maanantai 29. tammikuuta 2024

Kumpi on kumpi silloin, kun Putin ärähtää?

Eilen äänestettiin Suomen presidentinvaalin toisen kierroksen ehdokkaista eli vietettiin suomalaisen demokratian suurta juhlaa. Tästä arvoisa lukijani on tietenkin yhtä hyvin perillä kuin minä itsekin ja siksi tällä kertaa lyhyestä virsi kaunis. 

Ihan ensin on todettava, että tämän vaalin merkittävin seuraus - kahden kärkiehdokkaan selviämisen lisäksi - oli se, että suomalaista mediaa pitää onnitella onnistumisesta pyrkimyksessään ohjata poliittisen kentän vasen laita keskittämään äänensä Haavistolle. Ja myöntää itseäni harmittavan, etteivät poliittisen keskiviivan oikealla puolella - vailla tosiasiallisia mahdollisuuksia - olevien ehdokkaiden äänestäjät ymmärtäneet vastataktikoida

Tässä suhteessa etenkin Olli Rehniä (kepu) äänestäneet eivät ymmärtäneet asiaa, vaikka vaalitulos oli etenkin Keskustan maaseudulla asuvien arvokonservatiivisten kannattajien osalta suorastaan äärisurkea. Toiselle kierroksellehan selvisivät juuri kaksi arvoiltaan urbaaneinta ja arvoliberaaleinta ehdokasta.

Mutta se siitä. Äänet on laskettu, joten pulinat pois. 

Jatkoon siis menivät Alexander Stubb (kok) ja Pekka Haavisto (vihr), joista ensin mainittu ensimmäisenä ja jälkimmäinen toisena. Tällä tosiasialla voi olla tai olla olematta merkitystä lopputuloksen kannalta. 

Suurin merkitys tulevan presidentin henkilöllisyydelle on kuitenkin ennen toista kierrosta käytävillä keskusteluilla. Siinä onnistuminen on välttämättömyys Haavistolle, ja toisaalta munaami... siis epäonnistumisen välttäminen Stubbille. Näin siksi, että suomalaisista noin 60 prosenttia on poliittisesti oikealla ja vain 40 prosenttia vasemmalla. 

Lisäksi on huomattava, että etenkin Stubbin tulee onnistua motivoimaan itseään toissijaisena ehdokkaana pitävät Halla-ahon, Rehnin, Essayahin, Harkimon ja Aaltolan äänestäjät vaivautumaan vaaliuurnille toisellakin kierroksella. Siksi odotettavissa on myös etenkin perussuomalaisesti ja keskustalaisesti ajattelevien kosiskelua - kuten jo eilisiltana kuultiin Stubbin kehuessaan kaikkia vastaehdokkaitaan. 

Omalta osaltani tyydyn tässä vaiheessa suosittelemaan äänestäjille vain yhtä asiaa. Eli kun te - arvoisat lukijani - harkitsette äänenne antamista, miettikää kumman ehdokkaan uskotte pystyvän johtamaan Suomea paremmin siinä ikävässä tapauksessa, että Venäjä ryhtyisi hankalaksi. Eli kun Putin ärähtää ja uhkaa koko valtiollisen itsenäisyytemme olemassaoloa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

57 kommenttia:

  1. Tulee vain mieleen että pitäisiköhän Suomessakin siirtyä kaksipuoluejärjestelmään, kun vasemmisto pystyy puliveivaamaan tuollaisen pienpuolueen diletantin melkein presidentiksi.

    VastaaPoista
  2. Kokoomusnaiset ovat taas ratkaisijana. Kunpa Hadosvahinkoa ei enää milloinkaan nähtäisi.

    VastaaPoista
  3. Kävin äänestämässä, joten minulla on vanhan hokeman mukaan oikeus arvostella tulosta, vaikka professori yrittääkin hillitä pulinaa jo kuluneella Virolaisen lanseeraamalla hokemalla. Sitä paitsi sanavapauden nimissä tulosta saavat itkeä myös ne, jotka eivät löytäneet noin surkeasta kattauksesta mieleistään ehdokasta. Välinpitämättömyyttään äänestämättä jättäneet tuskin edes välittävät pulista.

