perjantai 9. joulukuuta 2016

11,5 % Suomen lapsista syntyy ulkomaalaistaustaisille äideille

Helsingin Sanomat kertoi tänään yhden avainluvun joka kertoo Suomen tämänhetkisestä suomalaisuusasteesta. Se on maassamme syntyneiden lasten osuus kaikista lapsista.

Tuo maaginen luku on 11,5 prosenttia - Suomessa syntyi vuonna 2015 sen verran lapsia, joiden äiti on ulkomaalaistaustainen. Tämä tarkoittanee, että vuonna 2022 yli kymmenen prosenttia koulunsa aloittavista lapsista on syntynyt ulkomaalaistaustaiselle äidille.

Jutussa oli toinenkin mielenkiintoinen luku - tai oikeastaan lukupari. Sen mukaan kantasuomalaisäitien keskimääräinen lapsiluku olisi vuoden 2015 syntyvyyslukujen mukaan 1,46. Vastaavasti ulkomaalaistaustaisten äitien lapsiluku olisi 1,65.

Nämä luvut enemmän kuin mitkään muut kertovat siitä, että Suomen väestö on ripeässä muutoksen tilassa. Se ei kuitenkaan kerro kovinkaan paljon tuon muutoksen laadusta.

Sitä varten tulisi käytössä olla vastaavat luvut eri maahanmuuttajaryhmiin jaoteltuina. Lapsiluvusta se toki on - esimerkiksi somalinaisille syntyi vuosina 2009-2012 keskimäärin neljä lasta. Sen sijaan somalilasten osuudesta kaikista vastasyntyneistä en ole huomannut uutisoidun.

Toisaalta tiedämme, että Suomen suurimmat ulkomaalaistaustaisten ryhmät ovat virolaiset, ruotsalaiset ja venäläiset. Vasta heidän jälkeensä tulee suurin humanitaaristen maahanmuuttajien ryhmä eli somalit.

Siten muutoksessa on tuskin kovin merkittävältä osin kyse Suomen väestön afrikkalaistumisesta, vaan pikemminkin pohjoiseurooppalaisten geenien sekoittumisesta. Tilanne kuitenkin saattaa muuttua varsin nopeastikin, mikäli humanitaarisen maahanmuuton virrat ja tulijoiden hedelmällisyys pysyvät merkittävästi muuta väestöä korkeampina.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko ongelma väestönkasvu vai rikastuminen?
Tuulahdus punavihreästä kuplasta
14 vuoden kuluttua Vantaalla asuvista kolmannes on maahanmuuttajia

18 kommenttia:

 1. Näin se vaan kansakuntamme degeneroituu pikku hiljaa. Jossain vaiheessa meillä onkin täällä arabia ja somalia pikkukoossa + ryssän mafia, päälle kasvava venäläisperäinen väestönosa pelinappulana kun naapurimme haluaa sitä johonkin tarpeeseensa käyttää.
  -Pessimisti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Sodat painaa repussa ja maailmanloppu tulee." Pirun sisukas kansa ollaan kun tällaisessa todellisuudessa elää nitkutetaan vuodesta toiseen. vois sen helpommallakin vetää.

   Arvostan

   Poista
  2. Voimia vielä sulle pessimisti, raskasta lajia harrastat. Muista lepopäivät ja nesteytys.

   Poista
  3. No voi kiitos kiitos. Vaan eipä sikäli mitään, koska en ole itse enää tuota kansakunnan pahimman luokan degeneraatiota, eli kehitysmaalaistumista, elossa todistamassa kun paska toden teolla iskee sinne tuulettimeen..

   Poista
  4. No, voimia nyt vaan äläkä liikaa ajattele ikäviä asioita. Mukavia pyhiä

   Poista
 2. Syntyvyyden säännöstely kun otetaan käyttöön Afrikassa ja Lähi-Idässä, ei väestön tarvitse siirtyä muualle ja ruokakin riittää kotimaassa.

  Toisaalta on tietysti selvää, että jos ihmiselle tarjotaan korkeamman elintason maassa ilmainen ylläpito ja elämä kuten esim Pohjoismaat tarjoavat, jokaiselle tulijalle se kelpaa. Ja sitä käytetään hyväksi tasan niin kauan kuin maksaja maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkailua voidaan pitää myös vetovoimamittarina, ja sen perusteella aika harva tänne haluaa tulla verrattuna muihin Pohjoismaihin. Tietysti on myös joitakin elintasopakolaisia. kenen vika sen mahdollistaminen liian pitkäksi aikaa oikein on?

