perjantai 15. kesäkuuta 2018

Jaakko Lehmusvesi: valkoista ihmistä ei sorreta maailmassa

Helsingin Sanomat kertoi feminismiryhmässä käydystä keskustelusta, jonka seurauksena sen moderaattori sai jättää hommansa annettua liian helposti banneja kirjoittajille. Kyseisessä keskustelussa oli esillä kysymys siitä, voiko valkoinen ihminen kohdata rasismia vai ei ja mainittuina esimerkkinä mainittiin Etelä-Afrikka ja Liberia.

Kyseisistä maista ensimmäisessä on kerrottu hallituksen suunnittelevan valkoisten maanomistukseen liittyvää "kertakaikkista ratkaisua" ja jälkimmäisessä jopa perustuslaissa puhutaan vain mustille kuuluvasta kansalaisuudesta.  Ja ehkä jotain Etelä-Afrikan valkoisen väestön kokemasta rasismista kertoo sekin, että heidän määränsä on laskenut vuoden 1995 5,225 miljoonasta viime vuoden 4,493 miljoonaan. Siis noin 14 prosenttia 22 vuodessa. Ja laskee edelleen.

Kolumnin kirjoittanut miesoletettu Jussi Lehmusvesi tuli kertoneeksi näkemyksenään meille vähemmän feministisille ihmisille, että kyseisessä keskusteluryhmässä on epäilemättä "esiintynyt myös rasittavaa jankutusta siitä, kuinka valkoista ihmistä sorretaan maailmassa siinä kuin kaikkia muitakin".  Niin varmaankin, sillä sellaisiahan keskusteluryhmät ovat.

Mutta sitten HS:n miesoletettu kolumnisti pudotti pommin kirjoittamalla "Ei sorreta." Siis ei sorreta ilman mitään varaumia.

Mutta mutta... Kyllähän historia tietää kertoa esimerkkejä myös valkoisiin kohdistuneesta äärimmäisestä rasismista: esimerkkeinä Haitin keisarin toteuttama etninen puhdistus heti sen itsenäistyttyä tai Zimbabwessa tapahtunut "maareformi", jonka seurauksena maa muuttui Afrikan vilja-aitasta ruokaa tuovaksi valtakunnaksi. Samalla Zimbabwessa asuvien valkoisten määrä on pudonnut vuoden 1975 296 000 hengestä vuoden 2012 28732 henkeen. Siis vähentynyt yli 90 prosenttia 37 vuodessa. Ilman rasismiako?

Ja muistanemmehan me kaikki - paitsi ehkä HS:n miesoletettu - myös länsimaiden mustan nuorison suosiossa olleen knock out -pelin, jossa kisattiin siitä, kuka pystyi parhaiten tyrmäämään satunnaisen valkoisen vastaantulijan. Tai muslimimiesten Kölnissä ja myös meillä tapahtuneet taharrukset, joissa kohteeksi valittiin nimenomaisesti valkoisia naisia.

Siksi on kiistatonta, että valkoisiin kohdistuu rasismia siinä kuin kaikkiin muihinkin. Siksi oli hämmästyttävää lukea maan suurimman sanomalehden miesoletetun ilmaisevan kantansa niin voimakkaasti. Sen sijaan omassa kuplassaan elelevien feministien kannanotosta ei voi olla edes olevinaan hämmästynyt, sillä sellaisia he nyt vain ovat.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

16 kommenttia:

 1. Taas täytyy todeta, että jos olisi lasinen pää, näkisi miten kusi virtaa ja paska tekee patoja!

  Entä , kuinkahan rakastavasti aasialaiset suhtautuvat valkoisiin? Mikä on jatkossa aasialaisten ja eurooppalaisten suhde?

  Yle tänään:

  "Kiinalainen pohatta rohmuaa Ranskasta peltoja, jotta Kiinan nuoret pääsevät patongin makuun – Kiinan ostovimma Euroopassa on niin suurta, että monia jo hirvittää"

  Artikkelista poimittua:

  "Kiina ei tule arvostamaan sellaista maanosaa, jossa jotkut jättävät ovensa apposen auki." - EMMANUEL MACRON

  https://yle.fi/uutiset/3-10248419
  -------------

  PS. Mites se Ranskan toiminta turvisten kanssa olikaan????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtu mainita tämä info:

   "Sarjan seuraavissa osissa käsitellään Kiina toimia ja vaikuttamista muissa Euroopan maissa."

