torstai 31. maaliskuuta 2016

Joukkoraiskaus laivalla ja muita mysteereitä

Eilisiltana paljastui, että Silja Linen opiskelijaristeilyllä oli tapahtunut raiskaus. Asiasta uutisoivat ruotsalaismediaan viitaten varsin yhtäpitävästi Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, MTV3 ja Turun Sanomat.

Niiden jutut lukemalla sai tietää, että neljä yli 18-vuotiasta henkilöä oli joukkoraiskannut risteilyn aikana yhden yli 18-vuotiaan ruotsalaistytön. Samoin jutuissa kerrotaan, että laivasta poistuttaessa kaikki miehet olivat kävelleet jonossa.

Lopuksi neljä henkilöä oli otettu kiinni kuulusteluja varten. Joillekin oli tehty myös DNA-testejä. Voinemme siis luottaa siihen, että raiskaajat joutuvat ruotsalaisen oikeuden eteen.

Lisävaloa tapahtumiin saamme yleensä luotettavan some-lähteestä: Paavo Tajukankaan mukaan samaisella risteilyllä on otettu kiinni kahdeksan somalitaustaista henkilöä. Heistä neljä pidätettiin epäiltynä joukkoraiskauksesta ja neljä muuta huume-epäilyjen takia.

Monikulttuuri on siis some-huhujen perusteella jälleen kerran osoittautunut voimavaraksi ja rikkaudeksi. Ja kotimainen (sekä sen siteeraama ruotsalainen) lehdistö maahanmuuttajarikollisia suojelevaksi.

* * *

Monikulttuuri uhkaa osoittautua voimavaraksi ja rikkaudeksi myös Suomen Turussa, jossa valtuuston varavaltuutettu ja vuoden uusturulaisenakin tunnettu Ahmed Al Chibib (sd) on joutunut poliisin kanssa hankauksiin. Tulli nimittäin epäilee häntä veropetoksista ja tupakkatuoterikkomuksista.

Lisäksi hän on rikkonut jo vuosia elintarvikemääräyksiä. Niiden seurauksena juhlitun uusturkulaisen välit virkamiehiin ovat tulehtuneet niin pahoin, että eräässä tarkastusraportissa mainitaan hänen kotikulttuurissaan valitettavan yleinen pommiuhkaus. Turun Sanomien uutinen ei kuitenkaan kerro, kuka sen on sanonut.

Al Chibinin osalta tulenarin kysymys liittyy kuitenkin epäilyihin, että toiminta olisi saanut jatkua poliittisen suojelun turvin. Ainakin sosiaali- ja terveyslautakuntaa johtava Jarmo Rosenlöf (sd) vahvistaa olevansa yksi heistä, vaikka kiistääkin painostaneensa virkamiehiä.

Tätä näkemystä tukee ympäristöterveydenhuollon johtaja Liisa Palmu, jota ei hänen oman kertomansa mukaan ole koskaan painostettu. Toivottavasti hän on kommentissaan rehellinen.

* * *

Aamun uutisannin perusteella jäämme siis odottelemaan sitä, pitääkö some-tieto ruotsinlaivan raiskaajien uusruotsalaisesta etnisestä taustasta paikkansa. Samoin jäämme jännityksellä seuraamaan vuoden 2009 uusturkulaisen tulevia seikkailuja.

Odotellessa voimme toivoa saavamme lisätietoa myös aamun kolmannesta mysteeristä. Sen mukaan 19-vuotias suomalaistyttö putosi Thaimaassa hotellin viidennestä kerroksesta riitaannuttuaan 26-vuotiaan ruotsalaispoikaystävänsä kanssa.

Jutun luettuani jäin miettimään oliko kyse humalaisen nuoren varomattomuudesta, poikaystävän arvelemasta itsemurhasta vai peräti aivan oikeasta murhasta? Jos kyse oli jälkimmäisestä, olisi mielenkiintoista tietää oliko suomalaisneidon poikaystävä kanta- vai uusruotsalainen?

