tiistai 20. joulukuuta 2016

Angela Merkelin suru muistuttaa krokotiilin kyynelistä

Saksan liittokansleri Angela Merkel antoi eilen illalla seuraavan lausunnon: "suremme kuolleita, ja toivomme että monia loukkaantuneita voidaan auttaa". Lausunnon syynä oli Berliinissä sattunut rekkasattumus, jossa kuoli ainakin 12 ihmistä ja monin verroin suurempi joukko loukkaantui.

Iltalehden tämänhetkisen pääuutisen mukaan "rekan kuskiksi epäilty henkilö on otettu kiinni aukion lähistöllä. Poliisi kertoi Twitterissä selvittävänsä parhaillaan, onko henkilö rekan kuljettaja. Toinen rekassa ollut epäilty kuoli tapahtumapaikalle."

Saman uutisen mukaan "rekasta kuolleena löytynyt henkilö oli Puolan kansalainen. Sen sijaan kiinniotetusta henkilöstä poliisi ei ole vielä toistaiseksi kertonut mitään."

Aiemmin eilen Iltalehti tuli maininneeksi puolalaismiehestä, että "turvallisuuslähteiden mukaan rekan ajaksi epäilty mies oli turvapaikanhakija Afganistanista tai Pakistanista. Lähteiden mukaan hän oli saapunut Saksaan helmikuussa."

Myös tämän jutun mukaan mies oli kuitenkin EU-maa Puolan kansalainen, joten herää kysymys miksi hän oli turvapaikanhakijana Saksassa. Ei kai vain Angela Merkelin johtaman hallituksen turvapaikkapolitiikan seurauksena?

Myöhemmissä lehden uutisissa mahdollisesta turvapaikanhakijataustasta ei kuitenkaan mainittu mitään. Sen sijaan CNN:lle kommentoineen silminnäkijän mukaan "tämä ei ikimaailmassa ollut vahinko".

* * *

En nyt ehdi kattavasti katsomaan mitä muut mediat kertovat tapahtumasta. Helsingin Sanomien uutista kuitenkin vilkaisin ja se ei jutussaan maininnut mitään kuolleen miehen taustasta. Itse kirjoituksesta sai kuitenkin sen käsityksen, että myös erkkomedian mukaan kyseessä lienee islamin innoittama terrori-isku.

Lehden toisessa jutussa puolestaan kerrottiin Ranskassa jo osatun varautua mahdolliseen terrori-iskuun. Sen mukaan jutun kirjoittaja oli lehden kuvaajan "kanssa viime viikon tiistaina Ranskan suurimmilla joulumarkkinoilla Strasbourgissa keräämässä materiaalia... huomasimme heti vanhaakaupunkia lähestyessämme, että nyt Nizzastakin oli otettu opiksi.

Kaikki noin neliökilometrin kokoiselle markkina-alueelle johtavat parikymmentä tietä oli suljettu tiesuluin, joiden tukkeina oli poikittain pysäköityjä pakettiautoja. Laukutkin katsottiin. Markkina-aikaan keskustassa ei saa autoilla ollenkaan."

Juttu vetää viime aikojen eurooppalaisista sattumuksista sen johtopäätöksen, että "jälleen kerran terroristit onnistuivat luomaan tähän rauhaan ruman ja jonkin aikaa kestävän särön. Vielä viikko sitten Strasbourgin joulumarkkinoilla hymyiltiin, ihailtiin upeita valoja ja juotiin kuumaa valkoviiniä jutustellen ja naureskellen. Nyt tunnelma taitaa sielläkin olla toinen – valitettavasti."

Toimittaja lienee Strasbourgin tunnelman suhteen oikeassa. Sen sijaan häneltä ei löydy minkäänlaista selitystä tapahtuneelle. Ei analyysiä siitä, mikä on tunnelman muuttumisen perimmäinen syy. Eikä luonnollisesti ehdotusta siitä, mitä ongelmalle voitaisiin tehdä.

Yhtä kaikki, tämän blogin lukijat lienevät tottuneet siihen, ettei Länsi-Euroopassa jostain käsittämättömästä syystä haluta analysoida saati tunnusta islamilaisen terrorismin luonnetta. Näin siitä huolimatta, ettei muslimiterrorismia olisi, ellei maanosaan olisi yhä kiihtyvällä tahdilla muuttanut ihmisiä Muhammedin uskonoppeja seuraavista kulttuureista.

