Tänään on julkaistu Petteri Orpon johtaman tulevan kabinetin hallitusohjelma. Sen oleellisin ero edellisen hallituksen ohjelmaan on kirjoitettu asiasta kertoneen valtioneuvoston tiedotteen kolmanteen kappaleeseen.
Sen mukaan "hyvinvointi syntyy työstä ja yrittämisestä". Toisin sanoen se ei synny tolkuttomasta jakopolitiikasta eikä veroruuvin yhä tiukemmasta kiristämisestä, joiden muistamme vielä aivan äsken olleen Suomen hallituksen ohjenuorana.
Tämän mukaisesti erilaisia verovaroista maksettavia tukia vähennetään ja työnteon kannusteita lisätään. Samalla ansiotulojen verotusta kevennetään ja työkykyiset työttömät passitetaan sorvin ääreen. Julkista varainkäyttöä hillitään miljardikaupalla.
Terveydenhuollon kriisiä yritetään purkaa hyödyntämällä yksityistä sektoria sekä pyytämällä hyvinvointialueita etsimään toimintansa tehostamiskeinoja - sekä toteuttamaan ne. Samalla kansalaisten perustuen byrokratiaa kevennetään toteuttamalla yhden luukun periaate.
Suomalaisen yhteiskunnan osaamistasoa puolestaan kohotetaan satsaamalla tutkimukseen, koulutukseen ja innovaatiotoimintaan - tämän toivotaan auttavan myös siirtymisessä fossiilitaloudesta ympäristöystävällisempään tulevaisuuteen. Teollisuuden toimintaedellytyksiä parannetaan investoimalla liikenteeseen.
Viime aikoina järkkynyttä kansalaisten turvallisuutta parannetaan monilla tavoilla. Lisävaroja annetaan poliisille ja ongelmia aiheuttavaa humanitaarista maahanmuuttoa vähennetään.
Hätää ja vainoa maahamme pakoon lähteneet saavat vain väliaikaisen oleskeluluvan, ja tulokkaiden integraatiohaluja lisätään muuttamalla kotouttamistoimet velvoittavaksi. Eikä kansalaisuudesta kannata edes haaveilla, ellei ole oppinut maan kieltä ja tapoja.
Kaiken kaikkiaan uuden hallituksen ohjelma näyttää minun mielestäni varsin hyvältä. Olisin toki kirjannut monia yksityiskohtia toisin, mutta kokonaisuus on näinkin tyydyttävä. Etenkin jos huomioidaan ero maamme edellisen hallituksen luomaan Suomen julkisen talouden romahtamispisteeseen ajaneeseen todellisuuteen.
Neljän vuoden kuluttua näemme minkälaiseen tulevaisuuteen nyt sovittu hallitusohjelma meidät johtaa. Selvää on kuitenkin jo tässä vaiheessa, että se on kestävämmällä pohjalla kuin jos jatkettaisiin nykylinjalla kohti konkurssia ja sisäisen turvallisuuden helvettiä.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hallitusneuvotteluissa on torjuttava RKP:n pyrkimykset heikentää naisten ja lasten turvallisuutta
Petteri Orpon johtaman porvarihallituksen syntyminen varmistui
Porvarihallitusta pukkaa
Opetusministeripaikka meni räkäpäille joten koulujen suomalaisoppilaisiin kohdistuva 3 maiden olioiden tekemä väkivalta tulee lisääntymään.
VastaaPoistaKansa halusi muutosta ja heitti infantiilin vihervasemmiston oppositioon.
VastaaPoistaNyt vain kansalaisten pitää ymmärtää ottaa tosissaan osaa talouden korjaustalkoisiin, lopettaa turhat kitinät ja panna hihat heilumaan.
Toivottavasti ei enää koskaan tarvitse nähdä Ohisaloa ja kumppaneita ministeriaitiossa valehtelemassa tai puhumassa puuta heinää asian vierestä !
Ei ole syytä iloita.
VastaaPoistaHallitusohjelmaan kirjattiin yhtä ja toista maahanmuuton kiristämiseksi, mutta todellisuus on taas kerran toista:
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009661458.html
Artikkelin ydinsanoman tiivistävä lause:
"Neuvottelulähteen mukaan moni maahanmuuttoa koskeva kirjaus on jäämässä selvitysten taakse, eivätkä ne todennäköisesti toteudu."
