perjantai 30. joulukuuta 2016

Jesse Torniainen ja Otanmäen turvapaikanhakijat ovat saaneet tuomionsa

Paljon huomiota herättänyt väkivallanteko Helsingin asema-aukiolla on saanut käräjäoikeuden päätöksen. Sen mukaan Jesse Eppu Oskari Torniaisen syyllistyi törkeään pahoinpitelyyn ja sai kahden vuoden vankeusrangaistuksen. Lisäksi Torniainen tuomittiin korvaamaan vastapuolen oikeuskulut.

Oikeus siis hylkäsi syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta ja katsoi, ettei uhrin menehtymisen ole näytetty olleen rikosoikeudellisessa syy-yhteydessä Torniaisen syyksi luettuun pahoinpitelyrikokseen. Siten myös korvausvaatimus kuolemantuottamuksesta hylättiin.

Torniaisella on pitkä rikoshistoria, jonka perusteella hänen tuomionsa oli puoli vuotta vastaavia "normaalitapauksia" kovempi. Sen sijaan rasistista motiivia Torniaisella ei oikeuden mukaan ollut.

Asema-aukion tapaus liitettiin heti tapahtuman jälkeen Otanmäen maahanmuuttajien tekemään ryöstön, jonka yhteydessä uhri sai kuolettavat vammat. Tapausten käsittely samassa yhteydessä ei ollut Helsingin Sanomien mukaan asiallista.

Tätä taustaa vasten on mielenkiintoista muistaa, että myös Otanmäen tapaus on käsitelty oikeudessa. Turvapaikanhakijat saivat 10 vuoden ja 10 kuukauden (Ali Qasim Hammood Beni Zaid) sekä kuuden vuoden (Ahmed Hussein Ali Ali) vankeusrangaistukset törkeästä kuolemantuottamuksesta. Myös heillä oli pitkä rikoshistoria, joka vaikutti tuomion pituuteen.

Tuomioiden perusteella kahden tapauksen toisiinsa liittäminen ei tosiaankaan ollut asiallista, sillä Otanmäen tapaus oli merkittävästi vakavampi ja siihen liittyvien tekijöiden käsittelyn olisi tullut saada julkisuudessa paljon enemmän palstatilaa kuin Helsingin tapahtumat. Pääasia kuitenkin, että molempien tapausten rikolliset on nyt tuomittu lain mukaisiin tuomioihin.

Itse en kaipaa heistä ketään enää koskaan vapaalle jalalle, koska tuomittujen henkilöhistoriat osoittavat jo nykyisellään täydellistä kyvyttömyyttä sopeutua yhteiskuntaan. Laki on kuitenkin niin kuin se on kirjoitettu ja oikeusvaltiossa sitä tulee noudattaa.

Tässä yhteydessä suomalaisten kannalta on onnellista, että Otanmäen tekoihin syyllistyneet tuskin saavat jäädä Suomeen tuomion kärsittyään. Sen sijaan Torniainen tulee olemaan suomalaisille vaaraksi jälleen vapauduttuaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Minkälainen on tunisialainen ongelmanuori?
Nimet peliin
Islamilainen maahanmuutto muokkaa länsimaiden politiikkaa

27 kommenttia:

 1. Sitä tulee ajatelleeksi, että olisiko Torniainen voitu määrätä raskaasti psykopaattisena pysyvään hoitoon?
  hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olisi. Mielenterveyslain 8 § mukaan tahdosta riippumattomaan psykiatriseen sairaalahoitoon voidaan määrätä vain henkilö jonka on
   todettu olevan mielisairas,
   jonka hoitoon toimittamatta jättäminen pahentaisi hänen sairauttaan tai vaarantaisi hänen itsensä ja kanssaihmisten terveyden ja turvallisuuden ja
   jos muut mielenterveyspalvelut ole soveltuvia tai riittäviä.