Näin siksi, että naapurimaassamme on sattunut uusruotsalaisten parvekkeelta putoamisia silloin tällöin. Toivottavasti tässä tapauksessa ei kuitenkaan ole kyse siitä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Uusturkulaisten liikuntapalvelut
Suomen ja Ruotsin raiskaustilastot rikkovat ennakkoluuloja
Raiskaus ja raiskaus - entä sitten?

21 kommenttia:

 1. Yllättäen vaihteeksi somaleja.Lasten joukkoraiskaajapulan paikkaajat.

  VastaaPoista
 2. Minulle pisti silmään tuossa ruotsinlaivamysteerissä se, että kaikki naiset pääsivät suoraan ulos laivasta, mutta jokainen mies joutui tulemaan yksitellen jonossa ulos. Jos nyt oletetaan että nainen oli sanonut tuntomerkeiksi esim "valkoihoinen mies", niin oletan ettei laivalla muunlaisia miehiä ole ollutkaan koska kerran kaikki jouduttiin pysäyttämään. Tai päinvastoin. Jos taas uhriksi joutunut nainen ei pystynyt kertomaan edes rikoksentekijöiden ihonväriä, annan erittäin heikon ennusteen tapahtumien selviämiselle.

  Syyksi kaikkien miehien pysäyttämiseen ei käy mikään syrjinnän välttely, koska etnisyyden lisäksi myös sukupuoli on lakiin kirjattu syrjintäperuste. Jos olisin ollut risteilyllä mukana niin takuuvarmasti kysyisin syytä kohteluuni, varsinkin jos selviää että kyseessä oli tummaihoinen epäilty. Olisi mielenkiintoista kuulla vastaus.

  Jostain syystä en kuitenkaan odota tästä asiasta nousevan minkäänlaista "someraivoa"

  VastaaPoista
 3. Puolueiden tulisi olla varovaisempia ottaessaan riveihinsä näitä uuskansalaisia, ei tämä Ahmed ole ensimmäinen, jota on juhlittu tuoreena rikkautena, ja joka sitten osoittautuukin joksikin muuksi. Tanskassa on näitä eri titteleillä koristeltuja, vuoden pakolainen tms., jotka ovat sitten saatu kiinni milloin mistäkin huijauksesta. Puolue menettää mainettaan enemmän kuin saa hyötyä moninaisuutta tavoitellessaan.

  VastaaPoista
 4. Ja jälleen kerran valtamedia vaikenee raiskaajien taustasta. Puhutaan ruotsalaismiehistä. Men det var inte Pelle, Svante, Per eller Matts vaan ihan toisennimisiä. Se siitä objektiivisesta ja totuudenmukaisesta uutisoinnista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla ainakin Iltalehti kertoi Aftonbladetin haastatelleen paria näistä sankareista ennen risteilyä. Video poistettiin netistä asian selvittyä, mutta IL:n uutisessa mainittiin kuitenkin henkilöiden maahanmuuttajatausta.

   Poista
 5. Hups, myöhästyin noin 20 sekuntia tiedonvälityksessä. Olin nimittäin kopioimassa vauva.fi -sivulta (jonne joku oli tiedot kopioinut Fria tider -lehdestä) näiden raiskaajien henkilötiedot, kun sillä välin olikin sivu jo poistettu. No näinhän se tietysti on aina ollut, tässä vaiheessa kun asiaa vasta tutkitaan, ei raiskaajien nimiä saa julkaista.

  Mutta yksi oli somali, yksi oli irakilaissyntyinen, ja ne kaksi muutakin olivat maahanmuuttajataustaisia, eivät kantaruotsalaisia kukaan. Tämän verran ehkä saa kirjoittaa, ainakin täällä. Hesarissa ei toki. Siellä on taas kohdallani banni tällä haavaa, mikään kirjoittamani ei läpäise sensuuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, joku muukin on bannissa? Itse en ole saanut ainuttakaan kirjoitusta läpi sitten 24.3. Yrityksiä on ollut noin kymmenen.

