tiistai 6. joulukuuta 2016

HS isänmaallisuuden jalanjäljillä

Itsenäinen Suomi täyttää tänään 99 vuotta. Juhlapäivän kunniaksi on Helsingin Sanomat julkaissut itsenäisyyttä ja isänmaallisuutta pohdiskelevia mielipidekirjoituksia. Kokoelma on varsin mielenkiintoinen.

Ensimmäinen mielipidekirjoitus julkaistiin pääkirjoitussivulla. Siis anonyymin päätoimittajan kynän jäljiltä.

Kirjoituksessa nostettiin esille jo ensi vuoden 100-vuotisjuhlat, joiden tapahtumat koostuvat anonyymin päätoimittajan mukaan mm. taidenäyttelyistä, luistelutapahtumasta, Tom of Finland -musikaalista, lasten lintubongauksesta ja presidentin matkailusta.

Jutussa kerrattiin myös maamme menestysaskelia itsenäisyyden aikana ja toivottiin kansalta erilaisuuden hyväksymistä ja sitä kautta yhtenäisyyttä. Lopuksi kiinnitettiin huomiota koulutettujen suomalaisten lisääntyneeseen maastamuuttoon.

Tuo viimeiseksi mainittu huolenaihe lienee seurausta Suomen pitkään jatkuneista taloudellisista vaikeuksista. Esimerkiksi tutkimusrahoitusta on supistettu ja sen myötä määräaikaisin työsopimuksin tähän asti selvinneiden tutkijoiden asema on käynyt vaikeaksi vakinaisten työsuhteiden vähenemisen seurauksena. Koska tutkimus on kansainvälistä toimintaa, on heidän kuitenkin muita suomalaisia helpompi löytää työtä maailmalta.

Ongelmaa on vielä pahentanut se, ettei heikosti kannattava teollisuutemmekaan ole pystynyt rekrytoimaan heitä. Sama ongelma on edessään monilla vastavalmistuneilla nuorilla. Niinpä heistäkin monet ovat kielitaitoisina ja kansainvälisyydestä kiinnostuneina päättäneet hakeutua parempien työmarkkinoiden perään.

Kun maan talous on nyt kuitenkin kaikesta päätelleen nousemassa, paranee myös korkeasti koulutetun työvoiman asema nopeasti. Huoleen on siis syytä, mutta synkistelyyn ei ole aihetta, koska valoa on jo näkyvissä. Ja sen myötä myös Suomen houkuttelevuus korkeasti koulutettujen työmarkkinana on paranemassa.

* * *

Toisessa itsenäisyyteen liittyvässä mielipidekirjoituksessa ovat äänessä yhdeksäsluokkalaiset. Kirjoitus on muiden koululaisten kirjoitelmien tapaan peilikuva koulumme asenneopetuksesta. Suomen erinomaisuutta hehkutetaan ja suomalaisuuden syvintä olemusta pohditaan. Kieli on ällistyttävän erinomaista ja monimutkaista yhdeksäsluokkalaisten kirjoittamaksi - itse en olisi keskikoulun lopulla pystynyt läheskään samaan.

Erityisesti koulun monikulttuurisuusopetus näyttäisi menneen hienosti läpi. Vai mitä pitäisi ajatella seuraavasta tekstinpätkästä.

"Osittainen syy suomalaisten ennakkoluuloihin ulko­maalaisia kohtaan on media, jossa usein on vain kielteisiä piirteitä ulkomaalaisista. Koska media suurentelee näitä asioita, on entistä tärkeämpää, että koulumme ja muut yhtei­söt, joihin kuulumme, korostavat kaikkien tasa-arvoisuutta."

Avoimeksi jäi puhuivatko lapset ns. valtamediasta, valemediasta vai suorastaan sosiaalisesta mediasta. Itse en ole huomannut ainakaan suomalaisen valtamedian korostaneen maahanmuuttajiin liittyviä ongelmia - pikemminkin se on salaillut niitä.

* * *

Kolmanneksi vaadittiin Suomeen oman historiansa museota. Ehkä sellainen olisi tosiaankin paikallaan kun maamme täyttää ensi vuonna pyöreitä vuosia.

