perjantai 30. kesäkuuta 2023

Vilhelm Junnilasta hallituksen työrauhaan

Tapaus Vilhelm Junnila näyttäisi nyt saaneen päätöksensä. Ministeri itse ilmoitti - mahdollisesti autettuna - jättävänsä paikkansa, koska näki, että hänestä oli muodostumassa este hallituksen tulokselliselle toiminnalle. 

Lisäksi hänen toiminnastaan on tämän päivän aikana löytynyt uusia vivahteita, joista ilmastoabortin ehdottaminen on nykyisessä asenneilmastossa vain tabu ja (mahdollinen) vitsailu natsismin kanssa ilmeisen typerää, mutta (väitetty) valehtelu omista ansioista ministerille täysin sopimatonta.    

Siten Junnilan päätös on järkevä hänen puhaltaessaan yhä kovempia kierroksia saaneen pelin poikki. Ja kuten aiemmin kirjoitin, on Petteri Orpon (kok) hallituksella paljon tärkeämpääkin tekemistä kuin pohdiskella ministerin aiempia tekemisiä ja niiden motivaatioita. 

Kun tämä asia on nyt saatu pois päiväjärjestyksestä, on syytä toivoa, että hallitus saa työrauhan toteuttaakseen ohjelmansa. Sitä ennen on Junnilan tilalle kuitenkin löydettävä uusi ministeri. 

Toivon sen olevan Sakari Puiston (ps), joka jo ehtikin vihjaista olevansa valmis ottamaan pestin vastaan. Olen melko varma, että hallitus saisi hänestä poikkeuksellisen objektiivisen ja tosiasioihin päätöksentekonsa perustavan jäsenen. 

Ministeriratkaisua joudumme kuitenkin odottelemaan jonkin aikaa, koska valinta kestää Perussuomalaisten sääntöjen takia ainakin viikon. On kuitenkin toivottavaa, ettei hallitus jää odottelemaan valintaa, vaan ryhtyy nopeasti toimeen kaikissa niissä asioissa, joissa se pystyy etenemään.

Samalla esitän toiveen, että kun vihervasemmisto on nyt saanut yhden ministerin pudotetuksi vallasta, malttaisi se lopulta antaa työrauhan hallitukselle oman valtakautensa aiheuttaman kansallisen syöksykierteen korjaamiseksi. Ellei muusta syystä, niin edes synnyttämänsä katastrofin aiheuttamasta häpeästä.

JK kello 16:20 Tuli vielä mieleen, että kun kaikenlainen natsismi ja jopa sillä vihjailu on nyt saatettu esteeksi ministerinviralle, voisi lehdistömme ulottaa samanlaisen ehdottoman esteen myös viime vuosisadan toiselle kansanmurhiin johtaneelle aatteelle. Eli kommunismille, jonka nimiin vannova ihminen istuu tälläkin hetkellä eduskunnassa.

21 kommenttia:

  1. Nuo julmat stalinistit pitäisi ehdottomasti savustaa eduskunnasta, mutta kun media on samojen paskojen hallussa, niin korvia vihlovaa rääkymistä ei siitä saada aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savustaa eduskunnasta? Oletko diktatuurin kannattaja eli stalinisti?

      Poista
  2. Pelkäänpä,että jatkoa seuraa kun pääsivät ”veren makuun”.Yksi kerrallaan tikun nokkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavana sisäministeri sanasta "väestönvaihto": https://www.is.fi/politiikka/art-2000009690992.html

      Poista
  3. Mielenkiintoista. Kun George Bush nuoremman hallinto leikkasi valtionapuja niiltä järjestöiltä, jotka tarjosivat perhesuunnittelua kehitysmaissa (ml. abortti), niin suvaisevaisto raivosi vaahto suussa. Miksi Junnilan edustettua täysin vastakkaista kantaa, vassarit eivät tuekaan häntä?

    VastaaPoista
  4. Työrauhaa on nyt turha enää toivoa.
    Persut tekivät juuri sen, mitä ei missään nimessä olisi pitänyt:
    perääntyivät vihollisen hyökkäyksen edessä.

    Kun peruuttelemaan lähtee, joutuu kohta juoksemaan takaperin.
    Vihollinen etenee joka askeleen, joka sen edessä peräännytään.
    Enää ei ole kyse siitä, joutuuko joku toinenkin PS-ministeri eromaan.

    Kyse on vain sitä, kuka se on.
    Ja kuka hänen jälkeensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, työrauhan odottaminen tältä oppositiolta on kuin odottaisi rahan satamista taivaalta.
      Oikeiston heikkous on siinä että he kuvittelevat sellaisten asioiden kuin "laillisuuden" ja "hyvien tapojen" merkitsevän jotain vihervasemmistolle. Ei. Vihollinen täytyy murskata totaalisesti ilman armoa. Armon antaminen viholliselle on kuin löisi itseään moukarilla polveen. Vihervasemmisto ymmärtää tämän ja niin kauan kuin oikeisto ei ymmärrä tätä, he ovat tuomittuja häviämään.

      Poista
  5. Minusta on tosiaankin erikoista, miten yksipuolista diktatuurien kritiikki on. Sosialistiset valtiot kun eivät ole jääneet mieleen itselläni varsinaisina vapauden saarekkeina. Silti aatetta ei pidetä ongelmallisena, kunhan muodollisesti muistaa ottaa pesäeroa stalinismiin tai vastaaviin johtajiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, itäisessä naapurissa ehkä puolet kansasta ei ole vielä tuota tietoa sisäistänyt.

