torstai 9. tammikuuta 2025

Ylen A-studio: poliittista korrektiutta vai ymmärtämättömyyttä?

Eilisessä A-studiossa käytin keskustelua siitä, miten Venäjän sotataloutta ylläpitävä öljy- ja kaasukauppa kukoistaa, vaikka se on periaatteesa asetettu boikottiin. Raakaöljyä kuljetetaan Intiaan, missä se jalostetaan venäläisten omistamassaan öljynjalostamossa vietäväksi EU:hun ja Yhdysvaltoihin. Eikä edes maakaasuputkia saada suljetuksi.

Asiantuntijoista professori Kari Liuhto totesi ohjelmassa, että pääsyy venäläisen öljyn kauppaan on kysyntä. Öljyä ostetaan siitä huolimatta, että se tulee alkujaan Venäjältä. Professori Veli-Pekka Tynkkynen puolestaan kertoi, että toinen ongelma on Euroopan suuri riippuvuus venäläisestä putkikaasusta. 

Lisäksi hän kertoi, että populistit oikealla ja vasemmalla ovat sitä mieltä, ettei venäläisten kanssa käytävää kauppaa saisi rajoittaa, koska energian hinnan pitää olla alhaalla. Tätä täydensi toimittaja Anna Karismo kertomalla, että esimerkiksi pian vaaleihin käyvässä Saksassa "osin äärioikeistolaisen ja Venäjämielinen" AfD on kasvattanut kannatustaan. Lisäksi hän mainitsi, että Unkari ja Slovakia haluaisivat jopa lisätä energian tuontia Venäjältä.

Tätä kuunnellessani tuntui kuin katselisin kissan kiertävän kuumaa puuroa. Näin siksi, ettei kukaan maininnut sanaakaan siitä, miksi eurooppalaiset niin sanotut populistipuolueet kasvattavat suosiotaan. Eli kehitysmaalaisten maahanmuuttoa, joka on johtanut monien eurooppalaisten yhteiskuntien syvälliseen muutokseen ja ihmisten turvallisuudentunteen heikkenemiseen. 

Tämän seurauksena eurooppalaiset antavat vaaleissa äänensä yhä useammin sellaisille poliittisille toimijoille, jotka lupaavat pysäyttää kansainvaelluksen. Eivätkä he tässä oman ympäristönsä kurjistumistilanteessa pane painoa niiden muille poliittisille tavoitteille.

Toisin sanoen Venäjä hyötyy - ja Ukraina kärsii - tällä hetkellä voimakkaasti EU:n ja eurooppalaisten päättäjien viime vuosikymmeninä harjoittamasta maahanmuuttopolitiikasta, koska kaikkien maiden maahanmuuttokriittiset puolueet eivät toimi ulkoisen turvallisuuden kysymyksissä samalla lailla vastuullisesti kuin Suomen Perussuomalaiset.  

Palaan vielä eiliseen A-studioon. Sitä katsoessani mietin, että tunnistivatko professori Tynkkynen ja toimittaja Karismo Euroopassa harjoitetun maahanmuuttopolitiikan merkityksen venäläisten energiakaupan taustalla, mutta vaikenivat siitä niin sanotun poliittisen korrektiuden takia. Vai eivätkö he edes ymmärtäneet koko asiaa?


22 kommenttia:

  1. Varmasti ymmärtävät - rohkeus ei vaan riitä tunnustamaan tosiasioita - kun vaalitkin ovat tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tynkkysellä ja Karismolla voi olla myös työpaikka vaarassa jos ei puhu oikeaoppisesti?
      Onko siis kyseessä uuden ajan suomettuminen?

      Poista
    2. Vai että maahanmuutto on tähänkin syynä:)) Melko tyhmä mies tämä professori.

      Poista
    3. Anonyymi9. tammikuuta 2025 klo 16.53

      Vai että maahanmuutto on tähänkin syynä:)) Melko tyhmä mies tämä professori."
      No et kommenttisi peruteella ole edes tyhmä. Puuttuu luetun ymmärrys nyt ainakin. Ellei jopa ymmärrys kokonaan?

      Poista
  2. ""Kiertää kuin kissa kuumaa puuroa...""