    Poliittisesti lahjaton median johtama lammaslauma kävi äänestämässä kakkoskierrokselle kaksi nilkkiä globalistia, joille Suomen etu ei ole ollut edes toisarvoista. Nyt sitten pitäisi äänestää reaalista reputtaneen hölön ja valetohtorina esiintyneen terroristien hyysääjän väliltä. Arvatkaapa, käynkö antamassa ääneni kummallekaan. Äänestyskopissa käyn silti antamassa tervehdykseni tälle tsompikansalle, jos vaikka viesti pääsisi hylättyjen äänien sisällöstä kertovaan uutiseen. Tuskinpa pääsee, sillä siinä voi vihakirjoittaa vaalisalaisuuden turvin mitä sattuu mieleen pulpahtamaan.

    Ainoa lohtu on se, että presidentiltä on riisuttu valtaa rutkasti Kekkosslovakian ajoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääniä laskiessa on sen verran kiirusta, että ei niitä tekstejä jäädä sen kummemmin lukemaan, vaikka kuinka olisi proosailtu. Jos lapussa on muuta kuin numero ‐> aha, hylkyyn. Seuraava.

      Poista
    2. "Poliittisesti lahjaton median johtama lammaslauma kävi äänestämässä kakkoskierrokselle kaksi nilkkiä globalistia, joille Suomen etu ei ole ollut edes toisarvoista."

      Juuri noin, juuri noin!
      Sanoit vinhan totuuden, jollaisia tässä blogissa harvoin kukaan tuo esille, koska luottaa sokeasti Helsingin-Brysselin Pravdaan, Yleen ja valta- eli ylimpien globalistirikkollisten etäkontrolloimaan PROPAGANDA-mediaan ylipäänsä - eikä osaa tai välitä hakea tietoa vaihtoehtomediasta, myös ulkomaisesta ja vaihtoehtomediaa vastaavista tietokirjoista, etenkin ulkomaisista - vertailukohtaa voi hakea suomenruotsalaisesta ns. ankkalammikosta.
      Olen samaa mieltä myös koko kommentistasi.
      Propagandamediasta poikkkeavien kommentien antamisesta saa tässä blogissa helposti "salaliittoteoreetikon" leiman otsaansa - etenkin Helsingin-Brysselin Pravda varoittelee tavantakaa salaliittoteorioista!

      Poista
    3. Tyhjät laput tai kirkkoveneiden piirtäminen on typerintä, mitä voi tehdä. Miksi edes vaivautua?

      Poista
    4. Tai pitäisikö lippuun ihan piruuttaan kirjoittaa "5³=75". (Mikä on väärin, mutta tässä onkin suora viittaus toisen pääehdokkaan vastaukseen erään koululuokan pitämässä vaalitentissä, johon taannoin oli linkki "Jaskan pauhantaa" -blogissa. Löytyy täältä: https://www.ruutu.fi/video/4478567.)

      Poista
  4. Niin. Nyt on jälleen yksi liputuspäivä takanapäin (Kalevalan päivä???), ja "demokratia on puhunut".
    Ei käynyt Huru-ukon, Metro tyttöjen laulumuunnelma toteen.
    Kirkkoveneen sijaan on siis tehtävä se mikä tehdä täytyy: valinta ruton ja koleran väliltä.
    Näyttää kuitenkin melko selvältä, että Liin ja Jutan 10% eivät kykene Pekkaa nostamaan. Halla-ahon ja Rehnin äänestäjät lienevät mieluummin Stubbin takana.
    Valinta on siis tehtävä valehtelijan tai yleissivistymättömän, matemaattisesti lahjattoman ja oman kuvansa ihailijan tai viimekädessä kirkkoveneen vaihtoehdoista.
    Pakosta valitsen tuon matemaatikon, eikä se johdu valehtelijan sex-suuntautumisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti se ei käynyt toteen:(
      Nyt on valittava puolustusvoimille uusi päällikkö. Valinta joko homo sivari tai sattumakorppi. Pitänee kysyä eläkeläiskapitulantilta, että kumpi on parempi?:)
      Huru-ukko
      Huru-ukko

      Poista
  5. Eikö tuollainenkin ole jonkinlaista vihapuhetta, kun vasemmistossa vihataan yhtä ehdokasta niin, että ollaan valmiita äänestämään jotakuta vain että näin torpataan tämän valinta.

    VastaaPoista
  6. Vasemmisto Yle onnistui tavoitteessaan eli lanseeraamaan termin "inhokki", jota kuulutti haastattelussa myös Hanna Wass.
    Osaltaan ym. oli kosto Halla-aholle kun hän on todennut tosiasiat eli Ylen olevan vasemmalle kallellaan ja puolueellinen sekä ehdottanut Ylen määrärahojen leikkausta.
    Näillä sekä sillä, että Halla-aho seisoi hallituspuolueen jäsenenä hallituksen säästötoimien takana ja oli vaikutusta osaan äänestäjistä. Stubb ei tehnyt samaa.

