lauantai 13. tammikuuta 2024

Oikeuttaako Päivi Räsäsen tapaus vääräuskoisten veren vuodattamisen?

Valtakunnansyyttäjä ei anna periksi, vaan haluaa Päivi Räsäsen (kd) muinaisista kirjoituksistaan korkeimpaan oikeuteen. Näin siitä huolimatta, että sekä käräjä- että hovioikeus totesivat Räsäsen kirjoitukset ja niiden tarkoituksen lainsäädäntömme mukaiseksi. 

Syyttäjän mukaan korkeimman oikeuden päätöksen saaminen on kuitenkin tärkeää, koska "kyse on etenkin siitä, mikä on uskonnon- ja sananvapauden suhde syrjinnän kieltoon sekä milloin ilmaisuja on pidettävä rangaistavuuden alarajan ylittävänä rangaistavana vihapuheena". Perustelu on sikäli hyvä, että tämän jälkeen oikeus kirjoittaa kristinuskon opinkappaleista tulee mitä todennäköisimmin vahvistetuksi kaikissa kotimaisissa oikeusasteissa.

Toisaalta tapausta pitää pohtia myös hiukan pidemmälle. Erityisesti siksi, että maamme uskontojen kirjo on kasvamassa jatkuvan maahanmuuton myötä - ja esimerkiksi islamin pyhä kirja sisältää suoria kehotuksia vakavaan väkivaltaan.

Esimerkkinä tästä toimikoon Koraanin katumuksen suura, jossa sanotaan, että "mutta kun pyhät kuukaudet ovat kuluneet, niin vuodattakaa pakanain verta missä tahansa heitä tapaattekin. Ahdistakaa ja piirittäkää heitä ja väijykää heitä kaikkialla, mutta jos he kääntyvät (oikeaan Jumalan uskoon), rukoilevat ja antavat almut, niin päästäkää heidät menemään. Jumala on totisesti anteeksiantava ja armollinen."

Jos korkein oikeus nyt toteaa Räsäsen odotetusti syyttömäksi, syntyy luonnollisesti kysymys siitä, tulkitaanko päätöksen koskevan myös Koraanin tekstien lainaamista. Sekä käytetäänkö niitä esimerkiksi ei-islamilaisiin ihmisiin kohdistuvaan väkivaltaan - tai jopa terrorismiin - yllyttämiseen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Käräjäoikeus ratkaisi Räsäsen tapauksen, mutta Lehtimäen kiirastuli jatkuu
Omituista
Amerikkalaisprofessorit vaativat näpäytystä Suomen valtakunnansyyttäjälle

33 kommenttia:

  1. Ei olisi kovin vaativaa laittaa algoritmia tutkimaan, mitä arabian- ja somalinkielisillä keskustelupalstoilla kirjoitetaan. Ei loppuisi syyttäjältä jutut. Jostain syystä näin ei kuitenkaan tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma13. tammikuuta 2024 klo 9.13

      Niin ei tehdä, koska Suomi on saatava muutettua värilliseksi - liittovaltioitetussa EU-diktatuurissa helpommin alistettavaksi mössöksi, vailla kansallista sen enempää kuin muutakaan identiteettiä.
      EU:n aatteellisen isän kreivi Coudenhove-Kalergin sanoin: "Tulevaisuudessa ihmiset ovat sekarotuisia (mongrel), ja tämän päivän rodut ja yhteiskuntaluokat tulevat katoamaan. Tuleva euraasialais-negroidinen rotu, joka ulkoiselta olemukseltaan tulee muistuttamaan antiikin egyptiläisiä, asettaa kansojen erilaisuuden tilalle yksilöiden erilaisuuden."

