tiistai 23. heinäkuuta 2024

Vasemmistolaisia vaalikiemuroita

Läntisellä pallonpuoliskolla on tätä nykyä kaksi epäonnistunutta valtiota. Ne ovat afrikkalaistaustaustaisten ihmisten asuttama Haiti ja luonnonvaroiltaan äärimmäisen rikas sosialistinen Venezuela. Jälkimmäisessä sosialistinen realismi on johtanut jo siihen, että kotimaan surkeutta on paennut ulkomaille 7,7 miljoonaa ihmistä eli noin neljännes nykyisestä väkiluvusta. 

Tästä huolimatta Venezuela on valmistautumassa vaaleihin, joissa presidentti Nicolás Maduro tavoittelee kolmatta kautta. Sen edessä on kuitenkin kansa, jonka parissa - ainakin mielipidetiedusteluiden mukaan - opposition ehdokas Edmundo González on yli 20 prosenttiyksikkööä suositumpi kuin istuva presidentti.

Näin siitä huolimatta, ettei hänen ollut tarkoitus edes olla ehdokkaana, mutta ryhtyi toimeen siksi, että hallinto esti todellisen oppositiojohtajan María Corina Machadon ehdokkuuden. Tässä hän seurasi edellisten vaalien taktiikkaa, johon niin ikään kuului liian suosittujen vastaehdokkaiden hylkääminen. 

Tällä kertaa Maduron tehtävä on vaikeampi, sillä maan talousvaikeudet ovat tehneet oppositiosta aiempaa yhtenäisemmän. Ja siksi se saattaa olla valmis äänestämään ihan ketä tahansa Maduron vastaehdokasta. 

Nähtäväksi siis jää, miten Maduro ratkaisee ongelman. Julistautuuko hän vain yksinkertaisesti diktaattoriksi vai järjestääkö kaikesta huolimatta vaalit, joiden ääntenlaskentaa peukaloidaan. Vai tyytyykö epäilyksistäni huolimatta sittenkin demokraattiseen vaalitulokseen, kuten on luvannut.

* * *

Kirjoitin eilen englanninkielisessä blogissani, että Joe Bidenin väistyessä demokraattien "uusi ehdokas – kuka tahansa hän onkaan – pitää käsissään valttikorttia, ainakin jos hän on suhteellisen tuntematon useimmille äänestäjille. Näin hänen ensimmäinen valtakunnallinen esiintymisensä tekee äänestäjiin poikkeuksellisen suuren vaikutuksen."

Sekä edelleen: "jos tämä vaikutelma miellyttää enemmistöä äänestäjistä, Donald Trump on pulassa, sillä huolimatta suuresta suosiostaan, hän herättää myös paljon negatiivisia tunteita ihmisissä. Siksi, maassa jossa äänestysaktiivisuus on alhainen kuten Yhdysvalloissa, vetoava ehdokas saattaa motivoida jopa niitä äänestäjiä, jotka eivät voisi kuvitella luottavansa Bideniin tai Trumpiin."

Nyt amerikkalaisdemokraatit ovat kuitenkin valitsemassa ehdokkaakseen Bidenin varapresidentin Kamala Harrisin, joka tuskin on sillä tavalla tuntematon kuin tarkoitin eilen. Nähtäväksi siis jää, pystyykö hän valloittamaan puoluekannassaan horjuvat amerikkalaiset vai jääkö hän lopulta Trumpin jalkoihin.

58 kommenttia:

  1. Suomalaisista lehdistä joutuu nyt joka päivä katselemaan Kamalan kyvia ja lukemaan lasikattojen särkemisestä. Täällä kun toimittelijoiden mielestä pätevyyteen riittää se, että on intersektionaalisesti alhaalla. Huokaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se eilispäivän uutislähetyksissä aivan kamalaa se rummutus tuosta demokraattien todennäköisestä uudesta presidenttiehdokkaasta!

