tiistai 13. helmikuuta 2018

Demokratia voittaa ellei kansa vaihdu

Tämän aamun Helsingin Sanomissa oli mielenkiintoinen juttu hallitusten muodostamisesta eri EU-maissa. Siinä todettiin, että ongelmia on ollut erityisesti kahden suuren puolueblokin kilpailuun perustuvissa demokratioissa.

Esimerkkeinä mainittiin Saksa, Iso-Britannia ja Ruotsi. Syyksi niiden ongelmiin nimettiin puoluekentän pirstoutuminen ja protestipuolueiden kannatuksen nousu. Käsittelemättä sen sijaan jäi se, mihin tuo nousu on perustunut.

Vaikka asiaa ei käsiteltykään, annettiin jutussa kuitenkin pieni vihje. Sen mukaan "Ruotsissa ruotsidemokraattien pelitilaa on yritetty kaventaa luomalla uusia poliittisia käytäntöjä valtiopäiville, mutta ongelma ei ole sillä poistunut."

Toisin sanoen eurooppalaisten maiden ongelmat juontavat siitä, ettei vanha valtaeliitti ole halunnut antaa valtaa kansan muuttuvaa tahtoa ajaville puolueille. Sen sijaan ne on yritetty sysätä marginaaliin ilmeisesti toivoen, että kansa unohtaisi sellaiset yhteiskunnan epäkohdat, joille ei syystä tai toisesta haluta tehdä mitään, mutta joista yhä useampi ihminen kokee kärsivänsä.

HS:n uutista kirjoittaneella toimittajalla on siis kyllä ollut tieto mistä joidenkin EU-maiden hallituksenmuodostamisongelmat ovat oikeasti johtuneet, mutta hän ei ole joko tahtonut tai osannut tehdä niistä perimmäisiä johtopäätöksiä. Eli nähdä vanhan valtaeliitin halu luopua mieluummin demokratiasta kuin ministerinpaikoista.

Tämän osoittavat Itävallan ja Tanskan äskettäiset hallitusratkaisut, joissa on Saksan, Iso-Britannian ja Ruotsin lanseeraamien käytäntöjen sijasta haluttu jakaa valtaa demokraattisissa vaaleissa poliittista uudistamista hakeville puolueille. Itävallassa hallitus saatiin näin toimien aikaiseksi parissa kuukaudessa ja Tanskassa nouseva poliittinen voima tukee ministereitä sillä ehdolla, että he ajavat kansan tahdon mukaista politiikkaa.

Suomessa nähtiin tässä suhteessa varsin erikoinen näytelmä. Siinä kansan tahtoa ajava poliittinen voima otettiin kyllä hallitukseen, mutta se saatiin hajottamaan itsensä tarjoamalla puolue-eliitille muutaman vuoden hillotolppaa. Samalla puolueen hallitukseen nostaneesta ja hallitusohjelmaan kirjatusta politiikasta ollaan vähitellen luopumassa, kuten esimerkiksi ministeri Kai Mykkäsen äskettäisestä ulostulosta ja apupuolueeksi vajonneiden hillotolppalaisten siihen kohdistamasta reaktiosta voidaan päätellä.

Todennäköistä kuitenkin on, että kansan tahdosta piittaamaton politiikka tulee ajautumaan umpikujaan kaikissa niissä maissa, joissa siitä pidetään kiinni. Kuten äskettäinen Puhoksenkin tapaus osoittaa, eivät epäkohdat poistu tosielämästä, vaikka poliittinen eliitti jättäisi ne huomiotta, media tukisi vallanpitäjiä peittelemällä tosiasioita tai parlamenteissa harrastettaisiin Ruotsin mallin mukaisia koulukiusaamistyyppisiä mykkäkouluja.

Näin siksi, että demokraattinen järjestelmä tarjoaa rauhanomaisen mahdollisuuden vaikuttaa kaikkien sen varassa hallittavien maiden politiikkaan. Siihen joutuvat ennemmin tai myöhemmin sopeutumaan myös Saksan, Iso-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin hallitukset. Elleivät ne sitten onnistu vaihtamaan kansaansa ennen kuin se herää käyttämään demokratian suomaa valtaansa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ruotsalainen politiikka ajatumassa järisyttäviin muutoksiin
Saksastakin on tullut mielenkiintoinen maa
Äänestäjä on kuningas

7 kommenttia:

 1. Niinpä, olisi mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan Suomen tilanne muuttuisi, jos täälläkin kokeiltaisiin demokratiaa. Sitähän ei maassamme ole nähty vuosikymmeniin.

