perjantai 12. helmikuuta 2016

Karin Creutz ja rasistinen huutelu

Tulin pari vuotta sitten eräänä päivänä hiihtämästä ja kuljin kotiin tullessani kahden nuoren ohi. Toinen heistä kutsui pyysi kaveriaan kovaäänisesti katsomaan "homoa". Sama toistui pari viikkoa myöhemmin.

Huutelijat olivat kantasuomalaisia arviolta 15-vuotiaita nuoria ja kun yritin keskustella heidän kanssaan saadakseni tietää syyn huuteluun, he lähtivät pois toisen sanoessa vielä painokkaasti: "vitun homo". En kuulu seksuaalivähemmistöihin, joten sen toteamisesta ei ollut kyse.

Jäin itsekseni hämmästelemään noiden nuorten huutelun syytä, sillä en tietääkseni ole aiemmin tavannut heitä eikä välillämme siis ole voinut myöskään olla minkäänlaista aiempaa riitaa. Asiaa mietittyäni päädyin siihen, että ehkäpä huutelun laukaisi hieman tavallisuudesta poikkeava hiihtoasuni tai pelkästään se, että olin tulossa hiihtämästä. Varmaankin huutelu kertoi enemmän murrosikäisten poikien elämäntilanteesta kuin minusta huutelun kohteena.

Muutama vuosi sitten taas kävi niin, että kävelin Helsingin Kaisaniemen puiston reunalla olevaa Hotelli Arthurin suunnasta tulevaa kävelytietä. Siellä oli nuori mies suorittamassa tarpeitaan ovenpieleen keskellä kirkasta päivää.

Katseeni kiinnittyi virtsaavaa nuorukaista kohti hämmästyneenä, minkä seurauksena tarpeitaan suorittavan ruskeaihoinen kaveri lähestyi minua uhkaavasti huutaen samalla jotain käsittämätöntä. Käänsin katseeni pois ja jatkoin matkaani mahdollisimman rauhallisesti. Virtsaajan kaveri ei seurannut minua.

* * *

Viime aikoina paljon julkisuudessa näkemyksilleen palstatilaa saanut tutkija Karin Creutz sekä poliisimies Jari Taponen kertoivat tänään Helsingin Sanomissa, että syljeskely, huutelu ja ihonvärin kommentointi ovat Helsingissä "yhä yleisempää". 

Syyksi huutelun lisääntymiseen tutkija Creutz arvelee Perussuomalaisten nousua. Luin tekstin toiseenkin kertaan ja jäin miettimään väitettä. Siis onko tämä tutkijanainen ihan oikeasti vakavissaan väittäessään, että Perussuomalaisten kannatuksen nousu jytkyvaaleissa tapahtui jostain mystisestä syystä ja sen jälkeen kansa ryhtyi nimittelemään maahanmuuttajia rasistisesti.

Jos näin on, niin kehotan arvon tutkijaa selvittämään päänsä ja miettimään asiaa toisenkin kerran. Ottaen huomioon, että jytkyvaaleissa yksi suurimmista ääniharavoista oli maahanmuuttokriittisellä kirjoittelulla tunnetuksi tullut ääniharava Jussi Halla-aho ja perussuomalaiset ottivat muutenkin vaalikampanjassaan esille maahanmuuttopoliittiset ongelmamme, on kaikille muille paitsi Creutzille selvää, että puolueen kannatuksen nousu johtui nimenomaisesti maahanmuutosta ja siihen liittyvistä ongelmista. Eikä siis Creutzin väitteen mukaisesti päinvastoin.

Kerron hänelle siis aivan uuden tiedon. Suomalaisen kantaväestön enemmistön vihamielinen suhtautuminen Suomeen muuttaneita kehitysmaalaisia kohtaan johtuneekin lähinnä näistä itsestään. Heidän sopeutumisensa ja työllistymisensä maahamme on takkuillut pahasti, mistä syystä kantasuomalaisten tehtäväksi on jäänyt elättää heidän enemmistöään verovaroista. 