   Poista
  2. Katsokaamme lapsia, hiekkalaatikolla vielä pienenä otetaan kaikki mukaan ulkonäköön katsomatta leikkiin. Miksi se on niin vaikeaa aikuisena ottaa kaikki mukaan? Mikä meni kasvatuksessa pieleen?

   Poista
  3. Mitäs itse arvelisit?

   Poista
  4. Ehkä sitä on niin uriinsa urkiintunut ja fakkiutuneen jämähtänyt kaavoihinsa tässä painekattilassa että omat hermot on valmiiksi kovilla jonkun ulkomaan elävän tullessa siihen voimaan vähän paremmin. Jopa pakolaisen!

   Poista
  5. Meillä on kansana vielä niin kovat sydänsurut menneistä kansakuntana. Nytkin itsenäisyyspäivä keskityttiin vaihteeksi sotiin. Olipa puhetta jo sentään sotatraumoistakin, että päästäisiin eteenpäin koko kansa ja jaksettaisiin yhdessä.

   Onneksi suurin osa suomalaisista lapsista on vapaa liioista huolista. Äidin ihonväriin katsomatta.

   Poista
 3. Hyvää Huomenta Professori,

  Näkisitkö mitään, siis yhtään mitään, yhdistävää tekijää kantasuomalaisen äidin ja ulkomaalaistaustaisen äidin (suomalaisen) lapsen kohdalla? Mikä voisi yhdistää enemmän kuin erottaa? Vai onko mahdottomuus?

  Toivoisin mahdollisimman (suomalaista) ja kansantajuista vastausta.

  Yt. Tua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdotan Professorille aihetta pohtia suomalaisen identiteetin vahvistamisesta, ei mistään nationalismista, vaan suomalaisen yhtenäiskulttuurin ja mentaliteetin pohdiskelua.

   Millaista on olla itsenäinen suomalainen ihminen nainen/mies tässä maassa?

   Ehkä se toimisi inspiraationa kaikille meidän kansallisen identiteetin vahvistajana. Ei sorron, alistumisen ja pelon kautta vaan voimaantumisen, terveen ylpeyden (ja nöyryyden), uskon ja toivon kautta. Vaatii rohkeutta uskoa itseensä ja meihin suomalaisten muuttuvassa maailmassa.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ahkerasti tuo Anonyymi vastailee itselleen. Näyttää hölmöltä.

  Asiaan: Hiukan hitaasti näyttää sujuvan tuo Suomen Kansanvaihto-Projekti. Ehkä ensi vuonna on suunnitteilla houkutella muutama kymmenen tuhatta muslimia lisää? Asian tiimoilta ei ole näkynyt mitään puhetta, joten projektin seuraava vaihe on varmaankin suuren mittakaavan operaatio.

  VastaaPoista
 6. Hei turggulainen, huomasin sinut. Tämä on suuri kohteliaisuus sinulta, vaikka toki hieman kirpaisikin. Mutta kiva kun tulet debatoimaan.

  Haluat lisää muslimeita Suomeen??? Sitähän ehdotat. Ei, en osaa tulkita sarkasmiasi. minusta muslimeita on tarpeeksi, ollaanhan luterilainen valtio, mitä tässä nyt muslimiksi muuttumaan, vai mitä?

  En pelkää tarpeeksi oman maailmankuvani puolesta vaihtaakseni sen toisen sotatraumaisen sellaiseen.

  Mutta meikäläisen höpinät sikseen, kertoisiko jotain mielenkiintoista meille kaikille tai saa olla ihan tavallistakin.

  Terveisin Sorvin ääreen nuorena nukahtanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turggu, äläkä pelkää maailmasi puolesta, vanhat kunnon nationalismin tuulet puhaltaa Euroopassakin mikäli olet huomannut. Tätä vauhtia Le Pen on vielä Ranskassa pressana tulevaisuudessa ja se kyyti on pakolaiseksi erehtyneillekin kovaa menoa.

   Pelko pois.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!