  VastaaPoista
 2. Professori on nyt ottanut esille yhteiskuntamme erään ydinasian: se KANSANTAHDONVASTAINEN POLITIIKKA, jota varsinkin nykyisten valtapuolueiden puolue-eliitti jääräpäisesti harjoittaa. Esim. kokoomuksen uuden sisäministerin valinta osoittaa, että puoluejohto haluaa vain kiihdyttää kansantahdonvastaista väestönvaihtoa; huomattavana tukena siinä on vallanpitäjillämme propagandakoneensa Yle. Asiantila on hyvin tuotu esille seuraavassa Ylewatch-blogistin artikkelissa:

  "Irakilaiset tappoivat irakilaisenN – johtopäätös: kaikilla irakilaisilla on oikeus jäädä Suomeen!

  Tätä uutisista maamme kyyniset kansanvaihtajat ovat odottaneet pitkään: Suomi ei antanut Alille turvapaikkaa, tapettiin heti Irakissa – tytär odottaa omaa käännytystään. Ihmisiä kuolee päivittäin tuhansittain milloin mistäkin syystä, mutta Yle halusi nostaa kotimaahansa palautetun irakilaismiehen kuoleman maan ykkösuutiseksi. Vaikka uutisjutussa asiaa ei suoraan sanotakaan, halutaan siinä selvästi vihjata, että Suomi, siis sinä ja minä, olemme jollain tapaa syyllisiä siihen, että irakilaiset surmasivat Bagdadissa Alin.

  Näin Yle haluaa propagoida turvapaikkanarraatiota, jonka mukaan kaikille turvapaikanhakijoille pitää antaa oikeus maassaoloon ja elatukseen maailman tappiin asti, sillä muutoin heidät surmataan kotimaassan. Ja nyt vihdoin, lähes kolmen vuoden ja noin 50 000 "pakolaisen" jälkeen, Yle on saanut käsiinsä tapauksen, jossa hylätyn turvapaikkapäätöksen saanut mies (1 kpl) on surmattu kotimaassaan.

  Tapaus tuli uudelle sisäsiministeri Kai Mykkäselle kuin kreivin aikaan. Yle-uutisessa Tuore sisäministeri Mykkänen tapetun irakilaismiehen tapauksesta: "Surullinen ja traaginen tapaus" kokoomuslainen punavihreä vetäytyy roolinsa taakse ja esittää maltillista laillisuusmiestä. Mykkäsen "arvot" ja aiemmat ulostulot tietäen on kuitenkin selvää, että hän tulee käyttämään tätä(kin) tapausta hyväksi löysentääkseen turvapaikanhakijoiden maassaolo-oikeuden kriteerejä. Uusi sisäministerin ei nimittäin ehtinyt pitkään peitellä maahanmuuttokiimaansa, sillä hän julisti viime viikolla, että kiintiöpakolaisten määrä pitäisi kymmenkertaistaa, mikä tarkoittaa noin 10 000 uutta elätettävää vuodessa!

  Kai Mykkänen edustaa Cuckoomuksessa sitä "edistyksellistä" siipeä, joka voisi kulttuurimarxilaisten arvojensa puolesta kuulua Vihreisiin. Vallan ahneena pelurina ja aitona punamädättäjäidealistina Mykkänen ymmärtää, että hän voi parhaiten toteuttaa päämääriään Kokoomuksessa, koska se on Suomen vaikutusvaltaisin puolue. Petteri Orpon, Antti Häkkäsen, Paula Risikon, Sanni Grahn-Laasonen ja Kai Mykkäsen johdolla Kokoomuksesta onkin tullut ehdottomasti maamme tuhoisin puolue."

  http://ylewatch.blogspot.fi/2018/02/irakilaiset-tappoivat-irakilaisen.html

  VastaaPoista
 3. Suomen valtionvelka on nyt melkein 109 miljardia euroa, www.velkakello.fi
  Se on lähes kaikki KOROLLISTA ULKOMAANVELKAA ja on ylittänyt kriittisenä pidetyn rajan 60% bruttokansantuotteesta. Velkaa on viime vuosina paisutettu n. 4-5 miljardilla vuodessa.
  Tänäkin NOUSUSUHDANNE-VUONNA sitä kasvatetaan n. kolmella miljardilla. Jo pelkästään Petteri Orpon syksyllä 2015 vapaasti maahamme maahanpäästämien "pakolaisten" täysihoidosta aiheutui miljardiluokan kustannukset suomalaisille veronmaksajille, jotka katettiin tosiasiallisti paisuttamalla vastaavalla summalla ulkomaanvelkaamme - ja ottamalla suomalaisilta varsinkin vähäosaisilta ja puolustuskyvyttömiltä.
  Orpohan olisi Dublinin sopimuksen perusteella voinut suoraan käännyttää kaikki nuo elintasopakolaiset takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin - mutta varmaankin Brysselin lihapatojen tuoksu ja ajatus mahdollisesta politrukin virasta niiden äärellä olivat vastustamattomat.

