lauantai 21. maaliskuuta 2015

Uusturkulaisten liikuntapalvelut

Silmiini sattui vasta tänä aamuna eilinen uutinen maahanmuuttajille Turussa järjestetyistä liikuntapalveluista. Sen mukaan kaupunki järjestää maahanmuuttajille omia liikuntapalveluja. Samoin maahamuuttajanaisille ainakin uinti- ja kuntosalivuoroja.

Maahanmuuttajanaisten uintivuorot olivat minulle tuttuja jo aiemmin, mutta kuntosalivuorot uutta. Jos ymmärsin oikein, tarvitaan maahanmuuttajille tai oikeammin suomalaiseen kulttuurin huonosti sopeutuneille musliminaisille omat kuntosalivuorot siksi, että hääräillessään kaikille avoimella kuntosalivuorolla punttien kanssa huntu päässään heihin kohdistuu katseita.

Toisin sanoen törmäsin jälleen kerran palveluun, jonka hyvä ja kannatettava tarkoitus on saada naiset ulos kodeistaan, mutta jonka sivuvaikutuksena tullaan islamilaisille maahanmuuttajille viestineeksi, ettei heidän sopeutumisensa suomalaiseen yhteiskuntaan ole kovin tarpeellista sillä palvelut pelaavat kyllä ilmankin.

Uutisessa kerrotaan edelleen maahanmuuttajille järjestetystä muusta liikunnasta. Lajikirjo ulottuu jalkapalloon, futsaliin, naisten jumppaan, lentopalloon ja muihin lajeihin. Näistä minulle heräsi puolestaan kysymys siitä, miten Turun kaupunki ajattelee maahanmuuttajien kotoutumisen edistyvän sillä, että heidät eristetään jopa liikuntaharrastuksissa kantaväestöstä.

Ainakin jalkapallon osalta on jopa näyttöä ongelmista, jotka juontuvat maahanmuuttajien eristäytymisestä omaan liikuntaporukkaansa. Eikö kotoutumisen kannalta olisi parempi ohjata uussuomalaiset liikkumaan yhdessä kantaväestön kanssa? Näin syntyisi luontevasti kotouttamista edistäviä ystävyyssuhteita.

Kolmas kirjoituksesta syntynyt ajatukseni liittyy maahanmuuttajaporukan hiihtolenkkiin. Kaupunki oli nimittäin järjestänyt sellaisenkin ja sekä somalit että kurdit olivat kovasti innostuneita. Jopa niin, että he olivat kyselleet koska pääsevät uudelleen hiihtämään. Ymmärsinköhän oikein, kun oletin kysymyksen tarkoittavan, että koska kaupunki kuljettaa heidät seuraavan kerran hiihtoladulle ja järjestää samalla tarvittavat sukset, sauvat ja monot?

Toisin sanoen kaupungin hyvä tarkoitus opastaa uussuomalaisia liikunnan pariin näyttäisi johtavan näiden passivoitumiseen niin täydellisesti, etteivät he kykene edes kävelemään hiihtoladulle omin voimin. Mitähän oma kotikuntani sanoisi siihen, jos pyytäisin kaupungin virkamiestä kuljettamaan minut ja perheeni hiihtoladulle ja hankkivan meille tarvittavat välineet koska hiihtäminen on niin mukavaa?

Edelle kirjoittamieni kolmen ajatuksen jälkeen alaleukani sitten loksahtikin, kun kaupungin liikuntapalveluvastaava totesi sanovansa tämän kirjoituksen kaltaista kritiikkiä kohdatessaan, että heidän järjestämänsä toiminta on kaikille avointa ja toivotti kaikki halukkaat mukaan. Tämä oli hyvä kuulla, mutta enpä usko, että hän oli ihan tosissaan.

Vai olisiko sittenkin ja kannustaisi myös minua osallistumaan musliminaisten uinti- tai kuntosalivuoroihin? Vai tarkoittiko hän, että voisin osallistua noihin harrastuksiin omalla kustannuksellani mikäli paikalla ei olisi musliminaisia tai ainakaan heillä ei olisi mitään osallistumistani vastaan?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kansalaisaloite rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkoittamisesta saa ilmaa siipiensä alle
Hunnutetun naisen ja juutalaisgynekologin vakava suhde
Persialaista pallopeliä

5 kommenttia:

 1. Vielä yksi seikka. 'Maahanmuuttajien' vuoroja ei ole suinkaan tarkoitettu esimerkiksi briteille tai saksalaisille. Kun sanotaan 'maahanmuuttaja', ei tarkoiteta sellaista joka on muuttanut Suomeen ulkomailta, sana on todellisuudessa poliittisesti korrekti synonyymi ählämille.

  VastaaPoista
 2. Samaa ählämiä se on muuallakin:
  http://www.barenakedislam.com/2015/03/21/canada-mcgill-university-tells-muslim-baghead-to-bag-her-demand-for-women-only-hours-at-the-gym/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuitenkin huomata, ettei kaikkialla uskota apartheidiin yhtä paljon kuin Turussa. McGillin yliopisto siis kieltäytyi muslimityttösen pyynnöstä erilliselle naistenvuoroille.

   Poista
 3. Kun meille alkoi tulla maahanmuuttajia, niin toistettiin mantraa, että Suomi voi välttää muiden maiden tekemät virheet ja siten kotouttaa tulijat paremmin. Nyt uussuomalaisista tehdään uusavuttomia, palvelu pelaa myös liikunnan saralla. Kaikki virheet toistetaan, myös omat uintivuorot musliminaisille, silti edelleen väitetään, ettei islamisaatio etene, vaikka juuri näillä erillispalveluilla ja erillisluvilla ollaan mukana edistämässä islamisaatiota. George Iglerin (sananvapautta tutkivan Discource-instituutin johtaja) mukaan muslimit ovat tulleet Eurooppaan kuin uudisasukkaat ja siirtomaaisännät muokaten ympäristöään mieleisekseen kaventaen sananvapautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja näin siitä huolimatta, että on olemassa evidenssiä toisenlaisistakin kotouttamiskeinoista kuin paapominen, laitostaminen ja apartheid.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!