maanantai 19. kesäkuuta 2023

Aivan väärät naiset?

Suurin osa Suomen uuden hallituksen ministereistä on nimetty, sillä vain RKP pihtaa enää koko nimilistaansa, mutta senkin osalta lienee selvää että puolueen kärkinainen ottaa yhden 2,5 pestistään. Lisäksi Kristillisdemokraattien puolikas ministeripesti on vielä avoinna. 

Hallituksen sukupuolijako onkin mielenkiintoinen. Helsingin sanomien julkaiseman kuvalistan perusteella kahdeksan toistaiseksi nimettyä ministeriä on ulkonäkönsä perusteella miehiä. Ja heistäkin neljä on sellaisia, jotka istuvat vallankahvassa vain puolet vaalikaudesta. 

Ulkonäöltään naisen oloisia ministereitä on sen sijaan nimetty - siis laskematta Henrikssonia - jo yksitoista kappaletta, joista kaksi vaihtaa viestikapulaa kesken vaalikauden. Siten tulevassa hallituksessa istuu kerralla vähintään yksitoista nais- ja kuusi miesministeriä. 

Näiden lisäksi ministeriksi pääsee vielä Henriksson ja kaksi muuta henkilöä, joten hallituksessa tulee olemaan miehiä enintään kahdeksan ja naisia vähintään edellä mainittu lukumäärä eli yksitoista. Tuleva hallitus on siten edeltäjänsä tavoin vahvasti naisvaltainen. 

Otin aiheen esille siksi, että en huomannut maamme valtalehdistössä suitsutettavan Petteri Orpon (kok) tulevan hallituksen naisvaltaisuutta. Eikä yksikään otsikko julistanut Perussuomalaisten naisten erityisen vahvaa esiintymistä ministerilistalla. Itse asiassa, en huomannut yhdenkään uutisen edes mainitsevan koko naisasiaa. 

Tämä on tietenkin vähän outoa, koska yleensä naisten osuutta hallituksissamme on aina kommentoitu ja - kuten arvoisa lukijani hyvin muistaa - viime hallituskaudella hallituksen naisvaltaisuutta suorastaan suitsutettiin. Siksi mielessäni heräsi kysymys, että olisikohan nyt sitten päässyt käymään niin, että valtaan ovat pääsemässä lehdistömme toimituskuntien mielestä aivan väärät naiset?

31 kommenttia:

  1. No onhan se nyh petos itseään vallanpitäjä mediaa kohtaan, kun miehiä on halveerattu kymmeniä vuosia, varsinkin tietty hetero- miehiä ja naisia on nostetttu pöydälle....ja suitsutettu

    Sitten paljastuukin ja ilmestyy jostain "äärioikeistolaisia" naisia ministereiksi, aivan ilman median lupaa...aikamoistaa petturuutta ja kiitollisuuden tunteen olemattomuutta

    Aivan yhtä uskomatonta ja vääryyttä, jos vaikka ameriikassa musta äänestäisi ja on äänestänyt Trumpia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. varsinkin, kun sukupuolia tai rotuja ei ole..tai jos on niin tuhansia..Onko nyky "tieteen" naistutkimuksen mukaan muuten edes eri eläinlajeja?

      Poista
    2. ihme logiikkaa, jos on miljoonii eri eläinlajeja..ja niissä taas eri rotuja jokaisessa, niin miksi ihmislajissa...kädellisessä eläinlajissa ei missään nimessä voi olla eri rotuja, saatikkaa rotueroja?

      Poista
    3. jos suvakki ei pysty erottamaan neek. valkoisesta arjalaisesta, pystyykö hän erotttamaan vaikkapa muurahaisen koirasta?, ja jos pystyy, onko se rassismii?

      Poista
  2. Väärin sammutettu tulipalo.

    VastaaPoista
  3. Mitä ne miehet siellä vielä tekee ? Eikös feministien hyväksymä tasa-arvo tarkoita 100% naisosuutta, kuten Vihreissä melkein jo on.
    Sitä paitsi vihervasemmiston tasa-arvo on sitä parempaa tasa-arvoa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vassareiden eduskuntaryhmässä on vain kaksi miestä.

      Poista
    2. Heteroseksuaalit miehet kyseiseen puolueeseen suurin piirtein yhtä tervetulleita kuin neekerit ku klux klaaniin.