   Poista
  2. "PS. Mites se Ranskan toiminta turvisten kanssa olikaan????"

   Sanoisiko että tragikoomista, kun kansaansa tuhoavan - Kalergi-suunnitelman toteuttamisella - rikollisen vallanpitäjän täytyy pyytää itse luomansa ongelmaan apua kansalaisilta, jotka ongelmasta joutuvat kärsimään:

   ’”Ranskan presidentti Macron antautui: Kansalaisten on hoidettava ongelmat itse”,
   https://www.kansalainen.fi/ranskan-presidentti-macron-antautui-kansalaisten-on-hoidettava-ongelmat-itse/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 2. Kiinalaiset ajattelevat tulevaisuutta ihan eri näkövinkkelistä kuin kvartaalitalous.
  Kiinalaiset rakentavat tulevaisuuttaan yli seuraavan sukupolven ja kvartaalitalouden länsimaat eivät siihen kykene.
  Maanostot viljelyyn, yritysostot, valtioiden lainoittaminen jne ovat kiinalaisten tapa turvata Kiinan tulevaisuus ja hatunnosto patriotismista.
  Turha siitä on nillittää ja itkeä.
  Eurooppa tuhoaa itse itsensä muutamassa sukupolvessa tehdessään muslimi-invaasiosta itseisarvon. Kiinalaiset saattavat olla siinä vaiheessa pelastus.
  Mitäs luulette, katsovatko kinuskit musujen melskaamista vierestä vai tekevätkö asialle jotain jos omat intressit ovat vaarassa?
  Taitavat haistattaa pitkät paskat tekaistuille ihmisoikeuksille ja muulle höpöhöpölle ja aseet puhuvat.
  Samaan aikaan Euroopan päättäjien kuohitut jälkeläiset raapivat nyyttejään ja ihmettelevät kuis tässä näin pääsi käymään.
  Ja lopuksi, vain sianlihaa syövä valkoinen heteromies voi olla rasisti. Kaikki muu on kumuloituva määrä yksittäistapauksia, oli valtiojohtoista toimintaa tai ei. Tämä totuus pitää kertoa myös Etelä-Afrikan valkoisille, ei teitä rasisteerata vaan tapetaan joten turpa kiinni.

  VastaaPoista
 3. Osataan sitä muuallakin Afrikassa tai sen sarvessa. YK:n rauhanturvaoperaatiossa UNMEE:ssa mukana ollut Yhdistyneiden kansakuntien suomalainen Rauhanturvajoukko Etiopiassa ja Eritreassa (YKSRJEE) toimi noin 200 hengen vahvuisena alueella kesäkuusta 2003 – joulukuuhun 2004.

  Täällä olleiden rauhanturvaajien henkilökohtaisten kertomien ja kokemusten mukaan maa oli rasistisin palveluspaikka valkoisia rauhanturvaajia kohtaan. Tämä siis omin korvin kuultuna usealta henkilöltä.

  Joulukuuta 2005 julkistettiin, että Eritrea on lähettänyt YK:lle kirjeen, jossa se määräsi länsimaiset (lue: valkoiset) rauhanturvaajat poistumaan Eritreasta kymmenen päivän kuluessa. Aiemmin Eritrea oli vaikeuttanut ja kieltänyt mm. rauhanturvaajien helikopterilentotoiminnan ja vaikeuttanut rajoittaen maapartioiden liikkumista rajavyöhykkeellä.

  heppa

  VastaaPoista
 4. "VALTAMEDIAT KUTEN YLE VAIKENEE ETELÄ-AFRIKAN VALKOISTEN KANSANMURHASTA JA MAANRYÖSTÖSTÄ",
  http://ylewatch.blogspot.com/2018/03/valtamediat-kuten-yle-vaikenee-etela.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. "Yllättävä löytö: Valkoiset kokevat rasismia USA:ssa",
  https://www.uusisuomi.fi/ymparisto/112497-yllattava-loyto-valkoiset-kokevat-rasismia-usassa

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi, ettei tämä ollut yllätys kenellekään mistään mitään ymmärtävälle. Ainakaan sillä tasolla, että kokevatko valkoiset USA:ssa rasismia. Viittaan vaikkapa mustasta Amerikasta peräisin olevaan Knock out -peliin, jonka mainitsin myös päätekstissä.

