torstai 24. maaliskuuta 2016

Brysselin iskut juonsivat oikeuslaitoksen rikollisia suosivasta linjasta

Helsingin Sanomat kertoo Brysselin tapahtumien tekijöistä seuraavaa.

"Ibrahim... ja Khalid el-Bakraoui[lla] on lehtitietojen mukaan Belgian passi... Ibrahim tuomittiin... oikeudessa jo vuonna 2010. Hänen kerrotaan hyökänneen Brysselissä rahanvaihtotoimistoon ja ampuneen sen jälkeen poliisia Kalašnikov-rynnäkkökiväärillä. Khalidin puolestaan kerrotaan syyllistyneen väkivaltaiseen autokaappaukseen vuonna 2011.

Turkin viranomaiset kertoivat keskiviikkona uutistoimisto Reutersille, että Ibrahim el-Bakraoui karkotettiin viime kesäkuussa Turkista Hollantiin... Turkki varoitti sekä Belgiaa että Hollantia miehen taustoista...

24-vuotias Laachraoui... oli Brysselin ensimmäisiä Syyriaan lähteneitä jihadisteja ja hänellä oli jo vuonna 2012 taistelunimi ´Abu Idriss´. Laachraoui etsintäkuulutettiin jo joulukuun alussa."

Edelle kopioimani perusteella yksi Brysselin terroristi-iskun osasyistä oli länsimaisen oikeusjärjestelmän rikollisia ymmärtävä rangaistuslinja, sillä mitä ihmettä rynnäkkökiväärillä poliisia ampunut henkilö tekee vapaana kuuden vuoden kuluttua? Etenkään kun Turkin viranomaiset olivat varoittaneet belgialaisia.

Pohdittavaksi jää myös suhtautuminen terroristijärjestöihin kuuluviin henkilöihin. Miten "yksi ensimmäisistä jihadisteista" on päästetty Syyriasta takaisin Eurooppaan? Ja miten hänen on onnistunut pysytellä vapaana etsintäkuulutuksesta huolimatta?

* * *

Samaan aikaan Suomessa hovioikeus linjasi, ettei terroristijärjestönä jo pitkään tunnettua Al-Shababia tietoisesti tukenutta henkilöä voida tuomita terrorismista, koska hän saattoi olla tietämätön rahojen käyttämisestä terrorismiin. Tuomion peruste ei ole yksiselitteinen, mistä kertoo käräjäoikeuden antama rangaistus samasta teosta.

Tapahtunut vahvistaa sitä käsitystäni, että oikeusjärjestelmässämme ylempiin oikeusasteisiin valikoituu todellisuudesta irrallaan olevia ihmisiä. Olen kirjoittanut asiasta jo aiemmin.

Belgian tapauksen yhteydessä on syytä muistaa myös hovioikeuden päätös vapauttaa yksi Suomen kaikkien aikojen häikäilemättömimmistä rikollisista, eli  Abdiqadir Osman Hussein syyskuussa 2016. Näin siitä huolimatta, ettei päätös saanut tukea miestä tunteneilta tai tutkineilta viranomaisilta. Toivottavasti Abdiqadir ei tunne samanlaista viehtymystä terrorismiin kuin edellä mainitut "belgialaiset" uskonveljensä.

* * *

Ei kuitenkaan niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Helsingin Sanomat nimittäin kertoi, että Suomen poliisi on lennättänyt Irakiin jo noin 500 sieltä maahamme parempaa elintasoa etsimään saanutta, mutta saamaansa palvelutasoon tyytymätöntä "hädänalaista". Hintaa operaatiolle on kertynyt vajaa miljoona euroa.

Kyse on ehdottomasti yksi kuluvan vuoden parhaista julkisista investoinneista, koska maahamme jäävien irakilaisen keskimääräiset kustannukset veronmaksajalle heidän elämänsä aikana ovat samaa luokkaa - eli noin miljardinmiljoonan. Siten yhden tänne jääneen irakilaisen kustannuksella on voitu maksaa 500 muun kuljetus takaisin kotimaahansa. Tuotto on siis noin 500-kertainen.

Toki vielä paremman tuoton saa niille sijoituksille, jotka estävät irakilaisten tulon kokonaan maahamme. Mallia siitä näytti alkuviikosta tasavallan presidentti, joka sopi itärajan tukkimisesta itäisen naapurimme kanssa. Samaan sarjaan pääsisi hallitus, mikäli se eduskunnan tukemana päättäisi vähentää Suomen houkuttelevuutta tulijoille tavalla tai toisella - mieluiten molemmilla.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Terrorismi kuriin itsesensuurilla ja muslimiyhteisöjen tuella
Suomen Perustan laskelman puutteet vähättelevät somalien ja irakilaisten aiheuttamia kustannuksia
Abdigadir Osman Hussein vapautetaan hovioikeuden päätöksellä16 kommenttia:

 1. Professori kirjoitti:"Samaan sarjaan pääsisi hallitus, mikäli se eduskunnan tukemana päättäisi vähentää Suomen houkuttelevuutta tulijoille tavalla tai toisella - mieluiten molemmilla."

  Mallia voi ottaa Puolan pääministerin ilmoituksesta, jonka voi tänään Yle uutisista lukea:
  "Puolan pääministeri Beata Szydlo ilmoitti keskiviikkona, että Puola ei aio ottaa vastaan sovittua 7 000 turvapaikanhakijaa. Syynä on Brysselin tiistainen terrori-isku."

  http://yle.fi/uutiset/puola_ei_suostu_vastaanottamaan_kiintiopakolaisia_brysselin_iskun_jalkeen/8765099

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen pääministeri Sipilä ilmoitti viime syksynä antavansa kotinsa turvapaikan hakijoiden käyttöön. Tuolla ilmoituksella hän todennäköisesti osaltaan aiheutti ulkomaalaisten ryntäystä Suomeen ja Eurooppaan. (Vaikka Sipilä ei sitten lopulta kotiaan antanutkaan heille).

