torstai 29. kesäkuuta 2023

Perussuomalaiset eivät voi luottaa RKP:n lojaaliuteen hallituksessa

Eilisessä äänestyksessä ministeri Vilhelm Junnilan (ps) luottamuksesta tämä sai eduskunnan enemmistön taakseen. Mielenkiintoista kuitenkin oli, että RKP käytännössä vastusti hänen jatkoansa ministerinä antamalla kolme tyhjää ja seisemän ministerin luottamusta vastustavaa ääntä. 

Tämä tarjoaa tietenkin mahdollisimman huonon lähtökohdan Petteri Orpon (kok) johtamalle hallitukselle. Ja siksi RKP pelasi tässä suoraan tämän makaaberin äänestyksen järjestäneen vihervasemmiston sekä sitä tukeneen Keskustan pussiin. 

Tapausta on luonnollisesti käsitelty lehdistössämme paljonkin, mutta yhtä näkökulmaa en ole kuitenkaan huomannut medioissamme. Nimittäin sitä, millä tavalla RKP:n toiminta vaikuttaa hallitusohjelman toteuttamiseen. 

Etenkin nyt, kun puheenjohtaja (ruots) Anna-Maja Henriksson vakuutti vielä äänestyksen jälkeenkin, että "Rkp olisi äänestänyt samoin, vaikka koko oppositio olisi ollut paikalla". Toisin sanoen hänen puolueensa olisi ollut valmis kaatamaan hallituksen jo ennen hallitustyön aloittamista tapahtuneisiin asioihin. 

Käytännössähän tämä tarkoittaa, ettei Perussuomalaiset voi jatkossa luottaa RKP:n lojaaliuteen hallitusohjelman toteuttamisessa. Ja siksi puolueen on huolehdittava siitä, että hallitusohjelmassa olevat perussuomalaisten äänestäjien kannalta tärkeät asiat on toteutettava etupainotteisesti. Muuten vaarana on Sipilän hallituksesta tutun kuvion uusiutuminen, eli hallituksen hajottaminen ennen kuin se ehti toteuttamaan Perussuomalaisille tärkeitä hallitusohjelman kirjauksia. 

Käytännössä tämä kaikki tarkoittaa tietenkin sitä, että hallituksen sisäinen yhteistyö on eilisen päivän jälkeen vieläkin vaikeampaa kuin miltä se on aiemmin näyttänyt. Eikä tämä lupaa hyvää Suomen ja suomalaisten tulevaisuudelle tilanteessa, jossa maan talous on ajettu pahasti karille edellisen hallituksen aikana. 

34 kommenttia:

  1. Velkasosialismista ja woketuksesta on tullut uusi normaali ja keskitie johon kaikkea verrataan. "Mikään ei ole niin petollista kuin yleinen mielipide ja rahvaan maku'

    VastaaPoista
  2. Tämä temppuhan kertoo siitä, Henriksson yrittää ottaa Riikka Purrasta jotain ylivaltaa.
    Ei tule onnistumaan.
    Purra on hyvin sisäistänyt sen, että on isot puolueet ja on pikkupuolueet. Siinä on vissi ero.

    Nyt pääministerissä pitää olla miestä pitämään kuria ja järjestystä hallituksessa. Sooloilut ehdottomaan kieltoon.
    Muuten näemme samanlaista temppuilua kuin kepulit pitivät viime kaudella.

    VastaaPoista
  3. Kyllä tämä touhu alkaa vaikuttamaan siltä että kyseessä on pieni ihme ja eikä ihan pienikään jos tämä hallitus on kasassa vielä Joulun aikaan. Tulevan neljän vuoden aikana tulee nimittäin monta kertaa eteen tilanne jossa RKP:n pitäisi yhtenä rintamana äänestää Perussuomalaisten lakiehdotuksen puolesta. En jaksa uskoa että tämä hallitus pysyy kasassa seuraavat neljä vuotta, sillä jos RKP alkaa lipsumaan Perussuomalaisille tärkeissä äänestyksissä, niin opposition tarvitsee vain huolehtia että edustajia on riittävästi paikalla ja tämän hallituksen taival loppuu siihen. Joku aikalaispoliitikko oli sanonut Suomen itsenäistymisen aikoihin että "SUOMI VALITSEE NYT MONARKIAN JA ANARKIAN VÄLILLÄ". Sitä jälkimmäistä eli demokratiaa on nyt harjoitettu tässä maassa 105 vuotta, ja aina vaan hullummaksi tämä Suomalainen demokratian IRVIKUVA menee!.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkossa valitaan suomalaisuuden ja islamin välillä. Katso alla.