   Poista
 6. Tätähän olen tolkuttanut jo aikoja, että kommunismin lehtolapsi, intersektionalismin nimellä kulkeva sairaus on paitsi vihreiden, vasemmistolaisten ja feministien nro 1 aate, niin myös demareiden, kokkareiden ja oikeastaan kaikkien muidenkin puolueiden - paitsi persujen - tunnustama hulluuden muoto. Hesari, Aamulehti ja YLE pahimmat sen propagandatuutit.

  VastaaPoista
 7. Yle tänään:

  "Käräjäoikeus antoi tuomionsa: Turun puukottajalle elinkautinen – teot olivat Suomen rikoslain mukaista terroria"
  "Turun puukotuksissa kuoli kaksi ja loukkaantui kahdeksan."

  https://yle.fi/uutiset/3-10256328
  ----------------

  Vaikka tämä terrorismiksi tuomittiin, ei taida rasismi-aspektikaan kaukana olla...
  Ja edelleenkin sitä Dublin-sopimusta voitaisiin noudattaa. Ei näitä täällä tarvita!

  VastaaPoista
 8. En ole rasisti, kysympä vaan:
  Tarvitaanko Suomeen Turkkilaisia?
  Entä Syyrialaisia?


  "Pakolaisliike Turkin ja Kreikan maarajalla vilkastuu – “Kukaan ei tiedä, että olemme täällä”
  "Yle tapasi ihmisiä, jotka olivat ylittäneet Kreikan ja Turkin välisen rajajoen. YK on kehottanut Kreikkaa varautumaan pakolaismäärien kasvuun Pohjois-Kreikassa."

  Artikkelista poimittua:

  "Länsi-Turkista paennut perhe valmisteli pakoaan salassa jopa lähisukulaisiltaan. Perheenisälle oli langetettu useiden vuosien vankeustuomio."

  "Syyrian sotaan ei näy nopeaa loppua. Jos vielä Turkin poliittinen tilanne kiristyy entisestään, edessä voi olla dramaattinen kesä Evros-joella."

  https://yle.fi/uutiset/3-10245367

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyrian sota loppuu sillä hetkellä, kun syyrialaiset päättävät sen yhteistuumin lopettaa.

   Poista
 9. Nyt pitää mielessä se fakta, että niin kauan kun Venäjä on pelissä mukana niin syyrian sota ei pääty.
  Sodasta on tullut väsyttämis-ja tuhoamissota.
  Assadille jää loppupelissä aika vähän hallinnoitavaa.
  Olen aikoinaan käynyt Damaskoksessa ja tykkäsin. Oli jo varmaan silloin alaviittien hallinnassa kuten nykyisinkin.
  Ongelma on ulkopuolelta, kuten suomesta tulleet jihadistit, jotka nyt tulevat epäonnistuneen ryöstö ja tapporeissun jälkeen korvat luimussa takaisin.
  Mielestäni ketään kalifaatin perustamaan jätkää ei pitäisi päästää takaisin kuin penaalisssa.
  Mitä siitä tulee jos jokainen voi lähteä murhaamaan ihmisiä ja jos kaikki menee vituralleen niin vaan paijataan? Oikeesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten aikanaan kirjoitin ei Assad voi hävitä. Syy, kuten totesit, on Venäjä. Ja se, ettei USA ole valmis totaaliseen sotaan Venäjän kanssa. Nämä reunaehdot huomioimalla syyrialaiset voisivat päättää kurjuutensa. Siis mikäli sitä ihan oikeasti haluttaisiin.

   Poista
 10. Turun terroristi sai oikean tuomion, jos lusii ainakin 20 vuotta.

  Muistatteko rotusortoajan USAssa, kun valkoihoinen ei saanut bussissa istahtaa neekerin viereen? Oli se hirveätä.

  VastaaPoista
 11. Isosta-Britanniasta muistelisin, että siellä rasismi voi kohdistua valkoisiinkin. Tämän vahvistaa Wikipediakin:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Racism_in_the_United_Kingdom#Scotland

  Toivotan blogistille ja lukijoilleen lämmintä juhannusta.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!