keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Sveitsiläiskoulu aikoi nöyrtyä muslimikulttuurin edessä

Se oli Sveitsissä lähellä. Nimittäin omasta kulttuurista luopuminen keskiaikaisen uskonkiihkon edessä.

Kyse on tietenkin siitä, että kahden muslimipojan kieltäydyttyä kättelemästä naisopettajaansa oli Therwilin koulu Basel-Landschaftin kantonissa päättänyt, ettei kenenkään tarvitse kätellä opettajia vaikka kyseessä on sveitsiläisille pitkäaikaisesta perinteestä ja itsestäänselvyydestä.

Onneksi järki kuitenkin voitti, ja omasta kulttuurista luopumisen sijaan päätettiin kantonin tasolla velvoittaa kaikki oppilaat kättelemään myös naisopettajia. Ja jottei asia jäisi höpinöiden tasolle, keksittiin lain noudattamiseen kannustaa kättelystä kieltäytyville lankeavalla 4500 euron sakolla.

Vähemmän yllättävää lienee se, että 300 000 muslimiasukkaan kantonimaassa kättelypakon pelätään lisäävän uskonkiihkoisten radikaali-islamistien suosiota. Onhan se nyt keskiaikaisille aivoille itsestään selvää, että naisopettajan kätteleminen on kauhea synti.

Suomessa tähän liittyvä relevantti kysymys kuuluu, että olisiko myös meillä jotain opittavaa tapahtuneesta?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Helsingin Sanomat valehtelee jälleen
Sveitsiläinen ei tiedä miksi turvapaikanhakijoita tulvii Tornioon
Erinomaisen elinympäristön tarjoava yhteiskunta

10 kommenttia:

 1. Muslimit ovatkin metkaa väkeä: mikäli niiden vaatimuksia ei täytetä jo ennen, kuin ne keksivät ne, tai ne kokevat vähänkin itsensä syrjityiksi, niin niistä alkaa sikiämään islamin nimissä, pommivöin ja rynnäkkökiväärein riehuvia jihadisti-mielipuolia. Suvaitsevaisto esittää ratkaisuksi loputonta niiden edessä matelua ja niiden edessä liehakointia. Onko mahdollista luoda niille keinotekoinen paratiisi maan päälle, etteivät ne keksi yhtään syytä alkaa terroristeiksi? Valitettavasti ei: Niiden uskonto velvoittaa ne silmittömään murhaamiseen.
  Ainut keino ratkaista islam-niminen ongelma on lyödä niille luu niin kurkkuun, etteivät enää uskalla avata sitä muutamaan sataan vuoteen. Tämä luonnollisesti edellyttää niiden eristämistä omille alueilleen euroopan ulkopuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. YK:n ylläpitämä reservaatti vaikka Irak:n alueesta.
   Tulee paljon halvemmaksi kuin elättää ko. väkeä muualla maailmassa ja muu maailma saa elää oman kulttuurinsa mukaista elämää (lue järkiperäistä elämää).

   Poista
  2. Olen aika lailla samoilla linjoilla.

   Poista
  3. Pyydän anteeksi Professorilta ja lukijoilta, että tulikin tehtyä YK reservaatti-ehdotus vähän hätäisesti.
   YK on paljolti kaikkien muiden kuin muslimien rahoittama, joten ei ole oikein laittaa YK:ta maksamaan muslimien elatusta. Siis sitä reservaattia, joka huolehtii heidän jokapäiväisestä leivästään, asumismukavuuksista, viihdyttämisestä, imaamikouluista jne jne.
   Sehän tietysti kuuluu rikkaille muslimi-maille tai Afrikan unionille.
   Sori siitä alkuperäisestä ajatuksesta.

   Poista
  4. Ei afrikan unionillekaan, afrikasa suuri osa ei ole islaminen, kristinusko kasvaa voimakkaasti afrikassa ..

   Poista
 2. Euroopan maista Sveitsi antoi naisille äänioikeuden vasta vuonna 1971 ja Liechtenstein viimeisenä Euroopassa vuonna 1984.[3] Joissain Sveitsin kantoneissa naisten äänioikeus oli evätty 1990-luvun alkuun asti.
  Tällä mitään vaikutusta?

  VastaaPoista
 3. Ei kai mitään erityistä reservaattia tarvita. Eikö kaikilla sunni-islaminuskoa tunnustavilla olisi hyvä olla vaikka Saudi-Arabiassa? Maa on rikaskin. Ei sitten tarvitsisi kärsiä ikävässä länsimaassa.

  VastaaPoista
 4. Tämähän on malliesimerkki kulttuurien kipeästä yhteentörmäyksestä ja tulehdustilasta, johon ei ole parannuskeinoa koska kulttuurien ryhmädynamiikat menevät täydellisesti eri suuntiin.

  Mitä enemmän Eurooppa suvaitsee, sitä vahvempia viholliskuvia täytyy sosiaalisesti sitovan kulttuurin itselleen kehittää säilyttääkseen oman identiteettinä ja saadakseen tarvitsemansa sisäisen ryhmävahvistautumisen.

  Teit niin tai näin, seurauksena on aina syvenevä konflikti.

  Länsimaissa toimitaan uskoen sellaisiin yksilöindividualistisiin idealistisiin käsitteisiin kuin "ihmisarvo". Kukaan ei kysy, miten siitä että jokaisella on ihmisarvo seuraa, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään.

  Nehän eivät sopeudu. Päinvastoin. Ne voivat vain kääntää toistensa pahimmat puolet esille ja aiheuttaa eskaloituvan moraaliromahduksen.

  VastaaPoista
 5. Tämä on toivoa herättävä esimerkkitapaus.
  Kysehän oli siitä, että islamin perusteella halvempiarvoista sukupuolta syrjittiin, vai miten tuon nyt muotoilisi?
  Jos tuollainen islamiin tai yleisemminkin aatteeseen tai kulttuuriin perustuva syrjintä sallittaisiin, menetettäisiin iso osa kaikesta länsimaiseksi koetusta.

  Sivumennen sanottuna sukupuolten tasa-arvolla ratsastanut entinen presidenttimme salli tuollaisen itsensä alentamisen. Parempi olisi ollut, jos olisi vaivikaisesti vaihdattanut suurlähettilään kättelytaitoiseen. Ja ettei vain meidän nykypresidentti Niinistökin salli vaimonsa alentamista?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!