keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Suomen lainsäädäntö ei salli puolustautumista kansainväliseltä uhalta

Suomen laki ei talli turvapaikanhakijoiden pitämistä erillään muusta yhteiskunnasta. Näin meille kertoi sisäministeri Mari Rantanen (ps). 

Siten Suomi ei pysty laillisesti estämään maahamme saapuvia perusteettomia turvapaikanhakijoita tai venäläisten palveluksessa olevia desantteja liikkumasta maassamme tai laajemmin EU:n alueella. Ja siksi meillä on - sisäministerin sanoin - "tarvetta lisätä tehokkuutta, kun lähtökohtana on se, että ei tule yhtään sellaista henkilöä, joka aiheuttaa uhkaa kansalliselle turvallisuudelle tai sisäiselle turvallisuudelle".

Nykyinen tilanne osoittaa demokraattisen päätöksenteon heikkouden silloin kun kansa on jakaantunut kahteen leiriin. Maahanmuuton osaltahan suomalaisille on käynyt juuri näin, koska lähinnä vihervasemmistoon ja arvoliberaaleihin kuuluvat haluavat täyttää maamme kehitysmaalaisilla, kun taas konservatiiviset ja pragmaattiset ihmiset haluaisivat ehkäistä sekä meillä että muualla maailmassa yhteiskunnalliseen muutokseen johtavaa kansainvaellusta. 

Tästä ruususen unesta useimmat arvoliberaalitkin poliitikot ovat kuitenkin heränneet viimeistään sen jälkeen kun on käynyt ilmi, että Venäjä on käyttänyt hyväkseen kehitysmaalaisten intoa hakeutua Länsi-Euroopan lihapatojen ääreen. Sen se on tehnyt paitsi toimittamalla turvapaikanhakijoita rajoillemme niin myös pyrkimällä värväämään näiden joukosta vakoilijoita. 

Edelle kirjoittamani perusteella näyttääkin siltä, että lopultakin on tullut aika suhtautua nykyajan kansainvaellukseen sen vaatimalla vakavuudella ja saattaa lainsäädäntömme ajan tasalle. Ja siksi on erinomaista, että Suomessa on vallassa hallitus, jossa ovat edustettuna parhaiten humanitaarisen maahanmuuton ongelmallisuutta ymmärtävät puolueet (tästä linkistä puolueidemme asenteiden hämmentävän lujaa stabiiliutta osoittavaan kirjoitukseeni kolmentoista ja puolen vuoden takaa).

Siksi myös tavalliset kansalaiset voivat juuri nyt toivoa, että maahanmuuttoon liittyvä lainsäädäntömme saatetaan lopultakin tosiasioiden vaatimalle tasolle. Eli huolehditaan turvapaikanhakijoiden vaatimusten sijaan ensisijaisesti vastaanottavan maan eli Suomen kansalaisten oikeuksista.  

Tämä ei kuitenkaan yksin riitä, vaan Suomen tulee jatkossa toimia sen puolesta, että auttamatta vanhentuneet - ja kosketuspintansa todellisuuteen menettäneet - kansainväliset Geneven sopimukset korvataan nykyajan tosiasiat huomioivalla uudella lainsäädännöllä. Ja että sellaisen synnyttyä se saatetaan voimaan koko EU:n alueella.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mari Rantasella on kolme kuukautta aikaa
Kunniamurha ja intersektionaalinen feminismi
Martti Koskenniemi ajatustenlukijana

38 kommenttia:

  1. Hälyttäviä lukuja!

    PT-media eilen

    Suomi menee vuoden 2023 myönnetyissä oleskeluluvissa Ruotsin ohi

    https://pt-media.org/2024/01/16/suomi-menee-vuoden-2023-myonnetyissa-oleskeluluvissa-ruotsin-ohi/

    Artikkelista poimittua

    Ruotsi myönsi viime vuonna 91 139 oleskelulupaa, joka on koko vuoden tulos. Suomen koko vuoden tulos ei ole vielä tullut, mutta tammi-marraskuun välisenä aikana myönnettyjä oleskelulupia oli kasassa jo 85 373 henkilölle.