   Torniaiselle ei ole diagnosoitu mielisairautta, liekö edes psykopatiaa? Vaikka olisikin, se ei olisi tahdonvastaisen hoidon edellyttämä kriteeri: psykopatia ei ole mielisairaus eli psykoosi, vaan persoonallisuushäiriön ilmentymä eli vanhahtavasti ilmaistuna luonnevika. Viimemainitttu ei ole koskaan ollut tahdonvastaisen hoidon kriteeri, koska niitä ei voi hoitaa, toisin kuin psykooseja.

   Poista
  2. Ok, sitten täytynee antaa tuomareille lisää valtaa tuomioiden pituuden suhteen, olisi siis muutettava kriteereitä kun syytettynä on taparikollinen. Puolen vuoden lisä tuskin esim. tähän mieheen vaikuttaa? hh

   Poista
 2. Parempi vertailukohta olisi tapaus jossa neekerimuslimit potkivat täsmälleen samassa paikassa vääräuskoisen Suomalaisen hengiltä takavuosina.Teko oli huomattavasti törkeämpi ja tuomio oli ehdollinen.Suomi ei ole oikeusvaltio enää millään asteikolla koska parempi uskonto ja rikkaampi ihonväri asettaa ihmiset eri arvoiseen asemaan lain edessä.Mädäntyneellä hallinnolla ei näin ollen ole enää mitään legitimiteettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eduskunnan pöytäkirja 16.6.2003 edustaja Halme - ei syytetty valehtelemisesta

   Poista
  2. Iltasanomien pikku-uutinen nuorukaisten taksijonotuksesta.

   Uudempaa uutisointia asiasta.

   Poista
  3. Uskoisin että saisit enemmän yleisöä havainnollesi jos Professori ei hyödyntäisi sellaisia aivan turhia, aggression lietsomia rasistisia termejä kuin yllä nähdään.

   Ymmärrätte kai, että takkumedia hyödyntää jokaisen rasistisen solvauksen siten että Professori on pääteltävä rasistiksi ja rasistejahan ei tietenkään tarvitse kuunnella. Ergo, puhut seinille. Tai korkeintaan kuplassasi.

   Toi hh-heppu joka ehdottaa hoitoa Torniaiselle on jännä. Joo, ehkä on oikeassa. Allekirjoitus kuuluu kanssa tähän sarakkeeseen mikä vähentää itse viestin uskottavuutta.

   Poista
  4. Magneettimedia nosti esiin mielenkiintoisen pointin siitä että runsas julkisuus ei näemmä tässä asema-aukion tapauksessa toiminut lieventävänä asianhaarana,toisin kuin vaikkapa Tapanilan raiskauksessa ja tässä tapauksessa sentään valtamedia kävi syytetyn kimppuun.

   Poista
  5. Kiitos linkeistä. Jokainen voinee itse katsoa niiden sisällön ja päätellä informaatioarvon.

   Poista
  6. John M: Totta tuokin. En jää odottamaan, että valtamedia jäisi pohtimaan asiaa.

   Poista
 3. Muuten hyvä, mutta ei taida Suomen virkakoneistolta löytyä halua tai kykyä ulkomaisten rikollisten maastapoistamiseen - onhan tuo nähty jo.

  Maturikolliset ovat ilmeisesti paljon vaarallisempia meille suomalaisille kuin torniaiset. Miksi niin? Torniaisia on maassamme vain murto-osa maturikollisten määrästä. Sitä paitsi, maturikollisen uhriksi valikoituu usein ilman omaa tuottamusta. Näinhän ei välttämättä ole torniasten kanssa - ellet sitten tahallasi halua provosoida heitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeata tosiaan uskoa, että Otanmäen rikolliset saataisiin aikanaan poistetuiksi maasta. Hovimediamme syytää jatkuvalla tahdilla nyyhkytarinoita maastapoistetuista.