      Poista
  4. Feministien ajatuksissa nämä hallituksen naiset ovat sosiaaliselta sukupuoleltaan miehiä. Näin sanottiin jo aikanaan ns. lasikaton puhkaisseesta Margaret Thatcheristakin joskus 80-luvulla.

    VastaaPoista
  5. Lipposen (sd) hallituksen leikkaukset 1995 olivat suuruudeltaan 4 % bruttokansantuotteesta. Sitä eivät pitäneet oikeistolaisuutena muut kuin änkyräkommunistit (taistolaiset).

    VastaaPoista
  6. Hyvä huomio ja uutisoinnin vaisuus ehkä liittyy siihen, että naisvaltaisten ja useimmiten vasemmalle kallellaan olevien toimitusten on vaikeata samaistua naispolitiikkoihin, jotka edustavat toisenlaista yhteiskunnallista näkemystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin. He myös haluavat määritellä oman sukupuolensa lisäksi toisten identiteetin. Purra lienee kamala äijä.

      Poista
  7. Aivan väärät naiset? Siihen on helppo ratkaisu, ilmoittautuvat miehiksi. Asia loppuun käsitelty ja bonuksena valtamedialla kestohatutus. Tällaisia kaksilahkeisia tällä kertaa.
    -jussi n

    VastaaPoista
  8. Jotenkin olen aivan kyllästynyt tulevan opetusministerin habitukseen. Tällainen maailmantuskan ja marttyyriviitan kantajan rooli on hitusen liian opeteltu ollakseen muuta kuin uudelleenvalinnan varmistamista. Huolimatta siitä että itselläni on ruotsinkielistä sukutaustaa Pohjanmaalta ja puhun sujuvaa suomenruotsia, en voi käsittää tätä 4% puolueen hyysäämista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomenruotsalaiset ovat eräänlaisia kunniakansalaisia, vähän kuin saamelaiset, joita pidetään kuin kukkaa kämmenellä. Pikkuisen parempia kuin juntit suomenkieliset. Pitää olla erityiskohtelu ja omat kiintiöt, jotta kanta säilyy elinvoimaisena, positiivista syrjintää nääs.

      Poista
    2. Anna-Pesä ei saa edes kunnollista kännykkäkieltoa kouluihin. Vähemmistökielinen ei sovellu opetusministeriksi.

      Poista
  9. Yle tänään

    Puolueet kertovat, miten hallitus aikoo pysyä koossa neljä vuotta – vaati tarkat kirjaukset

    https://yle.fi/a/74-20037414

    Artikkelista poimittua

    Eduskuntavaalit voittaneen kokoomuksen mukaan hallitus pysyy koossa koko neljän vuoden kauden.
    – Meitä yhdistää tulevaisuus. Olemme sitoutuneet saamaan Suomen jaloilleen ja talouden kuntoon, sanoo yksi kokoomuksen hallitusohjelmaneuvottelijoista, Pia Kauma, Ylen aamun haastattelussa.

    Kokoomuksen, Perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisten hallitusohjelma on laaja ja monet poliittiset linjaukset on jo tässä vaiheessa kirjoitettu melko tarkasti.
    ///////////////////

    Onhan se punamedialle kauhun paikka jos hallitusnaiset ovat olleet tekemässä tämän ohjelman ja aikovat vielä toteuttaa sen kuten KD pj Sari totesi pari päivää sitten.
    Ja ajatelkaa vähän - jos ne vaikka onnistuvatkin saamaan Suomen jaloilleen ja talouden kuntoon... Sehän se vasta kauheaa olisi - vai olisiko?

    VastaaPoista
  10. MTV uutiset tänään

    Uudenlainen työnhakualusta aloittanut toimintansa: Näin eläkeläiset voivat hakea keikkatöitä

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uudenlainen-tyonhakualusta-aloittanut-toimintansa-nain-elakelaiset-voivat-hakea-keikkatoita/8723560

    Artikkelista poimittua

    Suomessa on aloittanut eläkeläisille suunnattu työnhakualusta.

    Omakeikka.fi-sivusto avattiin kesäkuussa, ja ideana on, että eläkeläiset voivat etsiä sieltä itselleen sopivaa keikkatyötä ja työnantajat keikkatyöntekijöitä.

