lauantai 2. kesäkuuta 2018

Ruotsalaiset ovat kyllästymässä muslimi-invaasion seurauksiin

Helsingin Sanomat nosti tänään esiin Ruotsin vanhan mahtipuolueen eli Sosiaalidemokraattien kadonneen kannatuksen. Lehden mukaan - ja epäilemättä todellisuudessakin - kannatuksen putoamisen syynä on naapurimaan löperö maahanmuuttopolitiikka.

Ruotsin muslimiväestön määrästä tuntuu olevan vaikea saada selkoa. Wikipedian tarjoama luku - puoli miljoonaa - on vuodelta 2009, mutta tilanne on muuttunut sen jälkeen merkittävästi.

Pew-tutkimuslaitos puolestaan on veikannut, että lähes kolmannes Ruotsin asukkaista olisi muslimeita vuonna 2050. Ja jopa 11 prosenttia, vaikka muhamettilaisten maahanmuutto pysähtyisi kuin seinään.

Oli muslimien määrä mikä tahansa, ovat he länsinaapurille suunnaton ongelma. Niin valtava, että yhä suurempi osa väestöstä on alkanut reagoida siihen. Ja sen seurauksena siirtänyt kannatuksensa sille ainoalle parlamenttipuolueelle, joka on uskottavasti luvannut tehdä asialle jotain.

Tämä puolue on Ruotsidemokraatit, jonka vanha poliittinen eliitti on mustamaalannut ja jättänyt ulos kaikesta yhteistyöstä. Ilman näitä toimenpiteitä olisi vielä nykyistäkin suurempi osa kansalaisista todennäköisesti siirtynyt sen kannattajiksi, mutta poliittinen epäkorrektius on hidastanut vääjäämätöntä kehitystä.

Todennäköistä kuitenkin on, että vaikka Ruotsidemokraatit saisivat puolet suuremman kannatuksen kuin mielipidetiedustelut lupaavat (juuri nyt hieman yli 20 prosenttia), jäisi puolue edelleen oppositioon. Siellä sen syrjimistä saatettaisiin jatkaa tai vaihtoehtoisesti se voisi tukea muuten liian heikoksi jäävää hallitusta, mikäli tämä linjaisi maahanmuuttopolitiikkansa ruotsidemokraattien mielen mukaiseksi.

Jälkimmäisestä mallista löytyy esimerkki Tanskasta. Siellä maahanmuuttorealistinen Kansanpuolue  ei ole hallituksessa, mutta pystyy tukensa kautta kontrolloimaan sitä. Ja tulokset näkyvät maan politiikassa - viimeksi äsken säädettynä burkakieltona.

Nähtäväksi jää kuinka Ruotsissa käy. Selvää on kuitenkin jo tässä vaiheessa, että maa ja sen pakolaispolitiikka ovat suuren muutoksen edessä. Se on lähes varmasti myöhäistä perinteiselle kansankodille tyypillisen luottamusyhteiskunnan kannalta, mutta mahdollisesti riittävän aikaista estämään maan luisumisen monikulttuurisuushelvetiksi.

Edelle kirjoittamani perusteella onkin syytä todeta, että demokratia saattaa järjestelmänä olla hidas reagoimaan ongelmiin, mutta se mitä ilmeisimmin tekee sen kuitenkin. Vaihtoehtona voidaan ajatella humanitaarista suurvaltaa, jossa vanha valta olisi pitänyt valtikkansa epädemokraattisena diktatuurina ja todellakin huolehtinut länsinaapurin muslimiväestön kasvusta PEW tutkimuslaitoksen veikkaamaan 30 prosenttiin seuraavina kolmena vuosikymmenenä.

Suomessa meidät lienee pelastanut ruotsalaisten kohtalolta vähäisempi maailmanparannusinto ja paremmin jalat maassa oleva väestö. Sekä tietenkin poliittisesta järjestelmästä puuttunut blokkijakko, joka on Ruotsissa tarkoittanut pitkää perinnettä olla välittämättä toista mieltä olevien poliittisten voimien näkemyksestä, joka oli helppo siirtää myös viestintuojaan eli Ruotsidemokraatteihin.

