tiistai 20. kesäkuuta 2023

Muutama kommentti Teemu Keskisarjan listaan

Tänään pääsenkin helpolla. Näin siksi, että kansanedustaja Teemu Keskisarja (ps) kirjoitti Suomen uutisiin kolumnin mieleisimmistään hallitusohjelman virkkeistä. Minä puolestani ajattelin kommentoida Keskisarjan listaa - eli seuraavassa lainausmerkkien ympäröimänä kansanedustajan valitsema virke ja sen jälkeen oma kommenttini.
 
"Yleisradion rahoitus ja varojen käyttö avataan julkiseksi osakeyhtiölain puitteissa". Tämä on kaikkien suomalaisten etu - eikä vähiten Ylen toimittajien, jotka joutuvat lopultakin pohtimaan tehtäväänsä suomalaisten palvelijoina.  

"Suomen metsäpolitiikka pidetään kansallisissa käsissä". Erinomaista, että Greenpeacen talutusnuorassa olevan komission ahnaat sormet pidetään erossa suomalaisten arvokkaimmasta uusiutuvasta luonnonvarasta.  

"Suomi ei sitoudu toimiin, jotka muokkaavat Euroopan unionia epäsymmetrisen tulonsiirtounionin suuntaan". Eikö tämän pitäisi olla itsestäänselvyys? 

"Tuulivoimalle lisätään velvoitteita sosiaalisen hyväksyttävyyden parantamiseksi ja säätövoimatarpeen rahoittamiseksi". Toisin sanoen tuulivoimalla rahaa tekevät pannaan maksamaan aiheuttamansa kustannukset - eli ulotetaan aiheuttaja maksaa -periaate ja lopetetaan tuulivoiman epäsuora tukeminen veronmaksajien kukkarosta.  

"Hallitus tähtää ensisijaisesti jalostavan teollisuuden investointeihin ja korkean jalostusarvon vientiin sen sijaan, että Suomi veisi vuositasolla suuria määriä sähköä tai jalostamatonta vetyä". Toivottavasti tämä onnistuu. Olkaamme mieluummin vihreän siirtymän Japani kuin Kongo.

"Tehdään kolmansille maille annettava kahdenvälinen taloudellinen apu ehdolliseksi sille, että maa ottaa vastaan palautettavia kansalaisiaan". Kaikki muu olisikin silkkaa hulluutta. Mutta mitä kertoo maamme edellisistä hallituksista se, että tämä periaate kirjattiin hallitusohjelmaan vasta lähes kahdeksan vuotta kehitysmaalaisten toistaiseksi suurimman kansainvaelluksen jälkeen?

"Kotoutumisen edistämiseksi eriytetään maahanmuuttajien ja Suomessa pysyvästi oleskelevien sosiaaliturvaa ja -etuuksia perustuslain reunaehdot huomioiden". Toivottavasti perustuslain tulkinnassa käytetään kerrankin järkeä. Eli vähennetään Suomen vetovoimaa niille maahanmuuttoa harkitseville, joiden motiivina on elintasopakolaisuus sosiaaliturvan varassa.

"Pysyvää oleskelulupaa ei voi saada ilman aktiivisuutta oman henkilöllisyytensä selvittämisen edesauttamisessa". Miksi ihmeessä tämäkin virke kirjoitettiin hallitusohjelmaan vasta nyt? Ja miksei tätä kohtaa ole muotoiltu siten, ettei edes väliaikaista oleskelulupaa voisi saada ilman aktiivisuutta oman henkilöllisyyden selvittämisessä?

"Turvataan kotimaisten tieteellisten julkaisukanavien toiminta ja mahdollistetaan tieteellisten artikkeleiden avoin julkaiseminen niissä ja siten tutkitun tiedon saatavuus kansalliskielillä". Tämä on isänmaallinen teko, joka vähentää vaaraa siitä, että suomesta tulisi ns. kyökkikieli. Toki ainakin luonnontieteellinen tieto on jatkossakin syytä julkaista kansainvälisillä foorumeilla, mutta voisiko kotimaisissa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa palkita tutkijoita myös luonnontieteellisen tutkimustiedon julkaisemisesta kansalliskielillä - vaikkapa tieteellisten yhteenvetoartikkeleiden muodossa?

Kaiken kaikkiaan Keskisarjan poimintojen oivallisuuteen on helppo yhtyä. Ja siksi voi jo nyt sanoa, että niiden toteuttamisella on kauaskantoiset seurauksen Suomen ja suomalaisuuden tulevaisuuden kannalta - edellyttäen, että hallitus toteuttaa ohjelmansa. 