    Jatkossa täytyy miettiä kumpi on pienempi paha:
    * Euroopan liittovaltiota (Yhdysvaltoja) tavoitteleva Stubb vai
    * Isis-väkeä ja muita muslimeja Suomeen tavoitteleva Haavisto?

    Kansallisen turvallisuuden, myös Venäjän toimien kannalta näkisin, että Stubb on tervejärkisempi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Presidentti Niinistölle kiitos, että hoiti meidät Natoon vihervasemmistosta huolimatta.

      Poista
    2. Joo prkl, valitsepa siinä sitten himofederalistin ja kouluja käymättömän homoseksuaalin väliltä. Taidanpa jäädä kotiin toisella kierroksella.

      Poista
    3. Parempi äänestää ja valita pienempi paha ettei lopputulos ole Suuri Paha eli maamme muuttuminen Paskastaniaksi, mikä on vihervasemmiston tavoite.

      Poista
    4. En tiedä miksi minulla on sellainen tunne että ilman Marinia ei NATO hakemusta olisi jätetty ?
      Kuukausi ennen Ukrainan sodan alkua P. Orpo piti puheen jossa kertoi että Suomen paikka on jossakin NATOn ja Venäjän ihme "välissä".
      (Lähde : Kokoomus.fi )
      Ja joku kirjoitti Uuden Suomen blogissaan että sama herra oli kiertänyt kertomassa ympäriinsä miksi NATO hakemusta ei pitäisi nyt jättää. (Tälle ei ollut mitään lähde viitettä)

      Poista
    5. Marin toitotti vielä hyökkäyksen jo alettua ettei NATO ole ajankohtainen ja ei hänen vahtivuorollaan. Mistä päädyit käsitykseen että ilman häntä ei hakemusta olisi jätetty? Minusta Marin kuului niihin takinkääntäjiin jotka vaihtoivat mielipidettään vasta kun tajusivat että olivat jääneet vähemmistöön ja paine tehdä jotain kasvoi ylitsepääsemättömäksi.

      Poista
    6. Stubb on toiminut mm. pääministerinä, valtiovarainministerinä, ulkoministerinä, eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä sekä kansanedustajana että Euroopam parlamentin jäsenenä.

      2017 Stubb aloitti Martti Ahtisaaren seuraajana konfliktinratkaisujärjestö Crisis Managemet Initiativen hallituksen puheenjohtajana.

      Vuodesta 2020 Stubb on työskennellyt Euroopan yliopistoinstituutin (EUI) School of Transnational Governance -keskuksen johtajana sekä professorina Firenzessä.

      Koulutus filosofian tohtori.

      Kielitaito suomi, ruotsi, englanti, ranska, saksa, vähän italiaa.

      Poista
    7. Miksi Stubb?

      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/miksi-stubb/

      Poista
  7. Kyllä Suomenkin politiikot ovat ymmärtäneet sen tosiasian, että jos isoon pilliin puhalletaan niin politiikot ovat ensimmäisenä tappolistalla. Ihan kuten olivat Ukrainassa. Ei sota politiikkoja tarvitse.
    Yksikään politiikko ei voi johtaa sotaa tai voi mutta vituiksihan se menee kuten meni eräällä itävaltalaisella korpraalilla ja nykyisin putlerilla.
    Sota pitää jättää sen lajin ammattilaisille eikä puhuville päille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se tehdäänkin. Onneksi Stubb on edes Kaartin jääkärirykmentin korpraali eli jotain ymmärrystä maanpuolustuksesta verrattuna p:hen.

      Poista
  8. Erityisesti HP on itsessään suurempi uhka suomen kansan olemassaololle, mitä Putin. Tubbs kuuluu samaan kastiin hieman liudemmin

    Eli "Valtiollinen" olemassa olo on toissijaista, vaan kansan ja rodun oleminenhan se ratkaisee.

    "valtiolllinen olemassaolo" voi jatkua ainakin tovin, vaikka koko suomen geneettinen jatkumo korvattaisiin , siis kansa..korvattaisiin vaikka pikipäillä ja puikulapäillä.