      Poista
  2. Youtubessa on Kamala Harrisista aika paljon videoita, jotka antavat aika omituisen kuvan hänestä. Puhetapa on jotenkin veltto, aivan kuin hän olisi pienessä sievässä, jutut ovat usein aika käsittämättömiä, ja jotenkin pöljän tuntuinen ärsyttävä naurunretkotus tuntuu liittyvän kaikkiin asioihin, oli asiassa naurettavaa tai ei.
    Harrisin päätehtävänä oli etelärajan ja laittoman maahanmuuton hoitaminen, ja kun se on täysin epäonnistunut sanotaan, että no se onkin aivan mahdoton tehtävä. Mutta jos tilanne on vain huonontunut entisestään, niin kai siihen jotain syytä on asian hoitajallakin.

    VastaaPoista
  3. Kamalasta ei ole haastajaksi Trumpille ja siksi veikkaan, että demokraattien puoluekokouksessa yritetään saada Hillary Clinton puolueen ehdokkaaksi. Se, että tuleeko Clintonista ehdokasta, ei ole varmaa, mutta Harris on vain liian hajuton ja mauton puolueen ykköstykiksi. Häntä puukotetaan selkään demokraattien puoluekokouksessa.

    Se on vissi, joo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole normaalikeinoin, mutta Soros ilmoitti että istuvat vakaasti Kamalan takana tukemassa tuota, ei osaajaa joka on virassaan ainostaan suojavärinsä takia.

      Poista
  4. Näihin jenkkien vaalien ehdokaskiemuroihin ja koko kohellukseen YLEllä satsattu aika antaa vaikutelman, että Suomella ja suomalaisilla olisi jotain mahdollisuuksia vaikuttaa niihin. Se, kuka siellä on pressana on toki meillekin tärkeää. Mutta valinnan tekevät jenkit itse ja vain he. Joidenkin vilenien tai bonsdorffien haastattelemien kadunmiesten tai -naisten näkemyksillä, esimerkiksi, ei ole mitään sellaista merkitystä, että niitä pitäisi esitellä maan pääuutisissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuo kuitenkin monien mielestä mielenkiintoista, vaikka olenkin samaa mieltä kanssasi siitä, että demokraattien vaalikuvioiden uutisointiin käytetään turhan paljon aikaa Suomessa. Toisaalta kirjoittelen siitä itsekin, joten pata kattilaa soimaa.

      Poista
    2. Kansa tarvitsee leipää ja sirkushuveja.
      Yle tarjoaa ylitsevuotavalla budjetillaan jälkimmäistä.

      Poista
    3. Voisihan sitä uutisoida, jos ne olisi uutisia, mutta luin juuri "uutisen" joka oli vain Kamalan fanitusta ja pohtimista millaista "naisvoimaa" sitä saataisiinkaan jos hän valitsisi naisen varapresidenttiehdokkaakseen. Eli ihan pelkkää intersektionaalista femakko propagandaa koko sepustus.

      Poista
  5. Terhomatti Hämeenkorpi23. heinäkuuta 2024 klo 9.46

    Iltapaskat ovat ihan huippukiimassa tuon puolineekeri harrisin takia ! Aah, kun saatiin jne jne jne. Ja trumppi se vasta kauhee on ja varsinainen jne jne jne. Proffalle vielä: Sinä et ole pata etka kattila, koska sallit kommenteissasi muitakin mielipiteitä, toisin kuin iltapaskat !

    VastaaPoista
  6. Isompi asia on,tullaanko USA:n vaaleja peukaloimaan, Harrisin(demokraattien) hyväksi tietenkin.

    SK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti eräs V. Putinin johtama valtio yrittää peukaloida vaaleja, mutta tuskin auttaakseen K. Harrisia vaan ennemmin itselleen hyödyllistä kaveria D. Trumppia.