   Ilmeisesti jonkinlainen puhdistus käynnissä.

   Poista
  2. Olen sitten vähän paremmin saanut läpi, mutta aika ajoin on seinä vastassa. Riippuu aiheesta,islamin uskoa ja islamisteja ei saa arvostella, tai siis kirjoittaa totuuksia. Se on nyt koettu, kolmasti yritin kommentoida yhtä suomalaisia mollaavaa artikkelia, tuloksetta.

   Ja pohjalaisena sanon ja kirjoitan asiat suoraan niin kuin ne on, ei pidä yrittää selittää pois juurikin noita (ääri)-islamistien rikoksia.

   Poista
  3. Kokeilin saada läpi paria mitäänsanomatonta lyhyttä kommenttia, ja sain kuin sainkin ne läpi.

   Moderointipolitiikka taitaa olla nyt asennossa: "väärien mielipiteiden vaientaminen".

   Moderointi on hyvä asia, tiettyyn pisteeseen asti. Sillä saadaan asiaton solvaus pois. Kun sitä aletaan käyttämään suodattimena, jonka avulla piilotetaan eriävät mielipiteet, se tappaa koko keskustelun.

   Yle oli hyvä esimerkki tuosta. Ennen kuin poistivat kommenttiosiot muista kuin parveketupakointia käsittelevistä uutisista, sensuuri oli keskustelua erittäin voimakkaasti ohjaava tekijä, mutta hieman eri tavalla kuin olisi voinut kuvitella.

   Kokeilujeni mukaan oli helppoa saada "Katainen on homo!" -tasoisia kommentteja läpi. Mutta jos perustelit miksi olit eri mieltä hänen talouspolitiikastaan, sanomisistaan tai jopa todistit hänen väittämiään vääriksi, kommentit katosivat sensuuriin. Hyvinkin pitkiä Kataista tukevia kommentteja sai läpi, joten pituus ei ainakaan ollut syypää.

   Moderointipolitiikka oli siis selvästi säädetty luomaan vastapuolesta kuva asiattomina sisällöttäminä huutelijoina. Tämä on sellaista hienovaraista mielipidevaikuttamista, jota ainakaan minä en halua olla pakollisilla maksuilla kustantamassa.

   Poista
 6. Tarkennan vielä tuota edellistä viestiäni. Olisin kopioinut vain linkin tuolle sivulle, en henkilötietoja.

  VastaaPoista
 7. Vielä tarkennus, ei ollutkaan somalia joukossa. Tietoa näistä raiskaajista on kyllä saatavilla, vaikka ne joiltain sivustoilta onkin poistettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Some-huhujen ja Iltalehden perusteella on siis selvää, että raiskauksen taustalla on Ruotsin monikulttuurinen politiikka. Sen sijaan monikulttuurin täsmällisestä taustasta vallitse erilaisia käsityksiä - somaleita vai joitain muita? Itse maahanmuuttopolitiikan suhteen asialla ei liene merkitystä.

   Poista
 8. Suomen lammasmainen uutisvälitys toimii. Kirkon polttajan henkilöyttä korostettiin kantasuomalaisena ikään kuin anteeksi pyytävällä sävyllä. Näiden neljän kehitysmaalaisen joukkoraiskaajan henkilöyttä taas suojellaan iltapäivälehtiä myöten. Olisivatkohan nämä keskiruotsalaiset nuoret miehet niitä Öresundin valloittajia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätköhän jo kaikki jotka oppia haluavat ole oppineet, että jos media ei nimenomaan kerro rötöstelijän olleen kantasuomalaisen, niin sitten se ei ollut. Kremnologia on tullut takaisin.

   Poista
 9. Ihmeellistä hyssyttelyä samaan aikaan Suomessa:
  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/186203-yle-vahvistaa-kummelin-aziz-patkat-sensuroitiin-areenasta-sita-vaativat-kummeli
  heppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Stalinin Neuvostoliitossa: historia pitää muokata kulloistakin poliittista tilannetta vastaavaksi. Ilmeisesti tätä ei osata edes hävetä.

