perjantai 26. heinäkuuta 2024

Kumpi pitäisi sulkea olympialaisista?

Ranskan ja Malin välisessä olympiakisojen jalkapallo-ottelussa nousi esille palestiinalaisten ja Israelin välinen jännite. Ylen jutun mukaan kyse oli lähinnä palestiinalaisia puoltavista mielenosoituksista ja israelilaisten reaktioista niihin. Suoralta väkivallalta kuitenkin vältyttiin. 

Jutussa mainittiin - jälleen kerran - että "Gazan sodan vuoksi osa kisoihin osallistuvista maista on vaatinut Israelin sulkemista olympialiikkeestä. Näin ei ole käynyt, mikä on nostanut kisoihin kohdistuvaa turvallisuusuhkaa."

Tuo vaatimus on sikäli erikoinen, että nyt akuutit tapahtumat Gazassa saivat alkunsa palestiinalaisten tekemästä poikkeuksellisen raa´asta terroristisesta hyökkäyksestä, jonka yhteydessä otettiin suuri joukko panttivankeja. Ja Israelin toiminta on nimenomaisesti vastaus siihen

Siten myös Gazan tilanteen rauhoittamisen ensimmäisen askeleen pitäisi tulla palestiinalaisilta, tarkemmin sanoen heidän terroristijärjestöltään Hamasilta. Käytännössä se tarkoittaisi kaikkien panttivankien vapauttamista ja heidän käsissään mahdollisesti kuolleiden henkilöiden ruumiiden palauttamista. 

Jokainen voi tältä pohjalta tietenkin vetää omat johtopäätoksensä siitä, kumpi osapuoli pitäisi sulkea kisoista, jos sellaiseen ryhdyttäisiin. Terrorismin seurauksena sotaan ryhtynyt Israel, vai - niin ikään kisoihin osallistuva - Palestiina, joka ei ole tehnyt selvää pesäeroa Hamasiin, vaan jonka hallinto on jopa hieronut sopua sen kanssa? 

42 kommenttia:


  1. Kaikki muslimimaat pitäisi sulkea kisoista ja pistää myös talousboikottiin ja -saartoon. Se on vihan ja väkivallan ja sorron ideologia.

    VastaaPoista
  2. Erikoinen viesti maailmalle. Ryöstä, raiskaa, murhaa n. 1200 ihmistä, ota satoja panttivankeja niin se on uhrin syy ja valtiosi (jota ei ole) tunnustetaan. Suomen ulkoministeriön arabi-blokki lienee myös aktivoitumassa.

    VastaaPoista
  3. Kappas, Kiina aktivoitumassa tuollakin alalla ja hakemassa kiinalaista ratkaisua.
    Israelin kannalta Fatahin ja Hamasin sopu uhkaa vain enemmän sen olemassaoloa.

    SK


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Israeli tarvitsee viholisekseen hamasin kaltasia helppoja vihollisia, joilla maa pysyy "yhtenäisenä", Netanjehu tais olla itse avittamassa Hamasin hyökkäystä viimesyksynä, olisi muuten jo vankilassa koruptiosta, ei siinä muutama omanmaan ihmisen henkia paina, kun valtaapitävä takertuu valtaansa ..

      Poista
    2. "Netanjehu tais olla itse avittamassa Hamasin hyökkäystä viimesyksynä..." ja aikoinaan perustamassa Hamasia kontrolloiduksi oppositioksi. Näyttää siltä, että kuitenkin mopo saattoi karata käsistä...

      Poista
    3. Joo Suomi tarvitsi neuvostoliittoa, jotta kenraalit saivat "palkkio"virkansa tarviiko edes kertoa enempää ei olisi muuten marsalkka saanut snapsiaan vaan joisi jotain paloviinaa, ei siinä hyvän viinanhimoissa parin juntin henki paina.

      Poista
    4. Aika paljon täällä nykyään näitä edellisten postauksien putinin trolleja... ikäväksi menee. Vaikka moderointi on ikävää sinällään, niin näiden poistaminen olisi kyllä yleisen viihtyvyyden vuoksi tarpeellista-

      Poista
  4. Jos islamia ei olisi, maailma olisi rauhallinen paikka. Eipä tarvittaisi valtavia turvajärjestelyjä olympialaisissakaan, ellei sitten muiden vasemmistoterroristien takia. Kommunismihan kuuluu samaan ihmiskunnan vihollisten luokkaan.
    Youtubessa on nähtävissä oivaltava muunnos John Lennonin laulusta uusilla sanoilla: Imagine there's no islam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ensimmäinen ja toinen maailmansotaki oli islamin tekosia

      Poista
    2. Ano 9.43: voisitko perustella väitteesi tai muuten yritetään pysytellä totuudessa.