23 kommenttia:

  1. Veikkaan, että hallitusohjelmasta ei toteudu kuin murto-osa maahanmuuttoon liittyvistä kohdista. Niitä selvitetään nelisen vuotta eikä saada mitään tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahas, ensimmäinen ilmoittautuja sarjaan lukee hallitusohjelmaa kuin piru koraania.
      Huru-ukko

      Poista
    2. Epäisänmaalliset voimat valittavat hallituksen suunnitelmista kaikkiin kansainvälisiin tuomioistuimiin ja sen jälkeen vielä Jurvan kuntaan.

      Poista
    3. Ei ole kysymys epäisänmaallisuudesta vaan siitä, että pääministerinä häärää nössö Orpo, jota peesaa liberaali kokoomuslaiset ministerit. Persut voivat hymistellä nyt, mutta seuraavat neljä vuotta näyttävät, mihin heistä todella on.

      Vielä kun olisi nähnyt hallitusohjelmassa lauseen, jossa kerrotaan, että kehitysapua ei myönnetä maille, jotka eivät todistettavasti ole pystyneet hillitsemään väestönkasvuaan alle 2 lapseen/kohdullinen.

      Poista
    4. afrikka alkaa oleen jo suurimmaksi osaksi muslimivaltioita. suvakit hokee jostain "naisten kouluttamisesta" hillitsemään väestönkasvua ja muutenkin parantamaan kunkin maan kehitystä.

      Eli uskomatonta toiveajattelua, Naisten kouluttaminen ählämimaassa? siin käy kuten afganistanissa. Eli siis kehitysapu voimavarat ohjautuvat väestönkasvun LISÄÄNTYMISEEN, kun ählyvaltiolle annetaan resursseja.

      Ja jopa jos tämä teoria naisten kouluttamisesta toimisi ja sitä pitäisi sukupolvia odotella, mutta jossain Helsingissä on jo julistettu samojen suvakkien kautta ILMASTOHÄTÄTILA

      Poista
    5. Menikö äärihermolla hernepelto sieraimeen???:)))
      Huru-ukko

      Poista
  2. Jos näin käy, syy löytyy opposisitiosta, joka takuulla yrittää vesittää kaikki lakiuudistukset. Toivottavasti tavalliselle kansalle viimeinkin selviää, että vihervasemmisto ei aja Suomen ja suomalaisten etua, vaan on susi lammasten vaatteissa.

    Teemu Keskisarja sen sijaan on rehellinen suomalainen, ei pokkuroi eikä mielistele ketään eikä mitään ja kantaa suurta huolta pienen kansan pärjäämisestä ja kansankielen säilymisestä.

    VastaaPoista
  3. Yle tänään

    Malmöläisessa kerrostalossa varastoitiin huumeita ja aseita – syytteet kolmelle nuorelle

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-160086

    Ruotsissa yhtä 18-vuotiasta ja kahta 24-vuotiasta syytetään erittäin vakavista aserikoksista ja vakavista huumausainerikoksista.

    Tammikuussa Ruotsin tulli paljasti ryhmän nuoria, jotka varastoivat raskaita aseita ja suuria määriä huumausaineita malmöläisessa kerrostalossa, tulli kirjoittaa tiedotteessaan.

    – On todella pahaenteistä, että löydämme ​​raskaita aseita, kuten

    panssarintorjuntakiväärejä, automaattikarabiineja ja tyhjiöpommeja,

    kun teemme ratsian huumausainerikoksista epäiltyjen asuntoon, toteaa Etelä-Ruotsin tullin rikososaston päällikkö Erik Friberg tiedotteen mukaan.

    Aseiden lisäksi asunnosta löytyi melkein kolme kiloa kokaiinia ja yli neljä kiloa kannabista.
    //////////////////////

    Historiantutkijana Keskitalo varmaan osaa ennustaa miten käy Suomessa muutaman vuoden päästä?
    Vai muuttuuko Suomen linja - toivottavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimi onkin oikeasti Keskisarja. Pahoittelut virheestä.

      Poista
  4. 4 vuotta meni vieräristä alas eikä kertaakaan oikeisti kuunneltu oppositiota tuona aikana, joten ei pidä sitten nytkään tulevavan 4 vuoden aikana kuunnella oppositiota yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuunnella sen verran, että osaa kyselytunnilla vastata asian vierestä tai tykkänään ohi aiheen.

      Poista
  5. Yle tänään

    ”Moraaliposeeraus on ohi” – Uusi sisäministeri Mari Rantanen kertoo, ketkä ovat jatkossa tervetulleita Suomeen

    Tiistaina nimitettävä hallitus puolittaa kiintiöpakolaisten määrän.

    https://yle.fi/a/74-20037640

    Artikkelista poimittua

    – Kiristämme kaikilta osin ehtoja tulla Suomeen, jäädä tänne ja olla Suomessa, Rantanen sanoo Yle Aamun haastattelussa.