  Vallanpitäjillämme on varmasti hyvin tiedossa, että varsin lähellä olevassa tulevaisuudessa robotit ja tekoäly tulevat viemään huomattavan huomattavan osan jopa korkeastikin koulutettujen suomalaistenkin työpaikoista. Mitä työtä tarjotaan vallanpitäjiemme tänne kokoamille somalaisille kieli-, luku- ja kirjoitustaidottomille kamelikuskeille ja muille vastaaville? Luonnollisesti heille tarjotaan edelleen ilmaista täysihoitoa - niin kauan kuin valtiolla riittävät rahat.

  Näinollen voidaan mm. kysyä, että mitä on se esim. kokoomuksen ainakin aikaisemmin propagandassaan kaiuttama "vastuullinen" politiikka. Nykymenolla päädytään jossain vaihessa siihen, että ulkomaiset rahahanat sulkeutuvat ja IMF astuu remmiin. Silloin alkavat todella suuret menojen leikkaukset, eivätkä niiltä säästy vallanpitäjiemme tänne haalimat mustat sydänkäpysetkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli Suomen velkaantuminen ei tänä vuonna lopu on oikeasti vastuullisten poliitikkojen ja median nostettava asia eduskuntavaalien ykkösteemaksi.

   Poista
 4. Ihmeelliseksi on mennyt politiikka mm. Ruotsissa, hävytöntä demokratian halveksuntaa. Kansan tahto ohitetaan törkeästi 'vanhojen' puolueiden keskinäisillä sopimuksilla. Täytyy vain toivoa, että kansa herää peräämään oikeuksiaan, ja siirtää kannatuksensa vaaleissa Ruotsidemokraateille.
  Raivostumiseen asti saa pohtia, miksi valtaosa nykyisistä poliitikoista Suomessakin ajaa nykyistä täysin järjetöntä maahanmuuttopolitiikkaa. Humanitaarinen maahanmuutto näyttää olevan kaikkien mittareiden mukaan lähes pelkästään haitallista suomalaisille. Olisiko todellakin niin, että nuo korkeapalkkaiset EU-virat ovat poliitikoille niin suuri henkilökohtainen houkutus, että sen vuoksi ollaan valmiita tekemään omalle kansalle vahingollisia päätöksiä. Jokainen ministeri ajattelee silloin linjanvedoissaan ja ulostuloissaan, miltä tämä näyttää Junckerin ja Merkelin silmissä, ja valitsee linjansa sen mukaan. Siitä syntyy sitten se arvopohja, josta surullinen esimerkki on nykyinen 'trio' Suomen hallituksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Humanitaarinen maahanmuutto näyttää olevan kaikkien mittareiden mukaan lähes pelkästään haitallista suomalaisille."

   Tuohon voisi lisätä sen, että humanitaarinen maahanmuutto on lopulta haitallista myös maahantulijoille, ainakin kahdesta syystä:
   1) Yhteiskunnallamme ei hurskaista toiveista huolimatta ole tarjota heille työtä, jota he olisivat kykeneviä tekemään. Edes maahanmuuton puolustajat eivät usko siihen, vaikka muuta puhuvat. Aikuisena tänne tulevat, jopa luku ja kirjoitustaidottomat eivät opi enää maan kieltä, tapoja ja ammattitaitoa. Siten tulijoiden elämäntehtäväksi jää toisten siivellä eläminen ankarassa ilmastossa. Innostavaa?
   2) Tulijat edustavat omaa kultturiamme huonompaa kulttuuria, jossa mm. ylemmyydentunto, raivostuminen keskustelukeinona , äärimmäinen patriarkaalisuus+kunniamurhaaminen ovat valitettavan yleisiä. Noilla lähtöparametreilla useimmat tulijat eivät edes halua tulla koulutetuiksi ja yhteiskuntamme hyödyllisiksi ja motivoituneiksi jäseniksi.

   Päättäjämme antavat näin ollen tulijoille valheellisia, katteettomia lupauksia ihmemaasta. Lupaukset kiirivät ympäri maailman ja innostavat matkustamaan Pohjan perukoille saakka. Konkreettisimpana esimerkkinä näistä lupauksista on pääministeri Sipilän katteeton lupaus antaa asuntonsa maahantulijoiden käyttöön.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!