      Poista
    3. Paletiinan pomot muuten olivat Hitlerin kavereita, joten heillä on oma osuutensa sotasyyllisyydestä kylläkin. Hyvä täydennys.

      Poista
    4. Todellakin, Jerusalemin suurmufti halusi tuhota israelilaiset ja oli ideoimassa holokaustia.

      Poista
    5. Palestiinan pomot ja Suomen pomot muuten olivat Hitlerin kavereita. Täydennys kun oli kirjoittajalta unohtunut.

      Poista
    6. Suomen pomot eivät olleet Hitlerin kavereita. Aivan posketon väite. Saksalaisten kanssa oli kaveerattava kun muitakaan ei ollut, olosuhteiden pakosta. Toki oli myös germanofiilejä jotka olivat oikeasti saksalaismielisiä, mutta "Suomen pomoissa" heitä oli vain pari. Myöhemmin meillä oli vaikka kuinka monta Stalinin myötäjuoksijaa, mutta silloinkin suurin osa oli venäläisten kavereita jälleen vainolosuhteiden pakosta. Mutta suhteellisesti meillä oli moninkertaisesti enemmän Stalinin kavereita kuin sitä ennen oli ollut Hitlerin kavereita. Ja noista kahdesta suurroistosta se Stalin oli se suurempi, ainakin tapettujen määrällä laskien.

      Poista
  5. Olisikohan se Mali, joka pitäisi sulkea kisoista: Mali is currently ranked 3 on the Global Terrorism Index of 2024. Deaths in the Sahel constituted 47% of the global total of terrorism deaths in 2023, compared to just one percent in 2007. Over the past 15 years, the number of deaths due to terrorism in the Sahel has increased by 2,860%.(https://www.gcerf.org/mali/)

    VastaaPoista
  6. Vieläkään ei ole mitään "Palestiinaa" olemassa, se on islamistien keksimä satumaa mitä oikeasti ei ole olemassa. Kaikki jotka ko maasta kirjoittaa tai puhuu, kannattaa islamisteja joko sen tietäen, tai sitten ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta vuosina 1920-1947 sen niminen brittiläinen mandaattialue oli olemassa, eikä sen nimi ollut islamistien keksimä. Se oli jo sitä ennen ollut yleisessä käytössä maantieteellisenä, joskaan ei valtion nimeä roomalaisajalta saakka, siis jo ennen kuin islamia edes oli.

      Poista
    2. En minäkään pidä arabeista ja islamista. Mutta se ei ole mikään syy että hyväksyisin siviilien, ja pienten lasten surmaamisen ja nälkiinnyttämisen.
      En ymmärrä tätä Israel ymmärtämistä.
      Suosittelen asiaan tutustumista tarkemmin. Asettumista vaikka palestiinalaisten asemaan ja miettimään kuinka itse toimisi.

      Poista
    3. miten niin nälkiinnyttämiseen? onnko Israel tuhonnut Kazan viljelysmaat ja ottanut sadon itselleen?

      Poista
    4. "Suosittelen asiaan tutustumista tarkemmin."
      Ai Gazan terveysministeriön tiedotustako tarkoitat ?

      Poista
    5. Kummallista, kun puniikkien mielestä palestiinalaisten kansallismielisyys ja oman valtion hamuaminen on hyvä, mutta Euroopan valtioiden kansallismielisyys ja rajoistaan huolehtiminen paha asia.

      Poista
    6. "Suosittelen asiaan tutustumista tarkemmin". Tarkoitan alueen historiaa, Israelin valtion perustamista, millaista elämä on palestiinalaisalueilla, jne.. Ei tarvitse tyytyä palestiinalaisten tiedotukseen vaan asiasta löytyy ihan puolueetontakin materiaalia.
      Netistä löytyy muuten videomateriaalia millaista Gazassa on tällä hetkellä elää.

