perjantai 9. kesäkuuta 2023

Europarlamentin tulisi kaataa von der Leyenin komissio

Maaseudun tulevaisuudessa oli juttu, jonka mukaan europarlamentin suurimman ryhmän EPP:n jäsen Christine Schneider olisi todennut Unionin komission ja etenkin ympäristökomissaari Frans Timmermansin toimineen räikeästi toimivaltansa ulkopuolella ajaessaan valmistelemaansa ennallistamisasetusehdotusta voimaan. Näin siksi, että ympäristöasioiden pääosasto oli lähettänyt lobbausdokumentin, jossa oli listattu vaikutuskeinoja, joilla ihmiset ja yritykset voisivat houkutella meppejä äänestämään ehdotetun asetuksen puolesta.

Schneiderin mukaan komissio oli tajunnut, ettei sen tekemä esitys ole myötätuulessa, joten ”he pyrkivät vaikuttamaan parlamentin jäseniin” lobbareiden kautta. Eikä tämä ole tietenkään EU:n toimielinten vallanjaon mukaista. 

Noista elimistä Eurooppa-neuvosto eli epävirallisesti EU:n huippukokous - johon kuuluvat Euroopan unionin (EU) jäsenvaltioiden valtionpäämiehet ja komission puheenjohtaja - on muodollisesti korkein. Sen tehtävä on antaa EU:lle sen kehittämiseksi tarvittavat virikkeet sekä määritellä yleiset poliittiset suuntaviivat. Se on EU:n ylin poliittinen elin ja kokoontuu neljästi vuodessa tarkoituksena linjata keskeisiä poliittisia suuntaviivoja ja kehittää toimintaa

Euroopan unionin neuvosto eli ministerineuvosto edustaa jäsenvaltioiden hallituksia ja on EU:n tärkein päätöksentekoelin. Se säätää lakeja yhdessä parlamentin kanssa, hyväksyy budjetin yhdessä parlamentin kanssa, on päävastuussa unionin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta ja kokoontuu kymmenessä eri kokoonpanossa käsiteltävästä asiasta riippuen.

Sen kokouksiin osallistuu kustakin jäsenmaasta yksi ministeri käsiteltävän asian mukaan. Äänestyksissä eri jäsenvaltioiden ministereillä on kuitenkin eri määrä ääniä käytettävissään eli suuremmilla valtioilla enemmän ja pienemmillä vähemmän.

Komissio taas muodostuu vajaasta 30 komissaarista, jotka valitaan EU-vaalien jälkeen ja jotka parlamentin on hyväksyttävä. Siihen valitaan yksi komissaari jokaisesta jäsenvaltioista ja sen tehtävänä on edustaa koko unionin etua.

Sitä varten komissiolla on Unionissa aloite- ja toimeenpanovalta, se valvoo varojen käyttöä ja EU-lakien noudattamista sekä pitää komissaarien ja virkamiesten avulla koko unionin käynnissä. Jäsenvaltiot valitsevat omat komissaarinsa, joiden toimikausi on 5 vuotta ja asiat hyväksytään enemmistöpäätöksinä

Sitten on vielä Euroopan parlamentti, joka edustaa periaatteessa EU-kansalaisia ja valitaan vaaleilla joka 5. vuosi. Europarlamentaarikot toimivat osana eurooppalaisia sisarpuolueita ja säätävät lakeja yhdessä ministerineuvoston kanssa. Parlamentilla ei kuitenkaan ole aloiteoikeutta, mutta sillä on valta erottaa komissio.

Tässä mielessä Schneiderin esille tuoma Timmermansin toiminta on tosiaankin ehdottoman epädemokraattista ja EU:n valtarakenteiden vastaista. Ja siksi näkisin, että tässä tilanteessa europarlamentin tulisi toimia päättäväisesti ja kaataa – ei pelkästään ennakointiesitystä – vaan koko Ursula von der Leyenin läpimädäksi osoittautunut komissio.