    Nämä luvut sisältävät kaikki myönnetyt oleskeluluvat, paitsi ukrainalaiset. Katson, että heitä ei pidä laskea näihin lukuihin mukaan.

    VastaaPoista
  2. Eräät EU-maat eivät ota ollenkaan elättääkseen pakolaisterroristeja suurperheineen ja -sukuineen.
    Ovat kaiketi jättäneet kansainväliset sopimukset allekirjoittamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja siksi saavatkin EU:n satraappeineen niskaansa. EU:n rooli herättää kysymyksiä.

      Poista
  3. Kuten professori huomautti, suomalaiset ovat jakautuneet niin, etten oikein usko lainsäädännön järkeistämisen onnistuvan.

    Lisäksi; aina 1960-l. lopulta yhteiskunnassamme voimistunut vasemmistolainen eetos on pyrkinyt vähentämään suomalaisten oikeuksia ja korostamaan erilaisia kansainvälisiä vastuita ja velvoitteita.

    Niinpä nyt olemme tilanteessa, jossa hirtämme itsemme eri "sitoviin velvoitteisiin" ja "kansainvälisiin sopimuksiin". Jotka, kuten professori mainitsi, ovat jo vallitsevaan tilanteeseen nähden vanhentuneita ja ovat omiaan vain heikentämään suomalaisten turvallisuutta ja valtion vakautta ja taloutta.

    Pelkään, että tulemme pettymään nykyisen hallituksen kykyyn ja etenkin haluun muuttaa lainsäädäntöä ja siitä juontuvia toimenpiteitä koskien "turvapaikanhakua" ja nykyistä rajatilannetta.

    Tilanne kuvastaa hyvin suomalaisten elinvoiman hiipumista, kun edes oman olemisen rajoja ei haluta enää puolustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Divide et impera on nimenomaisesti ollut tavoitteena, ainakin seurauksia hämmentyneenä katsellen. Vasemmisto on hienosti pelannut tilanteen siihen, että he ovat vallassa silloinkin, kun eivät ole hallituksessa. Pelaamisellaan he ovat varmistaneet sen, että tehty työ ei valu hukkaan oppositiossa vietettävien vuosien aikana. Työtä on tehty vuosikymmeniä, aivan kuin arvoisa Historix edellä kirjoitti. Oikeastaan hatunnoston arvoinen suoritus vasemmistolta. Tätä vasemmiston rakentamaa "ansaa" ei pysty purkamaan muutoin, kuin oikeistodiktatuurin voimalla ja sellaista on oikeastaan mahdotonta polkaista pystyyn...
      -Lukija

      Poista
  4. Hallituksessa istuu yksi känkkäränkkäpuolue eli RKP, joka todennäköisesti haraa vastaan kaikkia maahanmuuton kiristämiseen liittyviä ehdotuksia, koska ne kansainväliset sopimukset ovat sen mielestä kiveen kirjoitetettuja ja menevät kaiken muun edelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja joka sekin ajaa vain Suomen ruotsalaisten asiaa !

      Poista
    2. Taitavia poliitikkoja RKP:lla, kun persuja paljon pienempänä kykenevät ajamaan äänestäjiensä asiaa ihan eri voimalla.

      Poista
  5. Tämä on demokratian hinta maassa joka ei ole vielä valmis demokratiaan. Mikään oikea ja vakava asia ei mene eteenpäin eduskunnassa!

    VastaaPoista
  6. Pakolaisten, oleskeluluvalla olevien yms. palautukset on myös asia, joka on saatava toimimaan.
    Esim. Irakin ja Syyrian sodat ovat loppuneet, joten sillä perusteella ei enää ole syytä sallia maamme hyväksikäyttöä.
    Afganistanissa on sota loppunut ja vaikka siellä on kiihkomieliset vallassa niin se on heidän valintansa. Siitä huolimatta se on nyt tulkittava turvalliseksi maaksi ja palautukset tulee aloittaa.
    Kaikilta mailta, jotka eivät suostu ottamaan väkeään takaisin, on kaikki kehitysapu tms. lopetettava.