Neljänneksi saimme luettavaksemme saksalaisen maahanmuuttajan valituksen siitä, kuinka Suomessa yritykset käyttävät mainonnassa hyväkseen suomalaisuutta. Muistan lukeneeni samansisältöisen vuodatuksen aiemminkin. Lieneekö sitten kirjoittaja ollut sama.

Oli sama tai ei, niin voin vakuuttaa saksalaistaustaiselle naiselle, että hän voi hyödyntää kaikkia niitä tuotteita, joiden menekkiä mainosmiehet yrittävät parantaa vetoamalla suomalaisuuteen. Jos ja kun hän tekee niin, olen siitä pelkästään tyytyväinen, sillä osoittaahan se osaltaan hänen tuntevan itsensä suomalaistuneeksi suomalaisten joukossa.

Mainosmiesten tekstien ylitulkitseminen sen sijaan osoittaa pelkästään olkiukkojen rakentelutaipumusta ja älyllistä epärehellisyyttä.

* * *

Viides kirjoittaja onkin sitten ottanut asiakseen määritellä mitä on oikea isänmaallisuus. Kirjoittajan mukaan "oikeaa isänmaallisuutta on katsoa tulevaisuuteen". Sanatarkasti tulkiten olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä.

Sen sijaan jäin hämmästelemään kirjoittajan edellä mainittuun johtopäätökseen vienyttä logiikkaa. Kirjoitus on kuin kooste humanitaariseen maahanmuuttoon kritiikittömästi suhtautuvien loogisista häränpyllyistä.

Koko teksti alkaa sillä, että maahamme muuttamista ei pitäisi rajoittaa tai edes valvoa lainkaan, koska "Suomen ­teollistumisen historia on myös maahanmuuton historiaa. Monet osaajat ja pääoma tulivat ulkopuolelta."

Niinpä niin. Valitettavaksi kirjoittaja ei ilmeisesti ole tullut ajatelleeksi, onko kaikilla maahanmuuttajilla sellaista osaamista, jonka avulla he voisivat elättää edes itsensä. Tai minkälaisia pääomia parempaa elintasoa hakevat kehitysmaalaiset tuovat mukanaan teollisuusyritysten perustamista varten.

Koomisuuden huippua edustaa kirjoittajan lausahdus, jonka mukaan "maailmassa on seitsemän miljardia ihmistä, meitä suomalaisia on viisi miljoonaa. Nämä sopimukset ovat myös meidän turvamme." Lausahduksen musta komiikka ei tarvinne selitystä.

Loput kirjoituksesta käytetään nationalististen ääriryhmien ajattelun tuomitsemiseen. En tiedä onko kuvatun kaltaisia ryhmiä edes olemassa, mutta todetaan nyt tässä kuitenkin, ettei ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista eikä yksikään eduskuntapuolue halua sulkea Suomen rajoja eikä maamme käpertyvän itseensä.

Sen sijaan Suomen halutaan huolehtivan nykyisen väestönsä tulevaisuudesta niillä keinoin, jotka itsenäisyys suo. Joissain asioissa se tarkoittaa ulkomaalaisten rekrytoimista, toisissa kansainvälisen pääoman houkuttelemista ja kolmansissa humanitaarisen avun oikeudenmukaista mitoittamista omiin mahdollisuuksiimme.

Tuon viimeisen osalta on todettava, ettei alle yksi promille maailman väestöstä voi mitenkään pelastaa koko maailmaa. Kirjoittajan omin sanoin: "maailmassa on seitsemän miljardia ihmistä, meitä suomalaisia on viisi miljoonaa".

Koska maailmassa on pelkästään pakolaisia on noin 65 miljoonaa (siis 13 kertaa viisi miljoonaa), ei meillä ole mitenkään mahdollisuuksia huolehtia heistä omassa maassamme. Siksi oikeaa isänmaallisuutta on pyrkiä ratkaisemaan maailman kriisipesäkkeiden ongelmia paikan päällä ja auttaa hädänalaisia ihmisiä heidän omissa kotimaissaan tai niiden lähistöllä.

