tiistai 3. maaliskuuta 2015

Yksikulttuurinen uutinen

Monikulttuurisuus on päivän sana. Sen kerrotaan lisäävän innovatiivisuutta ja luovan entistä paremman ja mielenkiintoisemman yhteiskunnan sekä edistävän jopa suomalaista tiedonvälitystä.

Tätä taustaa vastaan oli hauska huomata pieni Ylen uutinen, jossa kerrottiin Intiassa Maharashtran osavaltiossa voimaan tulleesta laista. Sen mukaan naudanlihan myyminen tai hallussapito on rikos, josta voi saada jopa viiden vuoden tai 145 euron rangaistuksen.

Jos ei muuta, niin uutinen osoittaa maailman eri kulttuurien arvojen ja oikeuskäsitysten erilaisuuden. Kun toivuin naudanlihan hallussapidon rangaistavuudesta jäin ihmettelemään tuota rangaistusasteikkoa - viisi vuotta tai 145 euroa?!?!?

Kovin on laaja rangaistusasteikko: mistä määrästä nautaa pääsee 145 eurolla ja paljonko sitä pitää hallinnoida joutuakseen viideksi vuodeksi linnaan?

Vai liittyisiköhän tuo haitari ihmisten varallisuuteen. Jos ei 145 euron sakonmaksu onnistu, voi sen sovittaa viisivuotisella vankilassa. Vai olisivatko intialaiset niin edistyksellisiä, että rikkaat pantaisiin muitta mutkitta telkien taakse kun taas köyhät voisivat selvitä pälkähästä heille tähtitieteellisellä summalla.

Niin tai näin. Melkoisen kulttuurieron tuo uutinen meille siis osoitti. Ja varmasti myös valaisi niitä tilanteita, joita kulttuurien kohdatessa voi syntyä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hallitus haluaa naisten juoksevan pakoon miehen nähdessään
Älä syö narsisseja!
Missi, tissi ja pissi

7 kommenttia:

 1. Korkealle tieteelliselle ja kultturelliselle tasolle kehittynyttä yhteiskuntaa voidaan perustellusti pitää hyvänä asiana. Sillä tosin ei taida olla mitään yhteistä monikulttuurin kanssa.

  Monikulttuuri on käsitteenäkin tolkuttoman ristiriitainen ja lisäksi epämääräinen.

  Minkälainen olisi monikulttuurinen ihminen ?

  Mieleeni tulee monikulttuurisesta ihmisestä lähinnä psykopaatti, jakomielisairas tai muuten mielipuolinen yksilö, jonka toiminnassa ja ajattelussa ei ole minkäänkaltaista logiikkaa joka heilahtelee ajattelussaan ja näkemyksissään satunnaisesti.

  Entä monikulttuurinen yhteiskunta ?

  VastaaPoista
 2. "Afrikka on täynnä monikulttuurisia yhteiskuntia" Kyllä.

  Tämä totuus pitäisi takoa suvaitsevaiston päihin ja lujaa. Alla olevasta linkistä voi katsoa eri maantieteellisten alueiden etniset ryhmät. Esim keski-Afrikassa 'vain' 21 eri ryhmää. Laittamalla tuon kartan määlle maarajat (jotka belgialaisten johdolla piirrettiin mielivaltaisesti jo v 1884), havaitaan, että 130 vuoden aikana monikultturismi ei ole pitkälle päässyt.
  https://www.courses.psu.edu/test/test100_hkr/AFIM/Main_HTML/M_EG.html
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 3. Luin tuon Tiina Rosengbergin haastattelun ja mielessäni herätti suurta hilpeyttä, kun hän hyppäsi joponsa selkään ja huikkasi toimittajalle "Nähdään vallankumouksen aamuna". Jos maahanmuuttolinja säilyy nykyisellään, eli suomeen päästetään ihmisiä pelkästään tänne päästämisen ilosta, valitettavasti tuo vallankumous ei tule olemaan sellainen, joka Tiinan pääkopassa on muodostunut, joka oletettavasti rakentuu suvaitsevaisuuden, monikulttuurisuuden ja jonkinsortin taistolaishippiläisyyden ympärille, jonka kannattajiksi Tiina epäilemättä lukee myös kaikki ulkomailta tulleet kulttuurinrikastajat, muslimit etunenässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sen todennäköisimmän vallankumouksen jälkeen Tiina pukeutuu burkhaan tai itkee ja pukeutuu burkhaan. Eikä Tiinalla ole lupaa liikkua kadulla ilman saattajaa (miestä/veljeä). Tai jos Tiina yrittää elää kuten rasisti-Impivaarassa, hänen käy varsin huonosti. Esimerkkejä löytyy Lähi-Idästä vaikka hurumykky, paljon vähäisemmistä rikkomuksista joihin hölmöt naiset ovat syyllistyneet. Ja kärsineet suhteettoman kovia rangaistuksia.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!