tiistai 2. tammikuuta 2024

Uhmaikäisiä ja kiinanpalatsikoiria

Tavallisella järjellä varustettu ihminen tietää hyvin, että itseään suuremman ja vahvemman kanssa kannattaa olla varovainen. Näin toimi Suomi toisen maailmansodan jälkeen sikäli hyvällä menestyksellä, että Neuvostoliitto ja myöhemmin Venäjä eivät kohdistaneet maahamme sotilaallista hyökkäystä. 

Sama logiikka toimii edelleen, mutta sillä erotuksella, että nyt Suomi osana NATO:a on Venäjää voimakkaampi, eikä tämä ymmärrä muuttunutta asemaansa. Asia on kuitenkin sikäli merkityksetön, ettei Venäjän uhoamisella ole sen enempää merkitystä kuin uhmaikäisen lapsen kiukuttelulla isälleen. 

Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö meidän kannattaisi suhtautua hyväntahtoisesti suureen itäiseen naapuriimme ja välttää turhaa vastakkainasettelua. Mutta minkäänlaista käskyvaltaa suhteessa itseemme meidän ei tarvitse eikä pidä antaa sen uhmaikäisen lapsen tasolle jääneelle diktaattorille. 

Analogia toimii myös sikäli, että kyseinen henkilö näyttää yhtä kyvyttömältä ymmärtämään omaa asemaansa kuin uhmaikäinen lapsi joutuessaan vaikeuksiin. Tässä suhteessa saimme mainion esimerkin tämän aamun uutisvirrasta, jossa kerrottiin hänen valehdelleen armeijansa tekemisistä Ukrainassa yhtä sujuvasti kuin kiven ikkunaan heittänyt uhmaikäinen seistessään kourallinen kiviä käsissään lasinsirpaleiden keskellä.

Toki maailmanpolitiikassa vaikuttaa vielä venäläisditaattoriakin surkuhupaisempi henkilöitä. Yksi sellainen istuu vallassa Pohjois-Koreassa, joka luonnehäiriöisen kiinanpalatsikoiran tavoin murisee ja näyttelee hampaitaan susikoiralle. 

Vai mitä pitäisi ajatella hänen uhkailustaan tuhota Yhdysvallat perusteellisesti?  

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kiina osoittaa Putinin Venäjälle paikan
Paasikiven-Kekkosen linja
Diktaattorin ja hänen kansansa dilemma

26 kommenttia:

  1. Kim on nyt olevinaan kun saa toimittaa Venäjälle tykin ammuksia ja esittää olevansa jonkun kanssa "liittolainen".

    Entä sitten Eurooppa? Suomi on jo aloittanut täydentämään tykin ammusten varastojaan ja jatkaa Ukrainan tukemista. Siitä on muun Euroopan syytä ottaa mallia. Kuten eräs Presidentti juuri totesi:

    "Euroopan on havahduttava. Panostus asetuotantoon ei ole tarpeen vain tarvittavan avun takaamiseksi. Sitä tarvitaan vakuuttamaan, että Eurooppa on vahva.

    Vahva, ei sotiakseen, vaan taatakseen rauhan."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinistön logiikka taitaa olla hieman eri kuin aikoinaan Lipposen tai Merkelin.
      Mutta näinhän se on, että on erilaisia ihmisiä ja erilaisia valtiomiehiä.
      Toivottavasti Suomen seuraava Presidentti on valtiomies ainesta ja osaa ajatella omilla aivoilla.

      Poista
    2. Tätähän me toivomme ja annamme äänemme sen mukaisesti!

      Poista
    3. Kerääkö Venäjä hybridisodan "ammuksia" varastoon?
      Entä sitten?

      Yle tänään

      Venäjällä pidätetty tuhansia siirtolaisia uudenvuodenaattona

      https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-200918

      Venäjän poliisi on pidättänyt tuhansia siirtolaisia eri puolilla maata uudenvuodenaattona järjestetyissä ratsioissa, ja kymmeniä heistä uhkaa karkotus.
      Uutistoimisto Reutersin mukaan asiasta kertoivat maan tiedotusvälineet.

