tiistai 24. toukokuuta 2016

Soini vaatii Yleisradiolta väärää asiaa

Ulkoministeri Timo Soini (ps) on tuohtunut Yleisradiolle puolueensa rinnastamisesta kansallissosialismiin ja rasismiin kallellaan oleviin ja jopa väkivaltaan liitettyihin puolueisiin. Tuohtumuksen syynä lienee tämä juttu, jossa on esitetty kartalla Ylen mielestä kansallismielisten populistipuolueiden kuulumisia.

On helppo olla Soinin kanssa samaa mieltä siitä, että Ylen uutinen "ei ole mitenkään perusteltua vaan huteraa journalismia". Sen sijaan Soinin plokikirjoituksen jatkoon eli lauseeseen "minkä en toivo olevan tarkoituksellista" en voi yhtyä.

Yleisradio toimii verovaroilla, mutta puolueetonta journalismia se ei ole harjoittanut sitten "reporadion". Eikä se harjoita sitä tämä päivänäkään, mistä Soinin tuohtumisen aiheuttanut juttu on vain yksi esimerkki. Ylen journalismi oli siis aivan varmasti tarkoituksellinen ja tehty Perussuomalaisten mustamaalaamistarkoituksessa.

Siksi Soinin vaatimus siitä "että saatatte kansan tietoon edellä mainitut tosiasiat" on väärä. Sen sijaan Yleisradiolta pitäisi vaatia korkeatasoista ja kaikkia sen toiminnan veroillaan kustantavia tahoja kunnioittavaa uutisointia. Siis myös niitä äänestäjiä, jotka antoivat viime vaaleissa kannatuksensa perussuomalaiselle politiikalle, jota puolue on parhaillaan toteuttamassa osana maan hallitusta.

Vai väittääkö Yle tosissaan, että 17,6 prosenttia suomalaisista äänesti viime vaaleissa sellaista puoluetta, jonka oikea viiteryhmä on avoimen kansallissosialistinen Kreikan Kultainen aamunkoitto tai Unkarin puolisotilaallista iskujoukkoa ylläpitävä Jobbik? Siis että joka kuudes suomalainen äänioikeutettu kannattaisi kansallissosialismia ja puolisotilaallisia iskujoukkoja?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Yleisradio nosti äärioikeiston parrasvaloihin, vai nostiko?
Mediakritiikkiä Ylen raiskaus-väitteistä
Yle kaalimaan vartijana

10 kommenttia:

 1. Ylen jutun kartan mukaan Suomi, Puola ja Sveitsi ovat äärioikeistolaisia maita. Kuolen nauruun...

  VastaaPoista
 2. Yle on Hesarin ohella toivoton tapaus. Mitään parempaa ei ole realistista odottaa. Yle on toimittajien suojatyöpaikka, jonne pääsee pakoon pahoja markkinavoimia.

  Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmista vastaava Atte Jääskeälinen on suomalaisen journalismin pahin syöpä, joka ei häviä, ennen kuin mies lähtee eläkkeelle.

  VastaaPoista
 3. Kysyin Twitterissä Ylen toimittelijalta Dan Ekholmilta, että väittääkö hän tosissaan pressaehdokas Hoferin olevan natsi. Hän vastasi että vastaukseen ei riitä Twitterin 140-merkkiä. Seuraavana päivänä hän jo taas uutisoi, että sitten Toisen maailmansodan ei Euroopassa ole nähty äärioikeistolaisia päämiehiä, joten mistään muusta ei ole kyse, kuin rinnastaa Hofer Hitlerin ja Mussolinin rinnalle.

  Ongelmallisinta on väite, että internationalistinen sosialismi (joka siis kutsuu entisen aatteellisen johtajansa Stalinin määräyksestä yhä edelleen nationalistista sosialismia "äärioikeistoksi") olisi jotenkin vähemmän vaarallinen tai enemmän inhimillinen. Jokainen EU:n kasvuhakuista (nyt jo Turkki halutaan mukaan!) toimintaa seurannut ymmärtää että Bryssel edustaa kylmän sodan aikaista Moskovaa ja Hoferin rinnastaminen Hitleriin on yksinkertaisesti järjetöntä, älyvapaata.

  VastaaPoista
 4. Yle on jo vuosikausia ollut selvä tapaus. Syy perussuomalaisten laskevaan kannatukseen löytynee kyllä enemmän muun muassa Soinin omasta peilistä kuin yleisradion tunnetusta ja yhä useammin surkuhupaisasta "uutisoinnista".

  Olisi kiva tietää, kuinka suomen kansallista etua on ajettu esimerkiksi jenkkien rukousaamiaisilla tai alistumalla hyväksymään Euroopan Unionin federalistinen hallinto ja sen nk pakolaispolitiikka. Ainakin eu-kritiikki näyttäisi täysin sulaneen perussuomalaisten ohjelmasta.

