perjantai 11. elokuuta 2017

Kallion autoilutapaus ja institutionalisoitunut poliittinen korrektius

Kalliossa oli eilen kovaa peliä. Noin kymmenen ihmisen joukko tappeli keskenään astaloita hyödyntäen. Lopuksi yksi joukosta nousi autoonsa ja lähti ajamaan pitkin jalakakäytävää, jolla oli muita nujakkaan osallistuneita.

Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV3, jonka jutun siteeraaman silminnäkijän mukaan "tappelijoita oli noin kymmenen, kaikki taisivat olla ulkomaalaisia". "Ulkomaalaisten" tarkempi kansalaisuus ei jutusta selvinnyt, ei edes ihonväri. Siten kyseessä saattoivat olla yhtä hyvin ruotsalaiset tai venäläiset kuin somalit tai irakilaiset. Se tullee tietoon aikanaan.

Tapauksen tekivät blogikirjoituksen arvoiseksi Helsingin Sanomat ja Yleisradio, jotka uutisoivat saman tapauksen, mutta (jälleen kerran) puhumatta mitään nujakoitsijoiden ulkomaalaisuudesta. Kysymys kuuluu, miksi maan suurin sanomalehti ja kansallinen yleisradioyhtiö jättävät kertomatta tapahtumaan liittyvän oleellisen tiedon.

Enkä tarkoita sitä, että ulkomaalaisen porukan väkivallanteko olisi enemmän tai vähemmän tuomittavaa kuin suomalaistenkaan. Vaan sitä, että hyvän tiedonvälityksen periaatteisiin kuuluu journalistien itsensä mukaaan se, että pyritään "totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen".

Se sisältää Ylen päätoimittajan Riikka Venäläisen mukaan sen, että "ei valikoida faktoja, ei luoda mielikuvia, vaan pyritään antamaan mahdollisimman niinkun, paras mahdollinen saatavissa oleva käsitys todellisuudesta".

Nyt nähdyn perusteella on selvää, että eilisen tapauksen uutisoinnissa sekä HS että YLE poikkesivat hyvästä journalistisesta käytännöstä. Se on halveksittavaa yksityisellä rahalla toimivan HS:n ja suorastaan tuomittavaa pakkoveron varassa pyörivät Ylen osalta.

Vakavaksi tapauksen tekee se, että HS julkaisi samassa lehdessä tapauksen Iso-Britanniasta. Siellä oli saanut tuomion jo kolmas suuri ulkomaalaisten pyörittämä raiskausrinki.

Lehden mukaan "Britanniassa on Newcastlen tapausta verrattu Rochdalen ja Rotherhamin hyväksikäyttörinkeihin, joiden paljastumisen yhteydessä silloinen sisäministeri Theresa May syytti paikallisviranomaisia ´institutionalisoituneesta poliittisesta korrektiudesta´. Britanniassa on sen jälkeen keskusteltu kriittisesti siitä, miten rasistiksi leimautumisen pelko voi estää poliisin toimintaa."

Saarivaltion tapahtumien viitekehyksessä näyttääkin siltä, että HS:n ja Ylen toimitukset haluavat myös Suomeen samanlaista institutionalisoitunutta poliittista korrektiutta kaikkine ikävine seurauksineen? Siksi yhtiöiden toimittajilta on kysyttävä, että eikö olisi parempi pyrkiä uutisoimaan tapaukset kaikkine vivahteineen ja jättää johtopäätösten teko tiedon vastaanottajan vastuulle?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
BMW-kuljettaja vahvisti uuden normaalin
Media värittää maailmankuvaamme
Välttääkö Yle monikulttuurisuusagendansa naurunalaistamista?

8 kommenttia:

 1. Muukalaisten maineen suojelu epäasiallisilla perusteilla on romahduttanut luottamuksen Yleen ja Hesariin.

  Britanniassa on jo niin paljon ulkomaalaisia, että kantaväestö ei uskalla puuttua raiskausrinkeihin, vaikka ei rasistisyytöksiä pelkäisikään.

  Holtiton turvapaikkapolitiikka hajottaa vielä EU:n. Britannia on jo lähdössä. Itä-Euroopan maita potkitaan ulos.

  VastaaPoista
 2. Ei mulla muuta kuin:

  https://www.kansalainen.fi/eurooppalaisten-biologinen-sukupuutto-alkanut/

  http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/08/11/miljoonia-maahanmuuttajien-koulutukseen-rahaa-sai-27-hanketta-ympari-maata/ Ja sehän ei ole mistään pois.

  Bemareita liikkuu jatkossakin, olkaa varovaisia jalkakäytävillä, ilman rajoja. http://mvlehti.net/2017/08/11/kougappi-pahoinpidelty-mies-hyppasi-autoon-ja-ajoi-jalkakaytavaa-pitkin/

  VastaaPoista
 3. Tänään iltapäivällä Yle päivitti tarinaansa muttei vieläkään sanaakaan tekijöiden taustoista!
  https://yle.fi/uutiset/3-9770869

  Jenny-video kyllä näyttää osallisia...

  VastaaPoista
 4. Kas siinäpä se pulma onkin, että jos jättää johtopäätösten teon lukijan/kuulijan vastuulle, niin ne ovat valtavalhemedian mukaan aina vääriä.
  t. Huru-ukko

  VastaaPoista
 5. ”…, en usko enää konsensukseen. Suvaitsevaisuus ei enää asu täällä, olen häätänyt sen pois.”
  Paavi lausuu Vatikaanissa. Tosin vain TV-sarjassa ”Nuori Paavi”, mutta oikea Paavi aikoo tavata Putinin (lähde Politico.eu), ja täten ortodoksi- ja katolilainen kirkko lähentyvät, on EU sitten mitä mieltä tahansa. Paavi arvostaa Putinia, joten kristikansa lähenee vastustamaan islamin leviämistä Eurooppaan ja Venäjälle. Toivottavasti kulttuurien sekoittamiset loppuvat tältä erää, ja ehkä Paavi saa sovittua Putinin kanssa katolilaisen Länsi-Ukrainan ja ortodoksisen Itä-Ukrainan konfliktin.

  VastaaPoista
 6. Voisiko professori kertoa mitä oikeasti Kalliossa tapahtui, jos tietoa kerran on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole tietoa ei ole yhtään enempää kuin mitä uutisissa kerrottiin. Eli silminnäkijän mukaan ulkomaalaiset tappelivat keskenään käyttäen jonkinlaisia astaloita, minkä jälkeen yksi joukosta hyppäsi autoonsa ja ajoi jalkakäytävän kautta pois paikalta.

   Tämän aamun uutisten mukaan tilanteessa loukkaantui sivullinen, jolla ei ollut mitään yhteyttä riitapukareihin. Tämän aamun HS myös mainitsi tappelijoiden ulkomaalaisuuden toisin kuin tämän blogikirjoituksen motivoineessa eilisessä jutussaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

   Poista
 7. Ulkomaalaisten välinen huumekaupan reviiririita.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!