torstai 25. tammikuuta 2024

Haavisto ja Stubb: kehitysmaalaiset on asetettava suomalaisten edelle

Sanotaan, että matkailu avartaa. Toisaalta on niinkin, että viisaus lähtee tosiasioiden tunnustamisesta. 

Matkailusta ei tässä sen enempää, kuin toteamus, että kauempaa katsoen Suomen lähitulevaisuus näyttää kovin synkältä. Valtiovarainministeri on todennut maan talouden korjaamiseksi tarvittavan noin yhden tai jopa kahden miljardin euron sopeutuksen.

Se tarkoittaa sekä verojen nostoa että julkisten kulujen pienentämistä. Eikä tässä kaikki, sillä samaan aikaan työikäisten määrä laskee vuosi vuodelta, koska nuorten määrä ei ole viimeisten kymmenien vuosien aikana riittänyt korvaamaan työelämästä poistuvaa työvoimaa - ja sama trendi jatkuu mitä todennäköisimmin myös tänä vuonna syntyvän ikäluokan aikuistuessa.

Suomalainen ammattiyhdistysväki on kuitenkin vasemmistolaisen johtonsa innoittamana päättänyt asettua jarruttamaan väestörakenteen muuttumisen seurauksena tarvittavia uudistuksia. Se järjestelee lakkoja painostaakseen hallitusta ja vaatii veto-oikeutta hallituksen päätöksiin - toki kauniimmin sanakääntein eli ehdottamalla kolmikantaneuvotteluita.

Sen sijaan ammattiyhdistyspamput eivät ole ministeri Arto Satosen (kok) pyynnöistä huolimatta esittäneet vaihtoehtoisia ratkaisuja hallituksen suunnittelemille toimille. Tai edes suostuneet neuvottelemaan työnantajajärjestöjen kanssa sellaisista.

* * *

Ehkä vieläkin huolestuttavampaa on ollut kuunnella presidenttiehdokkaidemme kommentteja valtion rahankäyttöön. Karmivampana esimerkkinä tästä näen gallupkyselyiden kärkipään ehdokkaiden moitteet kehitysapurahojen leikkauksista: esimerkiksi eilen Alexander Stubb (kok) sanoi, että olisi itse leikannut hallitusta vähemmän ja Pekka Haavisto (vihr) perusteli, että kehitysmaat voitaisiin rahaa jakamalla pitää Kiinan ja Intian kaltaisten maiden vaikutusvallan ulkopuolella - vaikka tosiasiat ovat osoittaneet näkemyksen vääräksi. 

Toisin sanoen presidentinvaalin kaksi kärkiehdokasta ilmaisi valmiutensa leikata mieluummin suomalaisten julkisista palveluista kuin rahan tehottomasta kylvämisestä maailmalle. Tämän totesi Jussi Halla-aho (ps) toteamalla, että olisi "leikannut kehitysyhteistyöstä huomattavasti enemmän, koska valtiolla ovat tietyt ydinvelvoitteet ja ydintoiminnot, kuten omien kansalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin puolustaminen ja turvaaminen".

Luoja varjelkoon Suomen presidentti-instituution Haaviston ja Stubbin kaltaisilta haaveilijoilta. Tai ainakin realistisesti maailman näkevät äänestäjät. 

Se edellyttää kuitenkin sitä, että Halla-ahon kannatus nousee ennen sunnuntaita niin korkeaksi, että hän selviää presidentinvaalin toiselle kierrokselle. Ja että hän onnistuu sen jälkeisissä vaalikeskusteluissa saamaan terävillä argumenteillaan kansan äänestämään itsensä Sauli Niinistön seuraajaksi. 

Ja että hallitus kestää ay-liikkeen painostuksen ja tekee Suomen taloutta korjaavat päätökset, vaikka ne epäilemättä kirpaisevat meistä itse kunkin elintasoa. Sen hinta kun on sittenkin vähäinen verrattuna siihen kurimukseen, johon taloudeltaan luhistuneen maan asukkaat joutuvat asukkaansa.