    VastaaPoista
  7. Professorin otsikko jättää auki kysymyksen miltä uhalta?

    Uhasta voidaan käyttää nimitystä haittamaahanmuutto tai kansainvaellus, jota tekevät ihmiset ovat todellisuudessa elintasopakolaisia ja jotka käyttävät väärin turvapaikan-haku mahdollisuutta koska länsimaiset ihmiset ovat niin hölmöjä, että annamme sen tapahtua eli valehtelemme itsellemme vaikka kaikki viimeistään jo nyt tietävät totuuden näiden tulijoiden motiiveista, jopa pääministeri Orpo.

    Miksi valehtelemme itsellemme?

    Emmekö vieläkään ole oppineet sitä, että Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse nainen, mutta en voi olla korostamatta päättäjiksi ja poliitikoiksi päässeiden vihervasemmistolaisten naisten kasvanutta osuutta. He tekevät tunne ja aate edellä koko yhteiskunnalle vahingollisia päätöksiä. Sama koskee monia aatesisaria ympäri Eurooppaa kuin myös USA:ssa, jonka yliopistotkin on nykyään kyllästetty intersektionaalisella feminismillä ja wokella ynnä muulla huuhaalla. Järjen ääni on sentään nyt löytynyt jostakin, kun kuuluisa Harvardin yliopisto antoi potkut rehtorilleen, eikä pelkästään avoimen antisemitismin takia.

      Poista
  8. Ihmisoikeusjuristit ja arvoliberaalit poliitikot ovat todellinen uhka Suomelle ja suomalaisuudelle.

    VastaaPoista
  9. Suomella olisi yksi laillinen ja järeä keino pysäyttää tulijat. Laki muistaakseni säädettiin Krimin miehityksen jälkeen. Eli Suomi voisi ilmoittaa Venäjälle, että kaikki laittomasti Suomeen pyrkivät henkilöt katsotaan tunnustuksettomiksi sotilaiksi, jolloin heitä voidaan käsitellä asian edellyttämällä tavalla.

    VastaaPoista
  10. Sosiaalidemokratian märkä uni on toteutunut!

    Yle tänään

    Yli 250 superrikkaan toive Davosin talouskokoukselle: Verottakaa meitä enemmän

    Superrikkaat huomauttavat, että jos kasvavaan taloudelliseen epätasa-arvoon ei puututa, seuraukset yhteiskunnille ovat katastrofaaliset.

    https://yle.fi/a/74-20069853

    ----------------------------------

    Our message at Davos is simple:
    Elected leaders must tax us, the super rich.
    We'd be proud to pay more.

    https://proudtopaymore.org/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo rahat olisi syytä käyttää syntyvyyden säännöstelyyn.
      Maapallon ongelmat paljolti johtuvat liiallisesta syntyvyydestä tietyillä alueilla ja sitä kautta liiallisesta väestöstä.

      Länsimaissa, jossa ehkäisy on käytössä, ei liiallinen väestö ole ongelma.
      Väestönkasvu maissamme on johtunut kehitysmaiden nuorisopullistuman kansainvaelluksesta maihimme sekä elintasopakolaisten vaelluksesta, mitkä on naamioitu turvapaikanhakemiseksi.

      Poista
    2. Tätä ongelmaa ei uskalleta koskea pitkällä tikullakaan. Viime vuoden puolella ylitettiin jo kahdeksan miljardin raja ja sitten itketään, että ruoka ei riitä ja siihen on olemassa kestoselitys eli ilmastonmuutos. Miten se ruoka riittää, kun väkiluku ylittää esimerkiksi 10 miljardia, joka taitaa jo vuonna 2100 olla todellisuutta ellei jopa aiemmin? Olen myös ihmetellyt tuota sikiämistä; ei aliravittu laiha nainen kovin herkästi tule raskaaksi....

