tiistai 11. lokakuuta 2016

Propaganda puree tehokkaasti

Iltalehti teetti kyselyn, jossa selvitettiin ihmisten käsitystä Yleisradion maahanmuuttouutisoinnista. Tulosten mukaan 56% suomalaisista piti Ylen uutisointia melko hyvänä ja tasapainoisena.

Ottaen huomioon tutkitun yhtiön maahanmuuttoon liittyvän ohjelmatarjonnan, jota olen käsitellyt esimerkiksi täällä, täällä ja täällä, ei kyselyn tuloksesta voi tehdä kuin yhden johtopäätöksen. Ylen propaganda puree tehokkaasti uhreihinsa - siis meihin suomalaisiin.

Todettakoon tässä yhteydessä, että toisin kuin valtakunnallinen mediajätti Yleisradio, näyttäisi paikallislehti Vantaan Sanomat ottaneen tehtäväkseen propagandan sijaan tiedonvälityksen ja valaisevan uutisanalyysin. Sen mukaan eduskunta antaa vähävaraisille suomalaisille "ainutlaatuista" apua summalla, jolla voitaisiin pyörittää 17 tuntia maamme vastaanottokeskusbisnestä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ylen viestii vajaasti
Välttääkö Yle monikulttuurisuusagendansa naurunalaistamista?
Yle ei halua käydä yhteiskunnallista keskustelua maahanmuutosta


8 kommenttia:

 1. " Sen mukaan eduskunta antaa vähävaraisille suomalaisille "ainutlaatuista" apua summalla, jolla voitaisiin pyörittää 17 tuntia maamme vastaanottokeskusbisnestä."

  Irvokasta, törkeää, tähän ei edes löydä tarpeeksi osuvaa adjektiivia.

  Piikki auki sotilaskarkureille - oma väki nuolkoon kuivaa lusikkaa..

  -Beowolf-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän siltähän tuo tuntuu. Mutta toki se on apua pienikin apu.

   Poista
 2. Kyseinen tutkimus kertoo myös sen, että valtaosa suomalaisista saa uutisensa edelleenkin valtamedian kautta. Mikä taas selittää hyvin sitä kiimaa miksi MV-lehti halutaan murskata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Propaganda on tehokkainta silloin, kun tiedotusilmasto on yksimielinen ja ilman säröjä. Parhaiten tämä toteutuu diktatuureissa. Mutta ei näköjään huonosti edes maailman vapaimman lehdistön vallitessa.

   Poista
 3. Suosittelen blogia http://ylewatch.blogspot.fi/

  Se on jo monet vuodet ansiokkaasti raportoinut vallanpitjiemme propagandakoneekseen kaappaaman Ylen suorittamasta aivopesutoiminnasta - meidän rahoillamme meidän turmioksemme.

  VastaaPoista
 4. Meille on kerrottu Suomessa tutkitusti olevan:

  - Euroopan paras valtiovarainministeri
  - Maailman paras tulli
  - Maailman vapain lehdistö
  - Maailman vähäisin korruptio

  ja varmasti muitakin parasta A-luokkaa olevia instansseja mutta nämä nyt ovat irvokkuudessaan jääneet mieleen. Jos nämä edellämainitut ovat totta, niin silloin Persianlahden sodan aikana Irakissa oli takuuvarmasti maailman paras tiedotusministeri

  Eli epäilyt pois ja takaisin sohvalle katselemaan Hottiksia. Homma on hoidossa.

  VastaaPoista
 5. Kuinkahan paljon tulokseen vaikutti se, että suomalaisilla on taipumus vastata kyselytutkimuksiin neutraalisti. Huomiota kiinnitti, että suunnilleen 30 % oli sitä mieltä, että Ylen uutisointi on liian maahanmuuttajamyönteistä, mutta vain 2 % oli sitä mieltä, että uutisointi on liian kielteistä. Olisipa ollut kiintoisaa nähdä jakauma, jos mukana olisivat olleet vaihtoehdot "jonkun verran liian myönteistä" ja "jonkun verran liian kielteistä". En olisi hämmästynyt, jos nuo vaihtoehdot olisi jätetty pois tarkoituksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tunnettu tosiasia, että kysymykset vaikuttavat vastauksiin.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!