lauantai 17. kesäkuuta 2023

Perussuomalaisten arvojen kannattajille

Kirjoitin eilisiltana lyhyen yhteenvedon tulevan hallituksen ohjelmasta. Se herätti blogin kommenteissa keskustelua, jossa moni arvoisista lukijoistani moitti ohjelmaa vähintäänkin riittämättömäksi etenkin maahanmuuton suhteen.

On selvää, ettei Suomen talouden tervehdyttäminen tule tapahtumaan ilman, että monet kokevat menettämään saavutettuja etuja. Viime kädessähän koko ongelma on syntynyt juuri siitä, että poliittiset päättömät ovat syystä tai toisesta halunneet tarjota vaalikarjalle erilaisia etuja - eikä niiden poistaminen tietenkään jää ilman vaikutusta kustakin edusta nauttiville. 

Toisaalta on myös niin, että kannatusalhosta huutelevalla poliittisella vasemmistolla on edelleen käytettävissään voimakkaita ulkoparlamentaarisia vaikutuskeinoja. Mahtavin niistä on vasemmistolainen ammattiyhdistysliike, joka on aina valmis poliittisiin lakkoihin. 

Näihin se tullee turvautumaan erityisesti turvatakseen oikeutensa laittomiin ja poliittisiin lakkoihin - joiden rajoittaminen on mukana hallitusohjelmassa - mutta tarvittaessa myös monissa muissa asioissa. Enkä epäile, etteivät myös vihervasemmiston johtamat ympäristöliike ja ihmisoikeusjärjestöt panisi parhaansa mukaan kapuloita Orpon hallituksen rattaisiin. Ja näin tulevat tekemään varmuudella myös suurimmat mediatalomme eli Erkon Sanoma-konserni ja Yleisradio.

Nähtäväksi siis jää, minkälaiseksi muodostuu Orpon hallituksen taival sen yrittäessä korjata maamme julkista taloutta kestävälle tolalle. Ja miten se vaikuttaa siihen osallistuvien puolueiden kannatukseen. 

Jälkimmäisen osalta en epäile, etteivätkö Kokoomuksen, RKP:n tai Kristillisdemokraattien kannattajat pysyisi ainakin pääosin puolueensa takana myös tulevissa vaaleissa. Sen sijaan minulla on ikävä epäilys, että Perussuomalaisten kannattajien joukossa odotukset ovat saattaneet olla liian suuria. 

Jos ja kun humanitaarinen maahanmuutto ei lopu kuin seinään, katujamme terrorisoivia nuorisojengejä ei saada kuriin hallituskauden aikana ja vielä rahan kylväminen kehitysmaihinkin jatkuu, saattaa pettymys heidän joukossaan olla kova. Ja johtaa kiusaukseen siirtyä puolueen kannattajakunnasta vaaleissa nukkuvien joukkoon. Siksi sallittakoon vielä pari sanaa aiheesta.

Tosiasiahan hallitusta ja sen ohjelmaa laadittaessa oli, ettei Perusuomalaiset saanut vaaleissa yli 50 prosentin kannatusta eikä voinut siksi perustaa hallitusta yksinään. Siksi Riikka Purra ja kumppanit ovat joutuneet tinkimään muiden hallituspuolueiden tavoin tavoitteistaan.

Siitä huolimatta asia on juuri siten kuin Wille Rydman (ps) luonnehti hallitusohjelmaa Twitterissä: "jokainen hallitusohjelma on aina poliittinen kompromissi. Tämä ohjelma on silti PS:n tavoitteiden kannalta aivan poikkeuksellisen hyvä. Seuraavat neljä vuotta tehdään politiikkaa, jossa isänmaan etu tulee aina ykkösenä."

Siksi meidän, jotka olemme joutuneet sivusta katsomaan viimeisten neljän vuoden aikana verovarojemme tuhlausta maailmanparantamiseen, tulisi olla nyt tehtyyn ratkaisuun tyytyväisiä. Se ei ole täydellinen, mutta - kuten eilisiltaiseen kirjoitukseeni muotoilin - kuitenkin "kelvollinen". Ja paras saatavilla ollut sen jälkeen kun Keskusta petti jälleen kerran jäämällä vapaaehtoisesti vihervasemmiston tueksi oppositioon.

Sitä paitsi perussuomalaisten kannattajien on syytä huomata, että mikäli Riikka Purran johtaman puolueen kannatus kääntyy laskuun tulevissa mielipidemittauksissa, putoaa myös sen painoarvo hallituksen sisäisissä väännöissä - ja samalla Perussuomalaisten ajamien asioiden toteuttaminen kärsii entisestään. 