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma13. tammikuuta 2024 klo 9.22

      Euroopan parlamentin puolalainen jäsen Jacek Saryusz-Wolski varoittaa: ”Supervaltiota ollaan luomassa ilman kansalaisten suostumusta”
      Euroopan parlamentin puolalainen jäsen Jacek Saryusz-Wolski varoittaa: ”Supervaltiota ollaan luomassa ilman kansalaisten suostumusta”
      https://www.kansalainen.fi/?s=euroopan+parlamentin+puolalainen

      Poista
    3. "Niin ei tehdä, koska Suomi on saatava muutettua värilliseksi - liittovaltioitetussa EU-diktatuurissa helpommin alistettavaksi mössöksi, vailla kansallista sen enempää kuin muutakaan identiteettiä."

      Vielä helpommin alistettavaksi? eihän täältä pohjalta ole muuta suuntaa kuin ylös. Me olemme maailman helpoin kansa alistaa sisäisesti, tämän uunompaa porukkaa ei olekaan. Kaikki nuo tulijat ovat vittumaisempia hallintoalamaisia kuin suomalaiset lampaat. Tämä on totuus.

      Poista
    4. Itse asiassa muinaiset egyptiläiset eivät olleet euraasialais-negroidisia. Negroidit piirteet tulivat Egyptiin vasta myöhemmin. Kirjoitin asiasta vuonna 2017: https://professorinajatuksia.blogspot.com/2017/06/nyky-egyptilaiset-ovat-muinaisten.html

      Poista
    5. Jatkan vielä, että kansat ovat aina sekoittuneet ja sekoittuvat myös nyt ja tulevaisuudessa. Eron muinaiseen tekee se, että nykyisin ihmiset kykenevät liikkumaan ja pariutumaan paljon laajemmalla alueella kuin aiemmin. Sen looginen lopputulos on enemmän tai vähemmän alhaisempi ryhmädiversiteetti kuin nykyisin. Tähän ei siis tarvita mitään juutalaisten salaliittoa.

      Poista
    6. Kreivi Coudenhove-Kalergi ei ollut itse juutalainen. En tiedä, miksi hän siitä huolimatta piti juutalaisia "herrakansana" ja muita näille alistettavina "alempirotuisina" vai sanotaanko "orjakansoina" - aitoon natsityyliin!

      Poista
    7. Minä lisään vielä proffessorille, että nyt valtiot(veronmaksajat) tukevat tuota "kansojen" sekoittumista, suomessa yksi tuon sekoittamisen johtajista oli Elisabeth Rehn joka halusi jalostaa huonoa suomalaista rotua sekoittamalla siihen afrikkalaista geeniperimää. Kuten varmasti muistat ja kansat eivät todellakaan sekoittuisi ilman veronmaksajien apua,.

      Poista
    8. Sii tähän tahtiin, lisään vielä varmuuden, että viisimiljardia vuotta sitten maapallo oli paljon lämpimämpi ja 4miljardiakin vuotta sitten hiilidioksidia oli paljon enemmän eli ilmasto on aina muuttunut.

      Poista
  2. Olette varmaan kuulleet puhuttavan tuhannen ja yhden yön tarinoista?

    Tuhat ja yksi yötä (suomennettu myös monella muulla nimellä; arab. أَلْف لَيْلَة وَلَيْلَة‎, ʾAlf layla wa-layla) on arabiankielinen satukokoelma, joka muodostuu kehyskertomuksesta ja lukemattomista tarinoista, joiden joukossa on historiallisia kertomuksia, eroottisia ja rakkaustarinoita, veijaritarinoita, runoja ja uskonnollisia legendoja. Kehyskertomuksessa prinsessa Šeherazade kertoo kuningas Šahryārille jännittäviä tarinoita joka yö tuhannen ja yhden yön ajan välttyäkseen teloitukselta.

    Tuhannesta ja yhdestä yöstä ei ole lopullista kanonisoitua versiota. On vain eri aikakausilta olevia useita versioita, jotka sisältävät eri kertomuksia.
    Tarinakokoelman islamilainen sävy tulee sen myöhäisemmistä kerroksista, jotka syntyivät Bagdadissa ja Kairossa. Niissäkin saduissa, jotka sisältyvät lähes kaikkiin julkaisuihin on merkittäviä juonellisia ja tyylillisiä eroavaisuuksia.[1] Viimeisen silauksensa ja nykyisen nimensä satukokoelma sai Egyptissä 1300- ja 1400-luvuilla.[1]

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuhat_ja_yksi_yötä

    -------------------------------

    Entä sitten islam-uskonto - onko se uskonto vai keksitty tarina?