      Venäjän valtion uutistoimisto RIA Novosti kertoo, että Pietarissa otettiin uutenavuotena kiinni noin 3 000 siirtolaista nimikkeellä rikoksen estäminen.
      Viranomaislähteen mukaan yli 600 heistä oli syyllistynyt erilaisiin maahanmuuttolain rikkomuksiin. RIA kertoo, että heistä yli sata karkotettiin Venäjältä.

      Poista
    4. Minusta Suomessa pitäisi muuttaa ajatusmaailmaa ja alkaa ajatella aikuisten tavoin, ottaen huomioon kansallinen turvallisuus laajemmassa merkityksessä.
      Esimerkiksi tulisi miettiä tarvitsemmeko me oikeastaan vastaanottokeskuksia vai internointileirejä?

      Internointi tarkoittaa (1) yleisvaarallisten henkilöiden pitämistä turvasäilössä, (2) viholliskansalaisten eristämistä sotatilan aikana ja (3) totalitaarisissa maissa hallinnon vihollisten sulkemista keskitysleireille.[1]
      Kiinni ottamiseen ei tarvita yksilölliseen tekoon liittyvää syytä, vaan vain ryhmään kohdistuva epäilys siihen kuuluvien mahdollisesti tuottamasta vaarasta.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Internointi

      Yle 16.12.2023

      Miksi pääministeri Petteri Orpo käytti termiä hybridihyökkäys? Tässä vastaus

      Asiantuntijan mukaan sanasta hybridihyökkäys ei edes käyty keskusteluja. Toinen asiantuntija ottaa termin käyttöön ilomielin.

      https://yle.fi/a/74-20065412

      ////////////////////

      Ukrainassa Venäjä suorittaa Putinin julistamaa "erikoisoperaatiota".
      Looginen jatkumo on - ei sodan julistus Nato-maata vastaan - vaan hybridioperaatio Nato-maata vastaan, vaikka ilman julistamista.

      Poista
    5. Si vis pacem, para bellum

      Poista
    6. "
      Kerääkö Venäjä hybridisodan "ammuksia" varastoon?
      "
      Vamastikin alkavat Iskander-ohjukset olla vähissä. Tilalle pistetään Iskender Kebab tyypin bioaseita.

      Poista
  2. Putin uhmaikäisenä häirikkönä on kyllä täysin väärä diagnoosi.

    Putinin diagnoosi on sama kuin Hitlerillä. Perusnarsismin vamma, psyyken jääminen hoivan ja huolenpidon tarpeen, vaikutusten ja vaikutelmien vastaanottamisen varaan, "objektin" rooliin -- josta missään kehityksen vaiheessa ei sitten ole kasvanut tervettä toimijasubjektia.

    Kun psyyke jää "objektin" rooliin, se etsii voimaantumista samaistumisesta uhrin asemaan. Alitajunnassa kaikki uhrit ovat viattomia, joten samaistuminen uhriroolin antaa valtuudet omankädenoikeuteen.

    Ei Hitler saarnannut pahuutta, vaan puki uhriajattelun poliittisen propagandan muotoon: Saksan kansa oli pantu kärsimään historiallista vääryyttä, ja sillä oli oikeus ottaa hyvitys tapahtuneesta.

    Psyyken taantuminen takaisin perusnarsismin huomaan antaa vaoimaantumista myös niin, että nuo kaikkein symbioottisimmat tunnot toimivat joukkovoimien virittäjinä. Narsisti yrittää koko ajan vahvistaa sosiaalista yhteensulamista, ja esimerkiksi Hitlerin huuto "Ein Volk, ein Reich, ein Führer!" on ihan kirjaimelliseti narsistisen symbioosin ilmentymä.

    Koska Putin on samanlainen narsistisen uhriajattelun koukkuun jäänyt tapaus kuin mitä oli Hitler, hänelle käy samalla tavalla kuin natsi-Saksalle. Eli hän tulee jatkamaan aloittamaansa hyökkäyssotaa hamaan katkeraan loppuun asti ja tekee sen jälkeen itsemurhan.

    Erona Hitleriin on, että Putinilla on käytössään atomipommi. Hän voi ehkä tehdä niin sanotun laajennetun itsemurhan.