Suomessahan hallituskoalitiot ovat voineet olla mitä tahansa. Se on ajoittain johtanut kelvottomuuksiin, mutta toisaalta huolehtinut maan Ruotsia tasapainoisemmasta kehittämisestä. Kaikesta huolimatta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Demokratia voittaa ellei kansa vaihdu
Ruotsalainen politiikka ajatumassa järisyttäviin muutoksiin
Ruotsi on eriytymässä skandinaavisista veljeskansoistaan

7 kommenttia:

 1. Tuhkakin tuumii että muutos on käynnissä. Tuhka kyllä odottaa kunnes näkee miten Ruotsin vaaleissa käy ja mikä on äänestysprosentti.

  Tuhkaa mietityttää miten Ruotsin talous kestää tilannetta. Ruotsin riskialtis asuntomarkkina, nythän maksetaan vain korkoja, laina on edelleen maksamatta. Yksi arvio oli että Nordea lähti sen takia pois. EKP tukisi sitä kun asuntovelalliset kaatuvat.
  Samoin maahanmuuttjat tuovat melkoisia lisäkuluja ja vähän tuottoa, toistaiseksi talous on pysynyt kasassa, mutta uusi lama voi olla pian tulossa. Sitten nähdään mistä Ruotsin hallitus leikkaa ja mitä seurauksia sillä on.

  VastaaPoista
 2. Holtittoman turvapaikkajakelun jatkumisen mittari on sekä Ruotsissa että Suomessa maahanmuuttokriittisen puolueen syrjiminen.

  Kaikesta päätellen kummassakaan maassa ei ole aikomustakaan toteuttaa turvapaikkajakelun kiristämistä.

  Ruotsalaiset eivät ole toisilleen solidaarisia vaan paapovat muukalaisia, jotka ovat valtapuolueille rakkaampia kuin oma kansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikomus syntyy vasta kun realisteja ei voida enää ohittaa. Näin on käynyt Tanskassa ja esimerkiksi Itävallassa. Viime kädessä kansa päättää, mutta vain jos se on hereillä.

   Poista
 3. "Nosto – Susanna Kaukinen: ”Polpolla karannu pahasti lapasesta” (video)
  Suomessa on vielä ihmisiä, jotka uskaltavat sanoa suoraan, mitä he ajattelevat.

  Tämä artikkeli julkaistiin alunperin 28.3.2018.

  Kansalaisaktivisti Susanna Kaukinen, joka ei tunnetusti jätä ketään kylmäksi, on tarttunut videollaan kuumaan perunaan: poliittiseen poliisiin.

  Kuuntele Susanna ”Suski” Kaukisen mietteet, joita tulee noin yhdeksän minuutin ajan:...",

  https://mvlehti.net/2018/06/02/susanna-kaukinen-polpolla-karannu-pahasti-lapasesta-video/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ruotsin Polpon uusi ajojahti – saada oikeistolaisia kiinni tavallisista rikoksista.
   Ei riitä enää, että oikeistolaisia kidnapataan ajatuksistaan.

   Nyt aiotaan tehostaa valvontaa niin, että toisinajattelijoita saadaan tuomittua myös tavallisista rikoksista, kuten ”ajokortitta ajamisesta ”.

   Juttu on Friatiders -sivustolla maksumuurin takana, joten ei siitä tässä enempää."

   https://mvlehti.net/2018/06/02/ruotsin-polpon-uusi-ajojahti-saada-oikeistolaisia-kiinni-tavallisista-rikoksista/

   Poista
 4. Snaphanen kertoo tänään, että Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa ei ole kiristämisiä näkynyt, tieto on pelkkä myytti. Viidessä kuukaudessa 2018 on myönnetty jo 52 723 oleskelulupaa. Saksa tarvitsi Treuhand-viranomaisen lopettaakseen DDR:n (yksityistäminen ym.)ja Ruotsilla on maahanmuuttovirasto (Migrationsverket), joka lopettaa Ruotsin. Joka viides ruotsalaiskunta on käytännöllisesti katsoen konkurssissa maahanmuuton takia.

  VastaaPoista
 5. Jätkähän voi lähetä paskastanista mutta paskastan ei koskaan lähde jätkästä. Näin se vaan menee.
  Ruotsi niittää tasan sitä mitä on kylvänyt.
  Voi olla tulevaisuudessa, että pakolaiset tuleekin entisen kansankodin mailta suomeen muslimien väkivaltaa pakoon.
  Etnisesti ruotsalaiset wellcome, muut ammutaan rajalle.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!