      Poista
  7. Uutisten mukaan Harrisilla olisi jo takanaan valitsijoiden enemmistö?
    Vaalitaktisista syistä Biden luopuu virastaan ja varapresidentti Harris on USA:n 47. presidentti.
    Näin koska istuvalla presidentillä on hyvät mahdollisuudet vaaleissa voittaa vastaehdokkaansa.
    Siinä sitä sirkushuvia kaikelle kansalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka luottaa enää uutisiin; asiantuntijoihin, gallupeihin tai maailmaa muuttamaan pyrkiviin toimittajiin? Objektiivinen tiedonvälitys taitaa olla historiaa.

      Poista
  8. Harrisin hyvä mahdollisuus tulee siitä että, hän uskaltaisi panostaa Trumpin korkeaan ikään, koska Trumpkin panosti Bidenin korkeampaan ikään. Röyhkeästi vaan niin saatananmoinen ralli päälle ja sanomalla että trumpista tulee parin vuoden päästä jo täysin seniili.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terhomatti Hämeenkorpi23. heinäkuuta 2024 klo 10.35

      Puolineekeri harris - suojavärin ja soroksen tuella...

      Poista
    2. Eikös eilisessä blogissa todettu että meissä kaikissa on tippa neekerin verta. Paitsi Debatoijassa. Hänessä on todennäköisesti liraus mölyapinaa. Tai jopa kaljua uakaria.

      Poista
    3. Minussakaan ei ole tippaakaan värillisen verta geenissäni. Sitä ei valkoihoisille ole kenelläkään. Valkoisista kokeilee wake tiedemiehet leipoa sitä mitä me ei olla. Samat "tiedemiehet" kertoneet että sukupuolia ihmisellä on enemmän kun 2 ja mieskin saa kuulautisia ja voi synnyttää. Kuka luulee että yksikään järkevä uskoo yhtään mitään mitä tuollaiset kertoo. Älkää hulluksi luulko.

      Poista
  9. Haiti, Venezuela, Libanon jne jne.
    Tämäkin juttu on sarjassamme varoittava esimerkki.
    Mikä mahtaakaan olla muslimien vaikutus Libanonin kehitykseen?

    Yle tänään

    Lapsena lomalla Suomessa ja kalliit opinnot USA:ssa – nyt Thea, 26, etsii reittiä pois kriisiytyneestä Libanonista

    Libanonissa talous on umpisolmussa samalla kun maata uhkaa uusi sota. Myös monen vauraan keskiluokkaisen libanonilaisen talous on romahtanut.

    https://yle.fi/a/74-20098560

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Libanon on tosiaan surullinen tapaus. Aikanaan Beirut tunnettiin Lähi-idän Pariisina, mutta sen jälkeen maan asujaimiston demografinen muutos johti nykytilaan. Paremmasta ei kuitenkaan taida - ainakaan lähiaikoina - olla toivoa.

      Poista
    2. Uskomatonta mutta totta, mutta siihen aikaan Libanon oli suurimmalta osaltaan kristitty maa. Sitten "pakolaiset" naapurimaista ja muut muslimit muuttivat väestön muslimienemmistöiseksi ja kristityt jäivät pieneksi vähemmistöksi omassa maassaan. Samalla maa muuttui samanlaiseksi paskastaniksi kuin muutkin muslimimaat ovat.

      Harald

      Poista
    3. Libanon on hyvä varoittava esimerkki, mutta hölmöys on vallannut Euroopan, jonne noita allah-kultin tappajia päästetään solkenaan.