    Meillä ei ole mitään keinoja estää tätä -- Venäjän valtakunta on niin taantuneessa tilassa, ettei siellä mikään kapinaliike pysty nousemaan. Omat mahdollisuutemme supoistuvat siihen, että kun eräänä aamuna heräämme sireenien ulvontaan, viisaimmat meistä voivat tietää mistä on pohjimmiltaan kyse. Ei mistään murrosikäisen kiukuttelusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleisen käsityksen mukaan narsisti on aikuinen, joka on jäänyt henkisesti ja tunne-elämältään uhmaikäisen tasolle. Siten Putin on - kuten kirjoitin - uhmaikäisen tasolle jäänyt henkilö. Eli narsisti, kuten totesit.

      Poista
    2. Ihmisten pitäisi tietää tarkemmin mitä narsismi tarkoittaa.

      Uhmaikä on normaali kehitysvaihe, joka useimmille tekee pelkästään hyvää ja menee ohi. Narsismi on varhaisimpaan lapsuuteen sijoittuva kehitysvamma, jota ei myöhemmin millään terapiallakaan pystytä parantamaan.

      Murrosikäinen kapinoi aikansa, narsisti on läheisriippuvainen koko loppuikänsä. Uhrirooliin samaistuminen on narsistin vahvin keino sitoa muut ihmiset tuekseen. Narsistit ovat "kohteena olemisen" mestareita, eli miellyttämisen virtuooseja, ja esimerkiksi Hitleriä rakastivat niin niin niin monet.

      Samaistuminen uhrirooliin on se yhteiskunnallisesti vaarallinen koukku, johon jäänyt narsistipoliitikko tuhoaa itsensä ja vie mukanaan kansansa. Tapa jolla narsisti onnistuu puhuttelemaan kansaansa saa valtavan voimansa siitä, että olemme kaikki jossain hyvin syvällä psyykemme pohjalla taipuvaisia omaksumaan nuo perusnarsistiset tunnot, vaikka varsinaisesti vammautuneita narsisteja meissä on hyvin vähän.

      Traagista on että nämä sairaimmat yksilöt myös vapaissa demokratioissa ovat juuri niitä jotka kiipivät yhteiskunnan huipulle.

      Poista
  3. Kalergi-suunnitelma2. tammikuuta 2024 klo 11.09

    Sotatieteiden tohtori, kansanedustaja Jarno Limnéll:

    ”Voimasuhde on kääntynyt Venäjän puolelle – Euroopassa harhakuvitelma sodasta”,
    https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/voimasuhde-on-k%C3%A4%C3%A4ntynyt-ven%C3%A4j%C3%A4n-puolelle-euroopassa-harhakuvitelma-sodasta/ar-AA1ml1u8

    Mainitusta asiantilasta saamme pitkälti kiittää Scholzia ja Macronia, joiden oikea paikka tulisi olla historian roskatyrissä.
    Tarvitaan ilmeisesti Putinin johtamat isovenäläis-imperialistiset barbaarijoukot Berliinin ja Pariisin porteille herättämään nuo kaksi herraa horroksestaan.

    VastaaPoista
  4. Huomattava osa ihmisistä eivät ymmärrä että ideologia on uskonto. Yhtälailla on paljon ihmisiä, jotka elävät, vain uskoakseen: in god we trust.
    Tämä pelon ja toiveajattelun sikermä ohjaa myös diktaattorien mielenmaisemaa.
    Ulkopuolinen ei voi ymmärtää Kim Jong-un:in pullistelupolitiikkaa, muuten kuin imbesillin saivarteluna: sitä se vallanhalun ja pelon kombinaatio saattaa tuottaa. Inhimillinen ongelma on se, että FAKTA on toisarvoinen peruste vallantahdon sanelemassa marssijärjestyksessä.
    Sama ongelma on naapurimaan puutarhatontulla.
    Asian käänteinen illuusio on mm. Ruotsin, kuin myös Suomenkin "kotouttamispolitiikka":
    Ruotsalaisten juhlalaulujen; fallerii hei falleraa.. och du gamla du
    fria-laulujen jälkeen töräytetään taivaalle, usein promillevoittoinenkin:
    ”Vi blir alla kommunister när vi dör”. Illuusio on iloinen asia, kunhan tosiasiat voidaan sivuuttaa. Ruotsalaiset eivät toiveajattelultaan
    ole uskaltaneet katsoa asian ytimiin.
    Hyväntahtoinen perusajatus häviää vallantahdolle: niiden vallantahdolle, jotka turvapaikan ovat saaneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kirjoitettua ajatusta nopeammin, sorry: puutarhatonttu on tietysti itänaapurin puttonen ja kirotusvihreistä sorry...again

