lauantai 21. lokakuuta 2017

Hakunilassa leimahteli

Aamun pikku-uutinen kertoi, että Ruotsista tuttu autojen polttamiskulttuuri saattaisi olla rantautumassa Espoon Matinkylän lisäksi nyt myös Vantaan Hakunilaan. Siellä nimittäin poltettiin viime yön aikana neljä autoa.

Lukemani uutinen ei kertonut sanaakaan mahdollisista polttajista. Olivatko he paikkakuntalaisia vai muualta tulleita, olivatko he kantaväestöön vai muihin etnisiin ryhmiin kuuluvia, olivatko he nuoria vai vanhoja tai olivatko he miehiä vai naisia on siis toistaiseksi arvoitus.

Vantaan Hakunila on suurehko kaupunginosa, jossa asuu nykyisin noin 11 000 ihmistä. Siellä on pääkaupunkiseudun kilpailutoiminnan kannalta parhaat hiihtoladut ja noin 20 prosentin kokoinen maahanmuuttajaväestö.

Hakunilaa onkin kuvattu suureksi sulatusuuniksi, jossa "kaikki kansallisuudet elävät sovussa". Näin ei ole kuitenkaan ollut aina, vaan vuosituhannen vaihteessa kaupunginosa tuli tunnetuksi somali- ja suomalaisnuorison välisestä vihanpidosta. Ongelma ratkaistiin menestyksellisessä Hakunila-projektissa, jossa maahanmuuttajiin kohdistetuin toimenpitein rauhattomuudet saatiin päättymään.

Juuri nyt onkin syytä toivoa, etteivät viimeöiset autonpoltot ole merkki vantaalaiskaupunginosan monikulttuuristen ongelmien paluusta, vaan ainoastaan jonkun mielenhäiriöisen henkilön aikaansaannoksista. Samoin on syytä toivoa, että tekijä saadaan kiinni ja vastuuseen teoistaan mahdollisimman pikaisesti.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

8 kommenttia:

 1. Juuri nyt näyttää siltä, että kulttuurin rikastus menee käsikirjoituksen mukaan. Jos on seurannut Rähmispossun, RIP, sekä Paavo Tajukankaan raportteja Ruotsista, niin ei mene kauaa, kun jo jengisodat ampumisineen alkavat Suomessakin.
  https://pt-media.org/2017/10/20/tutkimus-ruotsissa-ammuskellaan-selvasti-enemman-kuin-muissa-euroopan-kaupungeissa/

  Ja kohta Suomessakin? http://www.breitbart.com/london/2017/10/20/swedish-politicians-propose-deploying-military-no-go-zones/

  VastaaPoista
 2. Kuten blogistikin toteaa, Suomessa on autoja poltettu lähiöissä ennenkin viime vuosina. Onko tietoa tekijöistä yhdenkään tapauksen kohdalla?

  VastaaPoista
 3. Ruotsissa tutkimuksessa todettiin seksuaalirikosten tuplaantuminen viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tutkijat eivät "osanneet" sanoa syytä tähän. Älkööt siis tutkijat tutki ongelmaa, jos he eivät missään tapauksessa uskalla sanoa ongelman yleisesti tiedossa olevaa syytä. Siinä menettää tutkimus loputkin arvovallastaan.

  Suomessakin, säilyttääkseen vihervasemmistolaiset kasvonsa median kannattaa olla puhumatta autopaloista, vaikka ne yltyisivät millaisiin mittoihin tahansa. Ruotsissa poltetaan vuosittain satoja, ellei tuhansia autoja. Mediamme on epäonnistunut uutisoimaan näistä, vaikka ilmiö on pohjoismaalaisittain mittava ja pysyvä. Mediamme hiljaisuudesta päätellen, se tietää kyllä keitä polttajat ovat. Varmasti myös omat tutkijamme tietävät, joten varmistaakseen polittisesti motivoidun rahoituksensa he näyttelevät tyhmää ja tietamätöntä. Melkoinen suorite tiedonvälittäjille ja akateemiselle tutkimukselle. Maallikon johtopäätös näistä totuutta kirtelevistä veijareista: tällaisenaan turha, mutta kallis joukko!

  VastaaPoista
 4. Ainakin joistain autojen poltoista on ollut suomenkielinen tiedote takku.netissa.

  VastaaPoista
 5. Hesarin mukaan Vantaan uudeksi kaupunginjohtajaksi ovat vahvoilla Ritva Viljanen (sd.) ja Jukka-Pekka Ujula (kok.)

  Molemmat ovat turvapaikka-asioissa ansioituneita kunnallisjohtajia. Viljanen tunnetaan mutta Porvoon kaupunginjohtaja Ujula valmistelutti valtuustopäätöksen 119 kuntapaikan antamisesta turvapaikanhakijoille. Komeasti asuntojen jaossa syrjäytettiin suomalaiset hakijat. Nyt Ujula esittää Porvoolle 0,25 prosenttiyksikön korotusta kunnallisveroon vuodelle 2018.

  Näin jutteli Juurikorven Antti.

  VastaaPoista
 6. Noin yleisesti ottaen Vantaa ja erityisesti Hakunila herättää vastenmielisiä tunteita.

  Nyt siellä yritetään toteuttaa sulatusuuniteoriaa yrittämällä sulattaa autot. Ennen mamujen ryntäystä maahan olivat tahalliset autopalot Suomessa varsin harvinaisia.
  Sitäpaitsi tuo kansojen sulatusuuni on myytti joka ei ole onnistunut missään.

  VastaaPoista
 7. Hakunilaan pitäisi perustaa vapaaehtoisia katupartioita estämään ja havaitsemaan autojen tuhopoltot.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!