He myös syyllistyvät merkittävästi väkilukuaan enemmän kaikista vastenmielisimpiin rikostyyppeihin, pitävät kiinni omasta kulttuuristaan myös sellaisissa asioissa, jotka ovat yksiselitteisesti maamme lakeja vastaan tai ehkäisevät heidän omaa työllistymistään. Ja jo maahan saavuttuaan he ovat soitelleet suutaan ruuan laadusta ja majoituksen sijainnista. Käsittämättömän monet ovat käytöksellään osoittaneet myös valehdelleensa turvapaikantarpeestaan.

Maahanmuuttajiin on myös sovellettu positiivista erityiskohtelua, jonka kääntöpuolena on tietenkin kantasuomalaisten syrjintä. Myös naistemme oikeutta pukeutua haluamallaan tavalla on yritetty estää maahanmuuttajien takia. Jotkut maahanmuuttajat taas jopa syyllistävät kantasuomalaisia omiensa vakavistakin rikoksista. Lisäksi joukossa on sellaisiakin, jotka kannattavat väkivaltaista islamia ja terrorismia. 

Kaiken edellä mainitun seurauksena suomalaisten enemmistö on tullut siihen johtopäätökseen, ettei näitä tulijoita kaivata maahamme. Ei ainakaan siinä mittakaavassa, kuin viime vuosina, ja erityisesti viime vuonna, on nähty. Ei etenkään kun läntisestä naapurista voi jokainen katsoa, mitä tästä kaikesta seuraa.

* * *

Entä tuo huutelu? 

Creutzista kertovassa jutussa muutama maahanmuuttaja kertoo kuulemastaan rasistisesta huutelusta. Yksi kertoo kaverinsa kohdanneen tuollaista huutelua, toinen kertoo saaneensa kehotuksen mennä pois täältä, kolmas puhuu sosiaalisen median kirjoittelusta, neljäs kertoo juopuneiden käyttäytyvän huonosti ja viides kertoo joutuneensa nimittelyn ja jopa sylkemisen kohteeksi. Kaikki tämä on tietenkin ikävää ja tuomittavaa.

Jutun lopussa oli myös kuudes maahanmuuttaja, joka kysyy, eivätkö suomalaiset halua monikulttuurista yhteiskuntaa. Sen jälkeen hän kertoo, ettei halua kasvattaa lapsiaan maassa, jossa hänellä ei ole samoja oikeuksia kantaväestön kanssa. 

Vastaan hänelle että ei, me emme halua monikulttuurista yhteiskuntaa kaikkine ongelmineen. Samalla kannustan häntä hakeutumaan muualle, mikäli kokee suomalaisen yhteiskunnan itselleen vääräksi paikaksi elää. Suomihan on vapaa maa ja täältä on oikeus muuttaa pois jos niin haluaa.

Palatakseni kirjoituksen alkuun. Koska itse olen muutaman viime vuoden aikana tavallisena kantasuomalaisena törmännyt kuvaamiini tapahtumiin joudun kysymään, että onko nyt ihan varmaa, että maahanmuuttajat ovat joutuneet kokemaan enemmän tai vakavampaa huutelua kuin minä. Ainakaan Creutzia asiantuntijana pitävän jutun lopulla olevaista maahanmuuttajista kenelläkään ei ole omista kokemuksistani oleellisesti poikkeavia tarinoita. 

Siitä tuskin kuitenkaan pääsemme mihinkään, että pahaa oloaan purkavia tai muusta syystä huutelevia on ollut ja tulee olemaan aina. He myös valitsevat huutelunsa kohteeksi tavalla tai toisella muista erottuvan henkilön. 

Syyksi kelpaa esimerkiksi ihonväri tai tavallisuudesta poikkeava vaatetus. Näin myös maahanmuuttajien kohdalla. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

30 kommenttia:

 1. Oma mielenkiintonsa on Paavo Tajukankaan välittämällä tiedolla Karin Creutzin kuulumisesta Suomen Nuorten Muslimien piiriin:

  paavotajukangas.com/2016/02/07/suomen-nuoret-muslimit-rsismi-alkaa-muistuttaa-holokaustia-edeltavaa-aikaa/