  VastaaPoista
 5. Oikeastaan YLE ja HS antoivat merkttävän panoksen Perussuomalaisten vaalimenestykseen. Ennen vaaleja ei ollut päivääkään, ettei Perussuomalaisista olisi ollut useampaa kirjoitusta, kun taas muut puolueet olivat aiheina huomattavasti harvemmin. Politiikassa kun ei niinkään merkitse se, ovatko uutiset puolesta vai vastaan, vaan tärkeintä on että puolue pysyy koko ajan tapetilla. Itse asiassa monet hölmöt ovat varmasti äänestäneet Perussuomalaisia pitkälti sen takia että sitä haukuttiin ja syyteltiin jatkuvasti.
  Mukaanlukien allekirjoittanut.

  VastaaPoista
 6. Historiassa uudet totuudet tuppaavat syntymään vastakohtina edeltäjilleen, joten tuo mainittu "reporadio" todellakin historiallisesti ottaen merkitsi puolueetonta journalismia. Tämä aikalaistason tptuus hämärtyy, kun nykyisin kaikkea tarkastellaan ideologisesti nimettynä ja leimojen läpi.

  Koko yhteiskunnallinen keskustelumme on muuttunut likimain pelkäksi ideologisten leimojen lätkimiseksi. Sellaisella ei tietenkään ole mitään tekemistä minkään totuuden tai totuudellisuuteen pyrkivän journalismin kanssa, pikemminkin siinä on kyse joukkopsykologisesta taantumasta. Leimojen lyöminen ja sen rinnalla elävä ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuri ovat nimenomaan totalitarismin asteelle taantunneen yhteiskunnan ominaisuuksia.

  Toimittajien pitäisi aloittaa yhteiskuntatieteen opinnot ihan aasta ja beesta laken uudestaan. Siitä vain Durkheim käteen ja kymmenentuhatta tuntia paneutumista siihen että yhteisöominaisuudet ja -ilmiöt ovat eri asia eivätkä palaudu yksilötason kokemukseen tai ilmiöihin.

  Jos edes perusasiat olisivat hallussa, tuskin journalismi enää voisi olla pelkkää ideologista nimeämistä ja leimailua. Siihen vähän freudilaista ajatteluperintöä päälle, niin ehkä päästäisiin siitäkin ettei journalismi olisi vain narsistitomittajien esilläoloareena, kuten se nyt on.

  VastaaPoista
 7. YLEn uutisesta "Oikeistopopulistiset, kansallismieliset tai maahanmuuttovastaiset puolueet "

  Kyllä minä ainakin äänestin persuja juuri siksi, että ne ovat ainoa kansallismielinen puolue järkevällä maahanmuuttolinjauksella. En näe mitään ongelmaa tuossa YLEn uutisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla viiteryhmäpuolueilla on muita ominaisuuksia, jotka tekevät puolueiden rinnastamisesta yhtä älykkään kuin hajuveden ja lihapullan rinnastamisesta koska jotkut tykkäävät ainakin toisesta.

   Poista
 8. "YLE VAKUUTTELEE KANSALLE, ETTÄ SUOMI JOPA TIENAA MAAHANTUNKEUTUJILLA

  Yle uutiset nosti tällä viikolla verkkosivullaan pinnalle tutkimuksen, joka tukee sen omaa maahanmuuttoagendaa. Jutussaan Raportti: Pakolaisiin satsattu raha palautuu nopeasti ja lähes kaksinkertaisena Yle antaa kritiikittömästi puheenvuoron rajattoman vapaakaupan ja maahanmuuton puolestapuhuhujan, Open Political Economy Network (OPEN) -ajatushautomon perustajalle Philippe Legrainille.