    Eläkeläisille palvelu on ilmainen.

    – Ikääntyneiden ihmisten pitkässä kokemuksessa, motivaatiossa ja taidoissa on valtava potentiaali.
    Uskomme, että eläkeläisten työllistyminen voi tuoda helpotusta Suomessa vallitsevaan osaajapulaan, sanoo Ari Pulkkinen Omakeikka.fi:stä tiedotteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta ei ole enää kun milli siihen että eläkkelläiset pakotetaan töihin. Eikä eläkkeen päälle saa edes paljoa tienata, joten tekeekö eläkkelläiset töitä ilmaiseksi, näköjään. Mutta eihän suomessa kohta pääse eläkkeelle, "kiitos" siitä perustuslain raiskaajille.

      Poista
  11. Vielä puuttuisi, että joku ns. vääränainen(Purra - Essayah) alkaisi kohota presidentin vaalien alla kohti kärkisijoja. Silloin alkaisi muutaman media päätoimittajan punttitutista. T

    Jo tänään saatiin median suhtautumisesta hallitukseen hyvää esimakua Vilhelm Junnilan haastattelussa. Hänen syytettiin 2019 muistotapahtumassa pyörineen äärioikeistolaisessa porukan keskiössa. Todellisuudessa Junnilan ja po. porukan välissä oli Aurajoki eikä Junnnilalla ole muutenkaan koko porukan kanssa mitään sidoksia!

    VastaaPoista
  12. homopekkahan on täys kusettaja, jos sitä ei tajuu, vois ampuu ittesä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eli suomen kansan loppu, kun aina ei pelastajaksi löydy koronaa tai mitään sotaa, its game over, jos HP äänestetäään pressaksi, noh, toisaalta, ihan vapaahetoistahan sen äänestäminen on, eli itse aiheutettu tuhoutuminen kansalle

      Poista
  13. Persuista tuli salonkikelpoista kun ne alkoi kokoomuksen apupuolueeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpö höpö. Politiikassa, kuten elämässä yleensäkin, pitää tehdä yhteistyötä niiden kanssa kenen kanssa se onnistuu niissä asioissa joista päästään sopuun. Tuollainen nillitys on vain änkyröiden ja tyhmien puhetta.

      Poista
    2. Median uutisointi persuista on ollut jo jonkin aikaa ihan erilaista kuin pari vuotta sitten. Puolueessa ei enää ole rasisteja, uusoikeistolaisia, natseja jne.. Höpö höpö, mietipä mistä median takinkääntö johtuu ?

      Poista
    3. Luemmeko samaa mediaa? persut on pahoja ja eivät pysty tekemään mitään hyvää, Erkki nimitteli vain viikko sitten persuja mediassa natseiksi, samoin muut äärivassarit, persujen rikoksista on muistuteltu pitkin tätäkin päivää moneen otteeseen ja kaikissa medioissa jne. eli kyllä siellä on ihan sama meno päällä kuin ennenkin.

      Poista
    4. Purran ansiosta maahanmuuttopolitiikka kääntyy oikeaan suuntaan.

      Poista
    5. Nämä pikkupuolueet taasen saavat änkyröidä maailman tappiin asti, eikä eduskuntaan saati hallitukseen ole pääsyä. Liike nyt sai hjalliksen ainoastaan läpi. Pikkupuolueet on perustettu enemmänkin johtajiaan varten, kun eivät emäpuolueessa ole päässeet heti kalifin paikalle niin pykäävät oman puolueen pystyyn eli pääsee heti puheenjohtajaksi.

      Poista
  14. Hassua miten kaikki vihervasemmiston soluttamat organisaatiot nyt ilmoittautuvat sellaisiksi, eli vihervasemmistolaisiksi, nillittämällä mistäkin kuvitellusta tai oikeasta hallitusohjelman heille epäedullisesta lauseenmuotoilusta. Pitäisi ihan alkaa listaamaan moiset. Juuri hetki sitten vihervasemmiston johdossa olevaksi ilmoittautui Väestöliitto...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkien kansalaisjärjestöjen julkinen tuli pitää lopettaa. Aitoja kansalaisjärjestöjä ovat sellaiset, jotka saavat itse kerättyä itselleen varoja.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!