tiistai 30. kesäkuuta 2015

Raiskaaja voi olla kuka tahansa - entä sitten?

Yleisradio on tarttunut viime aikoina keskustelua herättäneeseen raiskausaiheeseen ja informoi kansalaisia siitä, että raiskaaja voi olla kuka tahansa. Tarkemmin sanottuna Helsingin poliisin rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju sanoo: "mikään ihmistyyppi tai kansalaisuus ei nouse siellä sillä tavalla meidän työssämme esille, että kyllä raiskaaja voi olla kuka tahansa".

Kommentti vaatinee pienen selityksen. Ensinnäkin Ylen tarjoama grafiikka osoittaa, että nuoret raiskaavat vanhuksia enemmän. Siinä mielessä esimerkiksi tekijän ikä on merkittävä raiskauksia selittävä tekijä: lähes neljännes raiskaajista on alle 20-vuotiaita ja lähes 60 prosenttia alle 30-vuotiaita. 

Lähes neljännes ilmoitetuista raiskauksista on alle 2500 euroa ansaitsevien tekemiä ja yli puolet väkisinmakaajista alle 10 000 euroa hankkivia. Koska ikä korreloi tulotasoon molemmat tilastot koostunevat pitkälti samoista ihmisistä, eli raiskausriski on kohonnut nuorella pienituloisella verrattuna kaikkiin muihin ihmisryhmiin.

Ylen grafiikat eivät pidä sisällään kansallisuuksia, vaikka poliisin suulla siitä mainitaan ikään kuin ohimennen. Asiaa on kuitenkin tutkittu ja uutisoitu, joten tiedämme että tietyillä etnisyyksillä taipumus raiskauksiin on yli kertaluokkaa suurempi kuin muilla ihmisillä. 

Pahimmillaan tiettyihin kansallisuuksiin kuuluvien miesten raiskausfrekvenssi saattaa olla lähes kahden kertaluokan verran muita suurempi. Se tarkoittaa, että noin joka tuhannes sellaiseen kansallisuuteen kuuluva Suomessa asuva mies tulee elämänsä aikana jäämään kiinni raiskauksesta ja joutuu siitä vankilaan. 

Sivumennen sanoen tämä liittyy Suomen pakolaispolitiikkaan siten, että ottamalla Suomeen tuhat tällaiseen ihmisryhmään kuuluvaa ihmistä, tulemme samalla päättäneeksi yhden, todennäköisesti kantaväestöön kuuluvan, naisen raiskaamisesta maaperällämme. Mutta palataan itse Ylen uutiseen.

Ylen uutisessa poliisi sanoo, ettei mikään ihmistyyppi tai kansalaisuus nouse esiin. Lainauksen muotoilu on sellainen, että sitä on selvästi edeltänyt maahanmuuttajaryhmien välisten erojen pohdiskelu. 

Niinpä haastateltu tuskin tarkoittaa näin sanoessaan sitä, ettei ihmistyypillä tai kansalaisuudella olisi merkitystä. Sen sijaan epäilen hänen tarkoittavan, että kaikissa ihmisryhmissä on raiskaajia, joten rikosta selvitellessä on syytä epäillä kaikkia. Tämä on tietenkin totta.

Sanomatta kuitenkin jää, että tilastojen mukaan tutkinnassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota nuoriin vähätuloisiin muslimi- ja afrikkalaismaahanmuuttajiin. Näin erityisesti joukko- ja puskaraiskauksissa, jotka ovat lähes pelkästään heidän tekemiään. 

Samalla on kuitenkin syytä muistaa, että "vain" noin neljännes kantaväestöön kohdistuneista raiskauksista on maahanmuuttajan tekemiä tai että "vain" neljä kymmenestä maahanmuuttajaan kohdistuneesta raiskauksesta on omaan etniseen ryhmään kuuluvan tekijän aiheuttama.  

Ylen uutisen otsikointi onkin varsin mielenkiintoisesti samaan aikaan sekä totta, että erittäin harhaanjohtavaa. Epäilenkin, että sen muotoilu on taitavaa mielipidevaikuttamista, jolla pyritään tukemaan Ylen poliittisen agendan mukaista propagandaa. 

Otsikoinnin taitavuus on ehkä jossain mielessä ihailtavaa, mutta sikäli arveluttavaa, että propagandatoimisto toimii verorahoilla ilmeisenä tavoitteenaan sumentaa maksajiensa poliittista ymmärrystä. Siinä ei ole mitään ihailtavaa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mitä nyrkkeilijä Fitim Latifin tapaus opettaa meille maahanmuutosta?
Kokonaista kansanosaa ei saa leimata yksittäisen rikollisen takia
Maahanmuuttajat raiskaajina

6 kommenttia:

 1. Ei mädättäjäylen höpinöitä enää kukaan ota vakavasti.Jotkut toki teeskentelevät viran puolesta.

  VastaaPoista
 2. Britanniassa on tullut ilmi nuorten valkoisten tyttöjen hyväksikäyttöä laajasti. Sielläkin poliisi on tahtonut pimittää tästä ilmiöstä laadittuja raportteja. "Aasialaiset" näissä ilmitulleissa tapauksissa ovat yleensä pakistanilaisia muslimeja. Nuorimmillaan näihin maahanmuuttajataustaisten miesten seksirinkeihin on houkuteltu 13-vuotiaita. Asiaan ei ole osattu kiinnittää huomiota, koska tytöt on lipevällä käytöksellä ja huumeilla manipuloitu mukaan ja sitten jätetty miesjoukon käyttöön. Kielteistä julkisuutta on pelätty sen verran, ettei asiasta ole uskallettu puhua. Kadonneita yleensä huonoista oloista lähtöisin olevia tyttöjä ei ole lähdetty edes etsimään.(British girls raped by muslim gangs on industrial scale. Gatestone institute 17.3.15)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on täysin käsittämätöntä, etteivät ilmitulleet tapaukset ole johtaneet ns. viharikosten sarjaan. Kertoo joko brittien välinpitämättömyydestä tai jäätävästä itsehillinnästä.

   Poista
 3. Tapanilan raiskaajat luokiteltiin poliisin tilastoihin kansalaisuutensa perusteella, joka oli suomalainen.

  http://www.migranttales.net/tarkea-kysymys-vailla-vastausta-olivatko-tapanilan-joukkoraiskauksesta-epaillyt-suomalaisia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä muistaa, että kansallisuustilastoissa suomalaiset tosiaan koostuvat muistakin kuin kantasuomalaisista. Siksi esimerkiksi Suomen perusta käytti omassa maahanmuuton kustannuksia käsitellessä tutkimuksessaan henkilön viiteryhmän määrittelyssä äidinkieltä.

   Poista
 4. miituu. Kaikki läskit, rumat ämmätkin on joskus voineet PÄÄSTÄ jonkun kännisen kaverin haluamaksi. Kyllähän jumalauta SITÄ PITÄÄ MAINOSTAA.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!