perjantai 21. lokakuuta 2016

Klovneja, knock-outeja ja taharruksia - mutta miksi?

Viime päivinä on kirjoiteltu klovneista, jotka pelottelevat ihmisiä. Itse en ole sellaisia havainnut, mutten epäile, etteikö eteeni yllättäen ilmaantuva asein varustautunut naamioitunut henkilö säikäyttäisi. Se kai on tarkoituskin.

Ilmiö on peräisin aivan muualta kuin Suomesta. Kyse on siis kansainvälisestä muotivirtauksesta, joka sattuu vain olemaan harvinaisen typerä.

Klovnien säikyttelytempuissa ei ole kuin aste-ero taannoiseen mustien nuorten miesten villitykseen eli satunnaisiin valkoisiin ohikulkijoihin kohdistettuun knock-out peliin. Tai musliminuorukaisten satunnaisiin länsimaisiin naisiin seksuaalista väkivaltaa kohdistavaan taharrush peliin. Enkä ihmettelisi, vaikka jonkun höyrähtäneen pellen päässä tuotakin aste-eroa harkittaisiin poistettavaksi.

Maailmassa on tänä päivänä tietoa, taidetta ja viihdettä enemmän kuin koskaan ennen. Samoin ainakin länsimaissa on enemmän aineellista hyvinvointia kuin koskaan ennen. Ja koulutustakin nuorille annetaan ihan toisessa mittakaavassa kuin aiemmille sukupolville. Niinpä jäin ihmettelemään mistä kertoo tällainen ulkomaisten idioottimaisten tapojen rantautuminen Suomeen.

Hamilolaisten kuplien aiheuttamasta maailmankuvan suppenemisesta? Kasvatuksen ja toisten huomioon ottamisen puuttumisesta? Nuorten miesten hätähuudosta? TV-, video- ja elokuvaväkivallan aiheuttamasta todellisuuden katoamisesta? Rakkauden tai empatian puutteesta? Itsekkyydestä? Monikulttuurisen yhteiskunnan ikävästä piirteestä? Vai yksinkertaisesti tyhmyydestä?

En tiedä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ahneus sokaisi oululaismiehen
Yhteiskunnan pohjasakkaa
Joukossa tyhmyys tiivistyy

16 kommenttia:

 1. Älyvapaata touhua. Itselläni huumorintaju on sen verran rajoittunutta, että ei hirveästi naurata jos joku naamioituneena heiluttelee nenän edessä puukkoa, pesismailaa tai moottorisahaa. Voisi pelle päätyä teholle tai multiin.
  Näin saattaa käydä, jossain vaiheessa nämä humoristit törmäämäävät yhtä huumorintajuttomaan tyyppiin kuin minä.

  VastaaPoista
 2. Pojilla ei taida olla tarpeeksi oikeaa tekemistä, kun keksivät kaikkia idioottimaisuuksia.

  VastaaPoista
 3. Entäs ne keppihevosille rasismia vastaan nousseet? Nämähän ovat olleet maahanmuuttokriittisten mielenosoituksia häiriköineitä naisia. Eivät hekään anna toisinajattelijoiden mielipidettään vapaasti sanoa.

  VastaaPoista
 4. Kuulemistani puheista päätellen liikkeellä on aika paljon huumorintajutonta porukkaa, joka vain odottaa hetkeä jolloin joku pelle hyppää nenän eteen.

  Aikamoinen riski omalle terveydelle tuollainen pelleily.

  VastaaPoista
 5. Edelliselle , kiva homma , eiks niin?
  Nämän pellet peloittelevat tällä hetkellä skidejä. Eihän tossa mitään järkeä ole.
  Omat lapset jo aikusia ja osaavat tuohon touhuun jo suhtatua.
  Sen vaan sanon, että pellet ovat vaaravyökkeellä jos mun eteen pomppaavat. Huumori on ihan muuta kuin se, että kakaroita peloitellaan.

  VastaaPoista
 6. Kysymys ei ole uhosta vaan vaan siitä mitä on.

  VastaaPoista
 7. Joskus tullut tuolla ulkomailla käytyä ja rättipäät ampuneet kohti.
  sama homma näiden pellejen kanssa.

  VastaaPoista
 8. Anteeksi ja kiitos, mahdollisuudesta osallistua keskusteluluun. Omalla nimellä menee vielä hetki. Olen ammattisotilas.2 v ja eläkkeelle. Muutama juttu vielä hoidettavana. ☺

  VastaaPoista
 9. Kaikki ihmisten vietit eivät vain ole päivittyneet sivistyneille aikakausille - kaikille tuntemuksille ja olotiloille ei löydy lain puitteita hyväksyä.
  Silti monet leikkivät sokeita, haluamatta nähdä ihmistä sellaisena kuin se on.

  Toisaalta ihmettelen mikä noissa pelleissä erityisesti kohahduttaa niin kauan kun eivät tee väkivaltaa?

  Median luomaa muka-kohua.

  VastaaPoista
 10. Tämä hölmöily on saanut alkunsa amatöörien tekemistä YouTube-videoista, joissa piilokameralla kuvataan ihmisten reaktioita moottorisahaa tai astaloa heiluttavaan kauhuhahmoon alikulkutunnelissa tms. Hakusanalla "clown prank" löytyy paljon materiaalia. Luultavasti näillä Suomenkin trendipelleillä on joku kamera pusikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenkeissä vain se hauska homma, että jollakulla saattaa olla mutka matkassa..

   Poista
  2. Niinpä. Vaikka on niitä silloin tällöin joillain seurueilla Suomessakin.

   Poista
 11. Kaksi rippiskouluikäistä tuppipiliä on saatu kiinni ja sakotettu poliisin toimesta. Hilveetä.

  VastaaPoista
 12. Olisiko vihdoin mahdollista saada laki, joka kieltää julkisella paikalla naamioituneena esiintymisen (siis kasvojen peittämisen?) Kielto ei toimi edes mielenosoitusten aikana, vaikka silloin laki lienee voimassa?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!