    Yksi työnsä aloittavan hallituksen muutos on kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palauttamisten lisääminen lähtömaahan.
    Rantasen mukaan pohjoismaisittainkin löysiä palautussäädöksiä on käytetty hyväksi.

    Palautusten määrä on vähentynyt selvästi vuoden 2015 pakolaiskriisin jälkeen.

    Uuden hallituksen tavoitteena on pyrkiä siihen, että Suomeen tulisi mahdollisimman vähän turvapaikanhakijoita.
    Toisin kuin koronapandemian aikana, hakijoita on ollut lähivuosina viisituhatta tai enemmän.
    – Täällä täytyy reagoida siihen, mitä olemme nähneet Ruotsista. Pyrimme toimintaan, missä maahanmuutto ei aiheuta Suomelle taloudellisia tai turvallisuusuhkia.

    Talousongelmien takia pakolaiskiintiötä lasketaan nykyisestä reilusta tuhannesta noin puoleen eli 500 kiintiöpakolaiseen.
    Suoranaisia uskontoon liittyviä ehtoja hallitus ei säädä. Rantanen sanoo, että esimerkiksi kotimaassaan vainotut kristityt ja lähinnä Irakissa ja Syyrian alueella asuvat jesidit ovat tervetulleita.

    – Pakolaisuutta on niin paljon. Sellainen moraaliposeeraus, että otetaan mahdollisimman paljon, ei ole kovin järkevää.

    Orpon hallitus tukee Rantasen mukaan myös jatkossa lähialueita, erityisesti ukrainalaisia.

    VastaaPoista
  6. "lääkärit ilman rajoja" kirjoittaa että maahanmuuton tiukennus on Suomelta valtava virhe. Siis mikä virhe on se että laittomia sosiaalipummeja ei päästä maahansa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseisen järjestön puheenjohtajalla James Orbinskilla on kytkös myös WEF:iin, mikä selittänee virallisen närkästyneisyyden.

      Poista
  7. Olosuhteet huomioon ottaen maahanmuuttoon liittyvien asioiden kohdalla ihan kelvollinen hallitusohjelma. Pitää ottaa huomioon että hallitusneuvotteluissa oli PS vastaan kaikki muut. Kaikki riippuu nyt siitä onko jatkossa Kokoomuksen tärkein asia laittaa maan asiat kuntoon vai saada PS takaisin pikkupuolueeksi!.

    VastaaPoista
  8. Sen sijaan, että edellinen hallitus olisi karkottanut kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita, se laajensi heidän oikeuttaan terveydenhoitoon perustelemalla päätöstään raskaana olevilla naisilla kun suurin osa laittomasti maassa olevia on nuoria miehiä. Epäoikeudenmukaista on myös se, että he useinmiten saavat nopeasti hoitoa yksityiseltä sektorilta ilmaiseksi, kun suomalainen jonottaa viikko- tai kuukausitolkulla terveyskeskukseen. Tämä on kai vihervasemmiston mielestä sitä paljon kehuttua tasa-arvoa. Mielestäni se on woketusta, joka koituu aina kantasuomalaisten tappioksi. Ihonväri kun on väärä. Toivottavasti tähän tulee nyt muutos, eikä hetkeäkään liian aikaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kantasuomalaisille hoidoilla kiire. Toukokuussa 2022 soitin kunnalliseen hammashoitolaan ja pääsin jopa kiireetömään hammashoitojonoon.

      Tasan ½ vuoden päästä marraskuussa 2022 tuli tekstari, että: "olkaapa hyvä nyt voit varata ajan suun ja hampaiden tutkimukseen ja hoitoon."

      Ensimmäinen vapaa hammaslääkäriaika olikin sitten tammikuussa 2023 ja seuraavaksi suuhygienistille huhtikuussa 2023.

      Omasin väärän ihonvärin ja kantasuomalaisen nimen.

      Poista
    2. Tämä on sitä oikeutettua rasismia.

      Poista
  9. Mutta mitä tehdään opetushallitukselle ja tälläisen tuottajille? Ei täyspäinen tälläisiin tarhoihin lastaan vie:

    https://www.oph.fi/fi/opettajat-ja-kasvattajat/osallisuus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis, että kakarat on sitten tarhassa määritelty cis-sukupuolisiksi..

      Poista
    2. Voi pyhä sylvi, mitä kulttuurimarksilaista ummehtunutta aivopaskaa! Miten joku imbesilli voi kirjoittaa tuommoista, kun en pystynyt lukemaan kuin sieltä täältä ja verenpaine nousi jo yli kahdensadan ja yläpaine ties mihin.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!