* * *

Palatakseni Angela Merkeliin. Hän on ollut eurooppalaisen ultraliberaalin maahanmuuttopolitiikan keskeinen asianajaja. Siksi hänen surunsa, vaikka onkin varmasti aitoa, kuulostaa krokotiilin kyyneliltä. Juuri hänen poliittinen toimintansa on edesauttanut nyt Saksassa nähtyä onnettomuutta.

Ja juuri Merkelin ajaman maahanmuuttopolitiikan takia myöskään Strasbourgin joulumarkkinoiden tunnelma ei ole enää samanlainen kuin joskus ennen. Ja juuri siksi eurooppalaisten ihmisten elämä on, HS:n juttua lainatakseni, "tasapainoilua kaikkia rasittavan ylivarautumisen ja erittäin todellisten uhkien välillä".

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Muslimit puhkaisevat Saksan sodanjälkeisen trauman
Saksastakin on tullut mielenkiintoinen maa
Terrorismin uhka muuttaa maailmamme

16 kommenttia:

 1. Tapahtumien pallottelu on jo täydessä käynnissä. Terrori-teko on käsitteenä kuuma peruna, jota tiettyjen tahojen on äärimmäisen hankala tunnustaa. Jos joillakin tänä vuonna on ollut joulutunnelmaa Keski-Euroopassa, moinen taitaa olla lopullisesti pilattu.

  Blogistin mainitsema "tasapainoilu ylivarautumisen ja uhkien välillä" on suoraa seurausta Euvostoliiton selkärangattomasta avointen ovien politiikasta ja huonosti toimivista karkotuksista. Eurooppalaisen perinteen ja kulttuurin vastaiset väestöryhmät ovat jo nousseet liian suuriksi, että minkäänlainen sisäsiisti ratkaisu tilanteen parantamiseksi olisi mahdollista.

  Tosiasiaa on turha koettaa kaunistella. Saksa, Merkel ja koko Eurooppa on saanut täsmälleen sitä mitä höttöidealismilla on tilattu. Tapahtumat muuttunevat vain entistä synkemmiksi.

  VastaaPoista
 2. Mutta eihän tämä voi johtua islamista, vaan kyse on ilmastonmuutoksen aiheuttamista ilmastosodista seurausilmiöineen. Ainakin Jyrki Kasvin US-blogissa asia näin meille 'todistetaan'.

  http://jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228172-ilmastosotien-aika-on-alkanut

  Pöö-ei mitään pelättävää islamissa, väestöräjähdyksessä ... jne

  -Beowolf-

  VastaaPoista
 3. Nimi Angela meinaa enkeliä. Taitaa vain tällä kertaa olla kyseessä tuomion enkeli.

  -Juho

  VastaaPoista
 4. Saksalaisen median mukaan hyökkääjä pakeni Tiergarteniin, jossa jäi kiinni, joten ei ollut itsemurhaisku tällä kertaa. Toivottavasti saadaan oikeuteen puhumaan suunsa puhtaaksi.

  Nyt varmaankin pitää kieltää kuorma-autot. Ainakin pitää vaatia kuorma-autokortti kuskeille, ei hetkinen, niinhän vaaditaan nytkin. Auttaisiko kuskin biometrinen tunnistus, EU-direktiivi selvästi tarvitaan.

  Vai pitäisikö kieltää joulu, niin muslimit eivät uhriutuisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi,voi ystäväni,suvakit Euroopassa ja Amerikassa on jo käyneetkin sotaan joulua ja muita kristillisiä pyhäinpäiviä vastaan,juuri mainitsemasi syyn takia.
   Monikulttuurisuus=Kaunisteltu nimi vihalle länsimaita ja niiden perinteitä kohtaan.

   Poista
 5. Autosta löydetty kuolleena oleva kaveri on 95% todennäkösyydellä auton oikee kuski, jonka tämä väkijoukkoon ajanut kaveri on onnistunut teilaan ...

  VastaaPoista
 6. Mädättäjät jotka tuota porukkaa Suomeenkin tuovat ovat vihollistaistelijoiden kollaboraattoreita.Sellaisina heitä jatkossa kohtelen.