      Poista
    2. Hupsista. Linkki taisi livahtaa pilven taa.
      https://yle.fi/a/3-9731130

      Poista
  6. Aamun jälkiviisaissa Soini oli hyvin SURULLINEN tilanteesta. Hyvä ettei ripotellu ns. hilsettä päälle. Onko yhteiskunta mitenkään muistanut Turun terrori-iskua? Ei mitenkään. Jos Junnila piti siellä uhrien muistoksi vaikuttavan puheen, niin jo vihervasemmisto tarttui siihen. Ovatkohan ne koko puhetta edes lukeneet. Junnila, olet jatkossa edelleen.

    VastaaPoista
  7. No niin, tapaus Junnila on saatu onnelliseen päätökseen, veisatkaamme sen kunniaksi virsi 88 ensimmäinen ja toinen säkeistö....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkoa seuraa jo:

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000009690992.html

      Seuraava savustettava on sisäministeri Mari Rantanen.
      Nopeita ovat;
      olisin odottanut niiden valmistelevan seuraavaa iskua vasta ensi viikolle.

      No, pitää takoa, kun rauta on kuumaa.

      Poista
  8. Kaunainen Soini on otettu Ylen jälkiviisaisiin vain sen vuoksi, että voi siellä aina tilaisuuden tullen mätkiä perussuomalaisia, mikä sopii Ylen agendaan loistavasti. Todella alhaista laskelmointia verorahoitteiselta Yleltä, jonka pitäisi olla tasapuolinen.

    VastaaPoista
  9. Ei ole rauhaa tiedossa sillä oppositiossa ja rkpräkäpäät on ottaneet jo uuden kohteen ja mediat iloitsee, Mari Rantanen.

    VastaaPoista
  10. On hyvä ymmärtää se, että Henrikssonille käy tämä hallituspohja joten kuten tai jos hallitus kaatuu niin se SDP vetoinenkin käy.
    RKP:n kannalta on todellinen win-win tilanne.

    Valitettavasti RKP:n Anna-Maja Henrikssonin tavoite minusta on nyt estää mahdollisimman paljon PS tavoitteiden läpimenoa kunnes taas saadaan vihervasemmisto hallitus.
    "Se oli niin ihanaa naisten kesken hallita kun sai ottaa velkaa ilman huolta huomisesta."

    Ja tämän estää vain se, että kokoomus ja pääministeri Petteri Orpo pystyy jotenkin pistämään kuriin Henrikssonin ja Biaudetin.

    Toki jos hallitus kaatuu - sitten Orpon ja Purran johdolla uusi kokoonpano ja ohjelma. Uudet vaalithan ovat äärimmäisen epätodennäköiset.

    VastaaPoista
  11. Ei taida lehdistö asettaa esteitä kommunismille. Koska ajaa aatetta.

    VastaaPoista
  12. Olisiko Pekka Haaviston syytä luopua ehdokkuudestaan . Ilmeisesti hän on syyllistynyt paljon vakavampiin rikoksiin kuin Vilhelm Junnila ja pelastunut syytteiltä ainoastaan ministeriaseman johdosta. Onko rikos vanhentunut vai voitaisiinko syyte nostaa nyt?

    Onko Pekalla selkärankaa luopua ehdokkuudesta?

    Ei tälläisen taustan omaava henkilö ole kelvollinen tärkeimpään tehtävään!

    https://yle.fi/a/3-11688464

    Jamppa vaan

    VastaaPoista
  13. Jos Junnila on käyttänyt raflaavasti termiä ilmastoabortti niin se ei ehkä ollut paras ilmaisu ongelman hoidosta.

    Kaikki kyllä tietävät, että maapallon ja varsinkin Euroopan selviytymisen kannalta Afrikan ja Lähi-idän maiden väestönkasvun saaminen järjellisiin mittasuhteisiin on välttämätöntä.
    Asiallisin ilmaisu ehkä olisi puhua ehkäisystä ja sen välttämättömyydestä. Siihen kun on olemassa hyviä ja pitkävaikutteisia keinoja.

    Kiina ja Venäjä tuskin tulee lappaamaan siihen malliin rahaa Afrikkaan kuin länsimaat ovat tehneet joten länsimaiden on aika laittaa kehitysyhteistyörahojen tms. ehdoksi väestönkasvun hillintä.
    Kohdemaat sitten itse valitsevat mitä tekevät. Tämä on yksi asia minkä hallituksen on syytä hoitaa vaikka ei aborteista voidakaan puhua ettei kristilliset hypi silmille.

    VastaaPoista
  14. Olisipa kaiveltu samalla innolla mitä symboliikkaa liittyy sanoihin "jauhojengi" ja "linkut" asiayhteydessä, jossa sekalainen hörhöporukka päämininisteri keulallaan vatkuttaa pitkin lattioita. Ehhei, kyse oli vaan naisvihasta, eikö Suomessa nainen saa tanssia? Näin tämä myytiin myös ulkomaille, unohtui vaan mainita nuo huumeviittaukset.

    VastaaPoista
  15. Terävää tekstiä.

    "...oman valtakautensa aiheuttaman kansallisen syöksykierteen korjaamiseksi."

    Tuo ilmiö on kansainvälinen, Suomen osuutta kiitetään vain silloin, kun Kansainvälisen moraalisen syöksykierteen korjaamiseksi ei tehdä parempia toimenpiteitä kuin bensan heitto liekkeihin.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!