Erityisen hyödyllistä olisi kriisien ennaltaehkäisy. Siis kehitysmaiden naisten kouluttaminen ja syntyvyyden sääntelyn sitominen kehitysapuun. Näillä toimilla voitaisiin ratkoa ongelmia pitkälle tulevaisuuteen.

Olisiko siis sittenkin niin, että oikeaa isänmaallisuutta on järjen käyttäminen ongelmien ratkaisemiseksi ja hyvinvoinnin tuottamiseksi niin koti- kuin ulkomaillakin?

Näillä sanoin toivotan arvoisalle lukijalleni hyvää itsenäisyyspäivää!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Me ollaan sankareita kaikki
Suora valta itsenäisen Suomen itsenäisille kansalaisille
Kiakkovieraat ja itsenäisyys

17 kommenttia:

 1. Kiitos samoin. Näyttää todellisuuspakoinen monikulttuurisuuskasvatus menneen perille, kun suomalaisten suomalaisille rakentaman itsenäisyyden tekijöinä kiitetään ulkomaalaisia.

  "Lopuksi kiinnitettiin huomiota koulutettujen suomalaisten lisääntyneeseen maastamuuttoon." Kun työpaikkoja ei ole omille kansalaisille, niin onko syytä puhua työvoimapulasta. Malmön ruotsalaiset muuttavat pois maahanmuuton tuoman turvattomuuden takia. Eilen luin Fria Tiden -lehdestä, että Ruotsissa hyvinkoulutetut ruotsalaiset jättävät työnsä ja muuttavat pois siihen tahtiin, että maastamuuttoa voidaan verrata jo 1800-luvun suuriin Amerikan muuton vuosiin.

  Saksalaiset jättävät maansa tai muuttavat asuinalueilta, joissa ovat koko elämänsä asuneet nimenomaan kolmannesta maailmasta tulevan maahanmuuton vuoksi. 138 000 saksalaista muutti pois Saksasta v. 2015, tämän vuoden lukujen odotetaan olevan suuremmat. Syyksi muuttajat ovat ilmoittaneet lisääntyneen turvattomuuden ja rikollisuuden.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole huomannut suomalaisen vastuullisen median uutisoineen kertomistasi Ruotsin ja Saksan maastamuuttoasioista. Mielenkiintoista.

   Poista
  2. Toimittaja, isolla T:lla, Pertti Rönkkö uutisoi mielenkiintoisesti Saksan median puheenaiheista, joita Suomen media ei kerro, omalla naamakirja sivullaan.

   Pertin ja Arvoisan Professorin sivustot ovat "most read" kirjamerkkilistan top neljä joukossa.

   Itse professorin blogikirjoituksesta: Ditto!

   Hyvää itsenäisyyspäivää! ����

   Setarkos

   Poista
  3. Kiitos luottamuksesta.

   Tämän blogin yhtenä tarkoituksena on katsoa uutisten taakse ja tuoda esiin sellaisia loogisesti oikeita merkityksiä, jotka eivät alkuperäisten uutisten satunnaiselle lukijalle välttämättä aukea. Tutkijankoulutus ja pitkä kokemus tutkimustyöstä auttaa näkemään niitä.

   Alkuperäistietoahan minulla ei yleensä ole käytettävissä, joten mikään uutiskanava tämä blogi ei voi olla vaan juttuni perustuvat lähes aina valtamedian uutisille. Huolimatta varsinaisten uutisten puutteesta toivon, että myös tällä konseptilla on arvoa lukijoideni keskuudessa.

   Poista
 2. Korjaus: Suomi ei enää ole itsenäinen. Se on vain EU:n maakunta, jonka hallinnolla on vain kumileimasimen asema.

  Hyvää itsenäisyyden muistopäivää.

  VastaaPoista
 3. "Valtioneuvosto tahtoo raiskata Suomen 100-vuotisjuhlat
  Vuodenvaihteen lähestyessä Suomen valtioneuvoston kaavailema Suomi100-niminen itsenäisyyden juhlavuosikampanja on alkanut herättää kysymyksiä: miksi hanke on valjastettu ajamaan pakkomonikulttuurisuutta?