      Poista
    2. Jos RKP alkaa lipsumaan PS:lle tärkeissä asioissa niin PS hajottaa hallituksen, niinhän Purra tuossa juuri käytännössä sanoi. Ja mennään uusiin vaaleihin. Tai sitten PS alkaa muodostamaan hallitusta. Siinä vaihtoehdot. Eivät kovin ruusuiset kuvat vihervasemmistolle, koska tällä änkyröinnillä he eivät tule saamaan lisää ääniä, vaan menettävät aiempiakin. Etenkin keskusta tulee menettämään ja RKP. Ja myös Kokoomuksesta oikea laita saattaa vuotaa PS:ään kun tuossa tilanteessa huomaavat ettei nössö-Petteriin ole luottamista asioiden hoitajana ja toinen vaihtoehto on vasemistohallitus.

      Poista
  4. Twitter eilen

    https://twitter.com/_Naturisti/status/1674020206342029313

    Allahu Akbar Allahu Akbar Allahu Akbar Allahu Akbar...

    Itä-helsinkiläinen herätys tänään klo 8 alkaen, joka raikui tunnin ajan.

    Olikohan luvat mökän pitämiseen ja kaikkien herättämiseen kilometrin säteellä? 🤔

    Kaikki eivät ilahtuneet tästä herätyksestä.
    ///////////////////////

    Videolla näkyy kun porukkaa kokoontuu.
    Islamilla on jalansijaa pääkaupunkiseudulla ja seuraukset tulevat näkymään.
    Asiaan voi vieläkin vaikuttaa mutta ei äänestämällä RKP:tä tai vihervasemmistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tää selittää sen että täällä Itä-Hellsingissä näkyi näitä kaaputyyppejä enemmän kuin normaalisti. Jemeniläiseen raflaan menivät isolla kohortilla.

      Poista
  5. HS mukaan W.Junnila on käyttäny natsisymboleja, kun hänen vaalinumeronsa oli 88 (joka ny ei edes minulle "äärioikeistolaiselle" kyl kertonu mitään, tai ei lamppu mulla syttyny et Hitlerhän se siinä.

    "äärioikeisto"? jokainen kuuluu sihen joka vastustaa jotain woke ym. hulluutta

    sovitaan niin, että olen "äärioikeistolainen" mut en mä kannata kansallissosialismii sen enempää mitä jotain Virheitä, tai en ainakaan kovin paljoo enempää, kuten tuskin muutkaan "äärioikeistolaiset"

    Missä Junnila puhui Turussa, ei ollut natsitapahtuma, ei edes äärioikeistotapahtuma, hyvä jos edes oikeistotapahtuma, se oli isänmaallisten ihmisten puoluekannasta riippumaton tapahtuma tollasia terrotistien ja ählämien maahan laskemisen vastustamiseksi, sekä uhrien muistoksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaaliviranomaisilta tule vaaleissa ne äänestys numerosarjat kullekin puolueelle?
      Ei kai puolueet niitä itse valitse?
      Eli ei ole PS:n vika, että heidän sarjassaan oli numeroo 88.

      Poista
    2. aivan, vaalinumerot arvotaa, mutta jos numero on 88, niin turha on selitellä, tai sitä jos pitää puheen, niin kuulijoiksi ilmestyy muutama "uusnatsi"

      Poista
    3. Aasialaisessa kulttuurissa numero 88 on onnen numero. Olenpa nähnyt aasialaisella tyypillä personoidun rekkarin, jossa numerot ovat 88. Ja kotinurkilla Ogelissa oli pitkään aasialaisten pitämä snagari 88 Burgers.
      Neljän prosentin puolue on vahingossa saanut liian ison vallankahvan. Ja sitähän käytetään.