    Mikä on islamin todellinen alkuperä?

    https://ibnmatti.blogspot.com/2017/10/fjordman-mika-on-islamin-todellinen.html

    Alkuperäinen kirjoitus: http://gatesofvienna.net/2017/09/what-were-the-true-origins-of-islam/

    Fjordmanin kirjoitus What Were the True Origins of Islam? Gates of Vienna-sivustolla.

    Kööpenhaminassa pidettiin 9.9.2017 konferenssi, jonka aiheena oli islamin alkuperä.
    Järjestäjinä olivat yhteistyössä International Free Press Society in Denmark sekä Humans Rights Service ja Document -järjestöt.

    Puhujana oli professori Robert Martin Kerr. Hän toimii Inarah-tutkimusverkostossa, joka keskittyy Koraanin, islamin alkuperän ja sen varhaisen historian filologiseen ja kriittiseen tutkimukseen.

    ------------------------------

    Mikä on Koraanin asiayhteys?

    https://vapaa-ajattelijat.fi/blog/mika-on-koraanin-asiayhteys/

    Mikä sitten on Koraanin jakeiden, tai koko kirjan oikea asiayhteys? Emeritusprofessori Timo Saloviita ottaa kantaa.

    Sosiaalisen median syvyyksissä tehdään tuon tuostakin listoja Koraanin pahimmista katkelmista. Vastuulliset tahot muistuttavat, ettei jakeita saa irrottaa asiayhteydestään.

    Mutta mikä on oikea yhteys? Tähän asti on puhuttu yksittäisten jakeiden tekstiyhteydestä. Sen lisäksi pitää kysyä, mikä on Koraanin itsensä asiayhteys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän niillä ole mitään asiayhteyttä. Koraani on kokoelma erillisiä lauseita ja lyhyitä kappaleita vailla mitään keskinäistä asiayhteyttä. Ei niitä voi siis siitä erottaakaan kun mitään yhteistä ei kahdella lauseella tai kappaleella ole. Ei ole mitään tarinaa.

      Poista
    2. Paljon kysymyksiä, mutta ei vastauksia. Oliko jutun pihvi se, että Koraani vertautuu Tuhannen ja yhden yön tarinoihin, eli olisi keksittyä tarinaa. Sitähän uskonnot taitavat olla, lähtien suomalaisten sotkan munasta. Jokaisen oma uskonto on kuitenkin tietysti totta.

      Poista
  3. Tavallisena tallaajana ja maalaisjärjen omaavana ei voi kuin ihmetellä, että eikö korkeilla ja korkeasti palkatuilla oikeusoppineilla ole oikeita töitä kun saivarrellaan vuosikausia yksittäisen ihmisen mielipiteistä maassa, jossa pitäisi olla sananvapaus.

    VastaaPoista
  4. Professorin lainauksen lisäykseksi pikku poiminta

    Väkivalta Koraanissa

    Islaminuskossa vakiintunut ja klassinen tulkinta on, että Koraani velvoittaa muslimeita pyhään sotaan eli jihadiin.

    Sen aiheeksi riittää pelkkä vääräuskoisten olemassaolo, sillä sodan tavoitteena on levittää islamin valta koko maailmaan.[4][5][6]
    Sotaa tulee käydä kalifin johdolla, jos islamilaisessa maailmassa sellainen on.[4]

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Väkivalta_Koraanissa

    VastaaPoista
  5. Miten kristitty Päivi Räsänen voisi syyllistyä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, koska hän julistaa Jumalan rakastavan myös homoja? Miten Jumalan rakkauden kohteeksi "leimaaminen" voi herättää yleistä halveksuntaa? Selitys lienee se, että syyttäjä itse halveksii Räsäsen ajatuksia, jotka kymmenet tuhannet suomalaiset kristityt jakavat. Näin tehden hän herättää syytteillään yleistä vihaa ja halveksuntaa kristittyjä kohtaan.

