keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Valeuutisia Ruotsin muslimimääristä

Tämän päivän Helsingin Sanomat esitteli kuvaajan muslimien määristä Euroopan eri maissa. Sen mukaan islaminuskoisia löytyy eniten Saksasta, peräti 4,76 miljoonaa ihmistä. Ranskassakin heitä on 4,71 miljoonaa.

Kuvaa katsellessani huomioni kiinnittyi Ruotsin kohdalle. Siellä muslimeita on sen mukaan "vain" 430 000. Käytin sanaa "vain" siksi, että muistin hyvin Wikipedian kertoneen jo kauan sitten naapurimaan muslimiväestön olleen vuonna 2009 noin 500 000.

Sen jälkeen maahan on muuttanut runsaasti lisää muslimeita, esimerkiksi ennätysvuonna 2015 Ruotsiin tuli 163 000 turvapaikanhakijaa, joista suurin osa lienee ollut muslimeja. Heistä noin puolet on saanut tai tulee saamaan turvapaikan

Maahanmuuttajien hedelmällisyydestä Ruotsissa en löytänyt tilastoa pikaisella haulla, mutta Helsingin kaupunki kertoi omalla sivullaan, että "somalin-, arabian- ja kurdinkielisten kokonaishedelmällisyysluku on... selvästi yli kaksinkertainen verrattuna koko väestöön". Tämä lienee yleistettävissä myös Ruotsin muslimiväestöön, jonka sisäsyntyinenkin kasvu on siten varsin nopeaa.

Löysin Wikipediasta toisenkin aiheeseen liittyvän sivun. Siinä kerrotaan mm. Ruotsissa asuneiden syntymämaa. Sen mukaan Syyriassa, Irakissa, Iranissa, Somaliassa, Bosnia & Herzegovinassa, Turkissa, Eritreassa, Afganistanissa ja Libanonissa syntyneitä on länsinaapurissamme yhteensä 620 000. Vaikka kaikki näistä maista tulleet eivät olekaan muslimeita, asuu Ruotsissa vastaavasti paljon muslimiväestölle syntyneitä lapsia. Lisäksi tilastosta puuttuvat sellaiset muslimimaat, joista on tullut vähemmän kuin 20 000 ihmistä.

Kolmannen Wikipedia-artikkelin mukaan Ruotsissa on noin 450 000 muslimia, joista 110 000 harjoittaa uskontoaan aktiivisesti. Tämä teksti on ollut olemassa jo ainakin vuonna 2010, koska siteerasin sitä jälkimmäisen luvun yhteydessä tuolloin. Myös tähän lukuun on tehtävä samat muslimimäärien lisäykset kuin kahteen muuhun Wikipedia-sivuun eli muslimien maahanmuutto ja syntyvyys artikkelin kirjoittamisen jälkeen.

Mielenkiintoista oli edelleen, että Ydin-lehti kertoi vuonna 2014 Ruotsissa olevan "suuri muslimivähemmistö. Virallisia tilastoja ei ole, mutta islamilaiset seurakunnat arvioivat maassa asuvien muslimien määräksi 400 000." 

Jutusta ei selviä muslimiseurakuntien arvion päivämäärää, eli oliko tieto juttua kirjoitettaessa tuore vai vanha. Ja joka tapauksessa arviossa ilmoitettuun muslimien määriin on lisättävä islamilaisiin seurakuntiin kuulumattomat muslimit, maahan seurakunnista saadun arvion jälkeen muuttaneet islaminuskoiset sekä samalla ajanjaksolla muslimiperheisiin syntyneet lapset.

Kaiken kaikkiaan lienee selvää, että HS:n julkaisema kuva on ainakin Ruotsin kohdalla valheellinen. Siis naapurimaan todellisen muslimiväestön määrää vähättelevä.