44 kommenttia:

  1. Minä en ole koskaan antanut galluppien vaikuttaa äänestyspäätökseeni. Kävin äänestämässä ennakkoon ja äänestin Jussi Halla-ahoa. Olisin äänestänyt häntä siinäkin tapauksessa että hänellä olisi ollut gallupeissa vain yhden prosentin kannatus.

    Tein päätökseni jo viime kesänä!

    VastaaPoista
  2. Haavisto ja Stubb ovat uskovaisia, sanan varsinaisessa merkityksessä:
    Uskonnot ovat yksi ymmärryksen, tai ehkä juuri ymmärtämättömyyden ilmentymiä.
    Mistä emme tiedä: mystifioimme, joskin pyrimme kuitenkin selittämään.
    Tämä lienee se kulmakohta, jossa alkaa vallankäytön tahtomukset:
    "Te ette ymmärrä mutta minä selitän". Näin toimivat useimmat
    poliitikot: valikoivalla empirismillä ei kuitenkaan voi ajaa fenomenologisen prima causan yli.
    Tai miksi ei, voimmehan laulaa - kalevalaiseen tapaan - vastaansanoja suohon.

    Matemaattiset mallit selittävät jotakin mm. tilasta, jopa ajasta.
    Kuitenkin esim. tilan rajallisuuden ymmärrys on vain havaintojemme rajoissa:
    Esim. avaruus on rajallinen, sen ulkopuolella ei ole mitään, kuinka
    ymmärrettävää se empiirisesti on?
    Siksi siis, mystiikka, uskonnot, magia yms. Ikävä kyllä.
    Niin. Pekka ja Alex ovat uskovaisia....

    VastaaPoista
  3. Taustani vuoksi pitäisi äänestää Juttaa mutta äänestän taktisesti Jussia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdokkaiden joukossa on kaksi Bilderberg-maanpetturia, josta valta- eli propagandamedia luonnollisesti vaikeenee.

      Poista
  4. Valitettavasti presidenttiehdokas-tenteissä kukaan ei tuonut esille Stubbin joitakin vuosia sitten lausahtamaa "Itäkeskus hieno paikka, se on kuin Somalia" ja sen yhteyttä mm. seuraavaan:
    "Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset", https://oikeamedia.com/o1-212200

    Eikä liioin äkkiä suureksi ryöpsähtäneeseen, Ruotsin mallin mukaiseen katujengi- ja raiskausrikollisuuteen, jonka tulo Suomeenkin on jo vuosia sitten ollut odotettavissa - ilman juurisyyn eli asylum-taikasanainvaasion eliminointia.
    Luonnollisesti tästäkin valta- eli propagandamedia vaikenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stubbilla on myyntimiehen olemus.

      Poista
    2. Stubb on varmasti valmis myymään vaikka vanhan isoäitinsäkin, jos se vain edistää hänen omaa etuaan tai hänen itsensä etua edistävän puolueen etua. Oman maansa hän on jo aikoja sitten myynyt planeettamme ylimmille globalistirikollisille kuten monet muut entistä KANSALLISTA, nykyistä kansaTONTA kokoomusta johtavat petturit.
      Stubbin suuri visio on entinen suvereeni valtio Suomi liittovaltioitetun EU-DIKTATUURIN mitättömänä provinssina - ja hän itse tietysti erinomaisin palkka-, eläke- ja monine muine etuineen komissaari-politrukkina, aitoon neuvostodiktatuuri-malliin.

      Poista
    3. Seuraavassa varoitetaan Stubbin "suuren vision" mukaisesta, meneillään olevasta kehityksestä:

      "Euroopan parlamentin puolalainen jäsen Jacek Saryusz-Wolski varoittaa: ”Supervaltiota ollaan luomassa ilman kansalaisten suostumusta”,
      https://www.kansalainen.fi/euroopan-parlamentin-puolalainen-jasen-jacek-saryusz-wolski-varoittaa-supervaltiota-ollaan-luomassa-ilman-kansalaisten-suostumusta/

      Poista
    4. Sä olet kyllä niin syvällä siellä kaninkolossa että pelkät suorat tikkaat eivät enää riitä. Kaivaminen kannattaa lopettaa jossain vaiheessa että pääset vielä ulos. Tosin monta vuotta palstaa seuranneena, veikkaan että et enää pääse.

