perjantai 23. joulukuuta 2016

Minkälainen on tunisialainen ongelmanuori?

MTV3 uutisoi tänään, että Berliinin tänään ammuttu kuorma-autoterroristi oli tavallinen nuori, joka radikalisoitui vankilassa. Jutun perusteella voimme siis muodostaa kuvan siitä, minkälainen on tunisialainen tavallinen teini. Seuraavassa muutama suora lainaus MTV3:n jutusta.

"Amrilla oli rikostaustaa jo Tunisian ajoilta, kun hän oli varastanut auton, ja jo samana vuonna, kun hän asettui Italiaan, hänet tuomittiin neljäksi vuodeksi vankilaan. Syynä olivat vahingonteko, uhkailu ja tuhopoltto. Paikallisen lehdistön mukaan hän oli sytyttänyt palon turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa protestina turvapaikanhakijoiden huonoa kohtelua vastaan."

MTV3 kuuluu suomalaiseen ns. vastuulliseen mediaan. Niinpä sen uutisia ei ole syytä epäillä. Jutun perusteella kuitenkin ainakin itselleni heräsi kysymys siitä, minkälainen on tunisialainen ongelmanuori, jos tavallinen on kuvatun kaltainen?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Voidaanko terrorismi lopettaa?
Angela Merkelin suru muistuttaa krokotiilin kyynelistä
Kolaroiva bussikuski lisäsi rasimia ja vaikeutti kaltaistensa työllistymistä

7 kommenttia:

 1. Niinpä. Varmaankin tunisialainen ongelmanuori on sellainen, joka kuuluu ISIS:n joukkoihin, historialtaan massamurhaaja ja tervetullut Suomeen. Ainakin valtiaittemme mielestä.

  VastaaPoista
 2. Juu olis tullu tänne vaa. Päätä olis silitetty, ja että mistä sää ny noin suutuit. Ota tästä ny vähä lämmintä bild.. ja tuu tätin viereen niimää paijaan sua jne ja olis riittäny lopuksi ikää täysylöspito kaikilla herkuilla ja ikuinen tarhapaikka SuomenPahimpienRosvojen Luona. t. Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. No mutta. Onhan tässä ollut todella aktiivinen yritteliäs eteenpäin pyrkivä nuori mies, joka ei ole tarvinnut edes kaarnalaivojen vuolemisen opetusta. Poikkeaa jokseenkin 180 astetta meikäläisistä löysistä peräkammarin pojista jotka lipittelevät työttöminä sairaan äitinsä eläkerahoilla esson baarissa keppanaa.
  - - - [sarkasmivaroitus tosikoille]
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 4. Erikoisempaa vielä ettei rikollisia ulkomaalaisia saada poistumaan euroopasta sitten millään..

  VastaaPoista
 5. Anolle: Lähtee ne, jalat edellä. Tosin kiusallisen hitaasti, yksi kerrallaan, mutta lähtevät kumminkin. Arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä näin, mutta ainakin toistaiseksi heitä on lappanut sisään ja yhäti lappaa sellaista tahtia, ettei tähän asti nähdyn luonnonvalinnallisen poistuman sangen vaatimaton taso oikein riitä tasapainottamaan koko ajan jyrkemmin tuhon kuiluun kallistuvaa vaakaa.

   Aiemman bloggauksen kommenttiosiossa Professori katsoi, ettei meidän länsimaalaisten ole syytä taantua väkivallankäytössä islamistibarbaarien tasolle. Olen samaa mieltä. Silti on aiheeellista kysyä, olisiko barbaarien tasolle alentumista kohdella islamismia samalla tavoin kuin vähän reilut 70 vuotta sitten kansallissosialismia? Molemmat ovat ihmisarvoa syvästi polkevia, tolkuttoman väkivaltaisia oppirakennelmia, joista kansallissosialismi nujerrettiin määrätietoisella voimankäytöllä. Ensin kansallissosialistien tukialue pommitettiin järjestelmällisesti murskaksi, sitten se valloitettiin ja miehitettiin ja lopuksi riisuttiin totaalisesti aseista.

   Kuten tiedämme, edelläkuvatun jälkeen alkoivatkin sitten toiset ongelmat, jotka saatiin poliittiseen päätökseen vasta n. 45 vuotta tapahtumien jälkeen. Eikö sekin ole arvokas opetus: pahuutta vastaan on syytä liittoutua. Pahuuden nujertaminen on tehtävä juuria myöten niin, ettei se enää voi nostaa päätään samalla tavalla kuin sen teki. Vaikka liittolaiset joutuisivat jopa sovittamattomiin ristiriitoihin nujerretun pahuuden jatkokäsittelyn suhteen, on pahuus silti kukistettu.

   Näin toimittiin siis kansallissosialistista Saksaa vastaan. Se valloitettiin ja riisuttiin aseista. Sitä seuranneissa valloittajien ristiriidoissa se jaettiin länsimaiseksi Saksan liittotasavallaksi ja sosialistiseksi DDR:ksi. Lopputuloksena liittotasavalta nielaisi DDR:n, ja jälleen on vain Saksa; minulle asetelma oli Kekkoslovakiassakin "Saksa ja DDR".

   Mutta siis, näin on tehty lähihistoriassa varsin menestyksellisesti, ja nähdäkseni länsimaisia pelisääntöjä kunnioittaen länsimaisten kansakuntien kesken. Voisiko olla tuomittavaa menetellä samoin islamistista barbariaa vastaan?

   Poista
 6. Jos vankilassa radikalisoituu, niin ei kai vankilaan voida tuomita yhtäkään poloista rikollista? Toisaalta, Suomessakin on tuhansia vankeja, miksei täällä ole ajeltu väkijoukkoon tuomaan markkinoilla. Åkerlund tappoi Porvoossa, mutta ei siitä kai vankilassa radikalisoitumista syytetty?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!