Tämä toimenpide palauttaisi vallanjaon EU:ssa sovittuihin raameihin ja lisäisi samalla kansalaisten luottamusta koko Unioniin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Jäsenmaiden on skarpattava seuraavissa komissaarinimityksissä
Komission Greenpeace-siiveltä tuli jälleen järjetön esitys
Tieteellistä fanatismia ja diktatuurin kaipuuta

12 kommenttia:

  1. Suomi on nettomaksaja aina, joten minun uskoani EU-hirviöön ei paranna mitkään kosmeettiset näpräilyt.

    VastaaPoista
  2. EU on savijaloilla seisova jättiläinen, joka alistaa jäsenmaidensa kansalaisia ja jonka komissaareja tai presidenttiä ei ole valittu millään vaaleilla. Tosin presidentti on niin näkymätön, että liekö hänellä edes mitään muita tehtäviä kuin varmasti aika mojovan palkan nosto? Sanotaan nyt muuten mitä hyvänsä Teuvo Hakkaraisesta, niin hän on ainoa, joka EU:ssa pitää oikeasti Suomen puolta, edes yrittää tehdä jotakin ja metsistä/metsien hoidosta hänellä lienee enemmän tietoa kuin jollakin aatteeseensa hirttäytyneellä vihervasemmistolaisella tai Kokoomuksen Pietikäisellä ja Henna Virkkusella. Määräysvallan menettäminen metsistä ja vielä sakkorahojen maksaminen hiilinieluista koituu Suomelle kohtalokkaaksi ja on asia, jonka älyttömyyttä on vaikea ylittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noin.
      EU:ta ohjailee wef, joka asettaa nuo mieleiset henkilöt tehtäviinsä, että wef:in tavoitteita ajettaisiin mahdollisimman tehokkaasti. Se 4. teollinen vallankumous on tavoitteena.
      Siihen tietysti kuuluu kansalaisten totaalikontrolli, johon liittyy digi-ID ja digi-valuutta, jolloin esim. käteinen raha kielletään ja kaikki maksamiset tulee tehdä digi-valuutalla. Samalla saadaan myös luotua digi-passi, jossa on mm. rokotustiedot yms. mukavaa. Eli sinua pystytään seuraamaan todella tarkasti, ja samalla luodaan sosiaalinen pisteytys, jolla voidaan kiristää loputtomasti tottelemattomia kansalaisia.
      Tiesittehän, että suomi on tehnyt hankesopimuksia wef:in kanssa noista asioista? Jostain syystä ei eu:n kanssa. Kertooko se jotain siitä, kuka noita kaikkia hankkeita ajaa?

      https://valtioneuvosto.fi/hanke?tunnus=LVM042%3A00%2F2020&fbclid=IwAR364dJ9Zidfqq9U3rjvtdu7TaZ3kbKXpPwnYZUD0ofBemBKC7C4NqhIiF0

      Tuossa soppari noista digi-hankkeista.
      Ja esim. vielä nykyisessä hallituksessamme asioita on ajanut useampikin wef:in jäsen. Luuletteko, että siinä on silloin ajateltu maamme etua? Ei varmaankaan, vaan wef:in sanelemia toimia on ajettu oikein kunnolla.
      Muuallakin on asiaan kiinnitetty huomiota. Alla dokumentti pääministeristämme. Moni asia osuu kyllä kohdalleen. Hieman erilainen sisältö, kuin siinä ns. virallisessa versiossa maamme hallituksesta.

      https://rapsodia.info/z-dokumentti-sateenkaari-sanna-eli-mannerheimin-irvistys-2/

      Poista
    2. Ennen nykyistä virkaansa tämä rouva von der Leyen oli Saksan puolustusministeri. Siellä hän sotki ja käytännössä ajoi alas koko Saksan puolustuksen, tuhosi kaluston huollon ja koko hänen kautensa lopputuloksena oli ettei Saksalla ole enää panssareita eikä lentokoneita. Hän jakoi armeijan ja ilmavoimien huoltosopimukset kavereilleen jne. Hän oli jo joutumassa oikeuteen näistä kupruista, mutta kun hänet nimitettiin EU:n korkeaan virkaan niin sen kylkiäisenä hän sai syytesuojan. Se että ketkä kaikki tätä tuholaista oikein suojelevat näin, ei ole ainakaan minulle kovin selvää.