    Se kuuma paikka, systeemin keskiö, ei todellakaan ole kosketeltavissa, ei edes lusikalla nosteltavissa -- kissan on aina tyydyttävä seuraamaan omaa häntäänsä, jota se ei tietenkään pysty syömään, koska mikään yhteisöllinen systeemi ei syö itseään. Yhteisöllinen valta ja oikeus ovat olemassa -- ja ne ovat todellakin tabun omaisessa koskemattomassa keskiössä -- eikä ole sellaista systeemiä joka pystyisi kyseenalaistamaan oman syvimmän valtansa tai julmimman juristeriansa.

    Yhteisöllisen vallan todelliset toimintamekanismit eivät muodosta näkyviä sidoksia yksityiseltä tasolta yleiselle -- yhteisölliselle -- tasolle, eivätkä esimerkiksi "demokratioiden" päättäjät koskaan joudu yksilölliseen henkilökohtaiseen vastuuseen tekemistään, yhteisölle äärimmäisen tuhoisista päätöksistä. Emme elä siis missään "demokratiassa", vaan pikemminkin, no, sanotaan vaikkapa Koiviston konklaavissa.

    Systeemi ei syö itseään, vaan ulkoistaa kaiken syyllisyyden aina johonkin leimalliseen "pahaan". Nykyisinä aikoina, jolloin ihmiset eivät eliniässään kasva autonomisiksi aikuisiksi, vaan jäävät keskenkasvuiseen ja "ulkoaohjautuvaan" psyykkiseen tilaan, yleinen epävarmuus ratkaistaan vahvistamalla leimaavaa, kaikkea "kielteisestä käsin" määrittelevää ajattelua, joten tavallaan siis "demokratia" myös on muuttunut olemuksellisesti "negatiivisten kulttien" palvonnaksi -- eli siis "pahuutta" projisoivaksi leimapolitiikaksi -- ja jopa vaaleissa ihmiset äänestävät enemmän jotakin vastaan kuin minkään "tiedollisesti läpiajatellun" vision puolesta.

    VastaaPoista
  3. Omassa kuplassaan elävät ja todellisuuteen törmätessään turvahuoneita tarvitsevat eivät halua tunnustaa, että heidän maailmankuvansa on vääristynyt. Sitten ihmetellään huuli pyöreänä, miksi konservatiivisuus kasvaa ja järjen ääni alkaa kaikua niin Amerikassa kuin Euroopan maissa. Sitä yritetään torjua kaikenlaisilla leimasanoilla kuten äärioikeisto, rasisti, natsi, fasisti jne., mutta ei onnistu enää. Yhä useampi tavallinen kansalainen on herännyt huomaamaan maahanmuuttopolitiikan vahingollisuuden ja kasvavat ongelmat median ja viranomaisten peittelystä huolimatta ja haluaa muutosta ennen kuin on jo liian myöhäistä. Oli jo korkea aikakin herätä Ruususen unesta.



    VastaaPoista
  4. Ei kai ainakaan AfD:n kannatuksen nousu pohjaisi "venäjämielisyyteen", kyllä ne on toiset syyt.
    Venäläisestä energiasta on vähän vaikea päästä heti eroon, siinä tulee äkkiä holotna kun kämppä kylmenee.
    Vastais EU ryssille viemällä kunnon aseita Ukrainaan, ai mutta eihän meillä ole mistä antaa...

    VastaaPoista
  5. Kun näitä keskusteluja kuuntelee, niin huomaa, kuinka inhimilliset heikkoudet nousevat pääosaan: sen, mitä me haluamme nähdä sivuuttaa sen mikä on.
    Kuten Platonin luolassa: Toisaalta on olemassa todellisuus, juuri sellaisena kuin se on. Silti on löydettävissä myös kuvitteellinen todellisuus, jossa uskomuksemme ja illuusiomme näyttelevät pääosaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marshall McLuhanin ja Bruce R Powersin viitisenkymmentä vuotta sitten julkaisema kirja "The Global Village" julkaistiin uudelleen, ja olen sitä nyt lueskellut vanhoja mcluhan-muistoja elvytellen. Ei sis elvistellen.