    Ei joku "valtiollinen olemassaolo" merkitse mitään, jos kansa vaihdetaan, oli se sitten salaliitto tai kuten jolla aivot on päässä niin matemaattinen totuus

    VastaaPoista
  9. "Arvojohtajan" toinen kansallisen turvallisuuden kysymys - miten suhtautua ulkomaalaistaustaisiin rikollisiin?
    Kumpi on pienempi paha - Stubb vai Haavisto?

    MTV uutiset tänään

    Alaikäisten väkivaltarikokset rajussa kasvussa – voisiko alle 15-vuotiaat sulkea laitoksiin?

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/alaikaisten-vakivaltarikokset-rajussa-kasvussa-voisiko-alle-15-vuotiaat-sulkea-laitoksiin/8865468

    Artikkelista poimittua

    Alaikäisten osuus väkivaltarikoksista on kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana. Rikospaikan Murharyhmän asiantuntijat ovat sitä mieltä, että pikaisia toimia tarvitaan tilanteen parantamiseksi.
    – Tilanne on lähellä katastrofia. Lastensuojelulaki on vanha eikä se vastaa tätä päivää. Uudistusta tarvitaan, rikosylikomisario Jari Kinnunen sanoo.
    – Lapset rikoksentekijöinä on iso inhimillinen ongelma, mutta myös kansantaloudellinen- ja turvallisuusongelma, valtion lastensuojeluyksiköiden johtaja Kaisa Tammi huomauttaa.

    Erityisesti alle 15-vuotiaiden osuus vakavista väkivaltarikoksista, kuten törkeistä ryöstöistä ja ryöstöistä jatkaa rajua kasvuaan. Heidän osuutensa väkivaltarikoksista on jo suurempi kuin 15–17-vuotiaiden osuus.
    – Tämä on hirvittävän iso ongelma koko yhteiskunnassa tällä hetkellä. Se on kasvussa ja osasyynä on se, että näitä alle 15-vuotiaita käytetään torpedoina. He ovat jo jengeissä ja huumekoukussa.

    --------------------------

    Yle tänään

    Noin joka kuudes tukholmalainen nuori kuuluu jengiin

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-205810

    Nuoret, jotka olivat mukana jengeissä, tekivät muita todennäköisemmin omaisuusrikoksia, väkivaltarikoksia ja huumeiden myyntiä.

    Tukholmassa oli myös selvästi enemmän nuoria, joilla oli jengiin kuuluvia läheisiä ystäviä (16 %) kuin Helsingissä (9 %) tai Turussa (8 %). Ainoa tutkittu pohjoismainen kaupunki, joka ei erottunut Tukholmasta oli toinen ruotsalaiskaupunki Gävle (12 %).
    - Nuorilla on siis jengejä kaikissa tutkituissa pohjoismaisissa kaupungeissa. Tukholma on kuitenkin omassa luokassaan, sanoo yliopistotutkija Markus Kaakinen Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutista.

    Tutkituissa ryhmissä oli mukana yli 9 000 iältään 13–17 -vuotiasta nuorta Tanskasta, Suomesta, Islannista, Norjasta ja Ruotsista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ongelmaan..ainoa ratkaisu..on...pistää puikulapäät ja muut rikolliset 25 vuodeks Gulagiin..problem solved

      Poista
    2. paljonks tollasits itsestään selvistä "tutkimuksista" saa palkkaa tai apu rahaa? LOl

      kun jos on pikipää, se on pikipää, ei siinä mitkään tutkimukset auta eivätkä muuta maailmantilannetta

      Poista
    3. jos on suvakki, tuhoaa kansansa, maansa, ja oman tonttinsa..simple shit

      Poista
    4. "Itäkeskus on hieno paikka, se on kuin Somalia" (Stubb muutama vuosi sitten).
      "Vastaanotettujen pakolaisten määrällä ei ole ylärajaa" (Homo-Pekka syksyllä 2015).
      Valitse sitten siinäkin suhteessa pienempi paha!
      Jätän valinnan tekemättä eli jätän äänestämättä toisella kierroksella.
      On niin paljon pahaa, että valinta on mahdotonta.

      Poista
  10. Minulla on sellainen fiilis että tällä palstalla kukaan ei välttyisi arvostelulta. Tämä on tällainen netin kansanradio.
    Kysynpä vaan että kuka_teille_kelpaisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpöhöpö. Jos kykenet, ajattele!
      Tiedän, äänestit ylioppilas Pekkaa, siis professoria.
      Tai vaihtoehtoisesti Stubbia: A lyhyt matematiikka ja reaali hylätty...mmm mutta se globaalisuus.