Luvattiin yhtä hyvää ja kahta kaunista, jota ei ollut tarkoituskaan pitää, vaan ne vesitetään tällä tavoin.
Syyn saa niskaansa Perussuomalainen puolue, jolle tämä hallitus tietää kuoliniskua.
Se näyttäytyy äänestäjille uutena hallituspetoksena, jonka Soini teki tuplana.
Epäilemättä osa uudistuksista jää toteutumatta jo siitäkin syystä, että Suomessa perustuslaki asettaa rajotteita tai ainakin sellaisiksi tulkittavia. Eikä hallituspuolueiden kannatus riitä perustuslain muuttamiseen. Mutta kyllä osa myös toteutuu. Ja tärkeintä on kuitenkin Suomen vetovoiman heikentäminen haitallisimman tulijakunnan parissa.
PoistaTuosta koko tämän päivän ajan kiihtyneestä vihervasemmiston ja toimittajien sekä "tutkijoiden" itkupotkuraivarinomaisesta rähjäämisestä siinä hallitusohjelmassa on varmasti melkolailla hyvää. Eivät ne muuten tuollaista äbäläwäbälää pitäisi.
VastaaPoistaKehitysmaalaistuminen hidastuu, mutta on epäselvää pysähtyykö se edes. Ohjelmassa ei ilmeisesti ole rikosvastuun ikäräjan laskua nykyisestä 15-vuodesta. Tämä estää tehokkaasti puuttumista katuväkivaltaan. Maahanmuuttajien ikää kun ei edes tiedetä ja ikä valehdellaan oikeaa alhaisemmaksi. Ohjelma on kompromissi ja RKP:n mukanaolo heikentää ohjelmaa.
VastaaPoistaKääpiöpuolue sai taas ennemmän kuin ansaitsi. Tämäkään hallitus ei leikannut omista ansioistaan. Luulenpa, että oli viimeinen kerta, kun äänestin. Maan väestönvaihto jatkuu entiseen malliin, lyödäänkö vetoa?
VastaaPoistaUnohdit kirjoittaa tuohon: Valtion turhat tulot pidetään kurissa myymällä sijoittajien himoitsemat tuottavat yhtiöt heille ja nostamalla vastaavalla määrällä elinkuluja hamaan tulevaisuuteen, etenkin nyt on tärkeää myydä neste koska sen arvo kohoaa kiitos uusien nesteiden ja se tulee tekemään niin isot rahat ettei ne mahdu valtion lompakkoon..
VastaaPoistaKiitos kun kirjoitit tuon tähän emme olisikaan jaksaneet raskaiden "neuvotteluiden" jälkeen joissa oli harvinaisen vaikeaa saada tuleva omistajaohjausministerikin pysymään ajantasalla. Ministerivalinnoilla varmistimme myös ettei nuorisosta tule liian kilpailukykyistä maailmalla jolla saamme vähennettyä älyvientiä.
PoistaEi pienennetä alaikärajaa, ei tiukenneta rikoslakia muutenkaan mitenkään, hälläväliä linja jatkuu ja suomi menee viemäristä alas.
VastaaPoistaJos ministerinpaikat olisi jaettu kansanedustajapaikkojen suhteessa, olisivat kokoomuksen ja perussuomalaisten ministerimäärät olleet 8 molemmilla, ruotsalaisilla 1-2(pyöristys luvusta 1,58) ja kristillisillä 1. Nyt perussuomalaisille annetaan yksi ministeri liian vähän ja ruotsalaisille yksi liikaa. Hallitusohjelmassa (pdf) on paljon tyhjänpäiväistä poliittista jargonia.
VastaaPoistaEsimerkki hallituksen pdf-ohjelman sivulta 111: "Toteutetaan datataloudesta laaja-alainen, strateginen teemakokonaisuus, jonka kärkiä ovat kvanttilaskenta, nopeat langattomat verkot, terveysdata, kyberturvallisuus ja tekoäly. Hallitus pyrkii ennakoimaan ja seuraamaan myös muiden avainteknologioiden läpimurtoa. [...] Hallitus mahdollistaa tekoälyn avulla tehtävät automaattiset viranomaispäätökset."
PoistaValtionvelka (nyt 146 mrd) ei kutistu orpopojan eväillä. Yksityiskohdista naukujia riittää mutta kokonaisuutta ei oppositiossa tarkastella.
VastaaPoista