      Hämmästyttävän teräväpiirteisesti hän saa otteen ihmisyytemme kaikkein perustavimmanlaatuisista asioista: keskeisten aistiemme työnjaosta varhaisimmassa lapsuudessamme, tajunnallisista hahmonmuodostuksen mekanismeista, tiedollisessa ajattelussa perustavanlaatuisista kuvion ja taustan -- hahmon ja koordinaatiston -- eriytymisestä ja niiden taipumuksesta irrota toisistaan. Olen ollut aika mykistynyt näistä kirkkaasti mielen jäsentymättömiin syvyyksiin porautuvista visioista.

      Olen itse yrittänyt pohtia noita hamasta nuoruudesta asti -- ja voit uskoa että on todella hämmästyttävä kokemus, kun törmää johonkin aivan vastaavanlaiseen ongelmanasetteluun ja ajatteluun.

      McLuhanissa samaistuttavaa on myös se, että hän oli pohjimmioltaan kirjallisuusmies -- ihan henkeen ja vereen. Klassisen kirjallisuuden perinne aukeaa hänen visioidensa valossa aivan uudella tavalla.

      Poista
    2. Jep, hämmästyttävä mies. Itsekin, aika-ajoin otan käteeni: Ihmisen uudet ulottuvuudet - ei siihen kyllästy. Kappale sieltä ja toinen täältä - ja ajateltavaa riittää.

      Poista
  6. Joopa joo ja niinpä niin. Sotaa on käyty kohta kolme vuotta ja koko ajan valtamediat ovat hokeneet kuin papukaijat että Venäjä on riippuvainen öljyn viennistä. Kertaakaan en ole kuullut sanottavan sitä TOSIASIAA, että muu maailma on VIELÄ RIIPPUVAISEMPI Venäjän tuottamasta öljystä, koska Venäjä tuottaa noin 11% maailman kuluttamasta öljystä. Täydellinen kauppasaarto tietäisi siis lännelle öljykriisiä. Ajatuskin kauppasaarrosta on siis aivan mahdoton. Kukaan ei halua ostaa Venäjän öljyä, mutta sitä on PAKKO OSTAA!

    Maakaasut, kivihiilet ja muut arvokkaat kaivannaiset siihen sitten päälle vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka koko vihermuutos energian kanssa on perusteiltaan täyttä soopaa, niin silti minä kannatan öljyn käytöstä luopumista niin pitkälti kuin se vain on taloudellisesti järkevää ja järkevässä aikataulussa. Vihret ovat oikeassa että niin kauan kuin fossiiliset ovat halvinta energiaa, siitä ei luovuta. Se että pitääkö sen vuoksi tuhota oma talous onkin sitten ihan toinen juttu. Ja ydinvoimasta luopuminen kun se ydinvoima olisi nimenomaan mahdollistanut sen fossiilisten vähentämisen on liki rikollista. Ja kannatan tätä siis täysin ilman mitään perusteluja ilmastonmuutoksella tai muulla viherhömpällä. Se peruste miksi minusta fossiilisista pitää luopua o se että ne fossiiliset ovat ajautuneet alueellisista ja muista syistä täysin rikollisten valtioiden haltuun ja fossiilisen energian kaupan tolkuttomat voitot tukevat totalitarismeja ja uskonnollisia fanaatikkoja. Tästä riippuvuudesta totalitaristisista hallinnoista ja uskonnollisista fanaatikoista pitää päästä eroon ja muuta tietä ei ole kuin ydinvoima ja sen myötä fossiilisista luopuminen. Olen kohtuu varma että nämä pro-fossiilinen tahot tekevät kaikkensa pitääkseen esim fuusivoimatutkimuksen nälkiinetettynä eli sille ei anneta riittävää rahoitusta vaikka se olisi tulevaisuuden kannalta mitä tärkein. Ja että ne tahot ovat tukeneet vihreitä kaheleita suurin summin heidän ydinvoiman vastaisessa hommassaan. He nimittäin tietävät että heidän tilinsä pienenee jos ydinvoima ja sähkö tulee fossiilisten tilalle. Ja ouhun nimenomaan valtiollisista pro-fossiilinen tahoista, en mistään bensayhtiöistä.