      Poista
  6. Go woke, go broke. Keskustalle kävi noin, kun se Saarikon johdolla peesasi vihervasemmiston järjetöntä suomelle tuhoisaa politiikkaa. Keskustan vanhat äänestäjät lähtivät.
    RKP sen sijaan saa aina sen saman ruotsinkielisen porukan äänet kielipolitiikan vuoksi. Nyt, kun vasemmalla oleva porukka Henrikssonin johdolla on soluttanut puolueen johdon, puolue myötäilee vihervasemmistoa kaikissa sen älyttömyyksissä. Näin hallituksessa on nyt vasemmiston edustus, joka tekee tulevaisuudesta täysin ennakoimatonta. Bättre folkin viides kolonna tulee vastustamaan perussuomalaisia kaikissa mahdollisissa kysymyksissä, joten tarvittavien muutosten tekeminen käy vaikeaksi ellei mahdottomaksi.

    VastaaPoista
  7. En seurannut tilannetta aktiivisesti, joten Rkpn äänestyskäyttäytyminen on valjennut itselleni vasta tänään. Puolue alkaa muistuttamaan vasemmistotyylistä puoluetta ja muistaakseni sen nuorista urbaaneista kannattajista moni kannattaa myös vasemmistoliittoa ja vihreitä ainakin eteläisissä kaupungeissa. Mitä tämä tosiaan merkitsee hallitustaipaleelle eli tulemmeko näkemään lisää perussuomalaiset rkp vastakkainasettelua. Entä tuleeko jossain vaiheessa vastaan tilanne, missä rkpn omat äänestäjät väsyvät puolueeseen. Suomenruotsalaisessa ankkalammikossa isot suomenruotsalaiset säätiöt ovat perinteisesti kaiketi tukenee puolueen vaaliehdokkaita.

    VastaaPoista
  8. Orposta ei tule olemaan miestä pitämään rkp:n räkäpäitän kurissa eikä muutakaan oppositiota. Parempi olisi jos mahdollisimman pian persut kaataisi hallituksen ja mentäisiin niihin uusiin vaaleleihin, mutta luulempa että jos hallitus kaadetaan, ei pidetä kansanäänestystä vaan sen päättää vaaleilla valitsemattomat valittajapuolueet.

    VastaaPoista
  9. Tämä kertoo RKP:tä kaiken. Eduskunnan nettisivuilla kohdassa "Eduskuntaryhmät" lukee

    Ruotsalainen eduskuntaryhmä

    Julkisesti tunnustetaan, että he eivät ole suomalaisia vaan ovat ruotsalaisia.
    On selvää ja tietoista, että täytyy iskea suomalaisuuden puolustajiin eli Perussuomalaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkä matka on tultu jääkäriajoista. Persulle ja kaikille muillekin jotka eivät historiaa tunne. Suomen itsenäisyydelle tärkeiden jääkäreiden päällystöstä suurin osa oli ruotsinkielisiä. Nyky-RKP on tosiaan vasemmiston perässähiihtäjä ja lauma opportunisteja.

      Poista
    2. "Pitkä matka on tultu jääkäriajoista. Persulle ja kaikille muillekin jotka eivät historiaa tunne. Suomen itsenäisyydelle tärkeiden jääkäreiden päällystöstä suurin osa oli ruotsinkielisiä. " No, minä tiedän historiaa pitemmältä ajalta, sieltä asti kun Suomi oli ruotsin alusmaa. Miten kohteli sinun mielestä hurrit suomalaisia, möivät tuhansittain lapsia ja naisia orjiksi afrikkaan. Hurrit ei suomea ole sodissa auttaneet käytännössä mitenkään.