      Poista
    5. Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists.
      Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response.
      https://www.psychologytoday.com/us/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

      Poista
    6. Skraitta jauhaa samaa pennin iskelmää.

      Poista
    7. Onkohan nämä mölisijät oikeita vihervasemmistolaisia, vai pimeän puolen false-flag operaattoreita jotka haluavat aivottomilla kommenteilla, keskusteluksi tuota ei voi kutsua, saada vihiriät näyttämään idiooteilta? mitä arvelette? minä luulen niiden olevan oikeita vihiriöitä... itkupotkuraivarikommentteja kun ei äly ja faktat muuta salli.

      Poista
  5. Terhomatti Hämeenkorpi25. tammikuuta 2024 klo 10.27

    Minä olen jo aikaa kirjoittanut äänestyslippuun peruskoululaisen yleisimmän arvosananumeron - Se on Vitonen !!!

    VastaaPoista
  6. Eilisessä MTV:n tentissä jäin ihmettelemään sitä, että Istuva presidentti osallistui vasemmiston ja osin RKP:n yritykseen kaataa hallitus kotikutoisella rasismikohulla.
    Ilmeisesti hän oli lukenut vain HS:n vääristelyt kirjoitukset eikä niiden korjattuja versioita. Myös ulkoministerimme hätiköi pyytelemällä turkilta anteeksi.
    Eli osallistuiko istuva presidentti nimittämänsä hallituksen kaato yritykseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa ajattelin, miksi Presidentti Niinistö ei priorisoi Suomalaisia. Miksi lähti vihervasemmistowokellukseen mukaan, hänen suhtautumisen näki jo siinä Valtteri poika sekoilussa!
      Ja, vastaus kysymykseesi on: Kyllä!

      Poista
    2. "...miksi Presidentti Niinistö ei priorisoi Suomalaisia...?"
      Ei siinä ole ihmettelemistä, kun lukee juristi Jaana Kavoniuksen teksteistä esim. seuraavan tutkintapyynnön:
      file:///C:/Users/Anna_2.HP/Downloads/Tutkintapyynto-Niinisto-leivotut-tuomiot-ja-virkamafia-9.9.2021.pdf

      Poista
    3. Korjaus edelliseen kommenttiini:
      linkin piti olla https://virkamafia.fi/wp-content/uploads/2021/09/Tutkintapyynto-Niinisto-leivotut-tuomiot-ja-virkamafia-9.9.2021.pdf

      Poista
    4. Tietoja henkilöistä nimeltä Suomalainen. Suomalainen nimisiä on 3168. Miksi näitä pitäisi priorisoida? Vai tarkoititko sen sijaan suomalaisia?

      Poista
    5. Tirsk. Anna Kalerg ..

      Poista
  7. Lopetetaan haittamaahanmuutto ja lähetetään tänne tulleet turvapaikanhakijat kotimaahinsa, joissa lomailevatkin. Siinä säästetään vähintään tuo 2 mrd. Samalla saadaan parannettua yhteiskuntarauhaa, jonka järkkymisestä eräs äärivasemmistolaisen TS:n politiikan toimittelija syytti somea, jossa kuka tahansa voi sanoa mitä tahansa. Hän ei varmaankaan ymmärrä, että somesta voi pysyä poissa, mutta joskus on pakko mennä kaduille, joissa tuontiväkivalta yleistyy.

    VastaaPoista
  8. Kyllähän se eilisiltainen presidentinvaalitentti näytti hyvin soittelevasti miten pihalla yhtä lukuun ottamatta ehdokkaat olivat kun lausuttiin maaginen taikasana "rasismi".