19 kommenttia:

  1. Riikka Purra neuvotteli perussuomalaisemman hallitusohjelman kuin katsomosta raakkuva luopio Timo Soini 2015.

    VastaaPoista
  2. Puolueiden kannatusmittauksia ei pitäisi tehdä ollenkaan, koska vaalit ovat sitä varten. Nyt vihervasemmistolainen media käyttää tätä ulkoparlamentaarista asettaan, jossa Kallion samppanjasosialisteilta kysytään puoluekannatusta ja "yllättäen" saamme kohta lukea, kuulla ja nähdä, että persujen kannatus on romahtanut, syynä on tietenkin liian oikeistolainen sekä rasistiseksi koettu politiikka.

    VastaaPoista
  3. Minä kun odottanut mitään muuta kun peruista opetusministeriä sillä se olisi takuulla parantanut oppilaiden turvallisuutta kouluissa, ei ilmastouskonnolla aivopesua, ei biologin väärin opetusta, esimerkiksi, että mieskin voi synnyttää, tai että pojallakin voi olla pimppi.
    Ja sitten se pahin, järjetön väkivalta joka päivä 3 maailman kersoilta suomalaisia lapsia kohtaan kouluissaa, mutta opetusministerin paikka annettiin hurripuolueelle, joten lapsiemme turvallisuu vain huonontuu koulussa ja sen ulkopuolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Suomessa on opetustoimi jätetty kulttuurimarksilaisille jo kekkoslovakian aikana, mikä on mädättänyt pikkuhilaa yhteiskunnan. Ei ole ymmärretty, että tulevaisuuden toivoja on aivopesty vuosikymmenet ateistisiksi kommunisteiksi.

      Poista
    2. Ensimmäinen korjaus pitäisi olla opetushallituksen kommunistipääjohtajan vaihtaminen johonkin täysijärkiseen, ja seuraava sisäministeriön vihreän kansliapäällikön Kirsi Pimiän vaihtaminen pois tuhoamasta suomalaista iyhteiskuntaa.

      Poista
  4. Turha heittää kirvestä kaivoon tässä vaiheessa, kun hallitustaival on vasta alussa. Tulee toki mieleen ne sudenkuopat, mihin ruotsidemokraatit ovat langenneet eli hallitusyhteistyö todellisuudessa tuottaa sellaisia kompromisseja, jotka ovat luonteeltaan puolueen arvojen vastaisia. Maahanmuuton kohdalla ainakin yksi iltapäivälehti ehti kommentoimaan sitä perussuomalaisen sanelemaksi. Mitä tulee talouden elvyttämiseen, niin se tulee riipaisemaan monta, mutta kukkaron tyhjensi edellinen hallitus holtittomalla toiminnallaan. Kuten blogissa hyvin nostetaan esiin, niin media, ammattiyhdistysliike ja vasemmistopuolueet ovat jo nyt nostaneet äläkän

    VastaaPoista
  5. "Viime kädessähän koko ongelma on syntynyt juuri siitä, että poliittiset päättömät ovat syystä tai toisesta halunneet tarjota vaalikarjalle erilaisia etuja - eikä niiden poistaminen tietenkään jää ilman vaikutusta kustakin edusta nauttiville."

    Yksi suomalaisen yhteiskunnan sairaimmista ilmiöistä on kansalaisjärjestöt, jotka saavat avustusta julkiselta vallalta. Joillakin on palkattuja työntekijöitä, joiden tehtävä on lobata rahaa julkiselta vallalta. Näiden rahoitus kun lopetetaan niin saadaan tuhansia korkeakoulutettuja työntekijöitä tuottavan työn markkinoille. Samalla yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus kasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Somalien järjestöistä voitaisiin aloittaa tuo rahoituksen niistäminen. Tosin sieltä nyt ei korkeakoulutettuja saada muihin hommiin, mutta pieneneepä rahan kaataminen Kankkulan kaivoon.

      Poista
    2. jooh, samat hullut ovat kymmenissä eri "kansalaisjärjestöissä", kuten kaikissa Unelma, sateenkaari mielen osoituksissa, antaakseen kuvan että meitä hulluja on paljonkin

      Poista
    3. "Korkeakoulutus" tuskin ei vastaa alkuperäistä tarkoitustaan, jos se "korkeakoulutus" tarkoittaaa aivopesua ja yhteiskunnan vastaiseksi suvakkibotiksi mielenmuokkausta

      Poista
    4. Tätä on se meikäläinen "kolmas sektori". Se on vielä vähemmän vaalikarjan kontrolloitavissa kuin julkea julkinen sektori konsanaan.
      Ja sittenkin aika pieni määrä avainhenkilöitä on paljon vartijana. Herttaisimmassa kolmannen sektorin yhdistyksessä voi olla aivan yhtä selkeät komentosuhteet kuin (anteeksi klisee) Preussin armeijan yleisesikunnassa.
      -jussi n

      Poista
  6. jooh, Ihme logiikkaa, kun PS on koko ajan vastustanut nyh vaikkapa näiden pikipäiden tuomista maahan ja näiden lisimistä..niin ainoana puolueena, eli jos

    PS ei tässä pysty 20 prossan kannatuksella lopettamaan Pikipää ongelmaa, niin ratkaisu on äänestää niitä puolueita, jotka aiheutti sen pikipää ongelman ja ongelmat

    jos kansa on niin tyhmää, se onkin ansainnut tuhoutumisensa ja väestönvaihdon

    VastaaPoista
  7. Tätä ihmettelen, että mihin hävisi se YLE:n rahoituksen karsiminen? Siitähän piti ottaa pois ainakin sen 200 miljoonaa. Otettiinko yhtään täysin vihervasemmistolaiselta organisaatiolta?