      Poista
  11. Jotenkin hätkähdyttäviä nuo taannoiset uutisvideot itärajalta, joissa rajaviranomaiset taluttaen opastavat Venäjän työntämiä vierasmaalaisia Suomen puolelle.
    Eikö ihmisillä avaudu silmät edessä olevan uhkaavan sekasorron edessä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nostin kahvilla työkaverille esille vaaran, että Venäjän rajalle ohjaamat "turvapaikanhakijat", päästessään Suomeen, tulevat vielä aiheuttamaan sisäisiä levottomuuksia ja turvallisuusuhkia. Hän nauraen vähätteli asiaa todeten, että tulijoitahan oli vain 11.

      Ei taida ihmisillä silmät helpolla avautua, tai sitten avautuvat liian myöhään. Niin vahvaa on ollut virallinen propaganda ja on tietysti edelleen - valitettavasti.

      Poista
    2. Tulijoita on pitkälti toista tuhatta. Elinkausi kustannus meille miljardin eli tuhat miljoonaa. Plus turvallisuus uhat ja rikollisuus päälle. Ja ompa noita ulkkareita tainnut tulla viime vuonna oikein roppakaupalla muualtakin rajojen yli.... ainakin myönnettyjen oleskelulupien määrän perusteella sanottuna.

      Poista
  12. Entäpä tartuntatautilaki? Turvapaikanhakijat / siirtolaiset terveystarkastusta odottamaan valvottuihin oloihin. Koska kyseessä on aluksi laiton rajanylitys, se kuulunee rajavartiolaitoksen vastuulle järjestää. Sote resurssien rajallisuudesta johtuen terveystarkastus järjestyy vasta vuoden päästä rajan ylityksestä ja siinä ajassa turvapaikkahakemuskin lienee käsitelty.

    VastaaPoista
  13. Siis mitä sellaista, joka jotenkin olisi nimettävissä "oikeusvaltioperiaatteeksi" sisältyy siihen, ettei noudateta lakeja, joiden taanoisilla laatijoilla ei pykäliä kyhätessään ollut päässään ainoatakaan ajatusta mikä mitenkään olisi liittynyt mihinkään niistä reaalimaailman tilanteista joita nyt joudumme kohtaamaan?

    Miten on mahdollista että nykytilanteeseen nähden täysin erilaatuisia käsitesisältöjä käyttävä laki pitäisi nyt pitää voimassa tilanteessa, jossa vanhentuneilla laeilla on ainoastaan yksi todellinen käyttötarkoitus: sotarikoksiin syyllistyvä valtio voi käyttää niitä strategiassaan -- tehden niiden avulla uusia sotarikoksia.

    Miten ihmeessä joku "kansainvälisen oikeuden asiantuntija" on niin pihalla siitä mitä maailmassa tapahtuu ja mikä on oikein ja mikä rikollista, että työntyy julkisuuteen vaatien nimenomaan täysin epäkurattien pykälien noudattamista. Eikö edes arkijärki sano, että juristeriset väittelyt "oikeusvaltioperiaatteesta" on pantava syrjään kun uhkana on se, ettei pian ole minkäänlaista valtiota eikä minkäänlaisia -- ei ainakaan länsimaiseen oikeuskäsitykseen kuuluvia -- periaatteita?

    Voi näitä ressukoita -- mieleeni tulee kummallinen EU-paatostelija Jutta Urpilainen eilisessä tv-tentissä -- jotka omaa ääntään narsistisesti kuunnellen julistavat "oikeusvaltioperiaatetta". Kuka kertoisi kaikille urpilaisille, että ihmisen on mahdollista ajatella ihan omilla aivopillaan. Sen pitäisi olla mahdollista paitsi poliitikoille -- joiden tehtävänä olisi ollut estää typeriksi muuttuneiden pykälien voimassaolo -- kuin juristeristeillekin, joiden pitäisi "asiantuntijoina" nimenomaan tulla esiin väärin perustein käytettyjen lakien tuomitsijoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistutan hommiaan hoitamattomille poliitikoille ja "kansainvälisen oikeuden" valtamagiaan vetoaville ihmisoikeusjuristeristeille, että meillä on nyt vastassamme totalitaristinen valtio, jolla ei ole mitään jakoa missään aidosti "ihmisoikeuksista" välittävässä pöydässä.

