torstai 16. huhtikuuta 2015

HS jatkaa propagandaansa katkeraan loppuun asti

Helsingin Sanomat näyttää tämän aamun pääkirjoituksessaan pitäytyvän ovelalla propagandalinjallaan, jolla se myös aloitti vaalikampanjansa. Lehti nimittäin spekuloi otsikkoa myöden sillä, tuleeko Keskustavetoisen hallituksen pääkumppaniksi Kokoomus vai SDP.

Näin siitä huolimatta, että gallupien mukaan vaalien kakkossijasta ja sipiläläisten päähallituskumppanin asemasta kilpailevat näiden lisäksi vahvasti Perussuomalaiset, joilla HS arvioi kuitenkin olevan vain hyvät mahdollisuudet hallituksen apupuolueeksi. Tämä väite on omituinen, etenkin jos huomioidaan mielipidetiedustelujen taipumus aliarvioida kerta toisensa jälkeen soinilaisten todellinen kannatus eduskuntavaaleissa.

Tällaisella kirjoittelulla on luonnollisesti tarkoitus aktivoida Rinteen ja Stubbin porukoiden äänestäjiä ja vastaavasti demotivoidan Perussuomalaisten äänestämistä harkitsevia. Uskon, että tämä psykologia toimii ainakin osalle äänestäjistä.

Sen verran muutosta lehden asenteissa on viime marraskuun jälkeen kuitenkin tapahtunut, että tällä kertaa Perussuomalaisille tarjotaan sentään edes hallituksen apupyörän paikkaa eikä enää epäillä puolueen kykyä tai halua pysyä hallituksessa.

Se taakka on siirretty Vihreille ja Vasemmistoliitolle - ilmeisesti siksi, ettei puolueiden kuluneen vaalikauden hallitustaipaleesta voi tehdä muutakaan johtopäätöstä. Tai ainakin sellainen olisi liian läpinäkyvää lehden vaivihkaiselle propagandalinjalle.

HS:llä on toki oikeus vaalipropagandaansa, jota se mielestäni varsin taitavasti tekee. Mutta niin on myös minulla oikeus paljastaa sen propaganda tässä blogissa.

Äänestäjällä puolestaan on oikeus tehdä ratkaisunsa vaaleissa. Niiden jälkeen taas on syytä panna pulinat pois, sillä silloin kansa on jälleen kerran puhunut. Joko viisaasti tai tyhmästi - mutta joka tapauksessa korkeinta valtaansa käyttäneenä.

Muistakaa siis käydä vaaliuurnilla valitsemassa edustajanne - joko HS:n propagandan johdattamana tai asiallisen harkinnan jälkeen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Epädemokraattisen EU-journalismin kukkanen
HS jatkaa ulkomaalaisten raiskaajien avustamista
Helsingin Sanomat aloitti vaalikampanjansa

5 kommenttia:

 1. Hesari on Hesari vaikka voissa paistaisi. Niille pitää vissiin kirjoittaa vanhaa skottivitsiä mukaillen, että "jos ette lopeta näiden typerien persufobisten pääkirjoitustenne julkaisemista, lopetan lehtenne lainaamisen". Nähtävästi tilaajat tekevät journalistisesta tasosta omia johtopäätöksiään, levikin lasku kun näyttää jatkavan tasaista tahtia 9 % vuodessa.

  VastaaPoista
 2. Itse lopetin vuosia sitten hesarin lukemisen.Se on täysin jätettä.Pravda oli ja on laadukasta siihen verrattuna.Nykyään välttelen jo linkkejäkin kyseisen pökäleen sivuille jotta eivät saa liikennettä jota sitten valehdella katoaville mainostajilleen lukijoiksi.

  VastaaPoista
 3. Vaalituloksia ei vielä ole julkaistu, enkä ole ollenkaan varma kepuleiden vaalivoitosta. Sipilän sekoilu maakuntaverosta varmasti vei taas joitain tuhansia ääniä, kovassa nosteessa olevat PerSut saattavat kalkkiviivoilla kiilata rinnalle ja ohi. Ennakkoäänten laskennan tuloksista saa jotain osviittaa mutta pitää muistaa, että isojen vaalipiirien (Uusimaa, Helsinki) tulokset eivät ihan hetkessä valmistu.

  Mielenkiintoinen yksityiskohta on Sekoomuksen ja RKP:n vaaliliitto Varsinais-Suomessa.

  Demarit ovat olleet täysin hukassa koko vaalikauden, yhtä miestä lukuunottamatta. Kari Rajamäki osoitti olevansa isänmaan asialla, kun ehdotti "paperittomien"
  asian pöydällepanoa. Ikävä vaan, että nyt koko OKM on demarien vallassa. Tämän seuraukset tullevat olemaan katastrofaaliset riippumatta siitä, minkä puolueen edustaja saa opetusministerin salkun.

  Oma ennustukseni.

  1) PerSut, Kepu: 2x%
  3) Sekoomus 17%
  4) Demarit 13%

  VastaaPoista
 4. Offtopiccina ajattelin kertoa seuraavaa:

  Kommenttisi "hyväksyn täysin sosialidemokraattien pyrkimyksen saavuttaa vaaleissa hallitseva asema eduskunnassamme." sai minut samantien lopettamaan blogisi lukemisen. Jumalauta saatana että virkakyöstit kehtaavat viedä minulta työt ja rahat ja vielä ylpeillä sillä.

  Ulkomaalaisten synnit on vielä pieniä nähden teihin, jotka saatte monta tonnia palkkaa kuussa veronmaksajien rahoista, ja vielä ylpeilette sillä.

  VastaaPoista
 5. Harmi ettet suo ihmisille mielipiteen ja yrittämisen vapautta. Minusta demarit saavat edelleen pyrkiä mihin haluavat. Ja Suomen kansalla taas on oikeus olla äänestämättä typeryksiä. Kuten demareita. En minäkään heitä äänestänyt.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!