torstai 25. joulukuuta 2014

Jouluisia ajatuksia shariasta

Meillä länsimaissa on juuri nyt meneillään alkujaan talvipäivän seisauksen kunniaksi vietettävä iloinen juhla, joka jo ajat sitten sai kristillisen kuorrutuksen ja myöhemmin vielä kaupallisen katteen. Juhlan syvin sanoma on kaikesta tästä moninaisuudesta huolimatta, tai ehkä juuri siksi, erittäin kaunis: "olkoon maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto".

Mauritaniassa sen sijaan on iloittu ihan muista syistä, sillä maan väestö koostuu muslimeista ja voimassa on maassa jaetaan tuomioita islamilaisen sharia-lain perusteella. Sen perusteella annettiin eilen kuolemantuomio, koska eräs mies oli luopunut oikeasta uskosta ja  kirjoitellut profeetasta kevytmielisesti. Tuomion julistaminen kirvoitti ilohuutoja oikeussalin lehtereillä.

Sharia-lain on ennustettu tulevaisuudessa rantautuvan myös Suomeen. Sen käyttöön ottamisella on vankka kannatus myös Suomessa: kuten nuoren imaamin Abbas Bahmanpourin ja  vähän varttuneemman kokoomuspoliitikkon Kimmo Sasin lausunnot julkisuudessa osoittavat.

Oikeastaan ainoa este sharia-lain käyttöönotolle Suomessa on liian pieni islaminuskoisten määrä. Tämä on kuitenkin vähitelleen korjaantumassa, koska maastamme hakee turvaa vuosittain huomattava määrä vainottuja ihmisiä sellaisista islamilaisista maista kuin Somalia, Irak, Afganistan, Iran, Syyria, Albania, Marokko, Algeria, Kosovo ja niin edelleen. Kuten tästä tilastosta näemme, seuraa turvaanotettujen ihmisten perässä suuri joukko puolisoita, lapsia ja muita omaisia.

Näin muslimien määrä on lähtenyt maassamme ripeään kasvuun: heidän määränsä on lisääntynyt 1990-luvun alun muutamasta tuhannesta yli viiteenkymmeneen tuhanteen. Samalla muslimeista on tullut merkittävä yhteiskunnallinen, taloudellinen ja poliittinen osa maamme elämää.

Jos otamme todesta - ja miksi emme ottaisi - tämän kirjoituksen alussa referoidun ennusteen maamme tulevaisuudesta sharia-lain alaisena, kannattanee hiukan kurkistaa miltä tuo tulevaisuus näyttää. Enimmäisen vihjeen saimmekin jo Mauritanianiuksen ilohuudot aiheuttaneesta tuomiosta.

Lisävaloa meille on antanut esimerkiksi Abbas Bahmanpour, jonka mukaan äskettäin avioliitto-oikeuden saaneet homoseksuaalit tulisi tappaa. Koulutuksen ja tieteenteon osalta taas olemme saaneet tietoa sosiaalidemokraattiselta imaami Abdul Mannanilta, jonka mukaan koraani on tiedettä.

Feministejä saattaa puolestaan kiinnostaa vihreän länsimaiset arvomme jakavan lakimiehen Husein Muhammedin varoitus, jonka mukaan shariassa naiset ovat periaatteessa koko elämänsä holhouksenalaisia. Ja ehkäpä vähemmänkin feminististen naisten on syytä olla tietoinen ruotsalaisten imaamien hyväksyvästä suhtautumisesta naista kohdanneeseen perhehelvettiin.

Kun nyt suurin osa suomalaista mieltää itsensä juhlimassa Jeesuksen syntymää, on itse kunkin hyvä muistaa, etteivät valtakunnat, uskonnot tai edes lait ole ikuisia. Esimerkiksi Ruotsi on ottanut ripeitä muutoksen askelia valitsemallaan tiellä kaikkien hädänalaisten turvapaikkana.

Sen seurauksena maahan on muotoutunut yli 55 aluetta, joissa Ruotsin laki on käytännössä lakannut olemasta voimassa. Lisäksi muslimeille on laillistettu erilaisia uskonnollisia etuoikeuksia, jotka eivät koske valtaväestöä.

Jonkinlaista muutosvastarintaakin esiintyy, sillä tuoreen mielipidetiedustelun mukaan neljä kymmenestä ruotsalaisesta haluaisi vähentää pakolaisista aiheutuvia kustannuksia. Tämän ymmärtää, sillä vainoa paenneista aiheutuvat suuret kulut tunnustetaan myös avointa maahanmuuttoa kannattavaien leirissä.

Kautta historian ovat paikasta toiseen liikkuvat ihmiset vieneet mukanaan kulttuurinsa ja tapansa, jotka aikanaan ovat vaikuttaneet vastaanottavaan yhteiskuntaan. Esimerkiksi Amerikassa vanhat intiaanikulttuurit ovat käytännössä korvautuneet muualta peräisin olevilla tavoilla - myös alkuperäiskansojen parissa.

Näin tulee tapahtumaan myös Ruotsissa; ja silloin esille nousee myös uskonnollisen oikeuden eli sharian käyttöönotto. Viimeistään silloin, kun muslimit muuttuvat länsinaapurissamme enemmistöksi.

Toistaiseksi ruotsalaisen oikeusjärjestelmän korvautumiseen sharialla on kuitenkin vielä matkaa, sillä maassa asuu nykyisin vain puoli miljoonaa muslimia, eivätkä ensi vuodeksi odotetut syyrialaiset nosta määrää kuin sadalla tuhannella eli noin prosenttiyksiköllä.