      Sen valtion "oikeusperiaatteisiin" on historiallisesti kuulunut periaate, että kun "rikollinen" on saatu kiinni, kyllä sen tuomitsemiseen laki löydetään.

      Kysyn, mitä eroa tuolla totalitarismeissa noudatetulla periaatteella on siihen, että juristeristit nyt vaativat että ihan toisessa maailmanajassa ja ihan toisiin tilanteisiin säädetyt pykälät pitäisi nyt löytää käytettäviksi joidenkin ideologisesti ihanteellisen puhdasoppisuuden toteuttamiseksi.

      Poista
    2. 10+ molemmista kommenteista! Vihervasemmiston lempisanoja, joita hoetaan, ovat juuri "oikeusvaltio", "ihmisoikeudet" ja "kansainväliset sopimukset." Suomalaisia ne eivät taida koskea, vain niiden
      rahoittamiseen he joutuvat pakosti osallistumaan. Kun sekään ei vielä riitä kattamaan kustannuksia, otetaan lisää velkaa lastemme ja lastenlastemmme piikkiin. Eihän tässä ole mitään järkeä!

      Poista
    3. Ja, sitten kun aletaan vielä tarkemmin tonkia niitä tiettyjen toimijatahojen alitajunnallisia tunkioita, joista nuo kansainvaellusta yli kaiken legitimoivat kannat saavat alkunsa ja oikeutuksensa, ei sieltä paljastu ainoastaan idealististen ihmisoikeushörhöjen taipumusta narsistiseen uhriajatteluun -- he saavat voimaantumisen kokemuksia samaistuessaan uhrirooleihin -- vaan, ikävä kyllä, myös aivan raadollista taloudellisten etujen nimissä tapahtuvaa ajamista sellaisten perinteisten yhteiskunnallisten arvojen kuin kansallisvaltion ja demokratian yli.

      Isolla valkokankaalla kokokuvassa näyttäytyy, miten varsinkin reilun parinkymmenen viime vuoden aikana tämä nykyinen taloususkontomme -- sitä voisi nimittää rahaohjasteiseksi kapitalismiksi -- on päätynyt pussittamaan nimenomaan kansallisvaltioita ikuisiin valtionvelkakoukkuihin.

      Ja kun tuollaiset motiivit otetaan kuvaan mukaan, käy entistä ihmeellisemmäksi, miksi nimenomaan perinteisesti vasemmistolaisen ajattelun omaksuneet ihmisoikeusaktivistit tunkeutuvat nyt samaan kelkkaan kaikkein härskeimmin manipulatiivisia rahatalouskeinnotteluja harrastavien kapitalististen saalistajien kanssa.

      Ihmisoikeusaktivistit eivät kysy itseltään että miksi perhanassa me ollaan tässä samassa veneessä kuin kaikkein moraalittomimmat rahatalouskeinottelijat, jotka nimenomaan tarvitsevat kansainvaellusta tarkoituksenaan ripustaa vanhat kansalisvaltiot ikuisiin velkakoukkuihin.

      Poista
    4. Epäpyhä allianssi!

      Poista
    5. Talouseliittiä ja joitakin liberaaleja näissä tavoitteissa yhdistää ajatus 'tarkoitus pyhittä keinot'.

      On luotu itselle sarja mielikuvia jotka paljossa muistuttavat uskonnollisia ajatusmalleja - kuten omien mielipiteiden ehdotin hyvyys ja oikeutus sekä halu harjoittaa uskonnollisia muotomenoja niin että kaikki voivat nähdä ja kadehtia.

      Ollaan kuin lampaat jotka kannattavat nyt kahta jalkaa neljän jalan sijaan, eli ajattelu on tehnyt täyskäännöksen.

