sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Kun tiukille menee, niin uroskin poikii

Eilen uutisoitiin siitä, kuinka Suomessa ensimmäinen mies on raskaana. Tarkalleen ottaen tuleva isä oli määritetty syntyessään naiseksi, mutta lähdettyään sukupuolen korjausprosessiin saanut miehen henkilöllisyystunnuksen.

Hän päätti kuitenkin keskeyttää tilapäisesti hormoniterapiansa kokeillakseen lapsen hankkimista puolisonsa kanssa. Kaikesta päätellen hänen jalkovälinsä sisältää kuitenkin edelleen naisen varustuksen.

Tapaus herätti kysymyksen lainsäädäntömme ajankohtaisuudesta, sillä nykyistä lakia tarkkaan luettaessa tulevalle äidille - tai isälle - ei voitaisi antaa äitiyteen liittyviä etuja. Asia lienee joka tapauksessa hoidettavissa, mutta toki on hyvä, jos lait vastaavat käytäntöjä ja ennen kaikkea lapsen etua. Eduskunnalle tuli siis töitä.

Itse jäin miettimään tätä tapausta sukupuoli-identiteetin kirjon kannalta. Iltalehdessä kerrottiin eilen, että "hoitoja ei kuitenkaan tarvittu, vaan lapsi sai alkunsa alkukesästä". Tekotapa lienee siten ollut se perinteinen eli vaginaalinen yhdyntä, jossa siemenen on antanut raskaana olevan miespuolinen puoliso.

Tästä lähtökohdasta tarkasteltuna raskaana olevan henkilön sukupuoli-identiteetti on joko homomies tai heteronainen. Tai tarkalleen ottaen hän muuttui heteronaisesta homomieheksi sillä hetkellä kun hänen juridinen sukupuolensa muuttui. Mutta onko jalkovälillä tässä suhteessa merkitystä?

Entä hänen puolisonsa. Olisiko häntä nyt pidettävä homo- vai heteromiehenä? Vai ehkä biseksuaalina ainakin siinä tapauksessa, että parisuhde ja siihen liittyvä seksielämä ovat alkaneet ennen raskaana olevan henkilön sukupuolen korjausprosessin käynnistymistä.

Niin tai näin. Oleellista tässä lienee se, että lapsi syntyy terveenä ja saa yhteiskunnan tukemana tasapainoisen kasvatuksen kahden isänsä kanssa. Ja osallistuu aikanaan yhteiskuntamme rakentamiseen siinä kuin muutkin ihmiset.

Sekä se, että sukupuoltaan muuttamassa oleva raskaana oleva mies on tulkinnut oikein oman sukupuoli-identiteettinsä, eikä korjaushoidosta muodostu hänelle ongelmaa elämän myöhemmissä vaiheissa. Sellaisten kun tiedetään pahimmillaan johtavan jopa äärimmäisiin ratkaisuihin.

Emme myöskään tiedä, miksi hänen identiteettinsä on sellainen kuin on. Onko taustalla pelkästään henkisiä asioita, vai onko hänen elimistönsä koostumuksessa jotain sellaista, mikä selittäisi fyysisen ja henkisen sukupuolen kohtaamattomuuden.

Asia ei tietenkään kuulu piirun vertaa kaltaiselleni blogistille eikä muillekaan ulkopuolisille, vaikka laukaisikin mielessäni edelle kirjaamani ajatukset. Siksi tämä kirjoitus on hyvä päättää onnitteluihin tuleville vanhemmille - toivottavasti kaikki menee hyvin ja perheen tulevaisuus on valoisa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Seksuaalisuuden uusi normaali
Ihmisen sukupuolet - hybridi-ihmisiä, miesten kohtuja, munakiveksiä jne...
Hetero pride herätti pari kysymystä

9 kommenttia:

 1. "Oleellista tässä lienee se, että lapsi syntyy terveenä ja saa yhteiskunnan tukemana tasapainoisen kasvatuksen kahden isänsä kanssa."
  Epäilen tuon toiveen toteutumista. Koulussa hänet tullaan tuntemaan isänsä synnyttämänä, voipi seurata koulukiusaamista?
  Onkohan näiden normipoikkeuksellisten jälkeläisten prognoosista olemassa relevantteja tutkimuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainitsemasi lienee suuri vaara. Toisaalta lapset löytävät aina syyn kiusaamiselle, ellei isästä niin painosta, ihonväristä, silmälaseista tai vaikka vain puhetavasta.

   Poista
  2. ^Seuraavan kirjoituksesi aihe siinä?" Kiusaaminen Suomessa yhteiskunnallisena ilmiönä"

   Poista
  3. Milläs professori estäisi kiusaamisen?
   Se maksaa kansantaloudellekin huomattavia summia, esim. syrjäytymisinä, alisuoriutumisina tai jopa kouluampumisina. Oiskohan vanhat konstit syytä ottaa käyttöön kouluissa?

   Poista
 2. Wikipediasta muutama kohta:
  "[Bispfenoli-A] is employed to make certain plastics and epoxy resins. BPA-based plastic is clear and tough, and is made into a variety of common consumer goods, such as water bottles, sports equipment, CDs, and DVDs. Epoxy resins containing BPA are used to line water pipes, as coatings on the inside of many food and beverage cans and in making thermal paper such as that used in sales receipts. In 2015, an estimated 4 million tonnes of BPA chemical were produced for manufacturing polycarbonate plastic, making it one of the highest volume of chemicals produced worldwide."