  Jopa valtavirtainen Verkkouutiset-julkaisu pohti tänään, miksi Suomi100-järjestö syytää huimia rahasummia monikulttuurisiin huuhaaprojekteihin. Onko 100-vuotisjuhla lopulta pelkkä tekosyy, jonka varjolla veronmaksajien rahaa siirretään afrikkalaisille?

  Kun jopa globalistipuolue kokoomus äityy ärähtämään liian julkeasta kulttuurimarxismista, on jokin taatusti pahasti pielessä. Verkkouutisten haastattelema Jukka Kopra äimisteli:

  ”Rahaa näytetään syydetyn lukuisiin hankkeisiin, joilla ei näyttäisi olevan mitään tekemistä Suomen itsenäisyyden kanssa. Yhteinen nimittäjä monelle näistä hankkeista tuntuu olevan monikulttuurisuus, eikä suinkaan Suomi tai sen itsenäisyys.

  Hän mainitsee esimerkkeinä toimikunnan myöntämistä rahoista hankkeet ’Koodaribussi Afrikassa’ (30 000 euroa), ’100 vuotta demokratiaa, Suomi juhlii Liberian niemimaalla ja Latinalaisessa Amerikassa’ (2 000 euroa) ja ’Pakolainen’ (80 000 euroa). […]

  Kokousasiakirjoja selatessa tulee väkisinkin miettineeksi onko tässä taas yhteiskunnan piikki auki ja komitean jäsenille annettu vapaat kädet rahoittaa mitä tahansa omia lempiprojektejaan?”

  Kampanjan taustoihin kaivautumalla selviää pian, että Suomi100 on itse asiassa vain loogista jatkoa jo parikymmentä vuotta jatkuneelle trendille...",
  Koko artikkeli: http://magneettimedia.com/valtioneuvosto-tahtoo-raiskata-suomen-100-vuotisjuhlat/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin yhdessä Suomi100 kampanjan avausseminaarissa. Ei ole ollut halua mennä sen jälkeen.

   Poista
 4. No miten olisi, lähtisitkö itsenäisyyspäivän iltakävelylle Helsingin keskustaan yksin? Minä en, mutta olisin vielä ennen 90-luvun somaliryntäystä. Siitä alkoi tämä kurja kehitys, jota EU on ollut edesauttamassa. Rajat auki rikollisuus kohtu EU:n liittovaltiota, (Stubbin unelma, josta puhui avoimesti jo 2008).

  Tunnen monia vanhuksia, jotka eivät voi vokkien takia enää edes päivällä lähteä yksin ulos. Pelko ja aito uhka. Lisäksi ihan kotimainenkin pahoinvointi puskee joka nurkan takaa päälle, että normaali terve ihminen joutuu miettimään kävelyreittinsä ja miten varustautua, jos on pakko yksin kulkea tietyillä alueilla, miten selvitä juna-asemalta ehjin nahoin kotiin, tai junassa. Ja paljon muita tilanteita.

  Selvää on, että sosiaaliturvan perässä tänne tulevat eivät ole niitä, jotka tänne tulevat sopeutumaan ja töihin, joka muuta väittää, on vähän tyhmä. Tai oma lehmä ojassa, lakibisnes, tms. kuten Petteri Orpolla (lakimiesvaimo). Niissä soluttautuvat rikolliset ja osa rikollisista ei tietenkään edes tule turvapaikan hakijoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orpon lehmä on politrukin virka Brysselin lihapatojojen äärellä.

   Poista
  2. Monikulttuurisen Suomen yksi tunnusmerkki on ihmisten elinpiirin supistuminen. Se koskee erityisesti naisia mutta myös kaikkia muita suomalaisia.

   Poista
  3. Eikä muuten supistu. olen tieni taistellut muslimituttavan kanssa, ja hänhän ei tätä peliä vedä. Tervetuloa maahan mutta täällä mennään sääntöjen mukaan. jos ei passaa, niin osasin kyllä heittää uloskin.

   Että professorin(kaan) pelottelu ei koske näitä naisia.

