torstai 28. kesäkuuta 2018

Laura Huhtasaari kohtasi henkisesti jälkeenjääneen ihmisen

Laura Huhtasaari (ps) kertoi yli kolmekymppisen vastaantulijan sylkäisseen ja näyttäneen hänelle keskisormea Helsingin keskustassa. Tilanne oli uhkaava, joten Huhtasaaren ensimmäinen ajatus oli paeta.

Häiriköstä ei ole kerrottu tarkempia tuntomerkkejä, mutta Huhtasaarella on tarkoituksena selvittää oliko tapahtumapaikalla valvontakameroita, jotta tekijä voitaisiin tunnistaa. Toivottavasti näin myös tapahtuu, jotta syljeskelijä joutuu vastuuseen teostaan.

Yleisemmin tarkasteltuna tapaus osoittaa, ettei syljeskelijä ymmärrä demokraattista prosessia eikä hyväksy sellaista. Tosiasia kuitenkin on, että demokratiaa voi olla ainoastaan silloin kun on erilaisia asioita ajavia poliitikkoja, joita äänestämällä kansan tahto toteutuu.

Huhtasaari edustaa uskonnollista konservatismia yhdistettynä maahanmuuttorealismiin, ja syljeskelijä-keskisormimiehelle oikea tapa vastustaa häntä olisi ollut antaa vaaleissa ääni jollekin muulle kuin hänelle tai hänen hengenheimolaisilleen. Vaikka sitten ehdolla olevalle poliittisen kentän liberaalisosialistista ääripäätä edustavalle Vasemmistoliiton tai Vihreiden ehdokkaalle.

On myös huomattava, että syljeskely ja keskisormen näyttäminen poliitikolle osoittaa yli kolmikymppisen henkilön jääneen henkisesti esikoululaisen tai korkeintaan varhaispuberteetti-ikäisen tasolle. Siitä huolimatta hänelläkin lienee äänioikeus - mitä voinee pitää yhtenä demokraattisen järjestelmän suurista ongelmista.

Sellaisena se on myös yksi syy sille, että demokratian sanotaan usein olevan vähiten huono poliittisen vallan käyttömuoto sen sijaan, että sitä pidettäisiin parhaana.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Voi Laura minkä teit!
Viiden prosentin nainen
Turvallisuuskysymyksiä ja seurauksia

11 kommenttia:

 1. Niin inhottava ja rangaistava asia kuin poliitikon päälle syljeskely onkin, en nyt ihan kyseenalaistaisi koko demokratian kannattavuutta yhden ihmisen sopimattoman käytöksen perusteella.

  Millaisia muita perusteluita ja kantoja näkisit itse demokratian sopimattomuudelle yhdeiskunnassamme?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs britti Churchill sanoi asian napakasti: "Demokratia on huonoin mahdollinen yhteiskuntajärjestelmä, ellei oteta lukuun niitä kaikkia muita joita on kokeiltu.

   Poista
  2. Kyllä se taitaa sivistyvaltioiksi itseään kutsuviksi maissa se toimivin valtiojärjestys.

   Poista
  3. Churchill ei paljoa perustanut demokratiasta, ihaili melko pitkään Hitleriäki, mutta rupesi sitten taisteleen saksaa vastaan koska koki saksan uhaksi birttiläiselle imperiumille, peitti vaan se "demokratian" puolustamisella ..

   Poista
  4. En minä koko demokratiaa kyseenalaistanut vaan totesin, ettei syljeskelijä ymmärrä demokratiaa. Jos olet lukenut enemmän tätä blogia, olet varmaan huomannut minun kaipaavan vielä nykyistäkin enemmän demokratiaa.

   Poista
  5. tuo oli siihen kun toisenmaailman sodan aikana tavallinen kansa luuli taistelevansa demokratian puolesta, kun Churchilin ajatuksissa se oli taiselua brittiläisen imperiumin puolesta, jolle saksan koki uhaksi ..

   Poista
 2. Onhan tuollaisesta epädemokraattisesta nestepärskyttelystä jo annettu tuomiokin
  http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/stubbin-paalle-juomaa-heittaneelle-sakkoja/724006/
  Suomen turvallisuus on kuilun reunalla, shokkeja odotettavissa...

  VastaaPoista
 3. Meillä on vain Huhtasaaren sana siitä että tällaista on tapahtunut. Jos ei tosiaan valvontakameroiden materiaalia löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. En kuitenkaan ihan heti keksi, miksi Huhtasaari olisi keksinyt jutun. Mutta onhan sekin toki mahdollista.

   Poista
  2. Eli valkoisen suomalaisen naisen pitää hankkia todisteet?

   Kun taas "Ricky, Like the Boss bussissa" tai "Espoon junastatönäistyn somalitytön isän kertomus" kaltaiset uutisoinnit ovat Tosia Tapahtumia Suomalaisten Rasismista?

   Onneksi(tm) on tulossa ratkaisu, jolla tällaiset hyökkäykset saadaan kuriin. :D

   http://ylewatch.blogspot.com/2018/06/virkavalta-kay-vihapuheen-varjolla.html

   Poista
  3. Sitä vaan painotan että jos tai kun Laura Huhtasaaren oma väite ja kokemus otetaan todesta niin sitten olisi loogista ottaa vastaavat väitteet ja kokemukset tosissaan myös niiltä ihmisiltä jotka edustavat erilaista poliittista tai maailmankatsomusta tahi muuta ominaisuutta kuin mitä itse omaa,..?!? 🤔

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!