      Poista
    4. Yle tänään

      Keniassa mielenosoittajat uhkaavat Nairobin lentokentän valtauksella – presidentti Rutoa vaaditaan eroamaan

      Kenian mielenosoituksissa on reilun kuukauden aikana kuollut ainakin 50 ihmistä.

      https://yle.fi/a/74-20101058

      Poista
  10. Venezuelan sosialismi... niin sosialismin seurauksia suomessa on mm. valtion yritysten myynti sosialistisen kokoomuksen taustajoukoille, vihreä sosialismi muistutti kirjeitse carunan muodossa, sdp:läinen sosialismi jossa kuitenkin myydään nesteet ja muut yhdessä kepulaisten ja kokoomuslaisten sosialisoijien kanssa.. Älä viitsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohtamatta proffesssorien yliopistotasoista sosialismia jossa sosialisoidaan jatkuvin korotuksin verorahoja omille tileille..

      Poista
    2. Kyllä minä viitsin. Eikä sosialismin jälki ole kehuttava Suomessakaan, kuten Sanna Marinin hallitus viimeksi osoitti.

      Mitä tulee Carunaan, kirjoitin siitä aikanaan kaksikin kirjoitusta (https://professorinajatuksia.blogspot.com/2016/02/poliitikkomme-osoittivat-jalleen-kuinka.html sekä https://professorinajatuksia.blogspot.com/2020/10/laillistettu-ryosto.html), eikä minulla ole niihin edelleenkään oleellista lisättävää. Tai no, ehkä se, että minua on jäänyt harmittamaan, ettei tuolloin keksimäni arvonimi Jyrki Kataiselle noussut yleiseen käyttöön.

      Poista
    3. Luen mielenkiinnolla tätä blogia, vaikka en ole ”some” ihminen muuten. Porukalla ylen henkilökunta hommaamaan USA:n kansalaisuus ja sitten valittamaan miksi äänestystulos on väärä. Oudoksun vain sitä, miksi lähes 200 miljoonan kansakunnasta ei löydy ns. kunnollista ehdokasta? Mitä ihmisten ajatuksissa liikkuu näinä päivinä?

      Poista
    4. USA:n asukasluku lienee reilut 330 miljoonaa.

      Poista
    5. Sanna marin juhlavasti vaihto vaken nimen ympäristörahastoksi eikä palauttanut vaken omaisuutta normaalikirstuun vastoin viiisaampien neuvoja mutta tarkoitus oli jatkaa sipilällä uutisoinnin takia kesken jäänyttä valtion omaisuuden sosialisointia kun siellähän se sipilän nimittämä finanssineuvoskin edelleen hääräsi, miten lienee ammattilaisten käsissä pääsikin käymään mitä kävi sen aikana, turha edes väittää, ettei pääministeri Orpo ole suorastaan velvollinen taustajoukoilleen sosialisoimaan arvokkaimpia omistuksia... Se on täsmäälleen kokoomuksen sosialistinen puolue.

      Ja mitä venezuelaan tulee niin eiköhän siellä ole ulkovalloilloilla näppinsä pelissä ihan samoista syistä kuin suomessakin ollaan postia kustu jotta siitä tulee "turha" firma... Monella on halu sosialisoida venezuelan omaisuudet..

      Poista
  11. Melkein jokainen alkaa olla varma siitä, että Trumpista tulee seuraava USA:n presidentti. Trump on kuitenkin melkein yhtä vanha mies kuin Biden, taitaa olla 2 vuotta ikäeroa. Se ei kauan kestä, kun Trumpiltakin muisti ja jalka pettää. Bidenin ja Harrisin kannattaisi tehdä nyt se, mitä republikaanit ovat suu vaahdossa vaatineet, että Biden eroaa myös presidentin tehtävistä ja Harris tulee presidentiksi. Se olisi valtavan hieno veto Harrisin kannalta. Voisi esiintyä vaalitilaisuuksissa USA:n presidenttinä ja ensimmäisenä tummana naisena myös tässä virassa. Se ikään kuin tasaisi tietä sellaisten mielissä, jotka ajattelevat, että eihän nyt sentään naista ja vielä värillistä. Siinä Trumpin porukka haukkaisi ikään kuin paskaa, kun ovat tällaista vaatineet. Niin muuten saattaa myös käydä, että Harrisista tulee USA:n presidentti ennen ensi kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tällaista odotinkin. Kukaan ei ole toista parempi vain jonkin ”ominaisuuden” perusteella. Opin nyt ettei kannata kommentoida, koska joku ”suvaitseva” tietää paremmin