   Nyt Puolan pääministeri toimii aivan toisin.

   Jätän lukijan arvioitavaksi kumman maan pääministeri toimii oman maan ja oman maan kansalaisten edun ja turvallisuuden huomioiden.

   Toinen asia mikä mieltäni nyt askarruttaa, että syyttävätkö Puolalaiset pääministeria ja hallituksen jäseniä rasisteiksi vai ovatko he iloisia, että pääministeri toiminnassaan ensisijaisesti ajattelee oman maan etua?

   Poista
  2. Mitä kertoo suomalaisesta mediasta se, ettei meillä ole julkisuudessa juurikaan keskusteltu Sipilän vastuusta?

   Poista
 2. Suomalaisella veronamaksajalla ei ole mitään velvollisuutta maksaa noiden raiskaajalomalaisten palautuksistakin.Jos paskasakilla ei ole varaa maksaa lentojaan pois itse niin rannasta uimaan vaan.Ikävä juttu jos ei jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi voisi tehdä nyt peliliikkeen ja sopia Venäjän kanssa palautuksista sekä niistä maksettavista korvauksista. Tällöin viisumiton ja turvapaikkaa saamaton turisti heivattaisiin kertaheitolla Schengenin ulkopuolelle, nyt turvalliseksi julistettuun maahan. Ei mitään tarvetta vaeltaa euroopan läpi ja eurooppaahan kiinnostaa vain luvattoman tulijan poistaminen alueeltaan. Ja lyhin tie tähän käy Suomen itärajan yli.

   Venäjälle turisti saisi mukaansa Suomen kustantaman junalipun, viikon voimassa oleva transit-viisumin sekä ohranan jakaman selkeän tiedon seurauksista jos sen rauettua vielä löytyy federaation alueelta ilman asianmukaisia dokumentteja. Eu:ssa ei kiinnostaisi sen enempää suvereenin naapurivaltion ulkomaalaispolitiikka.

   Turisteilla tulisi täten Schengen-matkansa päätteeksi ns. pää vetävän käteen.

   Poista
 3. Oikoluentaa: "- eli noin miljardin." p.o. miljoonan. Vai?

  Asiaan. Suomen hovioikeudella on yksi puolustus, hovin jäsenet saattavat jo kärsiä dementiasta, mikä selittäisi hyvin heidän viime aikoina tekemänsä oudot päätökset maahantunkeutujien tekemien rikosten tuomioista. Toisaalta jos he kärsivät dementiasta, tämä herättää kysymyksen miksi he ovat korkeassa vaikutusvaltaisessa asemassa eivätkä dementiaosastolla?

  VastaaPoista
 4. Saas nähä millon helsingissä tapahtuu ensimmäinen rymistely...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villi veikkaus. Noin vuonna 2035, kun viime vuoden tulijajoukon jälkeläiset ovat kasvaneet terroristi-ikään.

   Poista
 5. Seuraava rymistely tulossa?
  http://yle.fi/uutiset/ap_isis_on_kouluttanut_400_terroristia_iskemaan_eurooppaan/8765350

  VastaaPoista
 6. Näyttää pahasti siltä, että niin poliitikot kuin mediakin linnoittautuvat vahvasti vanhoihin ennakkoluuloihinsa. Eivät mitkään tapahtumat eivätkä mitkään niitä koskevat tiedot tunnu hetkauttavan tuota samoilla raiteilla junnaamista ja samojen fraasien toistelua. Ja kun tarkastelee noiden terrorismintutkijoiden kommentteja, herää epäilys, että tittelissä on kirjoitusvirhe. Sen tulisi olla terrorismintukija.

  VastaaPoista
 7. Brysselin terrori-iskut eivät ole muuttaneet valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) maltillista näkemystä Euroopan tilanteesta.
  "En haluaisi vetää suoria yhtäläisyyksiä uskontoon ja tähän tilanteeseen" Stubb linjaa

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001145449.html

  Missä hötössä tämä haahuilija eläää?

  heppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stubb on tuuliviiri, joka kääntyy siihen suuntaan, josta uskoo rahaa tulevan. Välittömästi eduskuntavaalien jälkeen hän julistautui konservatiiviksi. Nyt, kun suurinta meteliä pitävät liberaaleiksi julistautuneet (mikä ei tarkoita sitä, että kyse olisi todellisista liberaalesta), hän myötäilee sitä suuntaa. Ja jos Brysselin iskut saavat suunnan EU:ssa muuttumaan, Stubb kääntyy sitten siihen suuntaan. Ja, tapansa mukaan, aina vähän jälkijättöisesti.

   Poista
  2. Ihmettelin itsekin Stubbin kommenttia. Muslimin islamin nimissä tekemä teko liittyy aina islamiin riippumatta Stubbin yhtäläisyyksien vedoista. Se on sitten eri asia kuinka hyvin tuo teko kuvaa koko islamia.

   Poista
 8. Emeritusprofessori Vihavainen kirjoittaa hyvin: Irtisanoutumisesta

  Tosiaan, muslimien johtajia on vaadittava irtisanoutumaan terrorismista. On selvitettävä tukijat ja pantava vastuuseen.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!