keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Naistenpäivä, markkinavoimat ja urheiluhijab

Markkinatalous tuottaa ratkaisuja kaikenlaisiin ongelmiin. Niin myös musliminaisten urheiluharrastukseen.

Yleisradio julkaisi tänään uutisen, jonka mukaan urheilutuoteyritys Nike alkaa myydä naisille tarkoitettuja urheiluhijabeja. Siinä on kyse huivista, johon on tehty pieniä reikiä, joiden kautta naisen alistamiseen tai vaihtoehtoisesti muslimifeministien symboliksi tarkoitettu päähine hengittää vaikka peittääkin kantajansa hiukset.

Koska tänään on naistenpäivä, jäin miettimään uutisen merkitystä. Kertooko se Niken halusta edistää naisten asemaa kilpaurheilun ja liikunnan piirissä vai sen välinpitämättömyydestä sukupuolten välisestä tasa-arvosta. Molemmat näkemykset ovat nähdäkseni perusteltavissa jos niin halutaan.

Yleisradion uutisesta huolimatta huolimatta haluan toivottaa hyvää naistenpäivää kaikille maailman naisille! Erityisesti heille, joilla ei ole vapautta päättää edes omasta vaatetuksestaan.

9 kommenttia:

 1. Urheiluhijab! Hienoa! Tämä helpottaakin musliminaisten urheiluharrastusta kovasti. Mutta entäs ne kaavut? Ei taida niiden rei'ittämisestä olla vastaavaa hyötyä.

  VastaaPoista
 2. Voisiko muoviteollisuus kehittää materiaalin, josta valmistetulla putkella voisi piekseä vaimonsa tai tyttärensä niin että Allahin tahto toteutuu, mutta fyysiset vammat jäisi pienemmiksi kuin perinteisellä rautaputkella hakkaamalla?

  VastaaPoista
 3. Kiitos ja vielä voi suomalaisena naisena olla ylpeä omasta vapaudestaan, vaikka naisen euro on edelleen vähemmän kuin miehen, vaikka edelleen on miehiä, jotka suhtautuvat naisiin työelämässä huonosti, vaikka tänne tulee aina vain enemmän miehiä muista maailmoista ja koettaa viedä meidänkin tasa-arvokehityksemme sille kivikaudelle, mistä itse tulevat.

  Tänään juuri keskustelin erään henkilön kanssa siitä, onko kirkko todellakin opettanut suomalaiset aina vain kääntämään toisenkin poskensa lyöjille ja saanut kansan myös uskomaan siihen?

  Minä olen sitten huono oppimaan. Poskeani en koskaan käännä lyöjälle, vaan voitan vastustajan erilaisilla tavoilla. Näytän vastustajalle, ettei minua, naista alisteta mistään syystä, että olen yhtä hyvä kuin kaikki muutkin oletusarvoisesti (rikolliset ovat asia erikseen, eivät ole hyviä ja eivät mielestäni ansaitse edes kaikkia ihmisoikeuksia omien rikkomustensa muiden ihmisoikeuksia vastaan)ja tämä on ollut periaatteni rapiat 50 vuotta ja hyvin on toiminut, enemmän on kannattajia ollut kuin alistajia ja alistajat tai muut kyykyttäjät ovat muuten lähes poikkeuksetta olleet miehiä 40+ pahimillillaan siinä 50-60 vuotiaat tai sitten alle tuon 40, huonolla itsetunnolla, huonokuntoiset tai muuten vaan reppanat miehet.

  Hei naiset, ei anneta periksi! Sananvapaus on meidän oikeus nyt ja tulevaisuudessa, oikeus pukeutua miten haluamme (toki siveyssäännöt huomioiden, idiootti ei silti tarvitse olla) ja oikeus olla sitä mitä olemme ja oikeus saada kunnioitusta ja hyvää kohtelua muilta sellaisina kuin olemme. GIRLPOWERIA!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että suurin osa suomalaisista miehistä on ylpeitä suomalaisesta naisesta ja haluaa tämän olevan tasa-arvoinen. Niin minäkin.

   Poista
 4. Vaimoni on hyvin mielissään siitä, että hänen miehensä ansaitsee 50 % enemmän kuin hän itse.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!