      Poista
    2. Älä nyt heitä edes vitsinä, ei p mikään professori ole, pelkkä ylioppilas.

      Poista
    3. Stubb: 1999 Filosofian tohtori, London School of Economics

      Poista
    4. Nyt tosiaan pitää valita koko maailman halaajan ja Euroopan halaajan väliltä. Suomi ja suomalaisuus on molemmille sivuseikka.

      Poista
    5. Yhteensä 28 opintoviikkoa Helsingin yliopistossa, eikä muuta.
      Se on hyvin vähän.
      London School of Economics: tämä on lehmipaskavaletta, aivan kuten hänen tituleerauksensa "professori" ulkomailla vieraillessaan.

      Poista
    6. Millä perusteella tuo Lontoo on valetta?

      Poista
    7. Tarkoitin tuolla sitä, että Stubb ei ole Pekka H.
      Tunnen useita, jotka ovat kinastelleet tohtoriksi LSE oppilaitoksessa, kertoivat sen olleen melkoisen vähän vaativaa.
      Se ei poista sitä tosiasiaa, että Stubb ei osaa laskea, omaa loogista päättelykykyä eikä myöskään yleissivistystä.

      Poista
    8. London School of Economics, mitä tämä kertoo tästä koulusta, jos lyhyestä matikasta oppilas on kuitannut huonoimman läpimenoon riittävän tuloksen. Onko tämä niitä "pappa betalar" -opinahjoja. Toiseksi ei se muodollinen oppisivystys ole ratkaiseva, jos älykkydestä on kyse. Amerikkalainen shakinpelaaja Bobby Fisher totesi, että koulut ovat typeryksiä varten. Entäs tuo Applen luoja tai Bill Gates tai Elon Musk. Näitä riittää vaikka kuinka paljon. Einsteinikin kehitti suhteellisuusteoriansa ennen kuin valmistui tohtoriksi. Nykyisin nuo maisterit yms ovat pelkkiä titteleitä, joilla ratsastellaan. Jos pärjäät ilman noita, niin silloin olet todellinen kyky.
      Tuossa mielenkiintoinen artikkeli aihetta sivuten:
      https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2024.1309142/abstract

      Poista
  11. Tuosta putinin (pienellä) ärähdyksestä.
    Saattaa olla todellinen uhka ja linjaan lähden vaikka velvollisuutta ei enää ole.

    Jaakko Summanen kirjassaan Sotavanki, kuvailee venäläisyyttä, kokemuksiinsa perustuen, karulla tavalla.
    Natsit jäävät hopealle.
    Sotavankeudesta palatessaan, nälkäkuoleman partaalla, neukut tarjosivat juhla-aterian ko. junamatkalla: umpijäätyneitä multaperunoita, päälle kaadettu kuumavesi ja ohranjyvät ja savivelli oli valmista tarjottavaksi.
    Venäläistä seljankaa?

    VastaaPoista
  12. Näköjään pitää valita ruton ja koleeran väliltä, eli kumpi olisi pienempi paha?

    P. Haavistoa en voi äänestää, joten A. Stubb on valintani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreää ei koskaan presidentiksi, varsinkaan sellaista sivari homoa, joka on valehdellut ansioluettelossaan, myynyt Suomen sähköverkot keinottelijoille, tuonut Isis-terroristeja Suomeen ja pitänyt nuorta puppelipoikaa avustajanaan veronmaksajien piikkiin.
      Stubb on kuitenkin pienempi paha näistä kahdesta. On valittava kahdesta huonosta vähemmän huono, kuten professori taannoin totesi.

      Poista
  13. Ei jaksa kommentoida. Ehdokkaat ovat juurettomia kosmopoliitteja, jotka eivät osaa keskustella kansanmiesten kanssa.
    Tutkija Hanna Wass vonkui joku viikko sitten sitä, mitä Haavistolta ei saa, mutta kannattaa tätä kuitenkin.