      Poista
    3. Se jääkärien päällystö oli suurin osa oli ruotsinkielisiä koska suomenkielisiä ei sinne juurikaan päästetty. Muutamia, puoliruotsalaisia kyllä, mutta puhtaasti suomalaisista suvuista tulevat olivat harvassa. Lopputuloksesta ei voi päätellä syytä.

      Poista
  10. Kyllä RKP pitäisi korvata keskustalla 5-7 vaalikauden ajaksi. Venäjällä epävakaa tilanne ja joku Hannan turjake yrittää kaataa Suomen hallituksen keksityiltä perusteilla.

    VastaaPoista
  11. Eilen MTV:n SuomiAreenan puheenjohtajatentissä, vaikka se ei ollut mikään puheenjohtajatentti, koska Orpo, Purra ja Marin eivät olleet paikalla, meni kaikki ihan perseelleen. Juontajat olivat täysin puolueellisia, hallituspuolueiden edustajat eivät saaneet vastata yhteenkään kysymykseen, niin ettei joku olisi pölöttänyt päälle, tietysti Li Andersson enimmäkseen, mutta juontaja Antonia Berg ei myöskään antanut missään vaiheessa hallituksen edustajien vastata loppuun, vaan teki omat johtopäätöksensä jo ensi lauseesta ja kailotti ne ilmoille, jolloin sai yleisöltä innokkaat taputukset. Varsinainen oppositionaisten huutokauppa. Ville Skinnari yritti sanoa jostain menetetystä Suomen maineesta, koska meillä on nyt naziministeri. Itse ei tehnyt edellisessä hallituksessa juuri mitään, kunhan lojui mukana. Joten täydellinen epäonnistuminen koko tilaisuus.

    VastaaPoista
  12. Toivottavasti eduskunnan istuntotauon aikana käydään neuvotteluja RKPn vaihtamiseksi Keskustaan hallituksessa. Kalliiksi tosin Keskusta kävisi omine vaatimuksineen, mutta ei niin kalliiksi kuin RKP. Keskusta on sentään rehellisesti epärehellinen ja ostettavissa etuuksilla kannattajilleen. RKP on arvaamaton, yhteistyökyvytön ja epäluotettava.

    VastaaPoista
  13. Tänään IS:ssa kirjoitus ”Putin käy salaista maailmansotaa”
    Kannattaa miettiä, mitä ja missä tällaista tapahtuu: ” Venäjän käymällä informaatio­sodalla yritetään Silvanin ja Limnellin mukaan luoda yhteiskuntaan epävarmuutta tai hämmennystä. Sitä, ettei oman maan poliitikkoihin, vallankäyttäjiin tai mediaan voi luottaa. Smith lisää listaan eripuran kylvämisen – toisin sanoen kansan kahtiajaon epäterveellä polarisaatiolla.” Oppositio on aika lahjakas jakamaan kansaa.

    VastaaPoista
  14. Eikös se niin mene, että kun pettää kerran, niin pettää toistekkin. Eihän tuosta mitään tule. Rkp on selvästi lähtenyt torppaamaan ps:n tavoitteita.

    VastaaPoista
  15. Junnilan valinta ministeriksi oli Purralta todella iso virhe. RKP toimi ihan oikein, ei natsisymbolismilla avoimesti viestivä ihminen voi olla ministeri, ja kaikkein viimeiseksi ministeri jonka pitäisi pärjätä yritysten ja esim. Saksan kanssa. Eihän kukaan ota tuota heppua mukaan mihinkään tärkeään hankkeeseen, koska natsisympatiat eivät ole varsinainen markkinointietu. Purralta hölmö valinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeisto alkaa voittamaan siinä vaiheessa kun he vastaavat vasemmiston natsihuutelijoille että "entäs sitten?" Oikeistolainen, joka kauhistelee natseja on häviämään tuomittu surkea aisankannattaja, joka katselee vanhuksena pyörätuolista kun mielisairaat transupervot heiluttavat genitaalejaan heidän lastenlastensa edessä.