Prosenttiyksikön vuosivauhdilla muslimit saavuttaisivat Ruotsissa enemmistöaseman vasta noin vuonna 2060. Selvästi nuivempaa maahanmuuttopolitiikkaa harjoittaneella Suomella on sharian tuottamiin kuolemanrangaistuksiin ja niistä aiheutuviin ilohuutoihin vielä ruotsiakin pidempi matka.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suloinen salakuljetus Syyriasta Suomeen
Yle uutisoi vajavaisesti maahanmuuttajanuorten peloista
Maahanmuuttajat raiskaajina

10 kommenttia:

 1. Tuo on aika hyvä että musliminaiset saivat 20.000 kruunua kumpikin uituaan pöytäliina päällään uimahallissa. Ei meinaa todeksi uskoa, mutta kai se on pakko.

  Suomen islamisoituminen tapahtuu oletettavasti suurisuuntaisen muuttoliikkeen käynnistyessä Ruotsista tännepäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa käydä niinkin, että Suomeen suuntautuu jossain vaiheessa nuivistuneiden kantaruotsalaisten invaasio. Tai onhan tuo jo alkanut.

   Poista
 2. Mauritiuksella ei ole voimassa sharia lakia. maassa on merkittävä muslimivähemmistö, mutta vankka enemmistö on hinduja ja kreaoleja, ranskasta tulleen alkuperäisväestön osuden jäädessä nykyisin enää 10%:iin. Alkuperäisväestö omistaa edelleen lähes kaiken maan ja merkittävästi maan pankki- ja liikeelämää sillä suhteet vanhaan mämaahan ja Eurooppaan ovat säilyneet tärkeinä viime vuosiin asti, jolloin Intian ja Aasian merkitys vihdoion väistämättä on nousemassa. Maa on vakaa demokratia ja oikeusvaltio, jossa useamman tyystin erilaisen kultuurin edustajan yhteistoiminta ontuottanut Afrikan korkeimman elintason ja erittäin hyvät tulevaisuuden näkymät Afrikan ja Aasian finanssi- ja logistisena solmukohtana.

  Sharia laeilla ei ole mitään virkaa maassa, jonka tärkeimpiä elinkeinoja on turismi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alussa siteeratun Hesarin artikkelin mukaan tuomio annettiin sharian perusteella Mauritiuksella. Joko Hesari siis valehtelee tai sharialla on sittenkin jotain virkaa Mauritiuksella.

   Poista
  2. Sen sijaan kirjoitukseni väite maan väestön koostumisesta muslimeista on väärä ja omaa huolimattomuuttani. Kiitän anonyymiä kommentaattoria korjauksesta.

   Poista
  3. HEslingin Sanomien jutussa kirjoitetaan Mauritaniasta, joka on aivan eri maa ja kulttuuri. HS: "Mies tuomittiin kuolemaan uskosta luopumisen takia Mauritaniassa
   Ulkomaat 25.12.2014 7:24 Päivitetty 25.12.2014 8:01

   Poista
  4. Täytyisiköhän paneutua sisälukutaidon kehittämiseen? Joka tapauksessa kiitokset perimmäisen ongelman löytämisestä. Ja korjaillaanpa kirjoitusta jälleen kerran sekä yritetään jatkossa olla tarkempana...

   Poista
 3. Blogi-isäntä listaa joidenkin Suomen muslimien ja jopa yhden kristityn kansanedustajan lausuntoja siitä, mitkä meidän väärinä pitämämme asiat ovat heidän mielestään islamissa ja sharia-laissa oikeita. Nämä lausujat puoltavat sharia-lain käyttöönottoa. Samaan listaan blogi-isäntä sijoittaa Husein Muhammedin sharia-lakia VASTUSTAVAN blogikirjoituksen.

  Soisin että Professori korjaisi kirjoitustaan tältä osin, niin että Husein Muhammedin sharia-lakia vastustavasta asiantuntevasta kirjoituksesta ei saisi väärää kuvaa se, joka ao. kirjoitusta ei käväise itse lukemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Husein Muhammadin kirjoitusta on lainattu ainoastaan siksi, että hän tuo esiin seikan, joka sharia-laissa ei sovi yhteen nykyisen länsimaisen elämäntapamme kanssa. Sitä ei siis missään tapauksessa ole lainattu siksi, että Husein olisi islamisti. Päin vastoin, hän on länsimaisittain ajatteleva ja meidän yhteiskunnassamme menestynyt maahanmuuttaja.

   Muokkasin tekstiä Huseinin osalta toomalla esiin hänen arvomaailmansa. Samalla korjasin myös virheelliset väitteet Mauritiuksen väestön islamilaisuudesta.

   Kumpikaan korjaus ei vaikuta tämän kirjoituksen sanomaan. Itse asiassa Mauritiuksen väestörakenteen korjaus pikemminkin alleviivaa sitä; sharia-lain brutaaliin käyttöön ei tarvita edes islamilaista enemmistöä. Toki sharia-lakia tiedetään sovellettavan myös Iso-Britannissa, joskaan ei brutaaleimpien rangaistustensa osalta kuten nyt näyttäisi käyneen Mauritiuksella.

   Poista
 4. Kiitos Proffa! Hyvä kirjoitus oli alun alkaenkin, nyt entistä parempi. :-)

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!