torstai 12. toukokuuta 2016

EU-parlamentti asetti maailmanparannuksen turvapaikanhakijatulvan torppaamisen edelle

Helsingin Sanomien mukaan EU-parlamentti on lopettanut turkkilaisille luvatun turvapaikkasirkuksen pysäyttämisen vastineeksi sovitun viisumivapauden käsittelyn, koska Turkki ei suostu muuttamaan terrorisminvastaisia lakejaan, jotka nykyisellään tukevat presidentti Erdoganin pyrkimyksiä maan diktaattoriksi. Toisin sanoen parlamentti on asettanut maailmanparantamisen EU:n omien etujen edelle.

Kuten HS artikkelinsa lopuksi toteaa, on sopimuksen lopullisen kaatumisen seurauksena Unionin alueelle tulossa "suuri joukko ihmisiä, jotka Erdoğan voi päästää hakemaan lännestä turvapaikkaa. EU:n kannattaa alkaa varautua tähän."

Tässä tilanteessa maamme hallituksen ja eduskunnan on oltava hereillä. Nyt on ennen kaikkea huolehdittava siitä, että maamme vetovoimatekijät turvapaikanhakijoiden suhteen saadaan pikaisesti minimoiduksi. Samalla on myös tuettava Itä- ja Keski-Euroopan maita, jotta mahdollisimman moni tulijavyöryä suitsiva raja-aita pysyisi paikallaan ja etelästä suuntautuva ihmisvyöry ei ulottuisi tänne pohjan perukoille samalla tavalla kuin viime kesänä.

Alkavan kesän lopulle ja syksyksi mahdollisesti ajoittuvan tulijavyöryn pysäyttäminen on se asia, jossa kannatuksensa viime vuoden epäonnistuneeseen turvapaikanhakijapolitiikkaan menettäneiden perussuomalaisten, mutta myös muiden hallituspuolueiden, kannattaisi nyt profiloitua.

Siten niiden kaikkien kannattaisi huolehtia tehtyjen esitysten läpimenosta eduskunnassa - ja vieläpä mahdollisimman pikaisesti. Ja kädet kyynärpäitä myöden ristissä toivoa, että esitysten vaikutukset ovat riittäviä ja menneet puskaradion kautta tänne tulemista harkitsevien tiedoksi.

Jos Suomen tilanne on syksyllä samankaltainen kuin puoli vuotta sitten, voivat kaikki kolme hallituspuoluetta ja erityisesti Soinin joukkue unohtaa seuraavan hillotolpan makeuden. Ja ministeriauton takapenkin pehmeyden.

Sen sijaan, mikäli Suomi pysyy tulijavirtojen ulkopuolella, voi koko hallitus lukea sen omaksi ansiokseen. Ja välttää murskatappion seuraavissa vaaleissa. Erityisestä tämä koskee Perussuomalaisia, jotka tulijavyöryn iskeminen maaperällemme pudottaisi jälleen miniatyyripuolueeksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Puoluekannatukset maailmanpolitiikan turbulenssin pyörteissä
Erkki Kettunen, HS ja kiihkomuslimien maahanmuutto
Lepsu maahanmuuttopolitiikka tuhosi Perussuomalaisten kannatuksen

15 kommenttia:

 1. The New York Times on huolissaan taistelijoiden ihmisoikeuksista, jos islamilainen valtiomromahtaa: http://www.nytimes.com/2016/05/12/world/middleeast/lack-of-plan-for-isis-detainees-raises-human-rights-concerns.html

  Eipä hätää, Suomi varmaan mielellään järjestää oikeudenkäynnit. Ihmisoikeuksille ei voi laskea hintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huolensa kullakin. Mutta toivotaan nyt kuitenkin, ettei Suoomi sotkeennu asiaan.

   Poista
  2. Se Turkin viisumivapaus on todennäköisesti sama kuin rajat auki. Espanja hääti laittomat siirtolaiset laman tultua muualle Eurooppaan antamalla eu-passit. Turkki voisi häätää merkittävän osan vieraistaan Eurooppaan, silloin kun viisumivapaus koskisi turkkilaisia. Suo siellä, vetelä täällä.

   EU:lla ei siten ole varaa antaa viisumivapautta Turkille.

   Poista
  3. Eivät Turkin "vieraat" ole turkkilaisia, eikä viisumivapaus siitä syystä koskisi heitä.

   Poista
  4. Mikä estää Turkkia myöntämästä vierailleen Turkin kansalaisuutta?

   Poista
  5. Vieraat saattaisivat jäädä Turkkiin?

