keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Kansallisen liittouman vaalivoitto ei tarkoita, että Ranska muuttuisi perussuomalaiseksi

Ranskan viime viikonlopun vaalien ensimmäisen kierroksen tulos vastasi odotuksia. Se tarkoittaa, että maan asukkaiden kyllästyminen harjoitettuun maahanmuuttopolitiikkaan ja sen seurauksiin on nyt realisoitumassa todellisuudeksi. 

Tähän tosiasiaan johtaneista seikoista saatiin esimerkki, kun Ranskan Thionvillessä turkkilaistaustaisten henkilöiden häihin tehtiin hyökkäys, jossa rynnäkkökiväärein aseistautunut joukko tappoi yhden ja haavoitti useita ihmisiä. Tapauksen taustalla olivat ilmeisesti huumekauppaa harjoittavien jengien väliset riidat.

Jos ja kun tällaista - ja muuta vastaavaa - tapahtuu kerta toisensa jälkeen, on ymmärrettävää, etteivät eurooppalaiseen järjestykseen tottuneet ihmiset ole tyytyväisiä. Ja että he tahtoivat siksi äänestää sen muutoksen puolesta, jota tarjosi Kansallinen allianssi.

* * *

Suomalainen toimittaja arveli vaalituloksen muuttavan ainakin neljää asiaa. Niistä ensimmäinen on hänen mukaansa Ranskan Ukrainalle antaman tuen väheneminen. Tämä tarkoittaisi pientä voittoa Vladimir Putinin Venäjälle. Ja olisi räikeässä ristiriidassa Suomen Perussuomalaisten Ukrainaa vahvasti tukevan linjan kanssa. 

Toinen toimittajan mainitsema seikka, jonka voi odottaa muuttuvan Ranskassa oli Kansallisen liittoutuman populistinen talouspolitiikka, joka uhkaa ajaa maan entistä pahempaan velkakriisiin. Myös tässä on oleellinen ero perussuomalaisiin, jotka ovat hallituksessa ajaneet niin tiukkaa talouspolitiikkaa, että oppositiossa oleva poliittinen vasemmisto on degeneroitunut pelkäksi populistiseksi huutokuoroksi.

Kolmas suomalaistoimittajan esille nostama mahdollinen asia oli Ranskan kieltäytyminen maksamasta Ranskan jäsenmaksua EU:lle. Tällä olisi tietenkin valtava vaikutus koko Unioniin, ja se saattaisi palauttaa sitä monta piirua taaksepäin kohti puhdasta kauppaliittoa. Tämä sopisi erinomaisesti perussuomalaisille, jotka ovat niin ikään EU-kriittisiä.

Lopuksi toimittaja mainitsi vielä sen, että EU muuttuisi aiempaa arvokonservatiivisemmaksi. Tämä tarkoittaisi tiukemman maahanmuuttopolitiikan lisäksi nykyistä vanhoillisempaa suhtautumista esimerkiksi seksuaalisiin poikkeamiin ja abortteihin. 

Tässä suhteessa ranskalaisten ja suomalaisten maahanmuuttokriittisten puolueiden suhde ei ole yksiselitteinen. Suomessahan aborttioikeuden hyväksyvät käytännössä kaikki, mutta seksuaalisten poikkeamiin liittyvään viime vuosien hypeen monet maahanmuuttoriittiset suhtautuvat negatiivisesti.

* * *

Kuten arvoisa lukijani on huomannut, on tämän blogimerkintäni sanoma se, että vaikka Euroopassa yleisesti harjoitettu maahanmuuttopolitiikka on johtanut sekä Suomessa että Ranskassa - ja myös monissa muissa EU-maissa - suurten maahanmuuttokriittisten puolueiden nousuun, se ei tarkoita, että eurooppalaisten maiden politiikka olisi muuttumassa samaan suuntaan kaikissa muissa suhteissa. 

Tämä näkyy erityisesti maahanmuuttokriittisten puolueiden Venäjä-suhteissa ja taloudellisessa ajattelussa, mutta myös monissa muissa seikoissa. Ja siksi Ranskan vaalien ensimmäisestä kierroksesta ei kannata vetää liian nopeita johtopäätöksiä. 

Lisäksi on muistettava, että Ranskaan on syntymässä epäpyhä allianssi Macronilaisten ja vasemmiston välille, joka saattaa onnistuessaan estää Kansallisen liittouman nousun valtaan. Ja sitä kautta padota gallialaisten maahanmuuttokriittisten valtaanpääsyä vielä yhden vaalikauden ajaksi.