    Taspuolisuuden nimissä valtakunnansyyttäjä voisi nostaa kanteen itseään ja edeltäjäänsä vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Räsänen sanoo, että hänen tekstinsä perustuvat Raamattuun. Jos näin on ja oikeus nyt toteaa Räsäsen syylliseksi, niin julistetaanko Raamattu sitten vihapuheeksi, ja sytytetään Raamatturoviot ?
      Nyt on oikeudella tiukka paikka, ettei sorru hölmöilyyn, johon kaksi alempaa astetta eivät erehtyneet.

      Poista
  6. Koko valtakunnansyyttäjän viran saisi lakkauttaa täysin turhana ja ylimääräisiä kuluja valtiolle ja veronmaksajille aiheuttavana. Kyseessähän on pelkkä POLIITTINEN VIRKANIMITYS, koska uuden valtakunnansyyttäjän nimitys tapahtuu aina VALTIONEUVOSTON esityksestä ja Tasavallan Presidentti toimii kumileimasimena.

    Suomi pärjäsi vuoteen 1996 asti ihan hyvin ilman valtakunnansyyttäjääkin ja pärjäisi jatkossakin. Siitä ei ole pienintäkään epäilystä

    SAIRASTA POLIITTISTA TEATTERIA, kuten poliittisia ajojahteja on tässä maassa ihan tarpeeksi ilman valtakunnansyyttäjääkin!.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma13. tammikuuta 2024 klo 9.40

      Juuri noin!
      Ensisijainen tarkoitus on tukahduttaa kritiikki islamistiählämien invaasiota ja LGBT-propagandaa kohtaan.

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma13. tammikuuta 2024 klo 9.55

      Edellinen valtakunnanvainooja, "Vihapuhetta kaikkialla näkevä valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen jahtasi nuorta naista kolme vuotta – ja sai lopulta nenilleen"
      https://www.suomenuutiset.fi/valtakunnansyyttaja-raija-toiviainen-jahtasi-nuorta-naista-kolme-vuotta-ja-sai-lopulta-nenilleen/

      Poista
    3. Toiviainen oli tolvana, ja edeltäjä joutui lähtemään, kun suosi veljensä bisneksiä. Taitaa tämä uusinkin jatkaa tollojen kavalkadia.

      Poista
    4. Otaksuttavasti tuo uusinkin on (uus)kommunisti, koska silloin nimittämisen aikaan oli vallassa Marinin uuskommunistikabinetti, jossa "oikeusministerinä" oli Henriksson?

      Poista
  7. Katselin Yle Areenasta sarjaa Kun Suomi muuttui - levottomat ajat 1961-1981, jakso 1. Kohdassa 24min 10sek on mietelause:

    "Hyvinvointivaltio edellyttää korkean moraalisen tason kansalaisia. Tämä on onnistumisen ehdoton edellytys."

    - Maalaiskuntien liiton johtaja Aarne Eskola

    Ehto ei taida nykySuomessa täyttyä kun seuraa maan menoa tällä hetkellä ja miettii tulevaisuutta?

    https://areena.yle.fi/1-64912365

    VastaaPoista
  8. Jos myös korkein oikeus päätyy odotuksen mukaisesti toteamaan Räsäsen syyttömäksi, niin onhan se tavan tallaajan mielestä selvä osoitus syyttäjän puutteellisesta ammattitaidosta tai ymmärryksestä juridiikan alalla. Vaan vetääkö hän johtopäätökset ja lähtee taitoja paremmin vastaaviin tehtäviin? Tuskinpa niin tapahtuu.