   Poista
 10. Maahanmuuttajataustaisiahan nuo laivasankarit taisivat sitten olla. Lisäksi kaksi heistä on epäiltynä avunannosta murhaan:

  http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016033121348419_ul.shtml

  VastaaPoista
 11. Ruotsalaisen kansankodin sisäistä hajoamista monikulttuurisuuden seurauksena kuvaa hyvin Ruben Östlundin elokuva "Play", joka nähtiin YLE:n Teema-kanavalla toissailtana.

  Elokuva on yksi yhteen -dokumenttityylillä toteutettu fiktio joka tuo katsoja silmien eteen yhteisöjen moraalikoodistojen hajoamisen kaikessa ankeudessaan ja ahdistavuudessaan. Afrikkalaistaustainen lapsi- tai nuorisojengi kiusaa hyvinkasvatettuja ruotsalaislapsia, joilla ei ole mitään henkisiä eväitä vastata vähäjärkiseen jäynäämiseen. Ilmassa on myös väkivallan uhkaa.

  Ohjaaja otti aiheensa uutisista ja tutustui tällaisia tapauksia käsitteleviin oikeudenkäyntipöytäkirjoihin. Yhteiskuntatilanteen totaalista toivottomuutta täydentävät elokuvassa vielä kontrastina kohtaukset, joissa kansankodin kunnolliset ihmiset mm. pyyhkivät sormenjälkiä konttorinoven lasi-ikkunasta ja lakaisevat roskat kohteliaasti anteeksipyydellen jengiläisten penkin alta sekä kantavat huolta kehdosta, joka junassa tukkii määräysten vastaisesti hätäuloskäynnin oven.

  Vuonna 2011 valmistunut elokuva sai Pohjoismaiden neuvoston filmipalkinnon ja myös ruotalaiskriitikot palkitsivat sen vuoden parhaana elokuvana. Ohjaajan muutkin elokuvat ovat kansainvälisesti menestyneitä. Oman elokuvakulttuurimme alennustilasta johtuen meillä tuskin kukaan edes tietää nimeä Ruben Östlund.

  Elokuva on ymmärtääkseni vielä kuukauden päivät nähtävillä Areenassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista muuten miten tuo ohjelma näytetään areenassa, kun yle syytetään kokoaika siirtolaisuuden ongelmien valkopesusta

   Poista
  2. YLE:n harrastama valkopesu taitaa olla suoraa seurausta ohjelmatoiminnan säännöstöstä, jotka ohjeistavat monikulttuurisuuden esilletuomiseen ja edistämiseen. Varsin vähän julksuudessa on puhuttu siitä että ohjeistus on ennemminkin poliittinen ideologiavalinta kuin mikään yleisinhimillisiä päämääriä palveleva periaatejulistus.

   Säännöstön monikulttuurisuutta koskevat kohdat ovat kotoisin ajoilta jolloin moniarvoisuus ja monikulttuurisuus käsitettiin synonyymeiksi. Nykyisin pitäisi korostaa noiden käsitteiden periaatteellista eroa -- sitä että ne tosiasiassa ovat toisensa pois sulkevia vastakohtaisuuksia.

   YLE:n tarjonnassa on ollut aniharvoja monikulttuurisuutta kriittisesti käsitteleviä ohjelmia. YLE on yksi niistä medioista jotka ovat niin sanotusti sulkeneet silmänsä ja "valinneet puolensa". Valitettavasti valinta vain ei palvele kenenkään etua, vaan osaltaan antaa oikeutusta sille massiivisessa mittakaavassa meneillään olevalle ihmiskokeelle, monikulttuurisuuskokeelle, joka tulee romauttamaan vanhat eurooppalaiset valtiot sisältä käsin.

   Poista
  3. Mainitsemasi tietoinen poliittinen valinta on erityisen moitittava yhtiölle, joka toimii kaikilta suomalaisilta kerättävien verovarojen varassa.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!