      Poista
    2. Riikka Purra on hallituksen ainoa mies. Jos Junnila olisi vaihdettu nyt, olisiko asia jäänyt siihen vai kuka olisi seuraava?

      Poista
    3. Ano klo 12:48. Jos ymmärryksesi kansallissosialismista aatteena ja sen kannattajista on noin heikolla pohjalla, niin kehotan ensin opiskelemaan lisää aiheesta ennen tänne huutelemaan tulemista. Aloita vaikka jäsentämllä ero kansallisuusaatteen kannattamisen ja sen vääristyneen muodon (= kansallissosialismin) välillä.

      Poista
    4. Vasemmiston edustajissa on paljon, hyvin paljon, äärivasemmiston edustajia, joiden suora viiteryhmä on tseka ja gulakit ja stalin, Polpot ja Khmerit, Mao ja kulttuurivallankumous, afrikan sissiliikkeet jne. Niiden viime vuosisadan saldo hipoo kahta sataa miljoonaa ruumista, siis 200 000 000 ruumista ja laskenta jatkuu. Natsit olivat aivan oppipoikia, eivät päässeet kuin vajaaseen kymmenenteen osaan, ihan oppipoikia ja -tyttöjä. Näitä kahdensadanmiljoonan muurhaajien aivan puhtaita oppipoikia ja -tyttöjä on eduskunnassakin kymmeniä, ei tarvitse edes arvuutella että ovatko vai eivät, vaan ovat. Heistä ei puhuta mitään, ovat ihan kai sympaattista porukkaa, mitä nyt heidän oppi-isänsä olivat tappaneet talvisodan syttymiseen mennessä enemmän suomalaisia siviilejä kuin natsit juutalaisia.... helvetti vieköön tätä kaksoisstandardia.

      Poista
    5. On kuule hyvin tärkeää, minkä aatteen nimissä murhataan. Ei ole yhdentekevää edes uhrille, minkä aatteen takia hän pääsi henkikullastaan. Ainakin itse kestäisin teloituksen paremmin, jos telottajat olisivat oikean aatteen kannattajia.

      Poista
  16. IL tänään

    Ruotsiin tulee palautuskeskus kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille – ”Ei tarkoittaa ei”
    Keskus on tarkoitettu kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille henkilöille.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/22208371-6231-4fa2-b348-4b3f5fb5756b

    Artikkelista poimittua

    Ruotsin hallitus ja ruotsidemokraatit ovat antaneet maan maahanmuuttovirastolle määräyksen perustaa palautuskeskus, joka on tarkoitettu kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille.
    Palautuskeskuksen tarkoituksena on kerätä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt yhteen paikkaan. Tällä viestitettäisiin Stenergardin mukaan turvapaikkahakuprosessin päättymistä.
    ...
    ...
    Viime vuonna noin 74 prosenttia turvapaikanhakijoista sai Ruotsin viranomaisten mukaan kielteisen päätöksen, ja heistä vain 39 prosenttia lähti maasta itsenäisesti, kertoo SVT.

    – Tämä on täysin riittämätöntä. On korkea aika todeta, että ei tarkoittaa oikeasti ei, jos halutaan ylläpitää järjestäytynyttä maahanmuuttoa, Malmer Stenergard sanoi.

    Kihlströmin mukaan palautuskeskuksiin tulee myös henkilöitä, joiden paluumatkaa ei ole vielä varattu. Paras paikka palautuskeskukselle olisi Kihlströmin mukaan lähellä lentokenttää.
    ////////////////////

    Tässä nähdään, että kun äänestetään oikein, alkaa tapahtua.
    Suomeen saa kopioida saman käytännön ja pistää toimeksi.

    VastaaPoista
  17. IL tänään

    Suomi ei saavuta hiilinielutavoitetta – Ilmastoministeri: Neuvotellaan päästövelka pois
    Ilmasto- ja energiaministeri Kai Mykkänen (kok) haluaa Suomelle paremman version kiistellystä ennallistamisasetuksesta.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6543b330-5a1e-4539-815b-70d018509772

    Artikkelista poimittua

    Suomi ei tule pääsemään vuosien 2021–2025 hiilinielutavoitteeseen. Se tarkoittaa Ilmastopaneelin arvion mukaan miljardiluokan laskua Suomelle.