  Tämä Tajukangas on habitukseltaan aika rääväsuinen ja hänellä on "agenda" mutta tiedot vaikuttavat yleensä oikeilta ja luotettavilta. hh

  VastaaPoista
 2. Monikulttuurin kannattajat voisivat näyttää esimerkkiä ja pestautua viikoksi vapaaehtoisina Hennalan vok:iin 24/7 periaatteella nauttimaan todellista monikulttuuria:
  on afgaaneja, irakilaisia, iranilaisia, somaleja, saharan eteläpuolen valtioiden väkeä, syyrialaisia, albaaneja jne. Uskonnoissakin löytyy: sunnia, shiiaa, salafistia, jokunen kopti, jopa kristittykin ja hashidi jne. Kielissäkin löytyy, arabian murteet, farsin kieli, swahili jne. Skaala on ihanteellisen laaja. Viikon aikana tutustuja näkisi, miten todellinen monikulttuuri toimii tiiviissä yhteisössä ja saisi reilun annoksen ihqua värinää. Ja saattaapa osua kohdalle peräti ’tutustumiskopulaatio’, joka korvaakin sujuvasti meikäläisen junttimaisen vanhanaikaisen kättelyn tai kumarruksen.
  [obs ironiavaroitus tosikoille]
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 3. Professori puhuu asiaa. Lisään yhden yksityiskohdan, sillä niissähän se piru piileksii. Huomattavan usein tämän tyyppisissä ns. uutisoinnissa puhutaan sylkemisestä. Kuinka moni on varsinaisesti nähnyt suomalaisen sylkevän päin jotain toista? Se ei vain kuulu suomalaiseen tapaan esittää inhoaan. Tulee vaan mieleen, että kun oikeaoppisia tuloksia haluava tutkija perustaa lähteensä maahanmuuttajien omiin kertomuksiin, niin ovathan hekin oppineet kertomaan, mitä kuulija haluaa. Ja jos varsinaisia tapahtumia ei ehkä olekaan, niin kerrotaan sellaista, mikä oman kulttuurin sisällä on tyypillistä inhon osoittamista, ts. suomalaisittain sanottuna pistetään lapinlisää. Jään odottamaan sitä, että joku arabi kertoo suomalaisen heittäneen häntä kengällä.

  VastaaPoista
 4. Totta sylkemistä taitavat harrastaa enemmän maahanmuuttajat itse. Tanskan kansanpuolueen entinen johtaja Pia Kjærsgaard joutui turkkilaisnaisen sylkemisen kohteeksi, ja nosti oikeusjutun, missä nuori nainen sai tuomion.

  VastaaPoista
 5. Joku aika sitten osui silmiin sellainen tieto tai "tieto", jonka mukaan USA:ssa vuonna 2008 olisivat mustat raiskanneet n.30 000 valkoista ja valkoiset 0 mustaa. Tämä FBI:n tilastoja. Voi olla, että luku on jossain määrin suuntaa antava. Siitä tuli mieleen, että onko joku nähnyt uutisoitavan, että kantasuomalainen olisi raiskannut arabin tai afrikkalaisen? Jos sellainen tapaus olisi esittää, niin media ja suvaitsevaisto taatusti metelöisivät siitä niin lujaa, ettei kenellekään jäisi epäselväksi, ketkä täällä oikeasti raiskaa. Eipä ole osunut silmiin/korviin sellaista uutista. Mitähän siitä pitäisi päätellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä voi vetää sen suoran johtopäätöksen, että suomalaiset ja matut raiskaavat vain suomalaisia naisia, paitsi matut raiskaavat kaikkia muitakin, mutta siitä ei puhuta.
   Huru-ukko

   Poista
  2. Ehkä ei puhuta, mutta asiaa on kyllä tutkittu. Tuloksen jo mainitsitkin.

   Poista
 6. Pari kertaa somalit ovat mulleenkin näyttäny sopeutumistaan sylkemällä (ei päin) ja puputtamalla jotakin omalla kielellään. En tuntenu tyyppejä mitenkään, joten henkilökohtainen kauna ei voinu olla syynä. Ja useita kertoja ovat hiekkaneekerit katsoneet kuin "hohtimilla", jostakin kummasta syystä. Myönnän, että vihaa nostaa tälläinen porukka.
  Tosin eihän nämä ole mitään verrattuna niitten pahempiin tekoihin.