      Poista
    7. Niin Hamas vie pieniltä lapsilta ruoat apupaketit ja kaiken mahdollisen sairaanhoidosta lähtien kun jonossa on aina hamasin miehet ensin. Ei sitä hyväksy muut kuin neuvostoliiton perillisten kouluttamat vasemmistolaiset propagandistit/agitaattorit ja niiden seuraajat.

      Poista
    8. Ja että Hamasin porukka piiloutuu ns. siviiliväestön sekaan ja viereen ja alle, joten heitä ei saa kaivettua sieltä esille ilman sivullisia uhreja. Ja että Hamasin hallussa olevat "viranomaiset" luokittelevat kaikki Hamain militantit ja heidän sympatoijansa jotka näissä operaatioissa kuolevat, siviileiksi. Eihän Hamasin "taistelijaa" erota naapurin lihakauppiaasta ellei saa häntä ase lämmin ase kädessä ampumasta juutalaisia. Ja yleensä hän onkin se naapurin lihakauppias. Tuollaisissa oloissa kaikki tilastot ja määrät siitä ketä on kuollut, on täysin mielikuvituksellinen asia. Vain siitä voi olla samaa mieltä että jos joku täysin ulkopuolinen on päässyt laskemaan alle kymmenvuotiaiden ruumiit kaikkialla Gazassa, voidaan olla samaa mieltä että he ovat oikeita sivullisia uhreja. Se että Hamasilainen "viranomainen" väittää heitä olevan niin ja niin paljon ja joku Hamasia symppaava länkkäriryhmä (SPR, Lääkärit ilman rajoja tms) on nähnyt ja laskenut joitain heistä ei merkitse sinällään mitään. Heitä on voitu huijata, tai he huijaavat meitä Hamasin vaatimuksesta että saavat ylipäätään olla siellä "auttamassa". Typerää uskoa yhtään mitään mitä siellä olevat muslimit väittävät yhtään mistään.

      Poista
    9. Suosittelen edelleen tutustumaan puolueettomaan materiaaliin ja videoihin joista näkee Gazan nykytilanteen ja millaisissa olosuhteissa ihmiset siellä elävät. Ei tarvitse uskoa Hamasiin tai sitä symppaaviin tahoihin.
      Samalla tavalla kuin sinä tai minä emme ole henkilökohtaisesti vastuussa Suomen hallituksen tekemisistä niin vielä vähemmän tavallinen Gazalainen on vastuussa Hamasin tekemisistä puhumattakaan siellä elävistä lapsista.

      Poista
    10. Ja puolueeton materiaalisi on peräisin teveysvirastosta? Suosittelen katsomaan tai menemään paikanpäälle(vaatii oikeasti sitten osaamista ja kielitaitoa) melkein ihan mihinvaan muslimimaahan muualle kuin lentokentälle ja vartiotuun hotelliin, voit yllättyä kun asia ei olekkaan kuten "puolueettomissa" lähteissäsi, niin onhan nuo gazalaiset kakarat pamautellut itseänsä myös israelin puolella ja sellainen rynkyn kanssa kävelevähän on vain lapsi.

      Poista
  7. MTV uutiset tänään

    Erikoinen tilanne olympialaisissa – päävalmentajaa ei saa päästää kahden kesken pelaajan kanssa: "Ällöttävää"

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/erikoinen-tilanne-olympialaisissa-paavalmentajaa-ei-saa-paastaa-kahden-kesken-pelaajan-kanssa-allottavaa/8979578

    Artikkelista poimittua

    Pariisin kesäolympialaisten naisten jalkapalloturnauksessa riittää puheenaiheita. CBS:n julkaisemassa Attacking Third -podcastissa entinen pelaaja Darian Jenkins otti kantaa Sambian päävalmentajaan Bruce Mwapeen, joka on tutkinnassa seksuaalisesta häirinnästä.
    ...
    ...
    64-vuotiaan Mwapen ympärillä on kuohunut viime vuosina. Viime MM-kisoissa häntä syytettiin pelaajan rintojen kourimisesta muiden pelaajien ollessa läsnä sekä kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan työntekijän seksuaalisesta ahdistelusta. Jo vuotta aiemmin häntä oli syytetty pelaajiin kohdistuneesta seksuaalisesta häirinnästä.