  VastaaPoista
 7. Wir schaffen das -Angela sai mitä tilasi.
  pp

  VastaaPoista
 8. Tähänastisten tietojen perusteella näyttää siltä, että terrori-iskun ottaisi kontolleen ISIS. Terrori-isku se joka tapauksessa oli. Ja tämä on vain uusi lenkki noiden tapausten pitkässä ketjussa.

  Huomiota kiinnittää noiden suvakkipiirien suhtautuminen ja suhteellisuudentajun jokseenkin täydellinen puute. Heille järkytyksen aihe ei suinkaan ole terrori-isku, vaan Halla-Ahon twiitti: ”Allah näyttää olleen suurin ainakin Ankarassa ja Berliinissä”. Sitä voi tietysti pitää mauttomana, mutta mitä ilmeisimmin se on myös oikeaan osuva. Niinpä se, ei Ankarassa tehty murha eikä Berliinin terrori-isku, on noussut muutamien blogistien pääasialliseksi järkytyksen aiheeksi. Pienenä sivumainintana on tietysti muistettu kirjoittaa, että olihan se iskukin paheksuttava (mutta ei tietysti läheskään niin kamala kuin tuo järkyttävä twiitti). Itse twiitti sai sitten seurakseen parven kommentteja tyyliin ”Jätkä istuu aivojensa päällä. Törkeää”, ” näin se paska leviää ja döllikset nielevät kakisematta ”, ” Toi äijä on kyllä niin kuvottava tapaus!”, ”Eikös tuota muuten voi kutsua vihapuheeksi. Tämäkin perse saataisiin käräjille”. Ja pitkä jono tuota samaa rataa.

  Olen tottunut pitämään Suomen kansaa harkitsevana ja jalat maassa olevana. Ne ihmiset, joiden kanssa olen tekemisissä, tukevat edelleen tätä näkemystä. Mutta onko meille todella kehittymässä fanaatikkojen polvi, jolla ei ole mitään suhteellisuuden tajua eikä halua sen enempää harkitsemiseen kuin asioiden ymmärtämiseenkään, vai onko kyseessä vain somessa mellastava marginaaliryhmä.

  VastaaPoista
 9. Eivät viranomaiset varmaan vieläkään opi. Toreille saisi johtaa vain yksi kulkuväylä autoille, jotka tuovat tavaraa ja nekin on portilla varmistettava huolellisesti. Silloin toreille ei pääse autoilla, jos betoniporsaat tukkivat pääsyn. Aika yksinkertainen ja halpa keino, järjestellä alueet uudelleen em. sopiviksi.

  VastaaPoista
 10. Pidätetty tyyppi päästettiin vapaaksi, kun ei ollut ruudinjäänteitä vaatteissa. Entä jos Isiksellä oli kaksi terroristiä yhteisellä asialla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on mahdollista, mutta minä epäilen julkisuuteen tulleiden tietojen perusteella, että aluksi pidätetty henkilö on syytön.

   Poista
 11. Jos ja kun todetaan, että kyse oli turvapaikan hakijoista, alkaa sen piilottaminen yksittäistapausten ja mielentervysongelmien alle, ikäänkuin kansaa voisi huijata, mistä on kyse. Islamistitrrorismista, joka on uhannut eurooppaa, joka on jo monesti näyttänyt mitä se ja miten hölmön Eu:n järjestelmiä käytetään hyväksi, kupataan työtä tekevän kansan varat ja kansa pannaan kärsimään erilaisten leikkausten, ym. takia puhumattakaan mitä jätämme tuleville sukupolville maksettaviksi.

  Olisi hyvä, että joku ottaisi tehtäväkseen laskea kaikki, ihan kaikki kustannukset, suorat, välilliset, ym. ja ihan kaikki avustuksen eu, ray, kunnat, ihan kaikki ja laskisi paljonko maksamme tämän toistaiseksi kuitenkin pienen marginaalin elättämisestä maassamme ja sitten sopii miettiä kuinka suuri osa erilaiste maahanmuuttajajärjestöjen saamista varoista itseasiassa siirretään ulkomaille, joilla rahoitetaan aseita, ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tidossa olevat kulut ovat jo nyt niin suuria, ettei asiassa ole mitään epäselvyyttä.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!