  VastaaPoista
 7. Ricky,like a boss löyhkää ja vahvasti...mutta siltä varalta että mädättäjän propaganda olisi tällä kertaa totta: Sehän vain tarkoittaisi että Suomalaiset eivät enää ole impivaaralaisia vaan ovat ottaneet oppia uudesta,paremmasta ja ah niin paljon rikkaammasta kulttuurista jota hän itsekin on ollut suurella innolla maahan tuomassa.Missä se ongelma siis on???Ilmeisesti siinä että häntä ei ole vielä joukkoraiskattu.

  VastaaPoista
 8. On tämä melkoisen murheellista tämä suomalaisen median taso yleensä ja Hesarin erityisesti. Ja parannusta ei ole näkyvissä.

  Kuvio kulkee ja on toistuvasti kulkenut seuraavaan tapaan. Hesari täyttää palstoja tarinoilla maahanmuuton ja monikulttuurisuuden autuudesta sekä kantasuomalaisten rasismista. Ikävät uutiset painetaan villaisella.

  Sitten tapahtuu jotakin. Ja tätä jotakin tapahtuu toistuvasti. Tulee turvapaikanhakijavyöry tai suuri joukkoahdistelu tai harvinaisen törkeä joukkoraiskaus tai joku erehtyy julkistamaan kustannustietoja tai esiin putkahtaa joku muu maahanmuuton aiheuttama suuremman mittaluokan ikävyys. Hesari panttaa tietoa aikansa. Tieto kuitenkin leviää sosiaalisen median kautta ja Hesarinkin on lopulta se julkistettava. Lukijat haukkuvat Hesarin toimituspolitiikan ja kommenttipalstoilla tulee nuuskaa niin, että ilma on sakeana. Todennäköisesti muutama tilaaja taas lopettaa tilauksensa. Toimituspolitiikkaa liennytetään vähäksi aikaa hiukan informatiivisempaan suuntaan ja noita "mamut on ihania ja suomalaiset kamalia rasisteja" -juttuja jätetään vähemmälle.

  Menee viikko pari, ettei tapahdu mitään kovin järisyttävää katastrofia maahanmuuttajarintamalla. Ja niinpä onkin taas aika käydä vastahyökkäykseen, todistelemaan, että suomalaiset on rasisteja ja ....

  Hesarin ja kumppaneiden kannalta on tietysti vähän keljua, että tuostakin asiasta on tehty pätevääkin tutkimusta, joka taas kerran kertoo, että kyllä se suomalaisten rasismi on pientä, valjua ja vähäistä näiden Afrikka- ja Lähi-Itä -taustaisten rasismin yleisyyteen ja esiintymismuotojen jyrkkyyteen verrattuna. Mutta tuota yksipuolista indoktrinaatiotahan voi rauhassa jatkaa toistaiseksi vielä mittavan, joskin jatkuvasti kapenevan levikin suojassa, kunnes joku tutkiva kansalainen taas kaivaa ne tutkimustulokset esiin ja levittää johonkin yksittäistä blogia laajalevikkisempään "roskajulkaisuun".

  Ja kansalainen saa taas kerran todeta, että tässä aihepiirissä Hesariin ei kannata luottaa. Se pimittää tietoa, värittää juttuja, se keksii satuja, se on yksipuolinen, se ..... No turha näitä temppuja on luetella. Ovathan ne niin läpikotaisin tuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti Yle tuntuu alittavan jopa sen riman, jonka HS onnistuu edes pudottamaan.

   Poista
 9. Ongelma on lopettaa Hesarin tilausta - siinä on sentään jotain ihan asiallisiakin artikkeleita. Olen kyllä harkinnut monen artikkelin jälkeen, mutta mitä Aamulehden lisäksi? Kertokaa, tilaan. Ylestä en tiedä mitään, TV:stä katson vain vaimon nauhoittamia elokuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse lopetin paperilehden tilauksen. Ja lopettaisin sähköisenkin, mutta puoliso ei halua. Niinpä siis luen lehteä (kun kerran maksankin siitä) ja kirjoittelen niiden perusteella blogikirjoituksia kun siltä tuntuu.