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma2. tammikuuta 2024 klo 17.26

      Ja kirotusvihreiden hellimät ja paapomat kirotusmustat - kalliiksi on tullut jo tähän mennessä Suomellekin!

      Poista
    3. Kalergi-suunnitelma2. tammikuuta 2024 klo 17.35

      Kirotusvihreiden "ilmastoystävällistä" energiantuotantoa:
      "Britannia: Tuuliturbiini repesi kappaleiksi voimakkaassa tuulessa",
      https://www.kansalainen.fi/britannia-tuuliturbiini-repesi-kappaleiksi-voimakkaassa-tuulessa/

      Poista
    4. Kalergi-suunnitelma2. tammikuuta 2024 klo 17.49

      Kirotusvihreät akat menkööt Saksaan, jos Suomessa eivät onnistu saamaan sitä, mitä niin kovasti himoitsevat:

      https://www.kansalainen.fi/saksa-maahanmuuttajat-ovat-raiskanneet-7000-saksalaisnaista-vuoden-2015-alkaneen-turvapaikkakaaoksen-jalkeen/

      Poista
    5. Kalergi: kiitos vastauksesta, ja hieno kommentti...

      Poista
  5. Harmi ettei Pohjois-Koreassa ole juuri erityisiä luonnonvaroja, jotta olisi kannattavaa hyökätä sinne. Ainoa mitä sinne hyökkäämisestä hyötyy on humanitaarinen teko, jonka hintalappu on valtava, etenkin sodan jälkeen.

    VastaaPoista
  6. Putin jatkaa ihailemansa isä aurinkoisen linjoilla valehtelemalla suut silmät täyteen. Stalin-setä muun muassa väitti , että 3,8 miljoonainen kansa halusi sotaan suurvallan kanssa ampumalla Mainilan laukaukset. Sotahan niistä tuli ja sotilaamme hyökkäsivät innoissaan polttopulloin ja koivuhaloin vihollisen panssareita vastaan.

    Suomen päättäjät ehdottivat, että riippumattomat ulkomaiset tutkijat selvittävät, kummalta puolelta rajaa mainitut laukaukset ammuttiin, mutta eihän se diktaattorille sopinut. Samalla tavalla voisi Putinille ehdottaa, että puolueettomat (jo sellaisia löytyy) tutkijat selvittäisivät, onko esimerkiksi Mariupolin tuusannuuskaksi ampumisessa tuhoutunut myös siviilikohteita. Luulisi herraa kiinnostavan maineensa puhdistaminen, kun ystävät ovat aika vähissä.

    VastaaPoista
  7. Kannattaa kuunnella/katsoa netistä Jussi Halla-ahon uudenvuodenpuhe. Historia toistaa itseään ja ellei naapurin sekopäähän suhtauduta asian vaatimalla vakavuudella, Eurooppa on taas liekeissä. Tilannetta pahentavat tällä kertaa vielä kehitysmaista tulleet länsimaista yhyeiskuntaa halveksivat muslimit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jussi Halla-aho ja Teemu Keskisarja - suoraa puhetta

      https://www.youtube.com/watch?v=AUw9_5Z4vQU

      Töölön kirjastossa puhetilaisuus, jossa kuullaan puhemies Jussi Halla-ahoa ja historioitsija Teemu Keskisarjaa.
      Kansanedustaja Teemu Keskisarja (ps.) pitää luennon aiheesta ”Suomen presidenttien ihmiskohtaloita”. Halla-aho puhuu ajankohtaisista asioista ja kertoo näkemyksiään asioihin ja kysymyksiin.
      Kesto n. 1,5h.