* * *

Hollannissa Geert Wildersin johtama maahanmuuttokriittinen Vapauspuolue saavutti viime vuoden marraskuussa vaalivoiton, mutta hallitus on muodostettu vasta nyt. Siihen osallituvat oikeistopuolueet, mutta pääministerinä istuu poliittisesti sitoutumaton Dick Schoof. 

Tämän hallituksen päätöksentekokyky ja yleispoliittinen linja jää nähtäväksi, mutta Euroopan nykypolitiikan merkittävin ajuri näkyy pääministerin kommentissa, jonka mukaan hallitus tulee tekemään "kaikkien aikojen tiukinta turvapaikanhakijoiden vastaanottopolitiikkaa ja kattavimman paketin maahanmuuton hallitsemiseksi". 

29 kommenttia:

  1. Veikkaan että tullaan näkemään samanlainen puliveivaus(=taktinen äänestäminen) vasemmiston taholta, kuin Suomessa.
    Näin Macron pysyy vallassa, ja palkitsee vasemmiston jotenkin.

    SK

    VastaaPoista
  2. Kyllä Orwel pyörisi iloissaan jos näkisi euroopan nykytilan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka niin iloissaan? oletko lainkaan tutustunut hänen kirjoihinsa ja ajatteluunsa? hän kirjoitti dystopioita, ei ohjekirjoja, vaikka nykyvasemmisto niitä sellaisina pitääkin. Hän kirjoitti siitä kauheudesta mitä näki totalitarismien valtaannoususta ja vallankäytöstä ja olisi murheissaan ettei hänen varoituksiaan uskota ja oteta tosissaan. Eli siitä mitä ja miten vasemmistototalitaristit toimivat ja mitä siitä seuraa.

      Poista
  3. Ihmisillä alkaa mitta täyttymään tästä tuputtamisesta oli sitten kyse tummien rahtaamisesta Eurooppaan tai heidän tekosistaan tai Ylpeys väen touhuista jne.
    Yhä useampi alkaa ymmärtämään oman maan, oman kulttuurin ja maanmiestensä arvon sen sijaan, että antaisimme maidemme kehitysmaalaistua.
    Se näkyy selvästi vaalituloksista ympäri Eurooppaa ja hyvä niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki on niin turhaa jos ei eurooppa tajua tuhota koko eu unionia, sillä se on se joka euroopan tuhoaa. Eu se säätelee ja päättää tasan kuinka paljon Suomen on kehareita otettava.

      Poista
    2. Suomi liittyi EU:hun salaten ja valehdellen, https://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/suomi-liittyi-euhun-salaten-ja.html
      Siitä propagandamedia vaikenee.

      Poista
    3. Tiedän varsin hyvin miten Suomi juoniteltiin eu:n, se tehtiin ennen mitään äänestyksi, voi sitä eu kannattajien itkupotkuja kun olen sanonut että ei ollut oikea äänestys. Eu äänestys ei ollun kansanäänestys, mikäli sitä ei joku vieläkään ole tajunnut, voi sanoa että se oli mielipidekysely.

      Poista
    4. Suomi ujutettiin valtiopetoksilla Euroopan Unioniin: https://www.jormajaakkola.fi/valtiopetokset
      Propagandamedia ja "virallinen totuus" vaikenevat siitä.

      Poista
  4. Eurooppa-niminen pelastusalus on jo ottanut liikaa porukkaa ja hörppii vettä laitojen yli. Pohja odottaa, jos maanosaan aivan yksin tulleita partalapsia perässä hilautuneine klaaneineen ei palauteta lähtörannoilleen.

    VastaaPoista
  5. Taitaa kaikki olla toiveajattelua. Mikään ei muutu Euroopassa laillisesti politiikan avulla, koska sääntöpohjaisella globalismilla on omat sääntönsä. Mikä vain on sallittua jos se palvelee globalismia ja päinvastoin. Valitettavasti tarvitaan väkivaltainen vallansiirto, siihen pisteeseen asiat on ajettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joukko Suomen johtavia poliitikkoja on ylimpien globalistiroistojen lakeijoita, maanpettureita. Vanhaan hyvään aikaan sellaiset olisi "talutettu saunan taakse".

