torstai 22. kesäkuuta 2023

Outo uutinen

MYTV3 kertoi sukulaisnaisista, jotka olivat pahoinpidelleet teleskooppipampulla ja veitsellä väkivaltaista miesystäväänsä turvakotiin paennutta naista Oulussa. Jutun mukaan sukulaisnaiset olivat syntyneet 1960- ja 1980-luvulla, mutta juuri muuta heistä ei sitten kerrottukaan. Paitsi, että he selvisivät vuoden ja kymmenen kuukauden ehdonalaisella rangaistuksella. 

Rehellisesti sanottuna juttu herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. Ensinnäkin sen, että miksi he selvisivät käytännössä kuin koira veräjästä. Toiseksi jäi epäselväksi, minkälaisesta sukulaisväestä tapauksessa oli kyse: maahanmuuttajista, romaneista, valtaväestöstä vai jostain aivan muusta. 

Kolmanneksi jäi spekulaatioiden varaan myös se, miksi pahoinpitelyyn oli ryhdytty. Olivatko tekijät vain mielenvikaisia vai oliko heidän teolleen edes jokin perustellulta tuntuva motiivi? Vai oliko joku pakottanut heidät toimimaan siten kuin he toimivat. 

Ja vielä lopuksi jäi epäselväksi se, mitä tapaus kertoi tämän hetken Suomesta, suomalaisuudesta tai maamme väkivaltarikollisuudesta. Vai kertoiko se mitään?

Kaiken kaikkiaan kyseessä oli siten peräti outo uutinen. Miksi ihmeessä se julkaistiin, vaikkei se tuonut mitään lisäarvoa lukijalleen? 

16 kommenttia:

  1. Kiertelevä tyyli viittaa siihen, että oikeauskoiset ovat miestensä käskystä käyneet ojentamassa länsimaisesta hapatuksesta kärsinyttä kapinamielistä uskonsisarta. Enkä puhu vanhoillislestadiolaisista.

    VastaaPoista
  2. Terhomatti Hämeenkorpi22. kesäkuuta 2023 klo 7.22

    Salailevissa "uutisissa" on lähes poikkeuksetta kysymys murjaaneista. Anonyymin kommentti on ilmeisen osuva selitys.

    VastaaPoista
  3. Sama tulee mieleen, kun poliisi julkaisee jonkun etsittävän ihmisen tuntomerkit; farkut, musta huppari ja valkoiset lenkkarit.

    VastaaPoista
  4. pamputettu nainen saattaa olla myös (kanta) suomalainen.. On erittäin paha virhe olla missään tekemisissä ählämien kanssa, varsinkin siis naisten kohdalla

    VastaaPoista
  5. Kirjoittamaton sääntöhän on se, että jos kyseessä ovat kantasuomalaiset, se kerrotaan tunnollisesti, mutta maahanmuuttajat ovat miehiä, nuoria, nuorisoa tai ehkä tarkemmin sukulaisnaisia, espoolaisnuoria, nuorisojoukko. Jos harrastetaan oikein tutkivaa journalismia, tuntomerkit ovat: siniset farkut, keltainen pusero, valkoiset lenkkarit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alussa olivat suo, kuokka ja Jussi. Lopussa on espoolaismies.
      -jussi n

      Poista
  6. Romanien naissukupuoli ei ole tainnut korostua tuollaisissa hommissa, kantasuomalaisessa kulttuurissa tuo on täysin tuntematonta käytöstä, siis porukassa puukoilla ja teleskooppipampuilla väkivaltaisesti suhteesta karkaavan pahoinpitely. Minäkin kallistuisin ählyihin ja hakattu ei välttämättä ole heikäläisiä vaan heikäläisen miehen kunniaa vastaan rikkonut valkonaama. Se selittäisi suvun naisten porukalla tekemän väkivaltateon. Toisaalta, eikös siinä mene mieheltä kunnia siitäkin että tarvitsee naisia omaa kunniaansa puolustamaan eikä tee itse? no, mistä minä näiden touhuista mitään ymmärrän, käsittämätöntä se on joka tapauksessa ja heikäläsistä kannattaa pysyä erossa kaikkien. Voihan se olla että Maija ja Merja vain puolustavat veljeään Penttiä ja hakkaavat Pentin ex-vaimon hänen puolestaan ennenkuin se ehtii turvakodin ovien taakse turvaan. Varmaan sitä sattuu sellaistakin, eikö satukin?