      Poista
    2. Harris taitaa olla samaa älyllistä kategoriaa kuin muinoin Spiro Agnew, josta oli legendan mukaan uutinen, että Agnewn kirjasto paloi, ja vahingot olivat sitäkin suuremmat, koska toinen kirjoista oli vielä värittämättä.

      Poista
    3. Ei vanhoilta ihmisiltä automaattisesti muisti petä. Monesti käy niin, että toinen pettää, joko liikuntakyky tai järjenjuoksu.

      Poista
  12. Jos meille olisi kouluissamme opetettu jotain oman kulttuurimme historiasta -- siitä miten erityinen ilmiö eurooppalainen uusi aika on kognitiivisten emergenssiensä puolesta ollut -- emme edes yrittäisi noitua vähäistä ymmärrystämme niillä yliyleistävillä yleiskäsitteillä -- ideologisilla stiinafuulilla --joiklla nyt ihan viisaimmatkin meistä yrittävät maailmaa ja eri yhteiskuntien tapahtumia kuvailla.

    Oman eurooppalaisen ajattelumme liimaaminen kaikkien muiden maailman kulttuurien kulttuuri-ilmiöiden päälle saattaa antaa meille jonkinlaista harhaista tyydytystä, mutta mitään todellista, asiahallintaa mahdollistavaa ymmärrystä siihen ei sisälly.

    Moni länsimaan viisas tuumi N-liiton romahdettua omáan mahdottomuuteensa että hyvä juttu, liberalismi osoitti voimansa ja sosialistinen totalitarismi romahti. Ei tapahtunut mitään sen kaltaista. Ei venäjänmaa ollut minkään saksalaisen ideologian koeviljelmä -- se oli jopa "kapitalistisempi" järjestelmä kuin mikään muu maailman kapitalismi. Eikä se kuollut koskaan, se elää edelleen ja tuottaa ihan samaa sairaan hartaan vallanhimon hedelmää jota se on tuottanut koko historiansa ajan.

    Ei teokratioista ole saatu demokratioita, vaikka missioita on yritetty. Eivätkä teoktratioiden ihmiset muutu demokraaateiksi vaikka vaeltavatkin massamitoin Eurooppaan. Jostauin syystä kukaan ei ole koskaan opettanut meille mitään siitä millaiset syvät kulttuuriset pohjavirrat ihmistä ohjaavat. Että kaikki ihmisyys on kulttuurista ihmisyyttä.

    Jos kirjoitamme kirjan esimerkiksi eurooppalaisen pukeutumiskulttuurin historiasta uudella ajalla, kirjassa voi olla tuhat sivua ja kymmentuhatta kuvaa, jotka varsin havainnollisesti todistavat sen tyylikausien vaihtelun ja miljoonia muutoksia toteuttaneen luomisvoiman, joka eurooppalaista ihmistä on ohjannut. Vastaava teos koko islamin historian ajalta sisältäisi viisi sivua ja yhden kuvan jossa silvottu ja säkitetty nainen osoittaa täydellistä alistumista vähempiarvoisen ihmisen asemaan. -- Mutta arvatkaas mitä? Oma muotinukkenaisemme yrittää kuitenkin uskotella itselleen, että "saavathan ne naiset pukeutua ihan sillä lailla kuin haluavat".