    VastaaPoista
  14. IL tänään

    Sokeus Venäjään

    Pekka Haavisto uskoi pitkään Venäjän kehittymiseen demokratiaksi ja siihen, ettei maa ole turvallisuusuhka Suomelle.
    Hän moitti niitä, jotka varoittivat Venäjästä. Vuosikymmenien ajan hän halusi leikata Suomen puolustuksesta.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ed72ecdd-18f2-4f42-9004-3d169463da6f

    Artikkelista poimittua

    * Pekka Haavisto on halunnut ajaa 1990-luvulta aina 2010-luvulle asti systemaattisesti Suomen puolustuskykyä alas.
    * Haavisto on myös moittinut Venäjä-uhasta varoittaneita poliitikkoja vielä senkin jälkeen, kun Venäjä miehitti laittomasti Krimin ja aloitti sotatoimet Itä-Ukrainassa.
    * Suomen Nato-jäsenyyttä Haavisto vastusti käytännössä koko poliittisen uransa ajan. Vasta Venäjän hyökkäys Ukrainaan keväällä 2022 muutti vihreän poliitikon Nato-kannan.
    ...
    ...
    Haavisto esitti vuonna 1990, että puolustusmäärärahoista pitäisi leikata 10 prosenttia ja siirtää summa ympäristöministeriölle. Samalla Haavisto vaati, että Helsingin edustalla oleva Santahaminan varuskuntasaari muutettaisiin virkistysalueeksi tai ekokyläksi.

    Suomea on viime vuosina kiitetty paljon siitä, että puolustusta ei lähdetty ajamaan alas, kuten esimerkiksi Ruotsissa tehtiin.

    jne

    VastaaPoista
  15. HS tänään

    Kenraali kertoi poikkeuksellisen paljon armeijan kyvyistä – Mistä on kyse?

    Kenraaliluutnantti Mikko Heiskanen halusi HS:n haastattelussa viestiä, ettei Suomi ole heittopussi, kirjoittaa puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaa seuraava toimittaja Jarmo Huhtanen.

    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010150630.html

    Artikkelista poimittua

    Puolustusvoimat alkoi Venäjän hyökkäyssodan alettua kiireellä täyttää ase- ja ammusvarastojaan. Siinä auttoi keväällä 2022 valtion lisätalousarviossa annettu lisäraha. Tosin eräiden tietojen mukaan Puolustusvoimat aloitti varautumisensa jo edellisenä vuonna.
    Puolustusvoimat aloittaa helmikuussa myös sodan ajan tuotantovarausten toiminnan testauksen. Se on uutta. Kyse on siitä, että Puolustusvoimat kokeilee valmiuttaan käynnistää sodanajan tarvikkeiden tuotanto.

    Jälleen toteutetaan vanhaa sanontaa, että niin harjoittelee kuin sotii.
    Heiskasen ulostulo ajoittuu samalle viikolle kuin EU:n sisämarkkinoista ja teollisuudesta vastaavan komissaarin Thierry Bretonin vierailu Suomessa.
    ...
    ...
    Breton on kiertänyt viime aikoina useissa EU-maissa tutustumassa puolustusteollisuuteen. Suomea ennen hän kävi Puolassa, joka on rakentamassa Euroopan vahvinta maavoimaa ja nostamassa puolustusmenojaan yli neljään prosenttiin bruttokansan­tuotteesta.
    ...
    ...
    Suomalaisille halutaan kertoa, ettei ole syytä huoleen. Puolustusvoimat on hereillä ja on ollut itse asiassa jo hyvin pitkään. Suomen kokonaismaan­puolustuksen varautuminen tuottaa hedelmää.

    Venäjälle viestitään, ettei Suomi ole sotilasliitto Naton itärajan heikko lenkki. Toisin kuin monissa muissa maissa Suomen asevoimat ja siviiliyhteiskunta ovat valmistautuneet poikkeuksellisen hyvin sotilaalliseen yhteenottoon.

    Suomi on Naton tuorein jäsenmaa, joten kenraalikunta halunnee myös osoittaa muille Nato-maille, että Suomi on turvallisuuden tuottaja eikä sen kuluttaja. Yhtenä esimerkkinä on Suomessa säilytetty hyvä kyky tuottaa sodan kulutustavaroita, kuten ammuksia.

    Suomi on myös lisännyt ja kykenee tarvittaessa vieläkin lisäämään raskaan tykistön ammusten tuotantoa. Eli juuri niitä tuotteita, joista Ukrainassa ja Euroopassa on nyt pula.

    VastaaPoista
  16. Haluan vain tässä yhteydessä mainita että päätös olla äänestämättä vaalien toisella kierroksella EI OLE PÄÄTÖS sanan varsinaisessa merkityksessä, koska se on päätöksenä niin tavattoman helppo.

    Sellainen päätös on täysin rinnastettavissa rappioalkoholistin "päätökseen" jatkaa juopottelua juopottelun lopettamisen sijaan.