    Tuore ilmasto- ja ympäristöministeri Kai Mykkänen (kok) pitää tilannetta mahdottomana, eli ”mission impossible”.
    Hän ehdottaa Iltalehden haastattelussa, että Suomi neuvottelisi EU:n kanssa sopimuksen, jolla päästövelka kuitataan.
    – Täytyisi päästä EU:n kanssa sopimukseen siitä, että tällainen kertaluontoisista, epäsuotuisista olosuhteista ja kohtuuttomasta laskentatavasta johtuva päästövelka sovitaan pois, Mykkänen sanoo.
    ...
    ...
    Mykkäsen mukaan ongelman taustalla on uudet hiilinielujen laskentamenetelmät ja puuntuonnin loppuminen Venäjältä Ukrainan sodan myötä.
    Tilanne on perintöä pääministeri Sanna Marinin hallituksen kaudelta. Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen kertoi Iltalehden haastattelussa,
    että hallitus ei tuolloin reagoinut uuteen tietoon.
    ...
    ...
    Mikä on ennallistamisasetuksen lopullinen kohtalo?

    – Me lähdemme hakemaan Suomelle parempaa versiota. Sellaista, joka ei voi johtaa siihen, että Suomi maksaa asukasta kohden kymmenen kertaa enemmän kuin joku Keski-Euroopan maa siitä johtuen,
    että siellä on raivattu pellot ja rakennettu kaupungit jo keskiajalla ja meillä vasta viime sotien jälkeen, Mykkänen sanoo.

    Mykkäsen mukaan asetus on ”surullinen esimerkki” siitä, että kaikki pyritään ahtaamaan yhteen sapluunaan.
    – Suomen olosuhteissa täytyy olla ihan eri lähtökohdat kuin sellaisessa maassa, jossa metsää on 10 prosenttia, kun meillä sitä on yli 70 prosenttia, Mykkänen sanoo.
    //////////////

    Alkaa paljastua mitä vahinkoa Marin & Marakatit Co. oikein on saanut aikaiseksi Suomelle.
    Ja RKP jatkaa vihervasemmiston agendan noudattamista - vai jatkaako?
    Nyt on oikeasti se tilanne, että RKP:n tulee valita puolensa ja pääministeri Orpon huolehtia siitä ettei nykyistä hallitusohjelmaa sabotoida vaan sitä noudatetaan.

    VastaaPoista
  18. Jos RKP:n änkyröinti jatkuu ja jos gallupit lupaavat viime vaaleja suurempaa kansan tukea Kok- ja PS-linjalle, niin voisi vetäistä uudet vaalit. Kovempi mandaatti Kok-PS-parille, uusi hallitus ilman RKP:tä niin pääsevät pois sieltä aisan päältä huutelemasta. Eiväthän ne näköjään oikein itsekään halua hallituksessa olla muuta kuin työntämässä kapuloita rattaisiin.

    VastaaPoista
  19. Tässä äänestyksessä kävi siten huono tuuri, että niin moni kansanedustaja oli poissa.
    RKP pystyi laskemaan, että heidän äänistä huolimatta Junnilan saama epäluottamuslause ei mene läpi.
    Henrikssonilla oli siis mahdollisuus leikkiä tulella eikä todellista vaaraa ollut.
    Näin RKP sai näyttää äänestäjilleen, että kyllä me pidämme kiinni "arvoistamme".

    Jos paikalla olisi ollut enemmän opposition edustajia - RKP tuskin olisi tehnyt tätä temppua koska siinä olisi kaatunut myös hallitus Purran ilmoituksen mukaan.

    VastaaPoista
  20. Hallituksessa on vasemmiston myyrä. Lisää "pakolaisia" Suomeen, mutta ei meidän kouluihin muita kuin ruotsinkielisiä! Rasismia?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!