   Poista
 2. Tulijoihin todella kannattaa valmistautua. Yle:n mukaan esimerkiksi 40% Afganistanilaisista haluaa muualle. Väkiluvun ollessa noin 30 milj. on 40% noin 12milj siirtolaista, jonnekin, minne?
  Kun Euroopan maine elättäjänä kasvaa, tulijoita riittää varmasti myös muista maista.
  Otammeko kaikki vastaan vai jonkun tietyn määrän tänä vuonna, entä ensi vuonna, entä kymmenen vuoden aikana jne.
  Kaiken sen humaanin ajattelun rinnalla mitä maailmassa on, täytyy olla myös itsesuojeluvaistoa ja maalaisjärkeä.
  Kun ihmiset lähtevät, ei ne tappelut sinne jää vaan kulkeutuvat ihmisten mukana.

  http://yle.fi/uutiset/kun_toivo_on_kuollut_ja_pelossa_ei_jaksa_elaa__nelja_kymmenesta_haluaa_afganistanista_muualle/8870134

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja kun tulijat ovat asettuneet turvapaikan tarjoavaan maahan (jos ovat oikeutettuva turvapaikkaan), mikä on heidän syntyvyytensä verrattuna kantaväestöön?
   Missä ajassa kantaväestö jää vähemmistöksi?

   Poista
  2. Afrikassa on suurin tulijapotentiaali. Siellä väestö kasvaa seuraavan 84 vuoden aikana kolmella miljardilla. Sieltä tulijat eivät siis ihan heti lopu.

   Poista
 3. kuka on sanonut: emme me tänne koko afrikkaa voi ottaa? ja tälläisen sanoja kulkee vapaana , eikä kukaan suvakkitaho ole nostanut moisesta rasismista älämölöä, miksi?
  koska sanoja oli kuningas harald .
  varsin viisaita sanoja sanoikin ja totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun sanoi. Muistaakseni myös presidentti Niinistö on vihjannut jotain Suomen rajallisesta vastaanottokyvystä. Ilmankos hän ei ole oikein hyvissä väleissä puolueensa nykyjohdon kanssa.

   Poista
 4. "Keskustelu "uusnatseista" Ylen vanha keino suunnata huomio muualle

  Ylen propaganda on nykyään hyvin ketterää, koordinoitua ja oikein ajoitettua. Kesän pian koittaessa EU:n miehitysjoukot eli kehitysmaiden maahantunkeutujamiehet alkavat kevätkiimoissaan mitä todennäköisimmin harjoittaa sitä ainoaa tointaan jonka he osaavat. Mediapimennosta huolimatta se aiheuttaa väistämättä ikävää julkisuutta, jota pitää "tasapainottaa" jollain todella tai kuvitellulla ikävällä, josta voidaan syyllistää kaikkia suomalaisia ja eurooppalaisia. Tähän tarkoitukseen valtamediat kuten Yle ovat käyttäneet jo pitkään nykypäivän yleisintä syntipukkia, ns. uusnatseja, joihin on voitu dumpata kaikki epämieluisa.

  Sosiaalisesti vasemmalla kallellaan olevilla kansallissosialisteilla, konservatiivisilla oikeistolaisilla ja uusliberalismia kannattavilla kauppakamarinulikoilla ei ole keskenään juuri mitään yhteistä, mutta Ylen punavihreille toimittajille ne kaikki ovat "äärioikeistoa" eri konteksteissa ja siten oiva sylkykuppi oman ylimielisyyden harjoittamiselle. Illan A-studiossa käsitellään ties monennettako kertaa sitä, miksi "äärioikeistolaisuus" kiehtoo nuoria ja miten heidät saataisiin takaisin kunnollisiksi kuluttaja-zombi kansalaisiksi..."
  http://ylewatch.blogspot.fi/2016/05/keskustelu-uusnatseista-ylen-vanha.html

  VastaaPoista
 5. Seuraavassa 4,5 minuutin mittaisessa videossa James Hirvisaari puhuu mediavallasta: https://www.youtube.com/watch?v=t73XVO956O4

  VastaaPoista
 6. "Visafreiheit für Millionen Türken: Merkel stürzt Deutschland noch tiefer ins Chaos" eli viisumivapaus miljoonille turkkilaisille: Merkel syöksee Saksan entistä syvemmälle kaaokseen,
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/stefan-schubert/visafreiheit-fuer-millionen-tuerken-merkel-stuerzt-deutschland-noch-tiefer-ins-chaos.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei viisumivapaus ole lupa asettua asumaan länsimaihin. Enkä minäkään haluaisi myöntää turkkilaisille viisumivapautta, mutta Turkin kanssa tehdyn sopimuksen hyödyt ovat olleet suuremmat kuin riskit. Jos viisumivapaus tuottaa suurempia ongelmia kuin vapaa läpikulku Turkin läpi Eurooppaan, voidaan se tietenkin perua.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!