    Nyt vuodesta 2018 lähtien Sambiaa luotsannut Mwape on tutkinnasta huolimatta edelleen maajoukkueen peräsimessä, mutta tähän kuuluu yksi ehto. Häntä ei saa päästää kahden kesken pelaajiensa kanssa. Mwapella oli myös vaikeuksia päästä Pariisiin, sillä hänen viisumihakemus hylättiin ensimmäisellä kerralla.

    – Kansainvälinen olympiakomitea KOK on sitoutunut varmistamaan, että jokainen urheilija voi harjoitella ja kilpailla turvallisessa ympäristössä, jossa ei ole häirintää tai kiusaamista, KOK:n edustaja kertoi The Guardianille.

    VastaaPoista
  8. Eli kysehän on siitä että, hyvä juutalainen saa murhata muslimeja vapaasti näiden iästä riippumatta. Yksi siirtokuntalainen taidettiin kerran tuomita alle 10 vuotiaan koululaisen murhasta 3 vuoden ehdonalaiseen.
    Ja sitten kun muslimi murhaa hyvän israelilaisen, niin siitä tarvitsee kostoksi tappaa 30 muslimia.
    Muistaakseni natsit tappoivat kostoksi yleensä 10 - 20 henkeä / yhdestä sotilaasta. No juutalaiset ovat olleet hyviä oppilaita tässä. Maksoivat aikoinaan kovan opetusmaksun, sen 5 - 6 miljoonaa henkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkastelussa Siionin viisaiden pöytäkirjat: totuusbloki.wordpress.com/2015/01/14/tarkastelussa-siionin-viisaiden-poytakirjat/

      Poista
    2. Venäläisten tekemää sepitystä tai väärennystä nimeltä Siionin viisaiden pöytäkirjat ei kannata kyllä nostaa keskusteluun millään tavalla. Se on siis ihan sepitys, eikä sillä ole tekemistä juutalaisten kanssa muuten kuin että sillä haluttiin lietsoa vihaa heitä kohtaan.

      Poista
    3. Sionistien kätyri!

      Poista
    4. Minäkö? kaikin mokomin, kiitos. Mieluummin heidän kuin muslimien... Sattuuko tosiasiat peräpukamiin vai muutenko vain trollaat?

      Poista
    5. Ryssien pitää aina ympää niiden juttuihin sanoja: totuus, isänmaallinen, puolueeton, nationalisti, injektio, magneetti ym.. :P

      Proffessori voisi sen verran sensuroida, että noi injektiopiikin ja magneettimedian linkkejä sisältävät jutut menisivät autoroskikseen. Jos haluasi nähdä vaivaa voisi ottaa yhden noiden jutun ja lause lauseelta selittää mikä niissä on väärin silleen kuten jollekkin yläastelaiselle pitää kertoa, alusta lähtien. Jos jaksaisi niin pitäisi tehdä sivu sitä varten ehkä noi ymmärtäisi edes jotain kun karkeimmat paskat niille selittäisi, että miksi ne on paskaa jos hermot riittäisi.

      Poista
    6. Tämän blogin vakiotrolli Ano klo 20.59!

      Poista
    7. "Virallisen totuuden" urhoollinen soturi Ano klo 21.59, jonka ainoa ase on ankara, perustelematon sensuuri!

      Poista
    8. Ilman sananvapautta ei ole demokratiaa eikä ilman demokratiaa ole sananvapautta. Kansallismieliset pyritään vaientamaan, se on Eurooppalainen megatrendi - Super-Neuvostoliiton ja edelleen harvainvaltaisen maailmanhallituksen hyväksi.

      Ano klo 21.59 kuuluu juuri noihin demokratian ja kansallismielisten vihollisiin sensuurivaatimuksillaan.

      Poista
    9. Tuossahan tuli jo pari todistetta venäläisiltä kansallismielisiltä, eikai niille pidä suomessa antaa mitään tilaa ja niidenhän ainot tarkoitus on saada kansallismielisyys vaikuttamaan vajaaälyisten hommalta. Painukaa imemään sitä magneetti munaanne.

      Poista
    10. Sekavaa sönkötystä kuin umpihumalaisen mökellys.

      Poista
  9. Onko jälleen, pitkästä aikaa odotettavissa laaja kisaboikotti, johon tällä kertaa osallistuvat kaikki islamilaiset maat tai ainakin kaikki arabimaat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkkää toiveajattelua, ei valitettavasti tule toteutumaan.

      Poista
  10. Vastaus otsikon kysymykseen: Televisio

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!