      Poista
  3. EU:n komissaarit ovat eurokansalaisen kontrollin tavoittamattomissa, tähän triviaaliin faktaan voisi ehkä tottuakin. Tai itkeä ja tottua. Mutta kun ovat "maattomina" weffiläisten ja blackrockareiden manipuloitavissa. Tuplajättikusetus.
    Miten kauan muuten "kansainvälisyys" oli automaattisesti jotain positiivista...
    -jussi n

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä on juuri kysymys.
      En tiedä onko Professori ironinen peräänkuuluttaessaan europarlamenttia kaatamaan komissio, mutta hänen pitäisi tietää, ettei siihen pysty mikään euroelin.

      Komissio on Eeuun diktatorinen hallitus, joka sanelee kaikki päätökset muiden elinten ollessa pelkkiä kumileimasimia.

      Poista
  4. Jaa-a. Kun Reagan sanoi ns kuuluisat sanat, että purkakaa tämä muuri tms. Niin onko näin vitsinä edessä ajat, kun joku lausuu päinvastoin. Eli tarkoitan eu:n avoimia ovia. Eli että , pystyttäkää ne muurit, ennenkuin on liian myöhäistä.

    VastaaPoista
  5. Nykyinen komissio on kyllä Suomelle tuhoisa, sosialisti Timmermans aivan sekopää. Ehkä tietää jotain tulppaaneista, mutta metsistä ja niiden hoidosta ei mitään. Pitäisi tehdä kuten Wahlroos esitti, eli tuotaisiin EU:n politrukit Suomeen katsomaan mitä oikea metsä on, niiden Keski-Euroopan muutaman hehtaarien plänttien sijasta. Voisivat silmät avautua pölvästeiltä.

    VastaaPoista
  6. EU komissio yrittää jatkuvasti laajentaa valtaansa yli valtuuksiensa. Miksi tähän ei puututa? On mennyt usko koko eu: hun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä taho siihen muka puuttuisi?
      Pannaan saman tien Putler viralta.

      Poista
  7. MTV uutiset tänään

    EU-maiden maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta väännettiin sopua seitsemän vuotta – tätä se tarkoittaa Suomelle

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/eu-maiden-maahanmuutto-ja-turvapaikkapolitiikasta-vaannettiin-sopua-seitseman-vuotta-tata-se-tarkoittaa-suomelle/8717810

    Artikkelista poimittua

    Piuhola pitää linjauksen tärkeimpinä asioina EU:n yhteisvastuuta ja solidaarisuutta poikkeustilanteissa, sekä EU:n yhtenäisiä menettelytapoja.
    Linjauksen mukaan turvapaikanhakija joutuu joko normaaliin turvapaikka-prosessiin tai nopeampaan pikamenettelyyn, eli niin sanottuun rajamenettelyyn.

    Rajamenettelyä käytetään, jos turvapaikanhakija vaarantaa turvallisuutta jollakin tapaa tai hän on antanut vääriä tai valheellisia tietoja viranomaisille.
    Myös jos turvapaikanhakija tulee maasta, josta tulevat tarvitsevat harvoin turvapaikkaa, niin silloin käytetään pikamenettelyä, jossa on 12 viikon käsittelyaika.
    ...
    ...
    Turvapaikanhakija tai 20 000 euroa

    Maat voivat pyytää muilta EU-mailta apua, jos turvapaikanhakijoiden määrät ovat suuria.

    – Teoriassahan tämä tilanne voisi kohdata myös Suomea, jos Venäjältä yhtäkkiä tulisi poikkeuksellisen paljon turvapaikanhakijoita, Piuhola toteaa.

    Sääntelyä olisi tulossa myös siihen, missä tilanteessa suuren turvapaikanhakijamäärän kohtaava maa on oikeutettu tukeen muilta. Ehdotuksen mukaan avun antamiseen olisi kolme vaihtoehtoa.

    Jäsenmaa voi joko ottaa vastaan turvapaikanhakijoita suuren hakijamäärän kohdanneesta maasta, maksaa rahana 20 000 euroa yhtä turvapaikanhakijaa kohden sisäisen siirron sijasta tai
    esimerkiksi tarjota apuna henkilöstöä tai laitteistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milloin Suomi saa kylmän ilmastonsa takia energiatukea lämpimämmistä unionin jäsenmaista? Kylmyydelle emme voi mitään, mutta turvapaikkaturismille kyllä.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!