    VastaaPoista
  8. Eikö siitä joku työryhmä perusteta?

    VastaaPoista
  9. Tämä hallitusohjelma on alku muutokselle parempaan.
    Mikäli äänestäjät äänestävät seuraavissakin eduskuntavaaleissa oikein, työ jatkuu ja maan tila paranee pikku hiljaa.
    Vihervasemmiston tekemät vahingot ovat niin suuret ettei niitä yhdellä kertaa pystytä korjaamaan.

    Jokainen ymmärtää, että mikäli RKP:n tilalla olisi ollut järkevät kepulaiset, olisi hallitusohjelma mahdollisesti ollut parempi.
    Valitettavasti Saarikko ja muut kepulaiset haluavat olla edelleen vihervasemmiston aisankannattajia.

    VastaaPoista
  10. Millä lailla 6 miljardin leikki leikkaukset pysäyttäisi 10 miljardin v

    vuotuisen velan oton, tämä tässä on mulle epäselvää.. siis velanoton lisimisen, mitä joku imbesillien maanpettureiden HS lehti esittää... tai ei ole mittään epäselvää.. se on täyttä paskapuhetta ja jonkinlaista hulluutta

    eikö ole looginen mahdottomuus, että jos velkaa otetaan 10 miljardii, ja siittä leikitään leikattavan 6 miljardii, että velkakehityis loppuisi?

    ja kun leikataan se miljardi pari, niiin vastaavasti verotulot ja rahankierto vähenee eli sulle jäää vain luuu käteen..

    vassarivittupäähallitus oli siittä eriskummallinen, että vaikka 40 miljardii uutta velkaaa pistettiin kansantalouteen, tai ainakin lahjoitettiin jonnekkin, niin SE EI MITENKÄÄN NÄKYNYT KANSANTALOUDESSA MUU ten kuin siten että kaikki menee entistä enemmän päin homon persettä, eli mikään ei enää toimi, hyvä jos uskaltaa edes ulos talosta poistua, jos sairastuu, helpointa on ampuu ittesä

    kun vaiks leikattaisiinkin 6 miljardii,..lol.. siis todellisuudessa leikataan ehkä noin 1,6 miljardii, niin tulevat ns tarpeet kasvaaa sitäkin nopeammiin

    siis ei leikata mitään, vaan velkaantuminen kasvaa ainakin miljardin per vuosi, eli noin 50 miljardii lisää velkaa 4 vuodes

    Se velkaantuminen pysähtyy vain ja ainoastaan silloin, kun sitä lisävelkaa EI ENÄÄ SAA, toki vesivarat, ja hengitysilma myydään tätä ennen,,

    KAIKKEIN TÄRKEIN ON TURHAHAKUPAIKAN HAKEMISEN OIKEUS!!, näin suvakit kertooo

    VastaaPoista
  11. Tämä kirjaaminen hallitusohjelmaan olisi pitänyt monet tyytyväisinä:

    https://www.eeropaloheimo.fi/julkisen-sektorin-leikkaukset/

    VastaaPoista
  12. Hallitusohjelma on oikeansuuntainen ja se riittää tälläerää... ensikerralla jatketaan nyt valitulla suunnalla ja tehdään hienosäätöä, jos tarpeen. Olen siis erittäin tyytyväinen hallitusohjelmaan.
    - Lukija

    VastaaPoista
  13. Viitaten hallitusohjelman pdf-version sivulla 111 todettuun lausumaan "hallitus mahdollistaa tekoälyn avulla tehtävät automaattiset viranomaispäätökset" ehdotan, että valtakunnansyyttäjän virka ja koko toimisto lakkautetaan, ja vastaava poliittishallinnollinen toiminto korvataan tekoälysovellusrobotilla, jonka ohjelmoinnissa käytetään mallina Ritva Santavuoren ammatillista toimintaa. Kun oletettavasti tulevassa hallituksessa perussuomalaisilla ovat sekä oikeusministerin että sisäministerin paikat, muutoksen toteuttamisen pitäisi sujua ongelmattomasti. Mahdollisena haittapuolena on tietenkin se, että punavirhevasemmiston mahdollisesti joskus tulevan hallitusvaltaannousun jälkeen voidaan robotin ohjelmointi helposti muuttaa vastaamaan linjaa "Illman− Toiviainen".

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!