      Orwellin kirjoittama ajatusmalli näkyy kunhan sen haluaa nähdä.

      Karuna Pettila

      Poista
  14. Kyllä niin ärsytti taas eilinen A-studio, sen professorin takia. Jukka Savolainen sen sijaan puhui hyvin ja hänellä oli jämäkkä mielipide.
    Juuri häntä pitää kuunnella!

    On se kumma, kun kaikki keinot, joilla Suomi voisi suojautua laittomalta maahanmuutolta, ovat joko laittomia, kv. sopimusten vastaisia, tai muuten vain liian ikäviä - niille tulijoille! Eihän heitä saa liian kovakouraisesti käsitellä, pahoittavat vain mielensä. Eikä näillä professoreilla, mm. sillä eilisellä, ole kuitenkaan tarjota mitään parempaa tilalle. Kunhan puhuvat vain sitä liirumlaarumiaan. Oikeusvaltioperiaatteesta, ihmisoikeuksista ym.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Itäsuomen professori kyllä ilmeestään päätellen tajusi puhuneensa aivan mottipäisiä sen yhden rajanylityspaikan ja siellä asylumin sanomisen kanssaan. Oli aika hämmentynyt kun kumpaakin pyydettiin summaamaan ne keinot joita heistä on käytössä. Savolainen kertoi omansa ja sitten proffa varpaitaan katsellen ja kainosti ympärilleen vilkuillen omansa. Sitä nolotti selvästi, joka hänelle tietysti ansioksi laskettakoon, yleensä nämä juristeristit ja ihmisoikeusvouhkajat esiintyvät äärimmäisen julkeasti välittämättä mitään siitä että tietävät kyllä mitä seurauksia heidän vaatimuksillaan on suomalaisille.

      Poista
    2. Jukka Savolainen oli terhakkaampi kuin aikoihin. Hän tietää.

      Poista
  15. Laithan muuttuvat muuttamalla, ja nyt on aika toimia heti. Ja toimia voi, vaikka joutuisi myöhemmin EU:n nuhteluun. Sitäpaitsi ymmärtääkseni EU on jopa ilmaissut tukensa välineellistetyn maahantunkeutumisen torjunnalle, lukuunottamatta ehkä siirtolaiskomissaarin vaimeaa jupinaa. Kehitysmaissa on valtava potentiaali tulijoita, jotka vain odottavat kännykkä kädessä sopivaa ajankohtaa lähteä. Tässä pitää toimia kuten Nato-jäsenyyden kanssa, nopeasti ja päättäväisesti, kun olosuhteet ovat muuttuneet ratkaisevasti. Hallituksen on nyt ryhdyttävä pikaisesti lainsäädäntötyöhön, ja mallia on otettava Puolan ja Baltian maiden toiminnasta. Paitsi akuutin uhan, myös houkutustekijöiden poistamiseen on ryhdyttävä välittömästi.
    Suurimmat viidennen kolonnan edustajat ovat omat "asiantuntijat" kuten Scheinin, Puumalainen ja Koskenniemi, joiden täysin tosiasioista irti olevilla lausunnoilla voi tässä tilanteessa pyyhkiä hanuria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ensimmäiseksi pitäisi kumota laki ,joka määrää pitämään halal-lihapadat kuumina tulijoille.

      Poista
    2. Viideskolonnalaisia on monenlaisia ja niitäkin, jotka ovat edolla tasavaltamme korkeimpaa virkaan. Siinä yhteydessä
      sanomatta jätettynä: " "Itäkeskus on kuin Somalia, se on hieno paikka"!