    Ajattelumme lähtökohdat ovat väärät ja kaikki käsitteenmuodostuksemme palvelee vain sitä, ettemme kuvaa ja selitä muuta maailmaa oikein. Emme kulttuurihistoriaa, emme poliittista historiaa. Niin kauan kuin oma, uuden ajan ajatushistoria pysyy meille pimennossa, niin kauan kaikki "yhteiskunnallinen keskustelumme" on pelkkää melskaamista yliyleistävillä ideologisilla stiiknafuulilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole islamilaisen pukeutumiskulttuurin asiantuntija. Mutta ei taida olla Seppokaan ? Mihin perustuu väite ettei pukeutuminen olisi muuttunut islamilaisessa maailmassa vuosisatojen aikana ja että naiset olisivat aina ja kaikkialla puketuneet mustaan burkhaan ?
      Kuka niitä värikkäitä, kauniita mekkoja ostaa joita myydään vaikkapa Saudi Arabian jättiostoskeskuksissa ?

      Poista
    2. Ne samat musliminaiset jotka ostavat seksikkäitä alusasuja. Mutta niitä molempia käytetään vain kotona isäntä ja vain isäntä on paikalla.

      Mitä tulee muslimien muotiin, niin sitä sanelee koraani ja Muhamedin asema esimerkillisenä ihmisenä. Hänen malliaan noudatetaan koska se on oikein ja hyvä. Ja kaikissa piirroksissa ja valokuvissa mitä on olemassa satojen vuosien varrelta muslimeista, yleensä länkkäreiden tekemiä koska uskonto kieltää ihmisen kuvaamisen, on tuo muoti aivan sama mitä näillä pyjamaäijillä ja säkkinaisilla huntuineen. Aste-eroja on, aina ja kaikkialla ei ole pukeuduttu säkkiin, mutta naama ja hiukset sekä vartalo on muuten peitetty, sekin uskonnon mukaan, kuvattu haditheissa miten pitää olla.

      Poista
    3. "Pukeutumiskulttuuri" on eurooppalaisten ikioma termi. Kulttuureissa joissa on vallinnut ikiaikainen kuvakielto, jonka seurauksena visuaalinen mieltäminen on amputoitu, ei ole mitään "pukeutumiskulttuuria".

      Sensijaan tabu -- esittävien kuvien kielto ja visuaalisten mielteiden ampurtointi -- ovat vaikuttavia realiteetteja. "Kaikkiallinen", syvyysperspektiivissä jäsentymätön maailma on tabu, jota uhkaavat tekijät tuhotaan pyhitetyn "kaikkiallisuuden" nimissä.

      Kaikki ihmisyys on kulttuurista ihmisyyttä, ja jos olisimme omasta, eurooppalaisella uudella ajalla syntyneestä ja kehittyneestä tajunnallisesta eristyislaatuisuudestamme enemmän tietoisia, ymmärtäisimme tavan, jolla omien tyylikausiemme ideat ovat heijastuneet myös eurooppalaisessa "muodissa" -- emmekä ollenkaan noituisi omaa ymmärrystämme käyttämällä noita yliyleistäviä -- poliittisiin ideologioihin kuuluvia universaaleja, kuten esimerkiksi "pukeutumiskulttuurin" kaltaisia -- yleiskäsitteitä.

      Poista
    4. Eikö ole kulttuurista omimista, jos musta mies pukeutuu länsimaiseen pukuun ja laittaa kravatin kaulaansa tai värjäyttää tukkansa blondiksi?

      Poista
  13. Kannattaa tutustua Haitin syntyhistoriaan. Syylliset Haitin huonoon tilanteeseen taitaa löytyä lähinnä Ranskasta ja USAsta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat syyllisiä aikoinaan, mutta kyllä niistä ajoista olisi pitänyt jo päästä eroon ja saada yhteiskunta toimimaan jos siihen olisi edellytyksiä. Suomikin sai.

      Harald

      Poista
    2. Tuotatuota, jos Suomen olisi pitänyt maksaa esim. ryssille samaa tasoa olevaa kompensastiota mitä haitilaiset ovat maksaneet Ranskalle, niin Suomi olisi samalla tasolla kuin 100 v sitten.