      Poista
  7. Olin viime kesänä työmatkatkalla Saksassa, ja yövyin Berliinissä Pride-viikolla. Olihan se aika hulabaloota, ja tottakai se puhutti ihmisiä. Tuli kyllä aika selväksi, varsinkin vanhemman väestön parissa se, mikä ei oikin miellyttänyt. Viesti tuntui olevan se, että Saksa on muuttunut valtavasti viimeisen kymmenen vuoden aikana varsinkin pakolais-invaasion myötä ja myös woken myötä. Kyllä kuului aika vihaisiakin mielipiteitä, kuten se, että Venäjä ei saa Saksaa hallintaansa, mutta islam ja woke saavat!

    VastaaPoista
  8. Sitten vielä se, että hallitus ja oppotio väittää jatkuvalla tykityksellä että Suomen täytyy sitoutua tiukkaan ilmastomuuttoksen estämiseen. Siis Suomessa.. Tämän maa huono vaikutus ilmastoon ei ole edes 1% luokkaa. Sen sijaan Kiina poltaa kivihiiltä kiihtyvällä tahdilla, nys sitä palaa 3 kertaa enemmän kun koko maapallon mailla yhteensä, kiina myös kasvattaa kivihiilivoimaloiden rakentamista. Samaan aikaan ko maa käskyttää että euroopan ja Suomen pitää tiukentaa ilmastomuutoksen esäviä toimia. Mikä mättää asiassa, Suomen päättäjät tekee sitä maapalloen eniten saastuttava maa käskee, näin mielisairata tolloja on tämän maan päättäjät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässähän tuo koko hourimointi selitetään.
      Tuota wef agendaa ajetaan samaan aikaan monella rintamalla, ja koitetaan pitää ne erillään, ettei niiden yhteys paljastuisi.
      Eli ilmasto-, maahanmuutto, talous-, terveys-, kansallisvaltoiden alasajo jne...

      https://oikeamedia.com/o1-222400

      Ja meillä tuota hysteriaa pitää yllä wef marionetit kuten presidentti, monet puolueet, useat ministerit ja ministeriöissä pesivät aivopestyt pellet.

      Poista
  9. Terhomatti Hämeenkorpi9. tammikuuta 2025 klo 12.51

    Proffalle: Vai eivätlö halunneet ymmärtää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli "vaikenivat siitä niin sanotun poliittisen korrektiuden takia"?

      Poista
  10. Venäläinen putkikaasu ja öljy ovat hyihyi, LNG oikein harasoo
    https://www.energyconnects.com/news/gas-lng/2024/november/france-lng-imports-from-russia-surge-to-annual-record-data-show/
    Taitaapi Ranskan ostamassa ylimääräinen kaasu siirtyä Saksaan.

    Liberaali maailmanjärjestys murenee silmiemme edessä, aivan kuten John Gray sen uumoili tapahtuvan The new leviathan -kirjassaan.
    V-VF

    VastaaPoista
  11. YLE:n A-studiossa ja uutisissa saa esiintyä vain kollegtiiviseen mielisairauteen sairastuneet "asiantuntijat."

    VastaaPoista
  12. Ja osasyynä kaikkeen on se, ettei Euroopassa enää ole työpaikkoja maahanmuuttajille eikä alku-asukkaille. Niitä työpaikkoja kun on siirretty vähintään 25 - 30 miljoonaa itään (vapaan saastutuksen vyöhykkeelle).
    Hiljan jossakin luki että 1992 Euroopan osuus maailman taloudesta oli 29 % ja olko se 2022 enään 17 %.
    No jotkut ne muutamat 1000 miljardit ovat siitäkin käärineet omiin taskuihinsa, voi olla että heitä on jopa yli 100 henkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, mitä on tuo "vapaa saastutus"?
      Esim Kiinassa on laki, jossa kielletään ilmakehän saastuttaminen.
      Hiilidioksidia se ei tietenkään koske, kun se hiilidioksidi ei todellakaan ole mikään saaste.
      Ja uutisoinnissa maamme pöljä media toitottaa ilmastovaletta hiilidioksidin lämmittävästä vaikutuksesta.
      Ja uutiskuvissa on tietenkin ilma sakeana "hiilidioksidia", heh

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005021603.html

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!