sunnuntai 6. elokuuta 2017

Matti Putkonen on kuin torakka

Otsikon mukaisen vertauksen teki tämän aamun Helsingin Sanomat. Jutun luokittelun mukaan kyse oli huumorista.

Koska juuri nyt sataa vettä ja taivas on harmaa, välitän tämän huumoripläjäyksen kaikille lukijoilleni. Näin he voivat nauraa katketakseen tai ainakin hymyillä iloisesti jutun kirjoittaneelle toimittaja Oskari Onniselle sekä maan suurimmalle ja laadukkaimmalle päivälehdelle.

En kuitenkaan jatka lukijoideni viihdyttämistä tekemällä analogisia vertauksia muista julkisuuden henkilöistä, koska tämä blogi luettaneen HS:n toimituksen piirissä "valemedioiden" kategoriaan. Siten olisi vaarana, ettei tarkoitustani ymmärrettäisi pelkästään harmittomaksi huvitukseksi, vaan siinä saatettaisiin nähdä muita tarkoitusperiä.

Tämä vaara olisi ilmeinen erityisesti silloin, jos käyttäisin vertauskohteina lapamatoja, rottia, satiaisia tai muita torakan tapaan vastenmielisenä pidettyjä eläimiä. Ja vertailtava henkilö edustaisi sellaista poliittista suuntausta, joka poikkeaa tämän blogin linjasta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Somalitaustainen stand-up koomikko valokeilassa
Kuinka välttää terrori-iskut Suomessa?
Pariisin terrori-iskun opetukset kevään vaaleja ajatellen


3 kommenttia:

  1. Oskari Olematon levätköön rauhassa. Matti Putkosen muistelmat haluaisin lukea. Toivottavasti kirjoittaa ne.

    VastaaPoista
  2. HS lähentelee puhdasta sikailua jo tuossa kohdin.

    VastaaPoista
  3. Tuohan kuuluu vain hyvään journalistiseen tapaan, New York Timesin kolumnisti Paul Krugman on jo vuosia nimitellyt Olli Rehniä torakaksi.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!