   Tuskin edes uskaltaa arvioida, kuinka huono tilanteemme tulee jo muutaman vuoden kuluttua olemaan.

   Poista
 4. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016090822279878_uu.shtml

  Tuossa tapauksessa tekijä sai 10kk ehdollista kuolemantuottamusta, vaikka teko oli PROVOSOIMATON ja törkeämpi kohdistuessaan täysin tuntemattomaan, toisin kuin Torniaisen tapauksessa, jossa provokaatio oli vahvaa (mahdollisesti c-hepatiittia kantava narkomaani sylki päin ja huuteli).

  Laki ei näytä olevan natsille sama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmat väkivaltatuomiot vaikuttivat Torniaisen tuomioon.

   Poista
  2. No sitten tuon ymmärtää. Ja mitenkään rikosta vähättelemättä, ihminen kuitenkin kuoli - onhan sillä oltava hinta.

   Poista
 5. Torniainen on osoittanut ettei hän kykene tai halua elää meidän kuoöevaisten keskuudessa. Eniten tässä tapauksessa ihmetyttää hänen puolustelijansa, joita internet, ainakin Twitter ja Facebook ovat väärällään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torniaisen puolustelijoista ainakin osa ajattelee ilmeisesti perinteisellä kaavalla: "viholliseni vihollinen on ystäväni".

   Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että sivistysvaltiollakin on oikeus ja oikeastaan velvollisuus kansalaisiaan kohtaan sulkea juridisin menetelmin yhteiskunnan ulkopuolelle sellainen henkilö, joka on toistuvasti osoittanut muodostavansa jatkuvan vaaran kanssaihmistensä terveydelle ja turvallisuudelle. Turha kenenkään kuvitella, ettei Torniainen hänelle tekisi mitään koska he ovat samalla puolella: Torniainen kun ei välttämättä koekaan asian olevan niin...

   Poista
  2. Oikeusvaltioon kuuluu, että samanlaisista rikoksista annetaan samanlaiset rangaistukset. Selasin kuolemaan johtaneista pahoinpitelyistä annettuja tuomioita ja vastaavista tapauksista annetut tuomiot ovat vaihdelleet puolentoista ja kolmen vuoden välillä painottuen tuohon kahteen vuoteen. Osa kaksivuotisista ja kaikki sitä lyhyemmät tuomiot ovat olleet ehdollisia. Siinä suhteessa Torniaisen tuomio on hyvin linjassa yleisen oikeuskäytännön kanssa, mahdollisesti piirun verran sillä tiukalla puolella.

   Toinen asia sitten on, että nämä tuomiot toistuvista väkivaltarikoksista ovat meillä kautta linjan lieviä. Niinpä meillä liikkuu kaduilla näitä väkivaltaa harrastavia torniaisia, joille väkivalta ja vammojen tuottaminen on tapa ratkoa mielipide-eroja, olipa kyse sitten nakkijonossa etuilusta tai "aatteellisista näkemyseroista". Joskus seurauksena on ruumiinvammoja ja joskus hengen meno.

   Kansalaiset ovat pyrkineet kovastikin napisemaan näistä toistuvasti väkivaltarikoksia tekevien lievistä tuomioista, mutta oikeusoppineiden puolelta tälle napinalle ei ole tullut ymmärrystä. Tämän tapauksen poliittinen ulottuvuus näyttää saaneen muutamat oikeusoppineetkin muuttamaan kantaansa. Ei toki niin, että he havahtusivat siihen, että koko rangaistulinjaa on syytä muuttaa vaan niin, että tässä tapauksessa linjasta on tehtävä poikkeus. Ja se ei enää ole oikeusvaltion käytäntöihin sopivaa.

   Poista
  3. Olen hyvinn pitkälle Strix Senexin kanssa samaa mieltä. Sen verran kuitenkin tarkennusta, ettei Torniainen saanut rangaistusta kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä vaan "pelkästään" törkeästä pahoinpitelystä. Siten tuomiota ei tule verrata kuolemantuottamuksiin vaan ainoastaan törkeisiin pahoinpitelyihin.