      Poista
    3. www.hs.fi/maailma/art-2000010302712.html

      Poista
    4. Voihan niitä sotakorvauksia määräillä, mutta tietääkseni Suomi on ainoa maa maailmassa, joka on maksanut nuo korvaukset täysimääräisenä. Vuonna 1944 Suomen markan arvon pohjalta summa oli 400 miljoonaa. Sotien jälkeen Suomi oli todella köyhä, mutta niinpä vaan kylmä pohjoinen maa selvitti sisulla ja ahkeruudella itsensä muutamassa vuosikymmenessä maailman hyvinvointivaltioiden joukkoon. Kuten vesissä on eroa, niin on ihmisissä ja kulttuureissakin. En tiedä, kuinka tänä päivänä kävisi, kun harjoitetun politiikan takia kenenkään ei elääkseen ole pakko täällä tehdä työtä. Kansa on opetettu vaatimaan, ei osallistumaan yhteisen kakun leipomiseen.

      Poista
  14. Saudi Arabia, noin 35 milj. asukasta. Venezuela noin 28 milj. asukasta. Molemmissa valtavat öljy, kaasuvarat. Siitä miettimään mistä erot elitasossa johtuu ? Mihin Venezuela käyttää ne miljardit öljytulot joiden luulisi olevan yhtä isot kuin Saudeilla ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko niissä jotakin elintasoeroa?

      Poista
    2. Mikä se keskiverto saudin elintaso oikein todellisuudessa on? Siellähän on paljon orjan asemassa olevia siirtotyöläisiä jotka tekevät varsinaiset työt, saudit eivät ilmeisesti likaa käsiään? vai likaavatko? onko ne rahat vain sheikeillä, kuten muissa muslimimaissa?

      Poista
    3. Saudi Arabia, GDP(PPP) per capita 70000 usd.
      Venezuela GDP (PPP) per capita 8000 usd.
      Siinä vähän lukuja pohdittavaksi.
      Saudi Arabia myy hiilivetyjä joilla saa ym. GDPn. Venezuela myy samoja hiilivetyjä mutta GDP vain vajaa kymmenesosa.

      Poista
    4. Epäilen varsin perustellusti että saudeissa tulot ja omaisuus jakaantuvat vieläkin rajummin kuin jopa Venezuelassa ja se oli se mitä kysyin, GDP:n löytää jokainen göögläystaitoinen.

      Poista
    5. Saudeissa, ottaen mukaan vain kansalaiset, ei siirtotyöläiset, tuloerot voivat hyvinkin olla isommat kuin Venezuelassa. Jos olen ymmärtänyt oikein Saudi Arabian valtio takaa kansalaisilleen ilmaisen terveydenhoidon, koulutuksen ja kohtuullisen tulotason. Työpaikan ? Saudit eivät taida töissä hirveästi stressaantua.
      Venezuelassa ihmiset taitavat elää minimitoimeentulon rajoilla.
      Se mitä kysyin on mistä ero johtuu ?
      Mihin Venezuelassa kaikki öljytulot laitetaan jos mailla on yhtäsuuret öljyvarat ?

      Poista
    6. Saudit on ihan jees asuinpaikka sitte:))

      Uittu mitä jengiä tällä palstalla

      Poista
    7. En väitä että Saudit on jees. Otin sen verrokiksi koska asukasluvultaan, luonnonvaroiltaan lähellä Venezuelaa. Ja kaikille aika selvää millainen "pers..pi" maa on länsimaisilla standardilla.
      Venezuelan ongelmat eivät taida johtua sosialistisesta realismista vaan maalle asetetuista sanktioista.
      Modurohan voisi julistautua kuninkaaksi, jakaa öljyvarat 20 000 sukulaiselleen ja tuttavan tuttavalle jotka julistettaisiin prinsseiksi. Siirtyä USAn liitolaiseksi antamalla USAn yrityksille vapaat kädet, jne..
      Tämä olisi sitten niin jees.