   Poista
 5. ”Itsenäisyyspäivän avasi kynttiläkulkue 90-luvun laman uhrien muistolle ”,
  http://www.nykysuomi.com/index.php/2016/12/06/itsenaisyyspaivan-avasi-kynttilakulkue-90-luvun-laman-uhrien-muistolle/

  Ks. myös ”SUOMEN TRAGEDIA .. tästä kansan ahdinko alkoi”,
  http://www.promerit.net/2016/12/suomen-tragedia/

  VastaaPoista
 6. Hesarin tämänpäiväinenkin pääkirjoitus todisti sen, että lehti ei kykene hoitamaan perinteistä leiviskäänsä Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Natsiupseerin kanssa homostelleen hintinkäppänän mainitseminen juhlavuoden merkkitapahtumana on kyllä moraalinen pohjanoteeraus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brysselin Pravdan mananmajoille mennyt aikaisempi omistaja Aatos Erkko oli osallistunut Bilderberg-kokoukseen ja hänen jälkeensä lehden päätoimittajia on käynyt näissä kokouksissa.
   Bilderberg-agendaan kuuluu tiettävästi ns. Uusi Maailmanjärjestys - johon monet maailman mahtihenkilöt ovat viitanneet puheissaan, New World Order. Tähän pääsemiseksi aiotaan mm. kansallisvaltiot ja perinteinen perheinstituutio hävittää. Näin ollen käy hyvin ymmärrettäväksi lehden taukoamatta suoltama monikulttuuri-propaganda sekä homotus-, lesbotus-, sukupuolettomuus-, transsukupuoli- ym. kaikenlainen PERVERSIOIDEN NORMAALISTAMISEEN tähtäävä aivopesu. Lehti on näinollen vihollisen pääpropagandatorvi itsenäisen Suomen hävittämiseksi ja KANTASUOMALAISTEN vähittäisen kansanmurhan aikaansaamiseksi rajoittamattoman maahantunkeutuja-invaasion avulla.

   Poista
 7. Brysselin Pravdan (pää)toimittajia ilmeisesti ohjeistetaan monelta (ulkomaiselta) taholta:

  "Jokin aikaa sitten saksalaisen lehden toimittaja Udo Ulfkotte lopetti työnsä Frankfurter Allgemaine lehdessä. Hän paljasti samalla, että niin hänen työnantajansa kuin myös kaikki merkittävät muut eurooppalaiset julkaisut noudattavat CIA:n antamia ohjeita artikkelien kirjoituksen sävyn suhteen. Esimerkkinä hän mainitsi Venäjän suhteen käytävää mustamaalaamista ja sodan lietsontaa.

  Olemme havainneet vastaavan kehityksen Suomessa. On siis kysyttävä, onko suomalaiset toimittajat ja media CIA:n ja muitten läntisen maailman tiedustelupalveluitten ohjauksessa.

  Udo Ulfkotten lausunto omin sanoin:

  “I’ve been a journalist for about 25 years, and I’ve been educated to lie, to betray—and not to tell the truth to the public. . . . The German and American media [is trying] to bring war to the people in Europe, to bring war to Russia. This is a point of no return, and I am going to stand up and say it is not right what I have done in the past, to manipulate people, to make propaganda against Russia, and it is not right what my colleagues do, and have done in the past, because they are bribed to betray the people not only in Germany, but all over Europe. . . . I am very fearful of a new war in Europe, and I don’t [want to see] this situation again. There are always people who push for war, and this is not only politicians, it is journalists too. We have betrayed our readers. . . . I’m fed up with this propaganda. We live in a banana republic [Germany], and not in a democratic country where we have press freedom.” — Udo Ulfkotte"

  http://mekansa.net/2016/05/28/udo-ulfkotte/

  VastaaPoista
 8. "Koska maailmassa on pelkästään pakolaisia on noin 65 miljoonaa (siis 13 kertaa viisi miljoonaa), ei meillä ole mitenkään mahdollisuuksia huolehtia heistä omassa maassamme."

  Ja mitä vielä; yks suomalainen vastaa kymmentä ryssää ja kolmeatoista kehitysmaalaista.

  VastaaPoista
 9. Hyvä kirjoitus, pakolaisuuden seuraamusten hoitamisesta vähän eri mieltä.

  Hyvää Itsenäisyypäivää vielä jälkikäteenkin. Suomi ysiysi melkein satanen täysi!

  Olkoon kansamme tulevaisuus kukoistava ja onnekas!

  Yt. Tua

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!