   Kuolemaan saattoi johtaa Torniaisen asema-aukion tapahtumien jälkeinen sairaalasta poistuminen ja päihteiden käyttö. Ja koska elämme oikeusvaltiossa, tulkitsi oikeus tämän epäilyn syyteytn (siis Torniaisen) eduksi kuten pitääkin.

   Poista
  4. Itsekin lisäisin tarkennuksena, etten siis tarkoittanut erityiskovennuskohtelua tälle nimenomaiselle henkilölle, Jesse Torniaiselle, vaan peräänkuulutin juuri yleislinjan tiukentamista kanssaihmisten terveyteen ja turvallisuuteen kohdistuvissa rikoksissa.

   Lakihan ei sinänsä ole niinkään lepsu: törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä raiskauksesta voidaan langettaa 10 vuoden vankeusrangaistus, joka voidaan erityisen vaaralliselle rikoksenuusijalle määrätä suoritettavaksi pakkolaitostuomiona. Siinäkin on tuomitulla oikeus pyytää vapauttamistaan ehdolliseen suoritettuaan 5/6 tuomiostaan, mutta ymmärtääkseni esim. lomaoikeutta ei ole.

   Mutta milloin on viimeksi törkeästä raiskauksesta tällainen tuomio langetettu?

   Poista
 6. "YLE PETTYNYT ASEMA-AUKION TUOMIOON

  Yle ei peittele pettymystään, että Asema-aukion törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta syytetty Jesse Torniainen vapautettiin näytön perusteella kuolemantuottamuksesta. Ratkaisu oli ainoa oikea, sillä Torniaisen kuolemantuottamussyyte menetti voimansa sen jälkeen kun Jimi Karttunen poistui omin voimin sairaalasta jatkamaan jo hoidon aikana aloittamaansa huumeiden käyttöä. Näyttö kuolemantuottamuksesta pitää olla veden pitävä, mutta tässä tapauksessa siihen ei ollut perusteita, vaan kuolemaan johtaneesta syy-seurassuhteesta jäi varteenotettava epäily.

  Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Torniaisen kahden vuoden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä, joka on vastaaviin tapauksiin verrattuna kova tuomio. Tämä ei kuitenkaan riittänyt syyttäjälle, jonka kantaa Yle puolustaa jääräpäisesti uutisessaan Syyttäjä valittaa hyppypotku-tuomiosta hovioikeuteen – pitää potkua syynä kuolemaan ja rasismia motiivina.

  Luonnollisesti Yle haluaa antaa julkisuutta vain syyttäjän kantaa edustaville asiantuntijoille. Jutussa Professori asema-aukiotuomiosta: Rasismituomiokin olisi ollut mahdollinen Yle on löytänyt pahamaineisen Demla-henkisen rikosoikeuden professori Kimmo Nuotion, joka sanoo ääneen sen mitä Yle haluaa itsekin sanoa:

  – Meillä ei enää vaadita sitä, että rikos kohdistetaan henkilöön nimenomaisesti tiettyyn ryhmään kuulumisen perusteella. Koventamisperusteeksi riittää rasistinen motiivi laajemmassa merkityksessä.
  Eli jossain vaiheessa Demlan punaiset lakiasiantuntijat ovat saaneet ujutettua valtioneuvostolle orwellilaisen ajatusrikos-lakiehdotuksensa, jonka eduskunta on pelkkänä kumileimasimena hyväksynyt. Tosiasiassa nämä virkamiehet ja "asiantuntijat" eivät ole muuta kuin marxilaisia kansanvihollisia, jotka käyttävät valtaa ohi kansan tahdon. Sitä paitsi lakimuutos on mennyt kaikessa hiljaisuudessa läpi ilman, että media olisi ottanut sitä puheeksi. Muka vallan vahtikoirana esiintyvällä valtamedialla ei tietysti ole ollut tässä tapauksessa mitään syytä nostaa asiaa esille, sillä sehän kannattaa itsekin suomalaisvihamielistä rasismilainsäädäntöä.