    Mitä tällaisilla poliitikoilla on virkaa -- puhuvat "maahanmuutosta" kun ainoa tilannetta oikeasti kuvaava sana olisi "kansianvaellus", ja eivät puhu mistään mikä on jo muuttunut todelliseksi ongelmaksi: kulttuuriset hylkimisreaktiot, kulttuurinen kehittymättömyys, kulttuurinen rikollisuus.

    Olemme siis mitä ilmeisimmin saamssa presidentin, jolla ei ole aavistustakaan sosiologian perustavanlaatuisista tosiasioista. Olemme saamassa mitään tietämättömän,. ymmärtämättömän, mutta leimasanojen ansaan laukeavan presidentin, joka ei itse omaa tilaansa tajua mutta korvaa puuttuvan tiedon ja ymmärryksen hyvin harjoitellulla tekopyhyydellä.

    "Kulttuureista" puhutaan ikään kuin sosiodynaamisesti kokonaan erisuuntaisten ja kehityksellisesti aivan eritasoisten yhteisöjen keskinäinen sopeutumattomuus ratkeaisi asennekysymyksenä.

    Koulun kriisi yritetään ratkaista kuvitelmalla, että kyvyttömyyden ongelmat ratkeaisivat kun pannaan kyvyttömät ja kyvykkäät yhteen ja lasketaan vain keskiarvo. Kummasti sekin sitten vain laskee joka kerran kun sitä lasketaan.

    Kaiken takana on huono moraali, joka väistää tosiasioita. Kuvitellaan, että jotenkin siitä, että kaikilla on "ihmisarvo", seuraa se, että kaikki "kulttuurit" sopeutuvat toisiinsa.

    Se on kelvotonta moraalia.



    On se tosiaan hieno paikka, Itäkeskus, kun se on niikuin Somalia. On se monikulttuurisuus rikkaus. Ei me olla rasisteja.





    VastaaPoista
  9. Jumala varjelkoon Suomea Tarja Halosen kolmannelta kaudelta. Silti, minun ehdokkaani sanoi (noin suurin piirtein):"Demokratiassa ihmiset saavat sitä, mitä he itse tilaavat."

    VastaaPoista
  10. Tiettyjen tahojen ylistämä "kulttuurin rikastuminen" on jo varsin laaja-alaista:
    https://www.kansalainen.fi/kulttuuri-rikastuu-myos-alamaailmassa-huumekauppa-kaytannossa-kokonaan-ulkomaalaisten-hallussa/

    Se näkyy erityisesti kokkaripoliitikko Vapaavuoren visioimassa "monikulttuurisessa" Helsingissä.

    VastaaPoista
  11. Ei se Presidentti, ei edes Halla-aho päätä niistä kehitysavuista, vaan maan hallitus joka on suoraan EU:n käskytyksessä.

    VastaaPoista
  12. Stubb vaaligrillissä: "Voin sanoa ihan suoraan, että tuomitsen rasismin ykskantaan. Toisen ihmisen solvaaminen ihonvärin, taustan tai minkä tahansa perusteella on kertakaikkisen väärin. Meidän täytyy Suomessakin oppia kunnioittamaan uudelleen toinen toisiamme, koska meidän yhteiskuntamme moninaistuu."

    -Olisikohan joku muu ehdokas sitten vastannut ettei tuomitse ihan kaikkea rasismia? Hämmentävää miten kukaan voi tässä ajassa antaa noin steriilin ja liturgisen vastauksen suhteessa niihin ongelmiin, missä Suomi nyt rämpii laittoman maahantunkeutumisen ja raaistuvan rikollisuuden kanssa. Se alleviivaa sitä kuinka vieraantunut arkitodellisuudesta omassa kansainvälisessä norsuluutornissaan elävä Stubb on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rasismikeskustelu ei siis ole mitään keskustelua, vaan kuin suoraan keskiajalta nousevaa pelonsekaista taikauskoa, jossa inkvision äänellä kysytään "Uskotko Jumalaan?" ja poloiset vastaavat kaikki että uskon uskon uskon totisesti totisesti totisesti.