      Poista
  8. Yle tänään

    Saudi-Arabian valtionmedia: Maan Brics-jäsenyys alkanut

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-201016

    Saudi-Arabian valtionmedian TV-uutisten mukaan kuningaskunnan Brics-ryhmän jäsenyys on alkanut.
    Saudit kutsuttiin liittymään Bricsiin elokuussa, kun talousyhteistyöryhmän kokouksessa jaettiin kutsuja uusille mahdollisille jäsenille.

    Länsiliittolaisten G7-ryhmän vastavoimaksi nähty Brics koostuu nousevista talouksista, kuten Intiasta, Brasiliasta ja Etelä-Afrikasta. Kiina ja Venäjä ovat myyneet ryhmää vaihtoehtona länsimaiden talousyhteistyöjärjestöille.

    Saudi-Arabia on Yhdysvaltain pitkäaikainen ja tärkeä liittolainen Persianlahdella.

    VastaaPoista
  9. Lännen valtavasta voimasta hehkuttaa siis taas henkilö (mies?), jonka ensin odotti Israelin ilmavoimien rientävän tuhoamaan hyökkäävät toppahousut. Sitten piti Venäjän luhistua sisällisotiin ja vallankumouksiin, Ukrainan veret seisauttavan vastahyökkäyksen piti olla Krimillä parissa päivässä. Sitten piti Deprin kumiveneillä selfieitä ottavien PR-stunttien kääntää sodan kulku, jne jne.
    Mahtava ja voimakas Länsi, ja erityisesti eräs eurooppalainen kääpiömonarkia, lupasi koomikolleen helpon ja nopean voiton Lännen ylivertaisen satelliittitiedustelun, tulenjohdon teknologisten Wunderwaffejen avulla.. Ei mitään rauhaa! Slava Kokaini! Sittemmin tämä sama punakilpien omastama kääpiömonarkia on kaikkein aktiivisimmin innostanut Ukrainaa aina vielä yhteen herooiseen kaiken muuttavaan offensiiviin, aina samoin tuloksin. Joku voisi epäillä, että heidän tarkoituksensa onkin tapattaa maksimimäärä ukrainalaisia, ja tapetut venäläiset ovat vain bonus.
    Japanissa tällainen feelgood toiveajattelun käyttäminen todellisten operaatioiden suunnitteluun tai propagointiin, johtaisi nopeasti seppukuun.
    Nopean, kuukauden mittaisen TV-sodan, sanktioiden ja Venäjän sortumisen sijaan, pikku koomikko saikin ihan WW I veroisen Slugfestin ja mutapainin, jossa näkyy turpaan tulevan niin että tukka lähtee.
    Haluaisin kuulla, minkälaisia mobilisointisuunnitelmia länsi nyt suunnittelee? Jostain pitäisi saada pari miljoonaa miestä edes suunnitellulle Stoltenbergin linjalle, ja niille huolto ja roudarit., ja ne ammukset, joita on ehkä muutamaksi päiväksi. Kertokaa minulle, kun Italia ja Espanja mobilisoivat.

    VastaaPoista
  10. 🤣🤣🤣🤣🤣

    VastaaPoista
  11. "Älykkyyttä mitataan standardoiduilla kognitiivisilla tehtäväsarjoilla. Niillä voidaan mitata esimerkiksi näönvaraista päättelyä, kielellistä ymmärtämistä, matemaattisia taitoja, prosessointinopeutta, toiminnanohjaustaitoja, työmuistia sekä yleistietoa..." Olin helvetin tyhmä sitten joutui pohtimaan, että onko se saakelin ohjelma on sidottu framerateen, hidastamalla ruudunpäivitys nopeutta minusta siis tulee fiksumpi, en tiedä nyt sitten olenko kuinka tyhmä mutta kun en ehtinyt nähdä niitä juttuja 1/120sekunnissa, toinen tapa oli pimeä huone ja näytössä kirkkautta tarpeeksi jolloin ne jäi loistamaan verkkokalvoille, olenko siis supertyhmä kun pari "huijausta" heti tuli mieleen.. Sitten alkoi olemaankin silmät niin kipeät, että lopetin se tuntui olevan ainut fiksu teko.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!