      Ks. myös https://siniristimedia.com/2023/08/01/stubb-ihasteli-itakeskuksen-olevan-kuin-somalia-jo-2015-hehkutti-ruotsia-turvalliseksi-onnelaksi-ja-julisti-monikulttuurisuuden-rikkautta-vaestonvaihto-maistuu-mahdolliselle-kokoomuksen-presi/

      Poista
  16. IS tänään

    Suomenlahden merivartiosto tutkii: Satoja ihmisiä järjestetty laittomasti itärajan yli Suomeen

    Epäillyissä rikoksissa on pyritty hyötymään siitä, että Venäjän viranomaiset auttavat ihmisiä Suomen rajalle, sanoo rikostorjuntayksikön päällikkö Antti Raassina STT:lle.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010126852.html

    Artikkelista poimittua

    Suomenlahden merivartiosto on avannut viisi tutkintaa itärajan tilannetta hyödyntäneestä epäillystä ihmissalakuljetuksesta. Rikostorjuntayksikön päällikkö, kapteeni Antti Raassina sanoo, että tutkinnoissa rikosnimikkeenä on törkeä laittoman maahantulon järjestäminen.

    Epäillyissä rikoksissa on Raassinan mukaan pyritty hyötymään siitä, että Venäjän viranomaiset auttavat ihmisiä Suomen rajalle.
    – Kun alkutalven aikana henkilöitä tuotiin rajalle ja rajan yli, ihmissalakuljettajat ovat nähneet sen mahdollisuutena sille, että ihmisiä järjestetään Lähi-idästä Venäjälle ja näille henkilöille avautuu tätä kautta reitti päästä Schengen-alueelle, Raassina sanoo STT:lle.

    – Salakuljetuksessa pyritään aina löytämään väylä, josta se voi kulkea, ja itärajan rajaturvallisuustilanne on avannut sellaisen mahdollisuuden, jota voidaan hyödyntää.

    ----------------------

    MTV uutiset tänään

    Rikospoliisin päällikkö: Helsingin pahimmat ryöstäjät vain 13–14-vuotiaita – "On saatava suljetut laitokset"

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rikospoliisin-paallikko-helsingin-pahimmat-ryostajat-vain-13-14-vuotiaita-on-saatava-suljetut-laitokset/8859296

    ---------------------

    Sähkötupakkaa myynyt 16-vuotias oli tappaa toisen nuoren Helsingissä

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sahkotupakkaa-myynyt-16-vuotias-oli-tappaa-toisen-nuoren-helsingissa/8859546

    Pieleen menneet sähkötupakkakaupat päätyivät tapon yritykseen Helsingin Pukinmäessä tammikuussa 2022.

    Kaikki tapauksen osalliset alaikäisiä, osa jopa alle 15-vuotiaita. Yksi nuorista oli myymässä laatikollista sähkötupakkaa, mutta eri osapuolten epäluulot toistensa motiiveista kärjistivät tilanteen.
    – Asianosaisten ja todistajien kertomusten perusteella käräjäoikeus katsoo, että tilanne on eskaloitunut väkivallaksi sen vuoksi, että ostaja- ja myyjäpuoli eivät ole luottaneet toisiinsa, toisten tekemisiä on tulkittu väärin ja kumpikin puoli on pelännyt tulevansa ryöstetyksi, tuomiossa todetaan.

    Paikalla syntyi käsikähmä ostajien hyökättyä myyjän ja tämän seurueen kimppuun. Sähkötupakkaa myynyt 16-vuotias nuori oli tappelun alettua lyönyt 16-vuotiasta hyökkääjää kaksi kertaa puukolla selkään. Terältään 11-senttinen veitsi upposi syvälle uhriin vaurioittaen keuhkoa ja pernaa.
    Jos vammat olisivat jääneet hoitamatta, ne olisivat lääkärinlausunnon mukaan olleet todennäköisesti kuolettavia. Poliisit löysivät uhrin istumassa tämän silmien alettua sumentua.

    VastaaPoista
  17. Joidenkin mielestä Suvivirsi on kouluissa kiellettävä ja on taidettu jo jossain kieltääkin.

