tiistai 28. huhtikuuta 2015

Maahanmuutto rämettää virkamiesten loogista ajattelua

En malta olla kommentoimatta pikaisesti uutista, jonka mukaan Porin kaupunki on tyrmännyt Perussuomalaisten ehdotuksen myöntää Satakunnan Monikulttuuriyhdistykselle tukea vain 50 000 euroa. Muut puolueet halusivat lisätä pottia ja näin yhdistys saa 70 000 euroa + lisäksi EU:n maksaman uutisessa tarkemmin määrittelemättömän tuen.

Uutisen lopussa kerrotaan apulaiskaupunginjohtajan suulla, ettei 20 000 euron lisä ole keneltäkään pois. Onhan mm. suomalaisten sotaveteraanien yhdistys on saanut vastaavaa tukea.

Valitan, mutta en ymmärtänyt logiikkaa.

Vai onko kaupungilla jonkinlainen painokone, jolla voidaan painaa 20 000 euron omaisuus, jotta summa ei tarvitsisi kerätä veroina, vähentää kaupungin muista menoista tai ottaa velaksi? En usko, sillä sellainen olisi EU:ssa laitonta.

Porin kaupunki apulaiskaupunginjohtajineen  liittyi avustuspäätöksensä perusteluiden kautta kyllä mainioon joukkoon. Porihan on ruotsiksi Björneborg - siis niin samalta kuulostava kuin Etelä-Ruotsin mahtikaupunki Göteborg, että luulin noin metrin mittaisena kyseessä olevan saman kaupungin.

Samankaltainen näyttäisi olevan myös kaupunkien suhtautuminen maahanmuuttajiin ja veteraaneihin. Muistanette muutaman päivän takaisen uutisen Göteborgista, missä  väkivaltaisiä ääriryhmiä tarkkaileva virkamies rinnasti ISIS-järjestön puolesta sotimaan lähteneet talvisodassa Suomen avuksi tulleisiin ruotsalaisveteraaneihin.

Valitan, etten ymmärtänyt tämänkään virkamiehen logiikkaa.

Siinä missä ISIS on syntynyt valloittaakseen ja alistaakseen koko maailman, tulivat ruotsalaisvapaaehtoiset avuksi imperialistisen suurvallan massiivisen hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle pienelle naapurimaalle. Ja siinä missä ISIS on kunnostautunut terrorisoimaan kaikkia vastaan tulevia, kielsi väkivaltaisen hyökkäyksen kohteena ollut Suomi hyökkääjämaan siviiliväestön terrorisoimisen omilta joukoiltaan. Missä siis looginen peruste rinnastukselle?

Mutta sananvapauden ystävänä suon toki jokaiselle oikeuden omaan logiikkaansa. On kuitenkin harmillista, että näiden suomalaisten ja ruotsalaisten linnakaupunkien (borg=linna) virkamiehistön logiikka näyttäisi olevan varsin sumeaa ja todellisuudelle vierasta. Ja sen seurauksena maahanmme länsimaisen elämänmuodon pelastaneet veteraanit tulevat sotketuksi sellaiseen joukkioon, johon kuuluvat ihmiset tulevat runsastuessaan hävittämään tuon elämäntavan niin Suomesta kuin Ruotsistakin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Abdigadir Osman Hussein vapautetaan hovioikeuden päätöksellä
On hienoa olla suomalainen!
Hallitus haluaa naisten juoksevan pakoon miehen nähdessään

7 kommenttia:

 1. Eilen oli kansallinen veteraanipäivä. Minkä puolesta nuo urhoolliset ihmiset taistelivat?

  Eivät ainakaan nykyisen täysin holtittoman eriarvoistamisen eivätkä tämän aivan absurdin muslimimamujen suosimisen.

  VastaaPoista
 2. Varsin metkaa logiikkaa on myös siinä hovioikeuden Agadirin armahtavassa lausunnossa, jossa luettiin armahdusta puoltavaksi seikaksi se, ettei päihdeongelmattomalla Abdigabdilla ole päihdeongelmaa. Tulee mieleen se Mark Twainin "kapteeni taivaassa"-kirja, jossa enkelit itkivät ilosta, kun lammas, jonka vuonan susi söi, ei vihan vallassa raadellut sutta hengiltä. Tämä tietysti oli esimerkkinä monimutkaisempi, kuin se minkä kanssa hovioikeus paini. Varmasti voi nyt hovioikeuden tuomarit illalla painaa päänsä tyytyväisinä tyynylle ja sanoa: Tänään oli hyvä päivä töissä. Poikakirjatason moraaliknopin edessä naama tosin näytti nollaa, mutta pääsin oikein uutisiin.

  VastaaPoista
 3. Monikulttuurisuus on kuten muutkin uskonnot.Se sumentaa loogisen ajattelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on juuri niin kuin sanot. Luitko muuten tämän kirjoitukseni jokin aika sitten.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Eivät kaikki uskonnot sumenna loogisuutta. Nykypäivän paradoksi on se, että rationaalisuus ja materialistinen realismi johtavat epärationaalisuuteen ja epäloogisuuteen. Sitähän nykypäivän poliittiset muodit maahanmuutto, liberalismi, sosialismi ja monikulttuurisuus ovat. Konservatiivinen ekonomisti ja yhteiskuntatieteilijä Thomas Sowell on selittänyt kirjoissaan Vision of the Anointed; Conflict of Visions; ja Intellectuals and Society miksi niin tapahtuu. Sowellin kirjat ovat kokonaisuutena erinomaisia. Älykkyyteen liittyvissä asioissa hänellä on taipumus tehdä virheitä, koska ne eivät ole hänen alaansa, ja hän noudattaa osittain poliittisesti "korrekteja" periaatteita, tosin vähemmän kuin liberaalit.

  https://www.adlibris.com/fi/kirja/the-vision-of-the-anointed-9780465089956

  https://www.adlibris.com/fi/kirja/the-vision-of-the-anointed-9780465089956

  https://www.adlibris.com/fi/kirja/intellectuals-and-society-9780465025220

  http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Sowell

  Seuraavasta kirjoituksesta selviää, miksi liberaalit vastustavat maahanmuuttokritiikkiä ("rasismia") niin irrationaalisesti, miksi konservatiiveilla on erilainen käsitys maahanmuuttokritiikistä ja "rasismista" kuin liberaaleilla, ja miksi liberaalien ja konservatiivien maahanmuuttokritiikkiin ja "rasismiin" liittyvä väittely päättyy niin usein umpikujaan, nimittelyyn, eri asioista puhumiseen, moralisointiin, tms.

  http://hiljaistapohdintaa.blogspot.fi/2015/04/liberaalit-ajattelun-keskustelun-ja.html

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!