  Hänen laatimansa raportin mukaan "pakolaiset hyödyttävät uusien asuinmaittensa talouksia monilla tavoin: työpaikkoja syntyy ja palvelujen ja tavaroiden kysyntä lisääntyy, ja heidän palkoistaan karttuu veroja ja eläkemaksuja". Yhdenmukaista globaalia monokulttuuria ajavalle poliittisille-, taloudelliselle- ja mediaeliitille Legrainin puheet ovat sopivaa tilaustyötä, johon vetoamalla saadaan "perusteet" ei vain Euroopan, vaan kaikkien kansallisvaltioiden alas ajamiselle. Sen tilalle voidaan sitten synnyttää epädemokraattinen, globaali, yksilöatomistinen kulutuskulttuuri, jossa kaikki kulttuurinen ja etninen diversiteetti on vähintään vesitetty. Tuon ideologian levittämisessä ei paina edes se fakta, että menestyvien kansankuntien kannalta osaamattomien ja kognitiivisesti haasteellisten kehitysmaalaisten rahtaaminen tänne ainoastaan rasittaa kansantaloutta. Juuri siksi globalistit hyökkäävät tätä ilmeistä ja monissa tutkimuksissa todistettua havaintoa vastaan. Heille Euroopan demografian myllääminen peruuttamattomasti ei-eurooppalaiseksi noudattaa täsmälleen vapaamuurarikreivi Richard Nicolaus Coudenhove-Kalergin visiota, jossa mikä tahansa kansalle esitetty suostuttelu kuten talouskasvu käy välineeksi sekoittaa ja tuhota alkuperäiset kansat. Tässä ei ole mitään salaliittoa, sillä kaikki tämä tapahtuu täysin avoimesti kaikkien silmien alla.

  Maahanmuuton tuomia negatiivisia talousvaikutuksia on tutkinut mm. tilastotieteilijä Samuli Salminen, jonka perussuomalaisille tekemän laskelman mukaan maahanmuuttajat tulevat maksamaan Suomelle vuodessa 700 000 000 euroa. Laskelmansa hän perusti vertailemalla Suomea Norjasta saatuihin tunnuslukuihin. Kaikkialla Euroopassa tulokset ovat samansuuntaisia, mutta silti globaalieltiin juoksupojaksi ryhtyneellä Legrainilla on otsaa väittää toista:..."

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.fi/2016/05/yle-vakuuttelee-kansalle-etta-suomi.html

  "Kreivi Kalergin suunnitelma eurooppalaisten tuhoamiseksi", http://tappis.0catch.com/Kalergi_suunnitelma_eurooppalaisten_tuhoamiseksi.htm

  VastaaPoista
 9. Suomen kansallisen kivääriyhdistyksen puheenjohtaja Runo K. Kurko:

  "YLEINEN MIELIPIDE JA TODELLISUUS

  Mielipiteen muokkaajana on Yle epäonnistumassa kohtalokkaalla tavalla, sillä epäpätevät toimittajat saavat ainoastaan kansan ärsyyntymään. Eräänlaisena pohjanoteerauksena voidaan pitää Nato-trollien heikkoa tietämystä maailman tapahtumista ja USA:n tulevien presidentinvaalien tuloksen merkitystä trollien esittämiin väitteisiin. Entisen presidentti Bill Clintonin ystävän pankkiiri Jeffrey Epsteinin pedofiilirikoksista ovat Ylen toimittajat vaienneet!...

  Yle käyttää mielipiteen muokkaamiseen Natoon myönteisesti suhtautuvia “tutkijoita”, kuten Saara Jantunen, jonka tutkimustyö on osoitettu asiantuntijoiden piirissä tilaustyöksi ja siten täysin epäluotettavaksi. Yle on osoittautunut toiminnassaan olevansa yksipuolisen tiedotuksen eli valtiollisen propagandan tuottaja. Ylen toimittajien hyökkäykset Kansalaisten Mediaa vastaan on osoittautunut kääntyneen Ylen omaa toimintaa vastaan, sillä Kansalaisten Mediassa julkaistaan ajankohtaisia uutisia maahantunkeutujien rikoksista, sekä myös kantaväestön tekemistä! Ylen toimittajien väitteet “uusnatseista” ja heidän rikollisesta taustastaan ovat yleistäviä, ilman vertailua anarkisteihin. Ylen toimittajan Jessika Aron oma huumausaineisiin liittynyt rikostuomio heikentää uskottavuutta entisestään.

  Suomessa journalistina esiintyvät toimittajat ovat pääosin ainoastaan työnantajansa vaatiman “totuuden” esittäjiä, siitä ovat erinomaisia esimerkkejä Helsingin Sanomien toimittajat. Asevastaisuus ja valheellisten tilastojen esittäjänä on HS kunnostautunut, sillä toimituksen linja on ollut voimakkaasti asevastainen yli 40 vuotta. Aikanaan oikeistolaisena pidetyt lehdet, kuten Aamulehti ja Turun Sanomat ovat siirtyneet asevastaisten julkaisujen pitkään listaan. Mielipiteen muokkaus hyväksymään Islamia tunnustavat maahantunkeutujat on ns. valtamedian linja! Kansalaisten onneksi, Kansalaisten Media vahvistuu totuuden esille tuojana. Yleinen mielipide on ainoastaan muokkauksen tulos, mutta totuuden selvittyä kansalaisille on valheen puhujille työttömyys edessä!"

  Koko artikkeli: http://nra.fi/puheenjohtajalla-on-asiaa-111/

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!