    Entä tämä, IS tänään

    Moskeija opetti lasten­juhlassa koulu­tytöille hijabin käyttöä – asiantuntijat pitävät tapausta ongelmallisena

    Helsingin Mellunmäessä sijaitseva moskeija kuuluu islamilaiselle yhdyskunnalle nimeltään Resalat.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010119583.html

    Artikkelista poimittua

    Helsingin Mellunmäen moskeijan järjestämä tilaisuus on kirvoittanut keskustelua sosiaalisessa mediassa. Useissa kommenteissa on väitetty moskeijan opettaneen kouluikäisille tytöille hijab-huivin käyttöä.
    – Mellunmäen moskeija järjestää tapahtuman, jossa opetetaan yhdeksän vuotta täyttäneille tytöille miten käyttää hijabia. Kulttuuriministeriö on rahoittanut tätä moskeijaa, eräs käyttäjä kirjoitti viestipalvelu X:ssä. Päivitys on herättänyt runsaasti reaktioita.

    Hijab on musliminaisten uskonnollisista syistä käyttämä huivi tai huntu, joka peittää hiukset ja kaulan.
    ...
    ...
    Opetetaanko Mellunmäen moskeijassa hijabin käyttöä 9-vuotiaille?
    – Kyseessä oli juhla lapsille, jotka ovat aloittaneet rukoilemisen, jossa he saivat rukousasut lahjoiksi. Suomessa on uskonnonvapaus ja vanhemmat päättävät lapsiensa katsomuskasvatuksesta.

    Kerroit aiemmin, että Resalatissa on myös koulu, jossa opetetaan 7–17-vuotiaille uskontoa, Koraania ja äidinkieltä. Kuvailisitko tarkemmin opetuksen sisältöä?
    – Opetamme muun muassa Koraanin resitaatiota, arabian ja farsin kieliä, Profeetta Muhammadin ja shiia-imaamien elämänkertaa, ja islaminuskonoppeja.

    Sisältääkö Mellunmäen moskeijan uskonnonopetus uskonnon harjoittamista?
    – Harjoittelemme muun muassa rukoilemista, rukouspesua ja joitain muita käytännön asioita.
    ...
    Pakkala näkee lasten velvollisuuden uskonnollisiin toimituksiin ongelmallisena.
    – Asumme Suomessa, missä meidän hiuksien ei pitäisi olla ongelma kenellekään. Suomessa kaikkien lasten tulisi saada kasvaa samalla tavalla, tasavertaisesti.

    Pakkala kysyykin, miksi lapsen pitäisi kuulua johonkin uskonnolliseen yhteisöön sen takia, että hänen vanhempansa kuuluvat siihen tai toimia kuten Iranissa tai jossain muussa maassa toimitaan.
    ...
    ...
    Jahromi kertoo juhlan vieton perustuvan profeetta Muhammadin elämänkerrasta löytyvälle kertomukselle siitä, miten profeetta Muhammed meni naimisiin vaimonsa Aishan kanssa, kun tämä oli 6-vuotias, mutta alkoi harrastaa tämän kanssa seksiä kun tämä oli noin 8,5-vuotias.

    Sekä Pakkala että Jahromi liittävät juhlaan islamin harjoittamiseen liittyvän keskustelun siitä, voiko tämän ikäisiä tyttöjä naittaa.
    – Mielestäni 9-vuotias tyttö ei ole missään kontekstissa valmis harrastamaan seksiä eikä hänellä ole omaa ajattelukykyä historiasta, politiikasta ja uskonnosta, vaan häntä aletaan aivopestä tietynlaiseen muottiin, sanoo Jahromi.

    Jahromin mielestä silloin, kun aikuinen nainen käyttää omaehtoisesti ja ilman perheen painostusta hijabia, on kyseessä hänen oma asiansa ja uskonnonvapauteen kuuluva asia. Jos taas lapsia pakotetaan tähän toimintaan, se on ongelmallista.

    VastaaPoista
  18. Pääesikunnan ent. kenr.ltn on saanut Pravdan kommareilta tilaa. Miksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asioista pitää keskustella.

      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010126068.html

      Poista
  19. Jutta Bysselissä, 25 000 euroa/ kk, Sanna jetsetissä ??/ euroa/ kk. Ent. puoluejohtajat ajamass työläisperheiden elantoa?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!