      Siinä saa ihmistieteet kyytiä yhtä rivakasti kuin Galilei kiidätettiin kidutuskammion kautta oikeussaliin. Kukaan ei tosiaankaan kysy, miten siitä, että kaikilla on "ihmisarvo" muka seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat toisiinsa.

      Poista
    2. Sinä olet tämän asianlaidan purkanut ihmisille ymmärrettävään muotoon paremmin kuin kukaan, mutta jotkut eivät silti ymmärrä. Esim. Stubbilla ei varmasti ole ymmärrystä tai kiinnostusta asian syvällisempään pohtimiseen sekuntiakaan ajastaan, mutta seuraa hyvin tarkasti yleistä ilmapiiriä siitä mitä hänen odotetaan sanovan. Halla-aho varmasti ymmärtää, mutta ei voi mennä sanomisissaan liian pitkälle ettei "salonkikelpoisuus" vaarannu.

      Poista
  13. Oli aika ovelasti kehitelty tuo MTV:n toimittajien rasismiprovokaatio. Halla-aho joutui yksin korjailemaan median kesällä kehittelemää valeuutisointia, ja koko muu lammaslauma pääsi määkimään yhteen ääneen rasisminvastaisuuttaan.
    Varmaan tuota näytelmää esitetään nyt koko päivän uutisissa, että kansa tietäisi kuka on porukan musta lammas. Helvetin ala-arvoista journalismia MTV:n politrukeilta.

    VastaaPoista
  14. Kun tuli luettua se Hesarin juttu somalien äänestämisestä somaliassa, niin pakosta heräsi ajatus, että miksi ihmeessä Suomen poliittinen ja virkakoneisto hyysää somaleja. Mikä heissä on niin arvokasta, että heihin tuhlataan tolkuttomasti suomalaisen veronmaksajan rahaa ? Onko kultamunautopia jäänyt päälle, kuten Stubbilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuo äänestyspaikkojen laittaminen Somaliaan on tulevaisuuden kannalta aivan mainio jäynä. Kun somalit menevät sinne äänestämään, niin saamme äänestysluettelosta näppärästi listan jota voidaan käyttää kansalaisuuksien poistamiseen (perusteena väärän tiedon antaminen kansalaisuushakemuksessa eli että olivat vainottuja ja kotimaassa vaarallista, pakko paeta) ja karkotuksiin.

      Poista
    2. HS eilen

      Somalimaan suomalaiset saivat ensimmäistä kertaa äänestää Suomen presidentistä Hargeisassa: ”Tämä tuntuu ihanalta!”
      Somalimaan Hargeisassa äänestettiin ensimmäistä kertaa Suomen vaaleissa. Suomensomalit olivat toivoneet mahdollisuutta pitkään.

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010124232.html

      Mustaan Balenciaga-paitaan pukeutunut Mustafa Ali saapuu äänestyspaikalle yksin. Hän on paluumuuttaja, syntynyt täällä Somalian pohjoisosan Somalimaan pääkaupungissa Hargeisassa ja kasvanut Porvoossa. Synnyinkaupungissaan Ali on asunut nyt yhdeksän viime kuukautta.

      -----------------

      PT-media 23.1.2024

      Myös Somaliassa voi äänestää Suomen presidentin vaaleissa

      https://pt-media.org/2024/01/23/myos-somaliassa-voi-aanestaa-suomen-presidentin-vaaleissa/

      Tiesitkö, että myös Somaliassa voi äänestää Suomen presidentin vaaleissa? Ai et tiennyt, en minäkään, mutta totta se on. Somaliassa on voi äänestää Mogadishussa ja Hargeisassa.
      Miten tällainen voi olla mahdollista? Somalithan ovat tulleet Suomeen pakoon sotaa, vaino ja kidutusta. Heille on myönnetty turvapaikkaan perustuva oleskelulupa sen takia. Mutta nyt Somaliassa oleskelee niin paljon Suomen kansalaisuuden saaneita somaleja, että sinne on kannattanut järjestää jopa äänestyspaikka.