Koska viime aikoina on puhuttu paljon valemediasta, on edelle kirjoittamani perusteella syytä kysyä onko Helsingin Sanomat nyt nähdyn taulukon perusteella sellainen? Vahinkoja tietenkin sattuu kaikille, joten ei tuomita vielä. Sen sijaan jääkäämme odottamaan HS:n oikaisua, jossa vastuullisen median tapaan korjataan tänään esitetty virheellinen tieto.

11 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen juttu, kuinkahan kauan HS:lta menee esittää korjaus uutiseen? Luulisin, että vähintään 3 päivää, riittävän kauan, että alkuperäiset väittämät ovat jo tulleet "yleiseksi totuudeksi" ja hyvin harva ei enää muistaa, mihin virheeseen korjaus liittyy.

  VastaaPoista
 2. Lukuja vähätellään tarkoitushakuisesti. Epäilen vahvasti että myös Ranskan ja Saksan (ja myös Suomen) luvut ovat todellisuudessa suurempia.Ruotsin luvut nyt on ainakin ihan ahterista temmattuja.
  Hesari on valemedia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun yksi luku on väärin, niin muutkin saavat kysymysmerkin peräänsä. Näinhän se on

   Poista
  2. Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda on Suomessa vihollisen - so. Uuden Maailmanjärjestyksen supertyrannia-agendaa ajavien ihmiskunnan arkkivihollisten pääpropagandatorvi - kuten Rockefellerin, NWO-pääarkkitehti H.Kissingerin ja kasaarijuutalaisen Rotschildin, joka hallitsee läntistä velkaponzi-rahajärjestelmää (johon Suomikin on euron kautta tiukasti kytketty).

   Rotschild-agentti Soros käyttää suunnattomia rahavarojaan Euroopan maahantunkeutuja-invaasion edistämiseen, ks. "Wayne Madsen: Sorosin ja CIA:n suunnitelma epävakauttaa Eurooppa [pakolaiskriisillä]", http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/wayne-madsen-sorosin-ja-cia-n-suunnitelma-ep-vakauttaa-eurooppa

   Poista
 3. Fria tider julkaisussa oli jo 2012 arvio että Ruotsissa on 600000 muslimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt määrä siis lienee ehkä 800 000

   Poista
  2. Vähän Excelöin:
   2012 600.000
   2017 861.000
   2020 906.000

   1) Arvio, että 75% turvapaikanhakijoista on muslimeja
   2) Kaikki nuo 75% saavat jäädä/jäävät
   3) 2017-2020 20.000 hakijaa vuodessa
   4) Lähde: https://www.migrationsverket.se/English/About-the-Migration-Agency/Facts-and-statistics-/Statistics.html

   Jos käytetään 90%, on 2020 luku 967.000 (noin).

   Poista
 4. HS:ssä oli tänään artikkeli myös Hollannin vaaleista ja siitä miten hollantilaiset äänestävät Wildersin puoluetta islamin pelossa

  Jutussa mainittiin että muslimeja on vähän, vain 7%, mutta osuus nousee 8%:iin vuoteen 2020 mennessä.

  Minä tulkitsen nuo luvut niin että muslimeja on Hollannissa paljon ja määrä on erittäin nopeassa kasvussa.

  Samanlaisia lukuja on esitetty aiemmin tänä vuonna Ranskan kohdalla.

  VastaaPoista
 5. "Hur många dagar han tror att IS skulle behöva för att ta Sverige: – Inte dagar. Timmar!", http://whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/1811.html

  VastaaPoista
 6. Heh, parin sukupolven päästä suomalaiset joutuvat maanpuolustusskenaarioissaan ottamaan mukaan mahdollisen ruotsin uhan.. tai sitten siellä on vähintään muutama Gazan tyylinen alue.

  VastaaPoista
 7. "Bernard Carayon: EU:n lisäksi amerikkalaiset rahoittavat laitonta massamaahanmuuttoa Eurooppaan",
  http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/bernard-carayon-eu-n-lis-ksi-amerikkalaiset-rahoittavat-laitonta

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!