    Maa saa joka tapauksessa uuden presidentin 1. maaliskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet: ei se ole päätös, vaan täysin vääjäämätön johtopäätös. Helppoudesta en tiedä. Rinnastus rappioalkoholistiin on asiaton mutta myös tavattoman helppo.

      Poista
    2. Kumpaan johtoon nyt ollaan tekemässä johtopäätöstä, valovirta vai voimavirtajohtoon? Helppo se on tehdä molempiin!

      Poista
    3. "Maa saa joka tapauksessa uuden presidentin 1. maaliskuuta!" Ei saa, vaan ainoastaan joko Stubbin tai Haaviston presidentinkansliaan EU-puhetorveksi WEF-asiaa edistämään. Kumpi sitten kykenee aiheuttamaan isomman vahingon, sitä äänioikeutetun on syytä miettiä.

      Poista
  17. "Demokratia on puhunut. Pulinat pois."

    Mutta demokratia nimenomaan ei ole puhunut -- kaikki vaalikeskustelut on käyty mitä täydellisimmässä "poliittisen korrektiuden" hengessä, eikä ainoatakaan kipeää asiaa ole käsitelty käsitteillä, jotka kertoisivat edes jotain siitä mistä yhteiskuntamme kriisiytymisessä on tosiasiassa kyse.

    Demokratian ensimmäinen edellytys on yhteiskunnan läpinäkyvyys -- mutta ehdokkaiden henkilöhistoriat ovat jääneet läpivalaisematta. Ihan päinvastoin: tilanteen voisi tulkita vaikka siten, että nämä pyrkivät presidentiksi nimenomaan siksi, että siihen virkaan kuuluva "kunnioitus" estäisikin heidän mokiensa ja puutteidensa paljastumisen. Niinhän Sauli Niinistönkin rahaministerivaiheet ja maan valtiovelan taannoinen syntyprosessi on kuin yhteisestä päätöksestä vaiettu, ja Koiviston konklaavin paperit haudattu kassakaappiin.

    Eikä yhteiskunnallinen läpinäkyvyys tarkoita vain ehdokkaiden henkilöhistorioita, vaan laajemmin koko sitä kiertoilmauksista muodostuvaa "keskustelua", jota täydellisen erheellisesti "tyylikkääksi" nimitetään. Valtionvelasta puhutaan sivuuttaen se, että jokainen tuottamaton "maahanmuuttaja" (hahhah) maksaa maalle miljoona euroa, että ihannoitu "monikulttuurisuus" näkyy lähinnä rikostilastoissa, että ongelmista puhumattomuus on jo sillä asteella että on muodostunut pinnanalaisten voimien "negatiivinen kultti" -- eli ihmiset äänestävät jo pikemminkin jotakin vastaan kuin minkään puolesta.

    Se on kehittymättömille yhteisöille ominaista, tuo, että tarvitaan koko ajan vahvempia projektiivisia viholliskuvia jotta oman porukan yhteisyyttä ylläpidettäisiin. No, ehkä meistäkin pian taantuu kehitysmaa, ja ehkä sitten tänne vaeltavat kehitysmaalaiset sopeutuvat tänne luontevammin.

    Nyt on valittu kaksi projektiivista pääehdokasta, kuin uudet pahvisaulit edellisen kuvan tilalle -- kumpikin jonkinlaisia suuria lapsia. Toinen laskee sormillaan asioita, yksi, kaksi, kolme, toinen leikkii yhtä aikaa isää ja äitiä. Demokratia on puhunut, pulinat pois.

    VastaaPoista
  18. Suomen Kuvalehti listasi ammattien arvostusta. Nuorten sekä naisten listalla viiden kärkikastissa oli pakolaisohjaaja. Tämä kertoo jotain asenteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kertoo vain tasan sen, että tutkimus on tehty päin ..

      Poista
    2. "Jos et ole nuorena idealisti, olet vailla sydäntä ja jos et ole vanhana konservatiivi, olet vailla järkeä". Tällainen on laitettu Winston Churchillin suuhun ja oli miten oli, hyvin sanottu!

      Poista
  19. C.E. Nyder ja hänen kirjoittajaryhmänsä valottavat uudessa kirjassaan Klaus Schwabin Young Global Leaders'seista (Nuoret globaalijohtajat) sen elitistisen piirin enemmän kuin kyseenalaista taustaa, joka haluaa horjuttaa talous- ja yhteiskuntajärjestelmämme hyväksi havaittuja perusteita ilman kansan suostumusta. Omaisuus, yksityisyys ja jopa demokratia aiotaan lakkauttaa.