      Asia ilmenee ulkoministeriön sivulta Finlandbroad.

      Se on varmaa, että äänestyspaikkoja ei ole järjestetty kantasuomalaisille, vaan somaleille, jotka joko lomailevat Somaliassa. Tai sitten he ovat Suomessa heittäytyneet työttömiksi työnhakijoiksi ja nostavat työttömyyskorvauksia Somaliaan. Sillä rahalla elää Somaliassa herroiksi.

      Poista
  15. Ehkäpä fiksut ja filmaattiset ymmärtää, että valtiolla ei ole rahaa ja lähtisivät tässä ottamaan pakkia:

    https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/yliopistojen-34-000-palkansaajan-uusi-kaksivuotinen-tyoehtosopimus-on-hyvaksytty

    Onko kukaan vielä nähnyt yhdenkään proffessorin tai dosentin vaatimaan palkkamalttia ja palkkojen laskua yliopistoilla?

    VastaaPoista
  16. Jaskan pauhantaa bogilta kylmäävä arvio presidenttiehdokas Stubista:

    "" Alexander Stubb on niin tyhmä, ettei osaisi kaataa edes kusta pois saappaasta vaikka sanottaisiin että lue ne pohjaan kirjoitetut ohjeet. Miten saatanan idiootti pitää olla, jos ei saa lyhyen matematiikan YO-kokeesta alinta hyväksyttyä arvosanaa parempaa ja sössii reaalikokeesta hylätyn? Kenen tahansa peruskoulun käyneen pitäisi saada parempi aivan kylmiltään.
    Stubbin tietämättömyys paljastui Lasten tentissä, jossa hän sai oikein vain vastauksen siihen, missä maassa on eniten hevibändejä asukasta kohti. Stubb ei tiennyt, mikä on Kenian pääkaupunki vaikka on käynyt siellä eikä tiennyt mangustin olevan eläin. Stubbin mielestä viisi potenssiin kolme on 75. Tämä olisi pelkästään hävettävää, jos hän ei sitä tietäisi mutta pelottavaa koska hän ei edes tiedä olevansa väärässä. Eikä sekään ole vaarallista ettei tiedä Minna Canthin kirjoittaneen näytelmää Työmiehen vaimo (itsekään en ollut aivan sataprosenttisen varma tästä), mutta se että luulee Väinö Linnan olleen näytelmäkirjailija, on todella huolestuttavaa. . .""
    http://jaskanpauhantaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaskalla on hyvin osuvia luonnehdintoja muistakin ehdolla olevista tarjokkaista. Kannattaa lukea!
      Huru-ukko

      Poista
    2. Jos ei vaivaudu lukemaan koko artikkelia, niin kannattaa lukea ainakin viimeinen eli Halla-ahoa koskeva kohta.
      Se koskee osittain myös Stubbia.

      Poista
    3. Jaskalla on usein erinomaisia näkemyksiä. Kannattaa seurata.

      Poista
  17. PT-media eilen

    Miksi maahanmuuttovirasto myöntää tuhansia oleskelulupia somaleille, jotka matkustelevat kotimaassaan?

    https://pt-media.org/2024/01/24/miksi-maahanmuuttovirasto-myontaa-tuhansia-oleskelulupia-somaleille-jotka-matkustelevat-kotimaassaan/

    Artikkelista poimittua

    Helsingin Sanomatkin kirjoitti Somaliassa sijaitsevista presidentin vaalien äänestyspaikoista. Tulokulma artikkeliin oli raikkaan moderni.
    HS kertoo artikkelissaan saman, mitä Pt-media kertoi eilen. Somaliassa on mahdollista äänestää presidentin vaaleissa, jos on Suomen kansalainen. Moni myös arveli, että äänestystä ei ole järjestetty sen takia, että Somaliassa oleskelisi paljon suomalaisia, vaan Suomen passin saaneita somaleja.

    Artikkeli tarjoaa hyvän kuvan siitä, miten Suomeen tullaan ensin pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta. Ja kun saadaan passi, niin lomaillaan kotimaassa pitkiäkin jaksoja.
    ...
    ...
    Miten tällainen matkustelu voi olla mahdollista?