      Poista
  15. Kuolemaantuomittuja ja teloitettuja taitaa molemmissa maissa olla saman verran vuodessa. Sivistysvaltioita molemmat. Onhan Suomessakin valtavat turvevarat, joita verrattiin jopa isommiksi kuin Norjan öljy- ja kaasuvaroja. Omia luonnonvaroja ei saa jostain syystä (tietäähän sen mistä syystä) käyttää ja samoin tulee käymään metsä- ja vesivaroille.

    VastaaPoista
  16. Yle tänään

    Britannian poliisi: Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on kasvanut ”epidemiaksi”

    Britannian poliisi rekisteröi vuosina 2022–2023 yli miljoona naisiin ja tyttöihin kohdistettua väkivaltarikosta.

    https://yle.fi/a/74-20101082

    Artikkelista poimittua

    Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on kasvanut ”epidemian tasolle” Britanniassa, maan poliisijohto sanoo. Poliisi aikoo nyt käsitellä asiaa saman mittakaavan uhkana kuin terrorismia.

    Britannian poliisi rekisteröi vuosina 2022–2023 yli miljoona naisiin ja tyttöihin kohdistettua väkivaltarikosta. Määrä kattaa viidesosan kaikista poliisin tietoon tulleista rikoksista. Asia selviää Britannian poliisipäälliköiden neuvoston NPCC:n ja poliisien ammattijärjestön raportista.

    Vuosina 2022–2023 joka kuudenteen murhaan liittyi perheväkivaltaan. Vuositasolla ainakin yksi 12:sta naisesta joutuu seksuaalirikosten, raiskauksen, vainoamisen, häirinnän tai internetissä tapahtuvan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

    – Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on kansallinen hätätilanne, apulaispoliisipäällikkö Maggie Blyth sanoo tiedotteessa.

    Blyth kutsuu rikostilastoja tyrmistyttäviksi ja sanoo, että niiden määrä kasvaa joka vuosi. Naisiin ja tyttöihin kohdistuvien väkivaltarikosten määrä kasvoi 37 prosentilla vuodesta 2018 vuoteen 2022.
    ------------------

    Aiheuttaako tämän niin sanottu kantaväestö vai liittyykö tämä kenties asujaimiston demografiseen muutokseen? Kuinka paljon siellä on muslimeja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoisia brittejä on vielä 80% koko populaatiosta. En ymmärrä mikä ongelma tässä on ? Jos asialle haluttaisiin tehdä jotain. Eikös tuolla äänestetä vaaleissa, kuten meilläkin .

      Poista
    2. Muslimit kohtelevat omissa yhteisöissään naisiaan kuten islamissa kohdellaan, ja siellä ei taideta tuntea naisiin kohdistuvia rikoksia, koska naisilla ei ylipäänsä ole mitään oikeuksia.
      Tämä on sitä kaivattua monikulttuurisuutta, jota vihervasemmiston taulapäät tännekin kaipaavat. Kun meillähän on tilaa, kuten vasemmiston ylivertainen feministitollo Li Anderssonkin on julistanut. Vihervasemmistolla on paha puute, heillä ei ole aivoja.

      Poista
  17. Jenkkien Secret Servicen johtajatar eroaa Trumpin murhayrityksen vuoksi. Jopa meidän mediammekin kertoo hänen keskittyneen nimittämisensä jälkeen vain intersektionaalisiin juttuihin ja diversiteetin kasvattamiseen henkilöstössä....

    VastaaPoista
  18. Kamala Harris keskittyy abortin sallimiseen. Eikös se ole osavaltioiden päätettävissä oleva asia? Sillä saa luitenkin ilmeisesti puolelleen ne naiset, jotka eivät älyä käyttää ehkäisyä. Sekin kun on keksitty jo ajat sitten ja se ei ole abortti.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!