sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla

Merenkulkua on harrastettu kymmeniä tuhansia vuosia. Sinä aikana meri on vienyt lukemattomia ihmishenkiä, joiden muistona esimerkiksi Itämerellä on joukoittain hylkyjä.

Meren armottomuuden takia on jokaisella vesillä kulkijalla velvollisuus auttaa merihätään joutunutta. Tämä periaate on ollut merenkulussa itsestäänselvyys, eikä siitä ole aiemmin aiheutunut juurikaan ongelmia. Päin vastoin, vuosisatojen kuluessa pelastuneiden ihmisten määrä lienee valtava.

Nykyaikainen kansainvaellus Lähi-Idästä ja Afrikasta Eurooppaan on kuitenkin asettanut tämän hyvää tarkoittavan periaatteen aivan uuteen valoon. Sen seurauksena ihmisten salakuljettajat ovat kehitelleet hyvän bisneksen lähettämällä ihmisillä täyteen pakattuja merikelvottomia laivoja Välimeren yli ja järjestäneet heidän joutumisensa merihätään lähellä Italian rannikkoa.

Tämän seurauksena italialaiset eivät ole voineet muuta kuin pelastaa hätään joutuneet. Näin Italiaan ja sieltä edelleen muuhun Eurooppaan virtaa hallitsematon ihmisvirta, joka hakee maanosastamme helpompaa elämää kuin heille on tarjolla sekasortoisissa kotimaissaan.

Valitettavasti ihmissalakuljettajien edellä kuvattu bisnes on riskialtista, ja kuulemme yhä useammin tapauksista, joissa merikelvottomat hätään joutuneet alukset ovat jääneet huomaamatta ajoissa ja niiden mukana on menetetty satoja ihmishenkiä. Viimeksi eilen 700 ihmistä hukkui kelvottoman aluksen kaaduttua.

Sen sijaan, että suomalainen media kauhistelee kerta toisensa jälkeen näitä tragedioita, kannattaisi sen pohtia murhenäytelmiin johtanutta kehitystä. Koska vain pieni osa tulijoista on henkilökohtaisen vainon kohteena, ja siis turvapaikan tarpeessa, ei kansainvälisen ihmisvirran syynä ole minkäänlainen kansainvälinen sopimus vaan sinänsä ymmärrettävä paremman elintason hakeminen.

Parempi elintaso puolestaan on Suomen kaltaisessa sosiaalidemokratiassa mahdollista saada joko työtä tekemällä tai sossun luukulta. Luku-, kieli- ja kirjoitustaidottoman ihmisen osalta kyseeseen tulee käytännössä vain jälkimmäinen.

Sosiaaliturvahan on alkujaan tarkoitettu sellaisten henkilöiden välttämättömän toimeentulon turvaamiseen, jotka eivät kykene hankkimaan toimeentuloaan töitä tekemällä. Lainsäätäjän aikomuksena on ollut oman kansakunnan heikko-osaisimmista huolehtiminen. Koska sosiaaliturva on monissa EU-maissa (esimerkiksi Suomessa) kuitenkin asumisperusteinen, on siitä syntynyt tehokas houkute koko maailman köyhille.

Edelle kirjoittamani perusteella voimmekin hahmotella perimmäisen syyn sille, miksi Välimerellä kuolee kerta toisensa jälkeen suuria ihmisjoukkoja. Tragedian logiikka menee seuraavasti.

Eurooppalaiset päättivät aikanaan huolehtia omista vähäosaisistaan, ja loivat sitä varteen ilmaista rahaa jakavan järjestelmän. Maailman kurjuudesta kauhistuneet eurooppalaiset päättivät ottaa vastaan myös muualta tulleita hädänalaisia, jolloin tieto ilmaisesta rahasta kulkeutui vähitellen kaikkialle köyhempiin maihin, joissa olosuhteet elämälle ovat usein vaikeat ihmisten keskinäisen vihanpidon seurauksena. Näin yhä useampi köyhien maiden asukas päätti jättää kotiseutunsa ja otti tavoitteekseen päästä ilmaisen elämän pariin Eurooppaan.

Koska matka EU:n alueelle oli hankala, kasvoi EU:n rajojen ylittämistä varten laiton ihmissalakuljetusklusteri, jonka bisnesideana oli järjestää rajojen ohitus korvausta vastaan. Pian huomattiin asian järjestyvän yksinkertaisimmin järjestämällä asiakas merihätään lähellä EU:n rannikkoa, jolloin merenkulun kansainväliset säännöt varmistivat hänen pääsynsä EU:n alueelle.

Siellä tulijan otti ja ottaa edelleen vastaan maahanmuuttoklusteri, johon kuuluu lukematon määrä ihmisiä valtion virkamiehistä ja tulijoita avustavista juristeista aina vastaanottokeskusten pyörittäjiin ja tulkkeihin. Sosiaaliturvansa tason osalta heikomman turvan takaavissa Etelä-Euroopan maissa viimeinen hyödynsaaja on usein laittoman maahanmuuttotyövoiman hyödyntäjä, mutta pohjoismaissa se ei ole ollut tarpeen, koska meillä on ainakin toistaiseksi ollut varaa kustantaa tulijoille heidän kaipaamansa elintaso ilman mitään vastinetta.

Yhtä kaikki, kaiken tämän sivuvirtana on Välimerelle syntynyt kuolemanloukku. Ja jälleen kerran on tullut todistetuksi, että tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Voidaanko yli 90% kannatusta nauttiva kansalaisaloite hylätä eduskunnassa?
Sisäsiittoisuudesta on etua monikulttuurisessa yhteiskunnassa
Muslimisoituva Suomi ja naisrauha

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kiitokset erittäin hyvästä kirjoituksesta. Vaikka oma kommenttini meneekin ehkä mauttoman huumorin puolelle, niin kirjoituksesi osui ja upotti.

  (poistin aikaisemman kommentin epäselvyyden vuoksi)

  VastaaPoista
 3. En tiedä, kuinka helvetin kauan vie tajuta oikeasti, että jotain ratkaisevaa pitää tapahtua joko hyvällä tai välivalloin siellä lähtömaassa; ettei tämä nykyinen touhu voi jatkua loputtomiin

  VastaaPoista
 4. En tiedä koska Eurooppa ymmärtää vai ymmärtääkö koskaan. Joka tapauksessa on selvää, etteivät lähi-itäläis-afrikkalaiset tulijat tai heidän varaansa rakentuva bisnes lopu ennen kuin Euroopan houkuttelevuus poistuu tai poistetaan. Se poistuu silloin kun Eurooppa muuttuu samanlaiseksi kuin tulijoiden lähtömaat ja poistetaan mikäli Euroopan äänestäjät niin haluavat. Tänään on suomalaisten vuoro yrittää, joten käykääpä uurnilla, ellette ole vielä käyneet.

  VastaaPoista
 5. Ihmettelen sitä, miksei eurooppalainen valtamedia suureen ääneen huuda "IHMISSALAKULJETTAJAT MURHASIVAT TAAS 700 IHMISTÄ!" tai muuta vastaavaa paremmin totuudenmukaista.

  Siitähän tässä on kysymys: mafiosojen ja näiden lahjomien virkamiesten rahanahneudesta.

  Kieltäydyn jyrkästi tukemasta järjestäytynyttä rikollisuutta.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!