    Maahanmuuttoviraston mukaan se myönsi viime vuonna tammi-marraskuun välisenä aikana somalialaisille 2 810 oleskelulupaa. Tammikuun 2015 ja marraskuun 2023 välisenä aikana Suomi on myöntänyt 23 764 oleskelulupaa Somaliasta tulleille turvapaikanhakijoille. Suomen kansalaisuuksia somaleille on myönnetty 1/2015–11/2023 välisenä aikana 9 600 henkilölle.

    Minkä takia Maahanmuuttovirasto myöntää jatkuvasti tuhansia turvapaikkaan perustuvia oleskelulupia somalialaisille, jos he kuitenkin heti kansalaisuuden saatuaan lähtevät lomalle juuri sinne, josta ovat henkensä hädässä paenneet?

    Joissakin maissa, kuten Norjassa ja Tanskassa, tällaista ei katsella hyvällä. Norjassa on jopa mahdollista menettää Norjan kansalaisuutensa, jos tulee ilmi, että turvapaikanhakijana Norjaan tullut lomailee siinä maassa, josta on Norjaan tullut hakemaan turvaa. Sen sijaan Suomessa tämä nähdään luonnollisena asiana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Miksi maahanmuuttovirasto myöntää tuhansia oleskelulupia somaleille, jotka matkustelevat kotimaassaan?"

      Se olisi erittäin hyvä ja olennainen aihe tänä iltana klo 21.00 alkavassa suuressa presidentinvaali-keskustelussa!

      Poista
  18. Yle tänään

    18 itärajan ylittäjää kahlasi pikkukengissä läpi susialueen – joukko on epätavanomaisen suuri, sanoo rajavartiosto

    Rajavartiosto otti 18 henkilöä kiinni Imatran rajanylityspaikan läheltä. Maahantulijat olivat pikkukengissä ja kävelleet matkan lumihangessa.

    https://yle.fi/a/74-20071278

    Artikkelista poimittua

    Jo yli 1 300 tullut rajan yli

    Viimeksi Kaakkois-Suomen rajavartiosto otti epäillystä valtionrajarikoksesta kiinni ihmisiä vajaat kaksi viikkoa sitten, torstaina 11. tammikuuta. Tuolloin 11 henkilöä oli ylittänyt rajan luvatta Lappeenrannassa Nuijamaan ja Joutsenon välisellä alueella.

    Kiinniotetut olivat Iranin kansalaisia, ja he hakivat turvapaikkaa.

    --------------------------

    Täällä on jo sunneja ja nyt alkaa tulemaan shialaisia. Tulee olemaan verisiä aikoja tulevaisuudessa.

    Jussi Halla-aho tarvitaan Presidentiksi. Kärkiehdokkaista ainoa, joka vilpittömästi ajattelee Suomen parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kännyköiden avulla tapahtuu reaaliajassa viestitys, että Suomen auvoisen sosiaaliturvan piiriin pääsee rajan yli Venäjältä ja että venäläiset avustavat auliisti rajalle pääsemisessä.

      Poista
  19. En ollut ennen eilistä iltaa katsonut ensimmäistäkään vaaliohjelmaa tv:stä. Vaikka olen jo äänestänyt, uteliaisuuttani ajattelin katsoa Ylen vaalitentin ja 20 minuuttia riitti; pelkkää sisäpolitiikaa ja taloutta, johon presidentillä ei ole mitään valtaa! Jopa Ylelle melkoinen rimanalitus ja tarkoituksena hämätä ihmisiä Anderssonin, Urpilaisen ja Haaviston kelkkaan. Kun nyt on selvinnyt, että Somaliassakin voi äänestää ja kun edes kaikki suomalaiset ei tunnu ymmärtävän, mistä on kysymys presidentinvaalissa, niin mihinkähän suuntaan äänet mahtavat lähteä siellä suomalaisia veroeuroja käyttäviltä kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevilta!








    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!