    VastaaPoista
  9. Vaikka Räsänen tuomittaisiinkin lainatessaan Raamattua niin epäilen sen sitenkään muuttavan mitään suhtautumisesta Koraanin tekstien lainauksiin. Muslimeilla on niin iso uhriasema ja toisaalta islamistien pelko todennäköisesti rajoittaisivat valtakunnansyyttäjän intoa lähteä käräjöimään yksittäisen muslimisaarnaajan sanomisista. Mikäli tuomio tulisi Räsäsen kohdalla se vain polarisoisi lainsäädäntömme tulkintaa entisestään, missä tietyn vähemmistöstatuksen omaavalla on suurempi liikkumavara lain puitteissa kuin valtaväestön edustajalla.

    VastaaPoista
  10. Odotan sitä päivää, kun valtakunnansyyttäjä ryhtyy haastamaan imaameja oikeuteen arabiankielisten kirjoitusten, julistusten ja koraanisitaattien perusteella. Tuskinpa tämä päivä kovin pian koittaa, mutta ehkä oikieuslaitosta kuitenkin olisi hyvä muistuttaa, että oikeusvaltiossa laki on kaikille sama eivätkä tulkinnat saisi vaihdella äärilaidasta toiseen.

    Jopa syyttäjänkin pitäisi kuitenkin tietää, että "Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus. Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan".

    VastaaPoista
  11. Professorin pohdinta osoittaa, että islam on ongelmallinen siinäkin mielessä, että sen pyhät kirjat sisältävät oikeaa vihapuhetta, eikä se siten oikeastaan kuuluisi sivistyneeseen länsimaiseen yhteiskuntaan ollenkaan. Ongelma on siinä, että sitä käsitellään uskontona, vaikka kysymys on läntisten normien vastainen väkivallan, sorron ja alistamisen kultti.

    VastaaPoista
  12. Juristerian ongelma -- se perimmäinen ongelma -- on siinä että tuomarinvirka on kautta historian saanut valtuutensa jumalalta -- jumalilta -- ja juristeria käsitetiedollisena ajatteluna sulkee sisäänsä sellaisia kaikkiallisia ja kaikkivaltaisia perustuntoja, jotka ovat ominaisia ja sopisivat pikemminkin vastasyntyneen tajuntaan, ei täyskasvuisten eikä ainakan täysjärkisten ihmisten yhteiskuntaan.

    Kuten on tuhannesti -- mutta silti vielä ihan liian harvoin -- todettu, ihminen on lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen yhteisöolento, ja kaikkia yhteisöjä yhteisöksi sitoo nimenomaan moraali.

    Jo sosiologian perustaja Durkheim havaitsi, että yhteisöllinen kehitysaste määrää minkälainen on yhteisöä sisältäpäin yhteen sitovan moraalin laatu. Kehittymättömille yhteisöille ominainen "mekaaninen" normimoraali ei ole yhteismitallista eikä mitenkään yhteen sovitettavissa kehittyneille yhteisöille ominaisen "orgaanisen" omantunnonetiikan kanssa.

    Mutta sosiologialle juristeristit korkeintaan sylkäisevät halveksivasti, ja kirjoittavat pykäliään ikään kuin olisivat jumalia, jotka näkevät kaiken, ymmärtävät kaiken ja ennen muuta määräävät kaikkea. Jos juristeristin ajattelu lähtee liikkeelle siitä että "uskonto" on jonkin uskonnon nimi, niin sitten se lainkäytölle riittää, eikä kenenkään kannata yrittää heille kertoa, että maailmassa on syitä ja seurauksia, ja seurausetiikkaankin pitäisi jo kypsyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä nykyisin kiistanalaisilla asiasisällöillä -- "kiihottamisella kansanryhmää vastaan" ja "uskonrauhan loukkaamisella", tms, oli esiasteensa vielä reilun puolen vuosisadan takaisessa yksiarvoisessa yhtenäiskulttuurisessa Suomessa, joka oli sellainen impivaara, jossa kansa likimain sataprosenttisesti tunnusti yhtä uskontoa, jonka jumala sitten nautti lain suojaa kaikea pilkkaamista vastaan.

