämään tuota tyhjiötä kun muu ei auta. Toinen on siinä jos puolustusvoimat tekee sotilasvallankaappauksen tai muutoin alkaa palauttamaan kuria ja järjestystä.

    VastaaPoista
  6. Kyllä on taas niin sekavaa uutisointia mediassa ko. asian tiimoilta!

    Tuli Tuumaustunnilla 22.6.2015 Halla-ahon infoa kuunnellessa (luettavissa myös hänen Scripta-blogistaan) mieleen, että kuinkahan moni EU-edustaja ja -virkamies osaa esim. englantia niin hyvin, että ymmärtää kaikki "nyanssit", so. relocation versus resettlement jne.?

    Ja mitähän tämä 5/2015 paljastunut info/määräys pitää taustallaan (ovatko ns. hätätilasuunnitelmat pidemmällä kuin mitä meille kerrotaan?):

    http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sote/kunnilta-
    varautumissuunnitelmat-isoon-pakolaismaaraan/

    "Sisäministeriön ohjeen mukaan laajamittaisen maahantulon varautumisessa majoituspaikkatavoite kaikkien ELY-keskusten alueella on yhteensä 80 000."

    VastaaPoista
  7. Uutisointi on tämän aiheen tiimoilta ollut niin sekavaa, että pitää ottaa ihan aikalisä ja katsoa, että mitä tapahtuu. Selvää on nyt kuitenkin se, että Suomen hallitus olisi kannattanut pakolaisten pakkojakoa EU:n taholta, mutta EU ei saanut tahtoaan läpi ja tämä johti siihen, että EU tulee ehdottamaan sitä, että jäsenmaat ottaisivat venepakolaiset vapaaehtoisesti.

    Jos olen nyt uutisoinnin perusteella oikein käsittänyt, niin A) Orpo joko A.A) valehteli tai A.B) ei ymmärtänyt, mitä on puhuttu. Lisäksi mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin hallitus kannattaa vapaaehtoista sijoittamista, jota EU tulee ehdottamaan. Se, että tuleeko Suomeen näitä "venepakolaisia" on uutisoinnin perusteella vielä mysteeri. Valistuneen arvauksen perusteella heitä tulee, koska se on "solidaarista", kuten Stubb taisi jo todeta.

    Onko Perussuomalaiset sitten pettäneet äänestäjänsä? Vastaus on kyllä ja ei. Toisaalta kyllä jos he ovat mukana hallituksessa, joka tämän taakan aiheuttaa, mutta toisaalta eivät, koska he joka tapauksessa vastustivat asiaa. Olen varma, että nyt kun persut eivät nostaneet tästä vielä hallituskysymystä, niin jossain muussa kysymyksessä Kokoomus ja Keskusta joutuvat nyt tulemaan persuja vastaan. Aika näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaha, nyt on tullut uutisointia aiheesta ja sen perusteella Orpo tiesi tasan tarkkaan mitä oli tekemässä. Tässä kävi nyt niin, että minun mielestäni hallitusohjelmasta aiotaan ovelasti livetä. Väittäisin tätä nyt persujen poliittiseksi heikkoudeksi, kun puolue ei kykene puolustamaan edes niitä asioita, minkä takia moni äänestää heitä. Uskoisin, että tämä tulee vahvasti näkymään kannatuksessa. Samalla ihmettelen Sipilän solidaarisuus-puuskaa ja näen, että Kokoomus ottaa pakolaiset ilolla vastaan. Ruotsin tie on taas yhden askeleen lähempänä ja nyt valitettavasti niin, että persut ovat olleet itse siitä "päättämässä". On oikeasti mielenkiintoista nähdä, että mitä Eduskunnassa myöhemmin tapahtuvassa äänestyksessä tapahtuu; jotenkin tuntuu siltä, että hallitus tarvitsisi äänestyksessä herätyksen.

      http://yle.fi/uutiset/eu-maat_jakavat_siirtolaisia__menetelmana_vapaaehtoinen_pakko/8105785?ref=leiki-es

      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194987411637/artikkeli/sisaministeri+orpo+turvapaikanhakijoille+tarvitaan+uusia+vastaanottokeskuksia.html

      Poista
    2. Toisaalta haittamaahanmuuttoon kriittisesti suhtautuville ja eurooppalaista elämäntapaa puolustavilla on kovin vähän vaihtoehtoja. Olen itsekin pettynyt, mutta en näe järkeä äänestyskäyttäytymiseni muuttamiselle. Edes "Halla-ahon falangin" eroaminen omaksi puolueekseen ei nähdäkseni toisi parannusta asioiden nykytilaan.

      Päin vastoin, se saattaisi johtaa ainakin väliaikaisesti maahanmuuttokriittisten vaikutusvallan romahtamiseen. Siis sen vaikutusvallan, joka ei nyt nähdyssä episodissa riittänyt järjen käyttöön. Oikea johtopäätös tässä tilanteessa olisikin äänestää entistä tiukemmin perussuomalaisia maahanmuuttokriittisiä ehdokkaita tulevissa vaaleissa. Ja tarvittaessa liittyä puolueeseen vaikuttamaan sen linjauksiin.

      Poista
  8. Satun olemaan juuri unkarissa. Jostain syystä meillä keskustelu ja uutisointi seuraavasta on ihmeen vähäistä: http://www.theguardian.com/world/2015/jun/17/hungary-closes-border-serbia-starts-building-fence-bar-migrants Täällä paikalliset miettivät asiaa kuumeisesti koska rajan yli tulviva monikansallinen porukka kuulemma rikastuttaa heidän maataan ja kulttuuriaan lähinnä rikostilastojen kasvattamisella. Turistikaan ei voi olla huomaamatta kaikenlaisia piriste-yms. aineita kuiskutellen kauppaavia miehiä joista voi ainakin päätellä sen että viimeisimmän muodin mukaiset vaatteet lienevät todella edullisia kaikkialla arabimaailmassa ja varsinkin afrikan päiväntasaajan seuduilla.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!