      Poista
    2. Saatan olla jonkunverran väärässä, mutta ranskassa ei käsittääkseni ole edes mitään sellaista "maahanmuuttopolitiikkaa" millaisena käsitteenä se Suomessa ymmärretään, vaan jokainen halukas voi esteettä lampsia rajojen sisäpuolelle mistä vaan, ellei meri ole välissä esteenä. Toki Suomessakin pystyy, mutta pitää ensin sanoa asyl-taikasana. Ranskassa ei ilmeisesti sitäkään, koska kehitysmaalaiset pyörivät ympäri Eurooppaa lonnimassa, ja riittää että on jonkun maan passi.
      Eli mitä tällä karjuvan äärrrioikeiston vaalivoitolla luullaan saavutettavan? Mitään muutosta ei tapahdu ennenkuin ihmisiä aletaan erottelemaan etnisyyden perusteella, ja sehän ei käy.

      Poista
    3. Ja kun tiedetään, kuinka työelämä kehittyy ja tekijöitä tarvitaan entistä vähemmän eikä kerta kaikkiaan ole enää sellaisia töitä, joihin pystymetsästä mennään, niin millään Euroopan maalla ei ole varaa ylläpitää suurenevaa porukkaa, joka ei tee muuta kuin nostaa sosiaalitukia.

      Poista
  6. Tiukka (ääri) oikeistolainen tietokonenettipelikaverini Tenneseestä, vastusti linjan mukaisesti abortteja.

    Kunnes luki että valtaosa aborteista koskee neekeriäitejä ja neekerisikiöitä, jolloin hän pyörsi kantansa ja alkoi kannattamaan abortteja.

    Mulla on sama mielipide. Kaikki neekeri ja ählämisikiöt kannattaisi ja pitäisikin abortoida.

    Sen sijaan en voi ymmärtää enkä hyväksyä valkoisten ihmissikiöiden abortointia. Ja jos ei itte pysty tai halua huolehtia sen syntyvän kakaran toimeentulosta ja kasvattamisesta, niin piankos lastensuojeluviranomaiset ottavat sen haltuunsa ja lapen elämä voi jatkua.

    Valkoisen...B-luokan arjalaisen (nsdap;n luokitus) kuteen suomalaiskakaran maailmanmarkkinahinta..siis pikkuvauvan..on varmaan pian jo lähes 100ooo dollarii, pimeillä markkinoilla lapsettomille valkoisille amerikkalaisille rikkaille pariskunnille...

    eli kannattaa synnyttää se muksu, kaikki hyötyvät, lapsi saa elää, lutka saa satatonnii ja amerikkalainen pariskuntakin saa sitten kakaran ja unelmansa täyttymyksen.

    Jostain syystä neekerit ovat tässäkin alisuoriutujia. Kukaan normijärkinen ei halua neekeri äpärää vaivoikseen eli neekeriäpärän markkina-arvo lähenee nollaa. Niitä on maailmassa jo muutenkin yli oman tarpeen.

    VastaaPoista
  7. Marine Le PEN on saanut vaalilainaa venäläispankilta. On siis kiitollisuuden velassa Putinille. Ukraina maksaa laskun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marine Le PEN taitaa tuntea heikosti Euroopan historiaa, ennenkaikkea ihmispeto Stalinin tekoja ja tätä ihannoivaa Putinia, joka on Ukrainassa jo näyttänyt pystyvänsä oppi-isänsä veroisiin raakuuksiin kuten jatkuvat terroripommitukset siviilikohteisiin.
      Lieneekö Le PEN tietoinen siitäkään, että Putin on sanonut Neuvostoliiton hajoamisen olleen maailmanhistorian suurin tragedia ja että Venäjällä "ei ole rajoja" jonka voi tulkita niinkin, että joskus Ranskakin voi kuulua Venäjään Putinin mielestä.

      Poista
    2. Kannattaa olla kriittinen niin venäläisten kuin eurofiilienkin propagandalle. Olen nähnyt väitteen että Le Pen olisi saanut moista lainaa, mutta en todisteita tai todistajia että näin oikeasti olisi. Saattaa olla pelkkää mustamaalausta tai sitten ei ole, mutta sitä emme tiedä.

      Poista
    3. Älä turhia murehdi, laina on maksettu takaisin:

      Yle 30.6.2024

      Ranskan laitaoikeiston voitto voi vavisuttaa koko Eurooppaa – neljä vaikutusta

      https://yle.fi/a/74-20096662

      Le Penin puolue oli myös viime vuoteen saakka miljoonia velkaa venäläispankille, jolta sai lainaa vuoden 2015 maakuntavaalien kampanjarahoitukseen.
      Puolue kuittasi viimeisen lainaerän syksyllä 2023.

