maanantai 23. toukokuuta 2016

Pekka Tuomola paljasti Luona Oy:n ongelmien syyn

Pekka Tuomola on vihreä mies, joka on esiintynyt julkisuudessa vaatimassa maahan ilman papereita tunkeneille ihmisille ilmaista terveydenhuoltoa. Siten häntä voidaan pitää maahanmuuttoon erityisen positiivisesti suhtautuvana henkilönä.

Tänä päivänä Tuomola toimii vastaanottokeskusbineksessä rahaa takovan Luonan lääketieteellisenä johtajana. Nyt kun työnantaja on joutunut syytöksiin tulijoiden heikosta kohtelusta hän on joutunut selittelemään yhtiön toimia. En epäile hänen valehtelevan tai puhuvan edes muunneltua totuutta.

Siksi oli mielenkiintoista lukea hänen näkemyksestään Luonassa esiintyneiden mielivalta-, rasismi-, lahjonta- ja terveydenhuolto-ongelmien syistä. "Me olemme pyrkineet suosimaan etniseltä taustaltaan muiden kuin suomalaisten palkkaamista vastaanottokeskuksiin esimerkiksi kielitaidon vuoksi. On mahdollista, että vastaanottokeskuksissa tästä on seurannut myös kulttuurisia ristiriitoja henkilökunnan ja asiakkaiden välillä."

Tuomola siis kertoo ensinnäkin yhtiön rekrytointilinjan olleen avoimen rasistinen kantaväestöä kohtaan. Toiseksi hänen mukaansa vastaanottokeskuksissa esiintyneet ongelmat johtunevat maahanmuuttajataustaisesta henkilökunnasta.

Tästä ei ole kovin vaikea vetää sitä loogista johtopäätöstä, että jos ja kun meillä pyritään paikkaamaan sitä työvoimapulaa, joka syntyy nykyisten 273 000 työttömän löydettyä paikkansa työmarkkinoilta ja kestävyysvajeen iskiessä päälle toden teolla, syntyy työpaikoillemme todennäköisesti laajemminkin "kulttuurisia ristiriitoja". Ja niiden seurauksena Luonassa nähtyjen kaltaisia ongelmia - mielivaltaa, rasismia, lahjontaa yms...

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
HS:n pääkirjoittaja epäonnistui
Karin Creutz ja rasistinen huutelu
Jumbon irakilaisista

2 kommenttia:

  1. "Me olemme pyrkineet suosimaan etniseltä taustaltaan muiden kuin suomalaisten palkkaamista vastaanottokeskuksiin esimerkiksi...pienemmän palkan vuoksi, jotta yritys säästää kuluissa ja tekee enemmän voittoa omistajilleen."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatat hyvinkin olla oikeassa, mutta Tuomola ei maininnut mitään sellaisesta. Toisaalta positiivisesta syrjinnästä kertovassa lauseessa oli sana "esimerkiksi", mikä viitannee siihen, että muitakin syitä oli kuin kielitaito.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!