      Ihan vähä vähältä yhtenäinen kansallinen valtokirkko on valtarakenteena menettänyt maagista auktoriteettiaan, ja prosentti prosentilta on vähentynyt niiden määrä jotka edes tapakristilliseltä pohjalta enää kuuluvat kirkkoon.

      Jumalanpilkan rangaistavuus on kuitenkin syystä tai toisesta -- ja tätä pitäisi tietysti nostaa julkisuuteen enemmänkin, koska nämä syyt ovat ihan erinomaisen kyseenalaisia -- vain siirtynyt vain toisilla käsitteillä ilmaistuihin sisältöihin -- nyt on juristeristien mielestä ihan sietämättömän tuomittavaa jos joku jollain sattuvalla tavalla loukkaa jonkin -- minkä tahansa mutta mieluummin vieraskulttuurisen tai muuten vähemmistöstatusta ja -suojelua tarvitsevan "uskonnon" tai vastaavan ryhmäominaisuuden nimellisiä edustajia.

      Pykälien mukaanhan esimerkiksi uskonnoksi riittää uskonnon nimi, eikä sen kummempia selvityksiä tarvita siitä millaisia tosiasiallisia sisältöjä nimen taakse saattaa kätkeytyä.

      Noin niinkuin laajemmassa tietoteoreettisessa tarkastelussa suhtautuminen "uskontojen" kaltaisiin yhteisöilmiöihin on sekä yhteiskuntatutkimuksen että varsinkin jumalallisen juristerian ympyröissä sulanut yliyleistävillä ylevöitetyillä yleiskäsitteillä määriteltyihin "oikeuksiin", jotka asiasisällisesti eivät pysty edes tekemään eroa yksilön ja yhteisön välillä, vaan tuomioiden perusteeksi riittää nimenomaan mahdollisimman sekava yhteys yksilöiden tuntojen ja yhteisöilmiöiden välilä.

      Poista
    2. Juuri näin. Uskonnon koskemattomuuden suojassa pääsee islamin kaltainen uskomattoman väkivaltainen ja brutaali oppirakennelma leviämään länsimaihin. Hyödylliset idiootit ovat jopa ristineet sen rauhan uskonnoksi, jonka todellisen luonteen kyllä teki jokaiselle täyspäiselle selväksi isis - kalifaatin demonstraatio.

      Poista
  13. Saaneeko ei-muslimi lainata Koraania ja kertoa vaikkapa vihervasureille, Muhammedin mukaan, että “Lesbous naisten välillä on aviorikos” tai monissa islamilaisissa maissa käytössä oleva sharia-laki tuomitsee naisen kuolemaan kivittämällä aviorikoksesta. Joutuisiko tästä oikeuteen ja jos, niin mistä syystä?

    VastaaPoista
  14. Jo 7 vuotta sitten naapuri, maaseudun mies totesi, että oikeuslaitoksemme on vasemmiston hallitsema. Ensin ihmettelin, kun en, onneksi, ollut joutunut sen kanssa asioimaan. Enää en ihmettele.

    VastaaPoista
  15. Paavalin mölinät oli suunnattu roomalaisille korruptoituneille hallitsijoille joilla oli vielä tapana nussia poikia, sillä ei ole mitään tekemistä suomalaisen korruptoituneen hallinnon kanssa, kuten ei muillakaan karvaturpien jutuilla, no tottakai noitakin pitää kopioda kuten kopiodaan kaikki paska ruotsista ja amerikastakin kun se suomalaisuus ei kelpaa niin palvotaan kiduttaen tapettua karvaturpaa toisesta kansasta, onneksi sitä ei hirtetty nyt kulkisi puolet kansasta naru kaulassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...roomalaisille korruptoituneille hallitsijoille... Mutta Suomihan kuulemma kuuluu maailman vähiten korruptoituneisiin maihin?!

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!