      Poista
  8. ei kait ny lainan ottaminen muodosta mitään "kiitollisuutta". Oletko itse "kiitollinen" sun pelivelka ja asuntolainan-antaja pankillesi?

    VastaaPoista
  9. On mullakin viel Gazpromin osakkeita, valitettavasti en tajunnu myydä silloin kun oli viel mahdollisuus pari päivää sodan alkamisen jälkeen.. Mut en silti ole kiitollinen Putinille.

    VastaaPoista
  10. Vaaleja tulee ja menee, mutta politiikka on laidasta laitaan niin syvällä itse kehittämiensä käsitestiiknafuulien suossa, että käytännössä koko politiikka on vain sellaista tuppuraisten ja tappuraisten käsite-elämöintiä.

    Euroopan ajatushistoriaa ei opeteta missään, ja esimerkiksi tosiasia, että koko se muutaman viime vuosisadan aikana eurooppalaisen ajattelun pohjalta noussut tiedollis-tekninen edistys, joka n meillä nyt on yhä hallitsemattomammaksi käyvänä käsissämme, oli vain ja ainoastaan tiettyjen eurooppalaiseen kulttuurikognitioon kuuluvien tajunnallisten tekijöiden vaikutusta. Ne nousivat individualismin ja kielellis-kulttuuristen kansallisvaltioiden pohjalta, ja EU on sille kehitykselle jotain täysin päinvastaista -- EU on itse asiassa vain ylikansallinen talouspoliittinen molokki, joka omii itselleen myös ylikansallisen oikeuden -- eli hajottaa kaikki oikeudentuntojemme perustat -- joka tulee tuhoamaan kaiken sen mitä uusi aika sai aikaan.

    Asioiden todellisen tilan ja tolan tajuavia on harvemmassa kuin sahurin kädessä sormia. Poliitikot ovat onnistuneet myrkyttämään koko yhteiskunnallisen keskustelun omilla maagisilla taika- ja leimasanoillaan. Kun "keskustelua" käydään yliyleistävillä yleiskäsitteillä jotka eivät tarkoita mitään tai voivat yhtä hyvin tarkoittaa kaikkea mahdollista, politiikka amputoi itsensä pois vallan kahvasta. Kuka sitten pitää valtaa?

    Jos se olisi meille kouluissa opetettu, tietäisimme että sitten kukaan ei pidä valtaa. Teokratia ja totalitarismi ovat valtajärjestelminä autokratioita, niissä vastuu katoaa ja asiat "vain tapahtuvat", eivätkä ne sisällytä itseensä yhdenkään yksilön kriittistä ajattelua.

    VastaaPoista
  11. Antakaas kun arvaan. Käännytyslaki tulee voimaan poikkeuksin. Nyt jo hoetaan "kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevista". Hävityn Afganistanin sodan jälkeen Suomi otti hoitoon näitä haavoittuneita, tekoäly vastasi:
    Kyllä, Suomessa hoidettiin Neuvostoliiton Afganistanin sodassa 1979–1989 haavoittuneita sotainvalideja. Toisia siviilielämään sopeutumisessa auttoivat veteraanijärjestöt, jotka toimivat yhä1. Tämä kymmenen vuotta kestänyt sota oli kylmän sodan viimeinen konflikti, ja sillä oli merkittävä rooli Neuvostoliiton romahduksessa2. Yli miljoona afganistanilaista menetti henkensä sodan aikana, ja lähes puolet väestöstä, 15 miljoonaa ihmistä, joutui pakolaisiksi. Neuvostojoukkojen vetäydyttyä vuonna 1989 maa hajosi keskenään taisteleviin ryhmittymiin, ja konflikti jatkuu edelleen1. Afganistanin sota oli traaginen ja monimutkainen tapahtuma, joka vaikutti laajasti kansainvälisellä areenalla ja jätti jälkeensä suuren inhimillisen kärsimyksen.

    Venäjä varmaan muistaa tämän ja lähettää meille Ukrainan sodassa haavoittuneita.

    VastaaPoista
  12. Stop! lopeta sanan "sota" käyttäminen halventavasti.. Ei pikipäiden ikuiset kähinät ole mitään "sotia" vaan ihan normi pikipää menoo..Ei sellaisia kehtaa sodiksi sanoa, ellei ole täys idiootti.