    Noita asioita Stubb aikoinaan kävi opiskelemassa kuuden vuoden aikana. Kuitenkin hänen röyhkeytensä riitti valehtelemaan vaalitenteissä ja vaalipäivän iltana moneen kertaan, kuinka hänen mielestään suomalainen demokratia on hieno asia.

    Kuka äänestää tuollaista emävalehtelija-globalistia, joka tähtää Suomen itsenäisyyden rippeidenkin tuhoamiseen ja suomalaisen edes näennäisdemokratian korvaamiseen rautaisella diktatuurilla?
    En tarkoita, että pitäisin Homo-Pekkaa yhtään pienempänä pahana.

    VastaaPoista
  20. Kyllä mä olisin orastavan demokratian orastavasta lakkauttamisesta enemmän huolissani entisissä Itä-Euroopan maissa, joissa nämä äärikouhot haluavat jo pilkkoa Ukrainaa.
    Kyseenalaistan ennemmin vaikka Le Penin, Orbanin ja kaltaistensa vaikutusperät demokratian horjuttamisessa. Ääriliikkeet oikealla ja vasemmalla haluavat olla muiden taskuilla käyviä tyranneja.
    Tai jonkun toisen tyrannin taskussa olevia marionetteja (Lukashenka).

    Haluatko sinä elää sellaisessa maailmassa?

    VastaaPoista
  21. Suurin uhka Euroopalle on kansainvaellus, joka suuntautuu tänne Afrikasta ja Lähi-idästä. Jos sen torppaamiselle ei tehdä mitään, parin vuosikymmenen päästä saadaan kaikki jättää jäähyväiset demokratialle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomenkansan globalistiviholliset kuten Stubb ja Homo-Pekka haluvat vain lisää tumma- ja mustapintaisia pakolOisia Suomeen - kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otetulla ULKOMAAN-velalla
      elätettäviksi.
      Tässä on yksi pikku esimerkki seurauksista:
      "Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset",
      https://oikeamedia.com/o1-212200

      Tuon kokkari Vapaavuoren suuren vision, "monikulttuurisen" Helsingin toteuttamisessa ovat asvaltinharmaat viherkommunistit olleet vahvana tukena.

      Poista
  22. Tuota professorin kirjoituksen loppuosaa kommentoisin sen verran että; minä en suurtakaan huolta kantaisi tulevan presidentin kriisinsietokyvystä siinä mahdollisessa tilanteessa jossa Venäjä ryhtyisi todella hankalaksi. Sillä perustuslakimme 59§ sanoo että:

    Presidentin este.
    Tasavallan presidentin ollessa estyneenä hänen tehtäviään hoitaa pääministeri tai tämänkin ollessa estyneenä pääministerin sijaisena toimiva ministeri.

    Että näin. Esimerkiksi Britannian ja Suomen sotahistoriat toisesta maailmansodasta kertovat että kun kriisitilanne pukkaa päälle, niin johtajilla on tapana vaihtua nopeasti tai vastuu siirtyy nopeasti sille joka sitä kykenee kantamaan (Churchill, Ryti).

    Suomen nykyinen perustuslaki siis mahdolllistaa tarvittaessa hyvin nopeat vallansiirrot jos siihen ilmenee tarvetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kallio erosi terveyssyistä ja hänellä oli jo ikääkin. Oli siten selvää, että seuraaja valitaan. Valituksi tuli Ryti.

      Jos nykyaikana presidentillä ei ole halua tai kykyä puolustaa Suomen etua, voi tarvittava näyttö olla vaikeaa. Saati sitten saada eduskunta tekemään tarvittavat päätökset.

      Toisaalta jos esim. Haavistoa pitäisi saada syrjäytettyä - mikä perustuslaki- ja ihmisoikeus- ja demla-talibanien möykkä siitä alkaisikaan?

      Siksi pidän tätä perustuslaki mahdollisuutta hyvin teoreettisena. On turvallisempaa äänestää pienempi paha presidentiksi.

      Poista
  23. ketkähän tuota aivovammaista putikkaa rahoittaa, oiko Mariini ja Haapisto samaa sakkia? Lula valittiin 2002 perustamansa työväenpuolueen (Partido dos Trabalhadores) ehdokkaana, mutta nykyisin hänen katsotaan edustavan lähinnä sosiaalidemokratiaa

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!