   Poista
  2. http://ylewatch.blogspot.fi/2016/03/kun-kuulet-sanan-tutkija-on-aika.html

   Poista
 10. Rinnastit Rauhanturvaajat ääri-islamisteihin? Rauhaturva turvaa rauhaa ja ääri-islamistit tappavat kyselemättä, nussivat pojat ja tytöt 9v alkaen.. Nyt menit metsään täysin..

  VastaaPoista
 11. http://magneettimedia.com/yleisradio-rinnasti-suomeen-palaavat-aari-islamistit-rauhanturvaajiin/

  Yleisradio rinnasti Suomeen palaavat ääri-islamistit rauhanturvaajiin
  Ettekö te ole tässä haastattelussa?

  VastaaPoista
 12. Vertaamalla rauhanturvaajia ääri-islamisteihin valtakunnan verkossa, teette hallaa. Rauhanturvaajaa voidaan pitää pontentialisensa uhkana, kun palaa työtehtävältään. Leimaatte rt- henkilöt vaaralliseksi? Vaikka todellisuus on toista. Äärimuslimit/tappajat tekevät kriisin, he hoitavat kriisin. Teidän kommentinne, voi johtaa että nuoret ei saa työtä ja heidät luokitellaan traumatisoituneiksi, vaikka se on kaukana siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä mistä kirjoitat. En ole missään rinnastanut rauhanturvaajia islamisteihin.

   Poista
 13. Tässä voi olla totuuden siemen?

  http://lindell.netmission.fi/islamilaisuus.html

  VastaaPoista
 14. Mikä teissä saa ajattelemaan, että rauhanturvaajat on saman aivopesun alla, kuin äärimuslimit? Te sanoitte, että molemmilla on samanlainen reaktio, kun palaa työtehtävistään?
  Varmaan ymmärätte??? En oikein usko tyhjän paskaa, mitä selitätte, että äärimuslimit ja rauhanturvaajat olisivat samalla viivalla. Te loukkaatte todella sikamaisesti rauhanturvaajia, heitä on ollut ja palvellut n.45.000 ihmistä. Tämä teidän asianne kertoo tyhmyydestä ja tietämättömyydestä arwon professori tyhjäpää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeinen tyhjäpää kun en edelleenkään ymmärrä mitään.

   Poista
 15. Hän ei vastaa? Hän loukkasi Suomalaisia rauhanturvaajia, miksi?
  Välitän heti kertomuksenne Sinibarettilehteen, mikä oli tarkoituksenne. 45.000 naista ja miestä odottaa vastaustanne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovatko nämä viestit siis Carin Creuzille? Jos niin, miksi sitten kutsut professoria tyhjäpääksi. En minä ole Karin Creutz. Eikä Karin Creutz tietääkseni myöskään professori.

   Poista
 16. Varmaan tiedät tv- ohjelman missä tuomitsit Suomalaiset rauhanturvaajat? Muistatko?
  http://magneettimedia.com/yleisradio-rinnasti-suomeen-palaavat-aari-islamistit-rauhanturvaajiin/
  Onko tää nyt oikea vai väärä?? HÄH?
  Voitko kertoa, olitko tämän artikkelin takana?
  Haluan selvyyden, että Suomen rauhanturvaajat saavat tiedot tästä asiasta. Jos olit tämän takana, että vertaat äärimuslimeihin(tappajiin/kiduttaja sikoihin äö 42,vrt rauhanturvaajia) Sinun pitäisi pyytää anteeksi julkisesti !!!!
  Usko tämä asia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo yllä vastannut kysymykseesi, mutta otetaan uusiksi. En ole missään yhteydessä rinnastanut rauhanturvaajia islamisteihin enkä tiedä mainitsemasi artikkelin taustoista mitään.

   Asia on siis loppuun käsitelty, ja pyydän lopettamaan kommentoinnin tästä aiheesta. Asian loppuunkäsittelyn merkkinä poistan jatkossa vastaavat viestit tarpeettomina.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!