    VastaaPoista
  13. Jouduinpa käväisemään Jorvin päivystyksessä Espoossa. Somppu, joka oli saanut turpaansa, kaksi äbäläwäbälä-porukkaa, joista yksi ilmeisesti potilas, huutavat puhelimiensa kaiuttimiin (kumma kun yleensä saa olla vain yksi saattaja, nämä saavat metelöidä porukalla), muita ulkomaalaisia, jokunen juoppo ja pahalle haiseva narkkari, kaapuakkoja, meitä tavallisia oli muutama. Mietin, että jos nuokaan eivät olisi tänne aikoinaan, tai vanhempansa, päässeet, miten joutuisasti voisi asiointi päivystyksessä sujua tai muuallakin. Kaikki ei olisi niin kallista. Asuinalueeni on liki etnohelvetti ja ruokakauppaankin lähden kauemmas, koska olen suomalainen, asun Suomessa, haluan tuntea sen myös ja jos haluan etnistä värinää, mitä en, lähden Somaliaan.

    VastaaPoista
  14. "kaksi äbäläwäbälä-porukkaa, joista yksi ilmeisesti potilas, huutavat puhelimiensa kaiuttimiin "

    Nimitän tuota neekeripuheluksi. Niiden näin tuota tapaa puhua puhelimeen käyttävän ensimmäiseksi, mutta nyt se on levinnyt liki kaikkien mamujen tavaksi puhua puhelimeen, osin jopa tyhmimpien paikallistenkin. Helvetillinen meteli ja äbäläväbälä kun kaiutin huutaa ja puhelimen pitäjä huutaa, puhelinta pidetään suun edessä kuin voileipää... mikä siinä on että kaikki paikat joissa on mamuja on yksiä metelihelvettejä, kuin tämän päivän lastentarhoja joissa kaikki huutaa yhteen ääneen eikä kukaan kuule mitään.

    VastaaPoista
  15. Tiukkuutta turvapaikkapolitiikkaan tarvitaan Suomessakin.

    Yle tänään

    Sotarikossyytteistä vapautettu vaatii valtiolta jättikorvauksia – löisi laudalta jopa Anneli Auerille maksetun summan

    https://yle.fi/a/74-20097740

    Artikkelista poimittua

    Tampereella pitkään asunutta sierraleonelaista syytettiin sotarikoksista, jotka tapahtuivat Liberian toisen sisällissodan aikana vuosina 1999–2003. Turun hovioikeus vapautti Massaquoin kaikista syytteistä tammikuussa.

    Hänen asianajajansa Kaarle Gummerus vahvistaa Ylelle, että Massaquoi vaatii korvauksia vangitsemisajastaan kaikkiaan noin 815 000 euroa.

    Suoranaisesta vapaudenmenetyksestä hän hakee tuhatta euroa vuorokaudelta eli yhteensä 709 000 euroa. Massaquoi oli vangittuna 709 päivää. Tulonmenetyksistä hän vaatii noin 106 000 euroa.
    ...
    ...
    Ylen keräämien tietojen mukaan poliisitutkinnasta, syyteharkinnasta ja oikeudenkäynneistä kertyi 3,9 miljoonan euron lasku.

    VastaaPoista
  16. Perussuomalaiset ovat pitkään vaatineet järkeä ilmastotoimiin Suomessa.
    Joudummeko jälleen kiristämään tavoitteitamme kun muut lisäävät päästöjä?

    Yle tänään

    Dubai haluaa ilmailun megavoimaksi

    https://yle.fi/a/74-20093079

    Artikkelista poimittua

    Avautuessaan vuonna 2034 uusi terminaali muuttaa suuresti lentoliikennettä. Samalla se nostaa Dubain yhdeksi maailman tärkeimmistä liike-elämän keskuksista.
    ...
    ...
    Terminaali mitoitetaan niin, että sen kautta voi kulkea vuodessa 260 miljoonaa matkustajaa.
    Terminaalin matkustajasilloissa voi samanaikaisesti olla kiinni 400 matkustajakonetta ja lentoaseman alueelle rakennetaan viisi rinnakkaista kiitotietä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoaa! Yhä useamman suomalaisen täytyykin sitten ajaa polkupyörällä töihin kesät talvet sekä viedä lapset päivähoitoon ja harrastuksiin sen tarakalla, että maailma pelastuu!

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!