    VastaaPoista
  7. Mielikuvituksessani oli näkevinäni rahtihameen helman heilahtavan.

    VastaaPoista
  8. IS tänään

    Uusi hallitus alkaa myös houkutella työvoimaa – mutta miksi sitä haetaan Brasiliasta?

    Uuden hallituksen ohjelmaan kuuluu maahanmuuton rajoittaminen, mutta samaan aikaan tarkoitus on houkutella osaajia eksoottisemmistakin paikoista.

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009667854.html

    Artikkelista poimittua

    Hallitusohjelman mukaan työvoimaa houkutellaan etenkin Intiasta, Filippiineiltä, Vietnamista - sekä Brasiliasta.

    Mutta miksi Brasilia on päätynyt listalle? Intiasta Suomi on houkutellut osaajia jo aikaisemmin, ja myös Filippiinit sekä Vietnam ovat tuttuja hoitajien lähtömaina.
    ////////////////////

    Outo juttu tämäkin ettei listalla ole muslimimaita Lähi-idästä eikä Afrikasta.
    Onko viimein uskottu ettei ym. väestä ole Suomen pelastajaksi - jos me pelastusta tarvitsemme?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on aivan vihjeetöntä hommaa, luuleeko ne että koulutetut brassit on sen tyhmempiä kuin intialaisetkaan? eivät ne tänne töihin tule jos saavat työluvan Eurooppaan. Sen monta kertaa olen keskustellut intialaisten kanssa tänne töihin tulemisesta että tiedän, en luule. Osaavat laskea ja meidän alhaisten palkkoje, korkeiden verojen ja korkeiden elinkustannusten yhtälö ei ratkea heidän kannaltaan kuin yhdellä tavalla eli no-go, muut Euroopan maat ovat paaaaljon houkuttelevampia. Ja noita mainittuja oikeita työperäisen maahanmuuton esteitä ei ratkaistakaan ihan hetkessä, ovat sen verran rakenteellisia ja etenkin vasemmalla ei ole edes mitään halua niitä ratkaista. Ei työperäisen maahanmuuton ongelmat ole missään viisumeissa ja luvissa tai kansainvälisten lastentarhojen tai -koulujen puutteessa, vaan tienesteissä.

      Poista
    2. EU:ta perusteltiin työvoiman vapaalla liikkkuvuudella, mutta EUsta muutta aniharva Suomeen töihin, toki päinvastoin, että osaajia muuttaa muualle EUhun
      Myös vapaa rahaliikenne!, eli raha virtaa Suomesta ulos!

      Poista
  9. IS tänään

    Nyt puhuu Jari Taponen ala­ikäisten väkivaltaisuudesta: ”Ei ole ainakaan minun mielestä mitään hyssytelty”

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009666845.html

    //////////////////

    Nyt ei löydy sanoja - jokainen voi lukea itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylikomissaari Pyllytttärellä näyttää olevan selkeä vastaus mutiaisenpentujen rikollisuuteen:
      körinähän se vain, mutta se vasta kauhia olikin!

      Poista
    2. Täysin selkärangaton sutki on tämä Taponen. Kun muut olivat huolissaan nuorisoväkivallan ja katujengien kasvusta, tämä onneton sössöttäjä oli joka välissä ainoana hyssyttelemässä, että nyt ei katujengien virallinen määritelmä täyty, joten ei meillä mitään jengejä ole. Vaikka jokainen täysjärkinen näki, että jengejä on.
      Millainen aasi voi olla vastuullisessa asemassa Suomessa, se on käsittämätöntä. Miten poliisi voi antaa tuollaisen kävelevän katastrofin ja mainehaitan jatkaa tehtävässään. Vai onko koko poliisi täynnä näitä opportunistisia politiikan tuulenhaistajia.

      Poista
    3. Hänellä on/oli noudattamansa politiikan ja ideologian vuoksi suojelijoita korkeissa asemissa politiikan huipulla.

      Poista
  10. Veikkaisin kaaleita olleen asialla, myöskin jokin sukukunniaan liittyvä kehitysmaalaispoppoo on voinut olla asialla. Kysymyksiä todellakin herättää miten useita kertoja teräaseella lyönyt voi välttää vankilan - kun ei ole edes itsepuolustus ollut kyseessä vaan agressorina toimiminen.

    Tiedän oikeita tapauksia, joissa nainen on haettu turvakodista väkivalloin mukaan ja sillä ollut asia selvä kun etnisistä on ollut kyse. Melkoista "turvakoti"toimintaa.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!