  "The first evidence of the estrogenicity of bisphenol A came from experiments on rats conducted in the 1930s, but it was not until 1997 that adverse effects of low-dose exposure on laboratory animals were first reported. Bisphenol A is an endocrine disruptor that can mimic estrogen and has been shown to cause negative health effects in animal studies. Bisphenol A closely mimics the structure and function of the hormone estradiol by binding to and activating the same estrogen receptor as the natural hormone. Early developmental stages appear to be the period of greatest sensitivity to its effects,"

  30 mikrogrammaa kiloa kohden päivässä hiirillä: "Reversed the normal sex differences in brain structure and behavior"

  "The current U.S. human exposure limit set by the EPA is 50 µg/kg/day."

  https://en.wikipedia.org/wiki/Bisphenol_A

  Pidän todennäköisenä että viimeaikainen transihmis-epidemia johtuu nimenomaan sikiöaikaisesta altistuksesta bisfenoli-A -hormonihäiritsijälle, jota vuotaa ruokaamme ja juomaamme putkistoista, astioista, tölkeistä ja pulloista, sekä muovipinnoitteisista ruokapakkauksista.

  Jottan tarttis tehdä ihmisten terveyden turvaamiseksi, eikä vain pyrkiä normalisoimaan ja jopa ihanteellistamaan selkeästi sairaalloista ihmisen elimistön häiriötilaa.

  VastaaPoista
 3. Sukuvärkkinsä turmelleet henkilöt eivät ole miehiä tai naisia vaan "muunsukupuolisia". Synnyttäjä on nainen vaikka olisi miehen henkilötunnus.

  Parisuhteelle järjetön kombinaatio. Ongelma ei ole reisien vaan korvien välissä.

  VastaaPoista
 4. "Kulttuurimarxismi - mikä se on ja miksi sinun on tärkeää tietää siitä?",
  https://markusjansson.blogspot.fi/2015/05/kulttuurimarxismi-mika-se-on-ja-miksi.html

  "How The Rockefellers Re-Engineered Women

  Feminism is an excellent example of how the Rockefeller mega cartel uses the awesome power of the mass media (i.e. propaganda.) to control society.

  In 40 short years, many women have lost touch with their natural loving instincts. Consequently, the family is in disarray, sexual depravity is rampant and birth rates have plummeted..."
  Koko artikkeli: http://rense.com/general75/how.htm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti lisätä edelliseen kommenttiini, että ilmeisesti kulttuurimarxismi- ja feminismipropaganda ovat aiheena olevan perversion takana, kuten monen muunkin yhteiskunnallisen vääristymän selityksenä.

   Poista
 5. Nähdäkseni tässä ei nyt ole kyse niinkään siitä, miten raskaus on pantu alulle. Kyse on siitä, miten raskaus voi ylipäänsä olla mahdollinen.

  Mies on siis tullut raskaaksi. Ei voi pitää paikkansa: miehellä ei ole kohtua, munasarjoja eikä ulkoisia synnytinelimiä. Miehellä on penis ja kivekset.

  Jos nainen poistattaa rintansa ja vetää testoa siinä määrin, että parta alkaa kasvaa, ei hän ole mies. Hän on nainen, joka leikkii miestä leikkelyttämällä itseään ja sotkemalla hormonitoimintaansa ulkoisilla kemikaaleila. Hänellä ei ole eikä koskaan voi olla miehen ulkoisia sukupuolielimiä; ennen kaikkea hänellä ei ole eikä voi olla Y-kromosomia.

  Hän ei ole eikä voi olla mies. Siksi on silkkaa valehtelua väittää "miehen" tulleen raskaaksi, koska se on mahdotonta.

  Yhtä lailla valheellinen on translain muutosvaatimus sterilisaatiopakon poistamiseksi. Eihän siinä ole mitään järkeä lähtökohtaisestikaan: jos minä alkaisin kokea olevani nainen ja haluaisin sukupuolenvaihdosta, olisi päällimmäinen vaatimukseni leikkauttaa pois penikseni ja kivekseni ja muotoilla niiden tilalle näennäisvagina.

  Ellei sukupuolenvaihdosta haluavalla naisella ole päällimmäisenä haluna päästä eroon kohdustaan, munasarjoistaan ja vaginastaan, vaan päinvastoin vakaa halu säilyttää ne voidakseen vieläpä synnyttää kuin nainen, en voi uskoa kyseisen henkilön olevan todella transsukupuolinen. Siksi kyseisen kaltaiselle ihmiselle ei missään nimessä pitäisi myöntää oikeutta sukupuolenvaihdokseen.

  Miehellä on penis ja kivekset, joilla hän siittää. Naisella on vagina, munasarjat ja kohtu, joilla hän synnyttää miehen siittämän lapsen. Sukupuolenvaihdosprosessin lähtökohta on poistaa nämä sukupuoliominaisuudet ja korvata ne mahdollisimman suuressa määrin luomua vastaavilla korvikkeilla.

  Jos nämä asiat ovat jotenkin epämääräiset, ei kyseisellä henkilöllä todellakaan voi olla mitään perustetta sukupuolenvaihdokseen.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!