  Harmistuksesta huolimatta Yle toivoo laskevansa tulevan hovioikeuden päätöksen varaan, sillä se voisi antaa tyydyttävän tuomion verenhimoisille punalynkkaajille ja netissä riehuville "liberaaleille", jotka muutoin kannattavat lepsuja tuomioita paitsi niille, jotka eivät allekirjoita heidän arvojaan. Yleläisten toiveet eivät ole täysin tuulesta temmattuja, sillä hovioikeudessa tuomion antaa vain Järjestelmän uskotut. Nimittäin käräjäoikeudessa päätökset tekevät lautamiehet, joista osa saattaa olla tavallista karvalakkikansaa toisin kuin hovioikeudessa, jossa tuomioita jakavat ammattituomarit, joista monet ovat Demlan punajuristeja ja vapaamuurareita. Se ei lupaa välttämättä hyvää median jo nyt lynkkaamalle Torniaiselle."

  http://ylewatch.blogspot.fi/2016/12/yle-pettynyt-asema-aukion-tuomioon.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin hyvin hämmästynyt, mikäli Torniainen tuomittaisiin kulemantuottamuksesta. Näin siksi, että oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu aina tuomita epäselvät tapaukset syytetyn hyväksi. Eikä tässä tapauksessa pitäisi olla epäselvyyttä lain tarkoittamasta epäselvyydestä.

   Sen sijaan median toimintaa on syytä ihmetellä tässä tapauksessa.

   Poista
 7. "Torniaisen kuolemantuottamussyyte kaatui – Helsingin Sanomat aloitti välittömästi valehtelun
  Torniainen sai paljon laajempaa negatiivista julkisuutta kuin Tapanilan somaliraiskaajat, sillä sosiaalisen median sijaan Torniaista vastaan asettui Suomen koko valtamedia, kirjoittaa Magneettimedia.

  Magneettimedia kirjoittaa:

  Valemedia Helsingin Sanomat on raivoissaan siitä, että Jesse Torniaisen tekaistu kuolemantuottamussyyte kaatui tänään käräjäoikeudessa.
  Lehti valehtelee, että Jimi Karttunen olisi kuollut pahoinpitelyn vuoksi.

  Käräjäoikeus kuitenkin totesi tänään, ettei potkun ja kuoleman välillä voida todistaa olevan syy-yhteyttä..."

  Koko artikkeli: http://mvlehti.net/2016/12/30/torniaisen-kuolemantuottamussyyte-kaatui-helsingin-sanomat-aloitti-valittomasti-valehtelun/

  Brysselin Pravda on PRAVDA vaikka voissa paistaisi!

  VastaaPoista
 8. Vertailuja tuon aiemman Asema-aukion tapauksen lisäksi hyvin paljon Torniaisen / Karttusen tapauksen kaltaisista tapauksista ja muuta mielenkiintoista: http://www.vastarinta.com/asema-aukion-tapaus-ja-jesse-torniaisen-oikeudenkaynti/

  Yleensä hyvin vähäisin tiedoin on tuota tapausta kommentoitu.

  VastaaPoista
 9. Henkilökohtaisen riskianalyysin tehtyäni pidän vaarallisempana tuota otanmäen taisteluyksikköä kuin Torniaista jos ja kun vapautuvat Suomen rajojen sisälle vapaasti käyskentelemään

  VastaaPoista
 10. SUOMESSA VAIN kantasuomalainen voi syyllistyä ns. vihapuheeseen:

  "Helsingin Muslimit jakavat FB:ssä vihasaarnaajien päivityksiä",
  https://paavotajukangas.com/2016/12/30/43472/

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!